Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Investitii imobiliare fara a cumpara proprietati

Timp de citire: 6 minute

Investitiile imobiliare poate fi foarte profitabila, insa startul in acest domeniu solicita o suma mare de capital.

Asadar, daca nu aveti sute de mii de dolari la indemana, exista alte optiuni pentru a investi in imobiliare, fara a cumpara o proprietate, fizic.

Investiti intr-un REIT

REIT-urile sunt esentiale pentru orice investitie de portofoliu, oferind diversificare, potential de randament superior si un risc mai mic in general. Aceste fonduri de investitii au abilitatea de a oferi dividende mai mari decat cele oferite de actiuni, pe langa asteptata apreciare a capitalului. Un REIT sau un fond de investitii imobiliare, este o companie care detine si administreaza bunuri imobiliare si active conexe, cum ar fi ipoteci sau obligatiuni ipotecare. Majoritatea veniturilor si a activelor unui REIT trebuie sa fie legate de proprietati imobiliare. Pentru a se califica drept REIT, companiile trebuie sa respecte aceste standard, plus alte reguli suplimentare, definite de Comisia pentru Valori Imobiliare si Burse:

  • Sa investeasca cel putin 75% din totalul activelor imobiliare
  • Sa obtina cel putin 75% din venitul brut din chirie sau venitul ipotecar
  • Sa aiba cel putin 100 actionari dupa primul an ca REIT
  • Sa nu aiba mai mult de 50% din actiunile detinute de cinci sau mai putine personae
  • Sa plateasca cel putin 90% din venitul impozabil ca devidende ale actionarilor

Aceasta ultima regula este foarte importanta pentru investitorii individuali. REIT-urile nu sunt doar companii care detin proprietati imobiliare; acestea sunt intreprinderi care furnizeaza fluxuri de numerar investitorilor lor. Daca investiti intr-un REIT cu reinvestire de dividende, puteti creste portofoliul dumneavoastra pana cand ajungeti intr-un punct in care puteti cumpara propriile proprietati individuale sau puteti continua sa investiti in portofolii imobiliare gestionate. (Vezi si: 5 tipuri de REIT si cum sa le investiti.

REIT-urile sunt tranzactionate pe bursa de valori, ceea ce inseamna ca au un simbol si puteti sa monitorizati cu usurinta evolutia lor. Puteti tranzactiona nu mai putin de 18 REIT-uri, ce investesc in diferite ramuri ale pietei imobiliare: birouri, complexe rezidentiale, mall-uri, spitale si centre medicale, dar si in ipoteci. Enumeram aici Vanguard REIT, Schwab U.S. REIT sau iShares Cohen & Steers REIT.


sursa: webadmiralmarkets.com/ro,


Investiti intr-o companie din domeniul imobiliar

Multe companii care detin si gestioneaza proprietati imobiliare nu sunt structurate ca fiind un REIT. Actiunile acestor companii, in mod obisnuit, platesc un dividend mai mic decat un REIT, dar intreprinderile au mai multa libertate de a reinvesti profiturile pentru a se extinde.

Unele companii din alte industrii actioneaza ca o companie imobiliara, chiar daca acesta nu este principalul serviciu pe care il ofera. Spre exemplu, lanturile hoteliere, operatorii statiunilor si managerii mall-urilor.

Desigur, exista si societati imobiliare traditionale disponibile pentru investitii. Exista companii care include servicii imobiliare, precum RE/MAX Holdings Inc., operatori imobiliari comerciali precum CBRE (Group CBRE) si centre comerciale precum Equity One.

Ca si in cazul oricarei investitii individuale a actiunilor, este indicat sa faceti cercetari inainte de a lua o decizie investitionala. Investind foarte mult intr-o singura Bursa sau industrie, in raport cu restul portofoliului dumneavoastra, va expuneti riscului de concentrare a acestuia.

Investiti in constructia de locuinte

Investitiile imobiliare nu sunt doar despre cumpararea si profitand pe baza companiilor existente. Exista o intreaga industria a constructorilor de locuinte, responsabili cu dezvoltarea cartierelor noi, in zonele mitropolitane in crestere. Aceste companii pot implica mai multe aspecte ale procesului de constructie a locuintelor.

