Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Top 3 moduri de a investi în piata imobiliara prin intermediul bursei de valori

Timp de citire: 7 minute

La majoritatea targurilor imobiliare organizate in Romania se discuta despre bogăția enormă care poate fi generată prin intermediul investițiilor in piata imobiliara. Subiectele principale sunt reamenajarea locuințelor pentru o speculatie rapida și cumpărarea de proprietăți pentru închiriere, expertii explicand cum investițiile in piata imobiliara pot produce profituri pentru ei în anii urmatori.

Dar, uneori, oamenii nu par interesați de acest lucru, deoarece nu au timp de reamenajari sau nu vor să fie deranjați de apelurile primite de la chiriasi atunci când conductele se sparg sau se tem că vor trebui să-i alunge pe chiriași pentru a obține chiriile. Astfel, foarte multi investitori cauta alternative la investitii imobliare, mai exact daca se poate obtine o expunere pe piata imobiliara fără toate durerile de cap și alocarea de timp care vin la pachet.

Răspunsul este DA! Există mai multe modalități de a investi în piata imobiliara prin intermediul bursei de valori. Puteți optine expunere pe piata imobiliara cumpărand un fond tranzactionat pe bursa, un fond mutual sau actiuni la o companie listata la bursa de valori, pe care le puteti mentine ani de zile, și nimeni nu vă va trezi la miezul nopții invocand lipsa apei calde.

Lichiditatea si posibilitea de "cash out" rapid, diversificarea si dividendele trimestriale, costuri mai reduse per tranzactie, costuri de mentenanta si finantare mai avantajoase, dar si posibilitea de a investi chiar si doar cateva mii de euro, reprezinta avantaje demne de luat in considerare cand comparati investitiile directe in piata imobiliara cu investiile de portofoliu.

Iata 5 tipuri de investii imobiliare prin intermediul bursei de valori, de la cele mai simple la cele mai sofisticate:

Investiții in piata imobiliara prin actiuni ale companiilor listate pe bursa de valori

Companii de constructii

Vedeti numele lor in permanenta pe panourile noilor locatii in dezvoltare, însă stiati că mai multe companii de construcții de case, cum ar fi Lennar (#LEN), KB Home (#KBH) sau PulteGroup Inc.(#PHM) din SUA, Vinci SA (#DV) din Franta, ACS Actividades de Construccion y Servicios SA (#ACS) din Spania, sau HOCHTIEF AG (#HOT) din Germania au acțiuni publice care sunt tranzacționate pe bursa în fiecare zi?

Unele dintre aceste companii plătesc investitorilor și un dividend trimestrial, echivalentul a ceea ce inseamna chiria in cazul unei investitii imobiliare directe. Prețurile lor tind să fluctueze odată cu creșterea și scăderea pieței imobiliare. Cum ultimii ani au fost excelenti pentru piata imobiliara, preturile actiunilor companiilor de constructii au crescut cu cateva zeci de procente.

Companii producatorare de materiale de constructii

Companiile care fabrică materiale de construcție utilizate în proprietăți imobiliare rezidențiale și comerciale beneficiază, de asemenea, de avantajele boom-ului imobiliar, deoarece se construieste mai mult pentru a face față cererii. Acestea includ companii precum Vulcan Materials Co (#VMC), Beacon Roofing Supply (#BECN) și Louisiana-Pacific Corp (#LPX).

Aceste companii pot excela, de asemenea, în ani mai slabi pentru piata imobiliara, deoarece aprecierea prețurilor acțiunilor lor este adesea legată de evenimentele meteorologice. Atunci când uraganele, tornadele și alte dezastre naturale distrug zonele mari ale orașelor, în cele din urmă casele, birourile și magazinele care sunt decimate vor fi reconstruite. Aceasta înseamnă că vor fi necesare mai multe materiale de construcție pentru a înlocui structurile deteriorate. Cererea de materiale de constructii ridica preturile, iar detinatorii acestor actiuni prospera.

Companii de bricolaj si decoratiuni

Unele acțiuni ale companiilor de vanzari cu amănuntul sunt foarte mult legate de performanța pieței imobiliare. Primele care ne vin în minte sunt retailerii Home Depot (#HD), Debenhams PLC (#DEB) si Lowe's Cos Inc (#LOW).

Chiar și atunci când casele nu se vind, oamenii reamenajeaza, deoarece simt că ar putea trăi în ele pentru o perioadă mai lungă. Astfel, aceste companii pot performa bine chiar și cand piata imobiliara stagneaza sau corecteaza. Pretul acțiunilor Home Depot a crescut de la 27 dolari în 2010 la 200 dolari în 2018, un câștig de aproape 800% în doar 8 ani!

