Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Cum sa investesti la Bursa in 2018/19

Timp de citire: 4 minute

Investitiile la bursa sunt un mod excelent prin care poti sa acumulezi bogatie. Insa, cum incepi si ce trebuie sa faci? Urmeaza acesti 4 pasi simpli si invata cum sa investesti la bursa.

1. Alege-ti modul prin care vrei sa investesti la Bursa

Sunt diferite metode prin care poti aborda investitiile la bursa.

  • "Sunt genul do-it-yourself si intentionez sa-mi aleg singur actiunile si fondurile mutuale sau fondurile de investitii". Continua sa citesti; urmatorii pasi sunt pentru tine. Sau, daca deja cunosti cum sa joci la bursa si ai doar nevoie de un cont de brokeraj, poti incepe sa investesti, sau sa te antrenezi cu ajutorul unui simulator bursier.

  • "Stiu ca investitiile la bursa reprezinta o foarta buna oportunitate, dar as dori sa gestioneze cineva procesul pentru mine". In acest caz vei dori sa afli mai multe despre cum sa te abonezi la semnale de tranzactionare, un serviciu de copiere a tranzactiilor bursiere ce faciliteaza replicarea in timp real a operatiunilor de pe un cont pe altul prin intermediul celei mai bune platforme de tranzactionare. MetaTrader 5 sau MT5 integreaza principalele burse de valori internationale intr-o singura platforma.

» Nu te poti decide cum sa investesti la bursa? Acest Trading KIT iti ofera pana la 8 GB de materiale educationale (cursuri bursa, carti despre investitii la bursa si unelte avansate pentru analiza si tranzactionare).

cursuri bursa


2. Alege intre actiuni si fonduri de investitii tranzactionate la bursa

Pentru majoritatea oamenilor, investitiile la bursa inseamna a alege intre 2 tipuri de investitii:

  • Fonduri mutuale (de actiuni) sau fonduri tranzactionate la bursa (numite si ETF-uri). Aceste fonduri mutuale iti permit sa cumperi diferite actiuni intr-o singura tranzactie. Fondurile deschise sau ETF-urile urmaresc un indice.
  • Actiuni individuale. Daca urmaresti o anumita companie, poti cumpara o singura actiuni sau mai multe. Construirea unui portofoliu diversificat din mai multe actiuni individuale este posibil, dar necesita o investitie semnificativa.

Avantajul fondurilor de investitii tranzactionate la bursa (ETF-uri) este ca prin definitie ofera diversificare, ceea ce inseamna risc mai redus. Insa, este mai putin probabil sa inregistreze o crestere meteorica precum ar putea sa o faca anumite actiuni. Avantajul investitiilor in actiuni individuale este ca o alegere inteleapta poate oferi o rasplata semnificativa, insa sansele ca orice actiune sa te imbogateasca sunt infime.

Pentru majoritatea investitorilor la bursa - mai ales cei care isi investeste economiile pentru pensie - construirea unui portofoliu bazat in special pe fonduri tranzactionare la bursa (ETF) este o alegere mai buna.

3. Stabileste un buget pentru investii la bursa

Incepatorii in investitiile bursiere au in general 2 intrebari la acest pas:

  • Cati bani au nevoie pentru a incepe investitiile la bursa? Suma minima pentru investitii la bursa depinde de pretul actiunilor (acestea sunt cotate de la cativa dolari pana la zeci de mii de dolari - vezi pretul actiunilor in timp real in platforma de tranzactionare MetaTrader 5). Daca doresti fonduri mutuale si ai un buget mai mic, un fond tranzactionat la bursa (ETF) poate fi pariul tau. Fondurile mutuale necesita sume mult mai mari, insa ETF-urile se tranzactioneaza precum actiunile, ceea ce inseamna ca le poti cumpara cu cateva sute de euro.
  • Cati bani ar trebui sa investesti pe bursa? Daca investesti prin intermediul fondurilor - ti-am mentionat ca aceasta este preferinta noastra? - poti aloca un procent important din portofoliul tau pentru fonduri ce investesc in actiuni, in special daca ai un orizont mai larg de timp. Un individ de 30 de ani ar trebui sa investeasca 80% din portofoliu in fonduri, si nu mai mult de 20% in actiuni individuale.

» Ai o suma mica la dispozitie? Poti incepe sa investesti la bursa cu 500 Eur.

3. Deschide un cont de investitii la Bursa

Cu o firma de brokeraj, poti deschide un cont CFD, pentru tranzactionarea produselor derivate, sau poti deschide un cont de investitii.

Cand alegi un broker de actiuni si un cont de brokeraj, vrei sa faci o evaluare bazata pe factori precum costul (comisioane de tranzactionare, taxe de mentenanta, etc…), diversitatea ofertei (cauta o gama larga de ETF-uri fara comisioane daca preferi fondurile de investitii), dar si unelte si analize pentru investitori.

Iata optiunea oferita de Admiral Markets, contul Admiral.Invest cu cel mai mic comision posibil pentru investitii la bursa: de la 1 cent per actiune listata pe bursa de valori.

firma de brokeraj

Te-ar putea interesa și:

Despre Admiral Markets

În calitate de broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai populare platforme de tranzacționare. Puteți tranzacționa cu noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 84% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.