Atunci cand evaluate constructorii unei casei, urmariti toate aspectele afacerii. Intrebati-va daca compania se concentreaza pe o regiune cu performante scazute in domeniul imobiliar, daca compania se axeaza pe constructia de imobile de dimensiuni mari sau mici si comparati-le mereu cu tendintele imobiliare.

Constructorii de imobile mari sunt: Lennar Corp (LEN), D.R. Horton Inc. (DHI), KB Home (KBH), PulteGroup Inc. (PHM) si NVR Inc. (NVR).

Retineti ca performanta constructiorilor de imobiliare poate fi corelata cu economia. Atunci cand cresterea locurilor de munca este puternica, oamenii doresc sa cumpere case noi. Cand economia este lenta, vanzarile de locuinte tind sa scada.

Investiti intr-un Fond Mutual de Investitii Imobiliare


Una dintre cele mai dificile obstacole in investitia imobiliara este diversificarea. In calitate de investitor de retail pe Bursa, nu este dificil sa gasiti o gama larga de investitii. Actiunile multor companii pot fi cumparate la un pret destul de scazut incat puteti dezvolta un portofoliu diversificat la un pret rezonabil. In schimb, domeniul imobiliar este diferit. Aici, o singura actiune poate ajunge la o cifra cu multe zerouri. O singura companie, Berkshire Hathaway Inc. (BRK.A) tranzactioneaza la acest nivel. Cateva actiuni ajung sa atinga pragul ridicat de 4 cifre.

Pentru o diversificare in domeniul imobiliar, investitorii se pot indrepta catre fondurile mutual, fondurile de indici si ETF-uri. Unele fonduri imobiliare functioneaza la fel ca un fond mutual traditional, investite in principal in actiuni imobiliare. Altele sunt concentrate pe REIT-uri sau chiar achizitii directe de bunuri imobiliare.

Un exemplu bine-cunoscut de ETF REIT este Vanguard REIT ETF (VNQ). Acest ETF se tranzactioneaza la fel ca o actiune, dar va ofera o expunere instantanee la un portofoliu de REIT-uri. Acest fond detine 145 actiuni diferite. Printre exploatatiile de top se numara Simon Property Group Inc. (SPG) si Public Storage (PSA).

Daca optati pentru un fond mutual imobiliar, Prudential Global Real Estate Fund (PURAX) este un fond imobiliar global. Fondul este investiti 97,5% in domeniul imobiliar: 52% din exploatatii sunt in America de Nord, restul fiind investite in Europa (17%) si Asia (31%). Acest fond se concentreaza, in primul rand, pe pietele dezvoltate, cu mai putin de 21% din fondurile investite pe pietele emergente.

Concluzii


Investirea in proprietati individuale necesita o mult capital și vine cu un risc ridicat. Investitia in alte optiuni disponibile prin intermediul pietei de actiuni - REIT-uri, fonduri mutuale si ETF - va poate oferi portofoliul de expunere imobiliara fara a fi nevoie sa aveti sute de mii de dolari. Ca si în cazul oricarei investitii, investitiile in imobiliare si în companiile afiliate prezinta un anumit risc. Evaluati orice optiune de investitie inainte de cumparare pentru a va asigura ca aceasta corespunde obiectivelor dumneavoastra de investitii.

Bunurile imobiliare americane si globale au avut rezultate bune in ultimii ani, dar nu toate pietele sunt similare. Unele expuneri imobiliare ofera o acoperire excelenta impotriva fluctuatiilor ale pietei, dar prea multa concentrare imobiliara va expune unui risc, asa cum s-a intamplat in ultimii ani cu bula imobiliara si criza creditelor ipotecare.

Cu toate acestea, daca va cunoasteti obiectivele dumneavoastra de investitii si cum puteti juca un rol real, puteti investi cu incredere si puteti aduc imobiliarele in portofoliul dumneavoastra, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Te-ar putea interesa și:

Despre Admiral Markets

În calitate de broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai populare platforme de tranzacționare. Puteți tranzacționa cu noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 85% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.