In cazul in care cumpărarea de acțiuni individuale este un pic înfricoșător, exista fonduri care investesc in astfel de companii sau direct in propietati, acestea fiind analizate in sectiunile de mai jos.

Oricum, exista sute de actiuni influentate direct sau indirect de piata imobiliara, dar si posibilitatea de a simula construirea unui portofoliu cu fonduri virtuale cu ajutorul unui cont de brokeraj.sursa: webadmiralmarkets.com, Home Depot grafic saptamanal


Investiții in piata imobiliara prin fonduri tranzacționate pe bursa (ETF)

Unii oameni se tem de actiuni individuale, deoarece prețurile acțiunilor lor pot fi destul de volatile, iar riscurile sunt direct proportionale cu potentialul ridicat de profit. O modalitate de a tempera volatilitatea este achiziționarea unui fond tranzacționat la bursă (ETF), care investeste int-un coș de acțiuni ale unor companii similare dintr-o anumită țară, intr-o anumita clasă de active sau intr-un sector al pieței.

Să presupunem că vă place ideea de a cumpăra acțiuni la companii de constructii de case, dar vă este teama să cumpărați doar una sau nu știți care dintre ele vor avea rezultate mai bune în viitor. Pentru a rezolva această problemă, puteți să vă diversificați portofoliul prin achiziționarea unui fond de investitii gen SDPR S&P Homebuilders ETF (#XHB), care este un coș de mai multe zeci de acțiuni imobiliare, inclusiv toți constructorii de case citați mai sus. Reprezinta o foarte buna optiune pentru o expunere directa pe piata imobiliara rezidentiala, intru-cat contine fiecare element din aceasta piata. XHB a crescut 30% in 2017, fata de 20% cat au crescut indicii bursieri majori. O expunere mai nisata se poate obtine prin intermediul unui fond de investitii imobiliare intr-un grup mic de companii de produce complexuri rezidentiale, precum iShares Home Construction (#ITB), cu o crestere de 50% in 2017.

Pentru expunere globala, exista o multitudine de fonduri de investitii imobiliare pe pietele internationale din Europe, Japonia sau Australia, precum SPDR Dow Jones International Real Estate ETF (#RWX) sau Vanguard Global ex-U.S. Real Estate ETF (#VNQI). Pentru expunere locala, exista optiuni precum Vonovia SE (#VNA), cel mai mare jucator de pe piata rezidentiala germana.

Cei care cauta investitii imobiliare cu un grad foarte scazut de risc si diversificare, fonduril precum iShares Mortgage Real Estate ETF (#REM) care urmaresc indici compusi din in REIT-uri, fonduri mutuale care investesc in ipoteci comerciale si rezidentiale.

fonduri de investitii


Investiții in piata imobiliara prin trusturi de investiții imobiliare (REIT)

Trusturile de investiții imobiliare sunt acțiuni ale companiilor care dețin și exploatează proprietăți imobiliare care produc venituri lunar. Cel mai adesea, aceste companii dețin proprietăți imobiliare comerciale, cum ar fi blocuri de apartamente, mall-uri, unități de depozitare sau clădiri de birouri.

REIT-urile sunt cunoscute pentru plata dividendelor cu randament ridicat pe acțiunile lor, deoarece acestea sunt obligate prin lege să restituie 90% din toate profiturile acționarilor. Nu este neobișnuit ca REIT să plătească un randament al dividendului de la 5% la 10%. REIT-urile nu pot aprecia la fel de mult prețul acțiunilor, dar dividendele mari o compensează și oferă investitorilor o rentabilitate anuală puternică.

Chiar și în decursul unor ani de performanță proastă sau mediocră, aceste plăți de dividende pot fi excelente, in special pentru pensionari.

REIT-urile care investesc in centre de ingrijire medicala sau cu facilitati de asistare a persoanelor cu dizabilitati pot performa cu adevarat bine. Politica de dividend per actiune aduce un randament anual de aproximativ 9%, care s-a pastrat si perioada dificila pentru piata imobiliara 2008-2012. Cele mai tranzactionate sunt REIT-urile Vanguard sau Schwab, disponibile in platforma MetaTrader 5 pentru desktop, web sau mobil.

Concluzii

Asadar, există multiple modalități prin care puteți participa în continuare la investiții imobiliare fără a trebui să ridicați un ciocan sau să vă ocupați de apelurile de la chiriaș la miezul nopții. Fie că sunteți în căutarea aprecierii prețurilor, fie a venitului lunar, există vehicule de investiții pentru toate grupele de vârstă și tipurile de investitori.

investitii la bursa

Te-ar putea interesa și:

Despre Admiral Markets

În calitate de broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai populare platforme de tranzacționare. Puteți tranzacționa cu noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 85% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.