Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Ce este un fond mutual si cum functioneaza

Timp de citire: 4 minute

Un fond mutual atrage capital pentru a cumpara actiuni, obligatiuni si alte active financiare, oferindu-le investitorilor o metoda eficienta pentru diversificare si pentru a profita de castigurile din piata.

Descopera fondurile mutuale:

  • Ce este un fond mutual?
  • Care sunt beneficiile investitiilor in fonduri mutuale?
  • Ce tipuri de fonduri mutuale exista?
  • Cum sa cumperi un fond mutual?

Fondurile mutuale sunt unele dintre cele mai populare unelte pe care investitorii le utilizeaza pentru a-si construi economiile pentru pensie.

fonduri mutuale

Ce este un fond mutual

Un fond mutual atrage bani de la diversi investitori - de regula mii - pentru a investi in actiuni la bursa, obligatiuni sau alte active. Investitorii cumpara unitati de fond, care percep o taxa pentru administrarea investitiilor.

Fondurile mutuale si-au castigat popularitatea datorita modului eficient prin care le ofera investitorilor acces la o gama larga de active ce ajuta la rebalansarea riscului si in timp aduc castiguri din piata. Investitorul obisnuit nu are expertiza sau capitalul pentru a-si construi un portofoliu de actiuni si obligatiuni. De accea multi apeleaza la fonduri mutuale pentru a cumpara si vinde actiuni pentru ei.

Un fond mutual poate fi administrat activ sau pasiv, iar strategia pe care un fond o urmeaza va influenta costurile si asteptarile pentru perfomantele fondului. Fondurile administrate activ sunt conduse de profesionisti care adesea incearca sa bata piata.

Strategia fondului influenteaza costurile si asteptarile

Fondurile administrate activ au taxe mai mari - numite si rapoarte de cheltuieli - decat fondurile pasive. De asemenea, ofera potential de randamente superioare, dar si riscuri: studiile arata ca strategiile pasive sunt asociate cu asa numitele investitii profitabile, iar strategiile pasive cu investitii sigure.

>> Esti pregatit sa incepi? Exploreaza peste 200 de fonduri de investitii


Care sunt beneficiile fondurilor mutuale

Fondurile mutuale pot face bani in trei moduri: cand fondul primeste dividende sau dobanda pentru activele din portofoliul; cand un fond vinde un activ financiar al carui pret a crescut; si cand valoarea neta a fondului - si implicit a actiunilor tale - a crescut.

Fondurile mutuale creeaza o economie de scara. Cumpararea unei game largi de actiuni si obligatiuni ar necesitata spargerea bancii pentru investitorul de rand. Fondurile mutuale pun in valoare cash-ul atras de la investitori oferindu-le o metoda eficienta pentru a beneficia de castigurile din piata.

Fondurile mutuale sunt o unealta excelenta pentru diversificarea economiile. Atragand resurse, fondurile mutuale de asemenea diversifica riscul si le ofera oamenilor diferite alegeri, de la investitii conservative la investitii mai riscante, cat si un mix de industrii si clase de active.


Tipuri de fonduri mutuale

Sunt aproximativ 8000 de fonduri mutuale in oferta cu diferite graduri de risc si randamente potentiale. Iata-le pe cele de baza, incepand cu cele mai putin riscante:

  • Fondurile de piata monetara investesc in datorii pe termen scurt de inalta calitate - obligatiuni si ipeteci, emise de guvernul american sau corporatii. Randamentul nu va fi cu mult mai mare decat cel oferit de un cont de economii.
  • Fonduri de venit fix deasemenea investesc in bonduri guvernamentale si corporatiste, dar obiectivul principal este acela de a asigura un flux constant de venituri investitorilor.
  • Fondurile de obligatiuni investesc de asemenea in bonduri, dar riscul lor depinde de bonitatea emitentului.
  • Fondurile hibride, investesc intr-un mix de actiuni, obligatiuni si alte active, inclusiv in alte fonduri mutuale.

Fondurile de actiuni investesc in actiuni individuale ce poarta un risc mai mare, insa si un potential de profit mult mai mare. Fluctuatiile din piata pot afecta semnificativ profiturile si pierderile.

Alte fonduri sunt mai putin populare pentru ceea ce este in interiorul lor, ci pentru anumite functii, motiv pentru care sunt preferate de noi si de majoritatea investitorilor:

  • Fondurile de indici urmaresc un indice bursier compozit, precum S&P 500, DAX, FTSE100 sau Nasdaq. Aceste tipuri de fonduri sunt compuse in intregime din actiunile ce compun indicele, astfel ca riscul este acelasi cu riscul pietei, la fel si randamentul.
  • Fondurile-tranzactionate-la-bursa (ETF-urile) pot fi tranzactionate precum actiunile individuale, dar ofera beneficiile diversificarii precum fondurile mutuale. In general comisioanele sunt mai mici decat in cazul fondurilor mutuale. Traderii activi, pe termen mai scurt, ar putea prefera derivatele pe ETF-uri (CFD-uri).

Cum sa cumperi fonduri mutuale

Poti cumpara direct de la fonduri precum Vanguard, Fidelity Investments sau American Funds, insa ti-ai limita foarte multe alegerile.

Vei avea mai multe optiuni daca iti deschizi un cont de brokeraj si incepi sa investesti. Ar putea sa fie un depozit minim, insa brokeri precum Admiral Markets iti ofera posibilitatea de a cumpara 1 unitate de fond, comision incepand de 0.01 USD si depozit minim de 500 USD.

fonduri mutuale

Te-ar putea interesa și:

Despre Admiral Markets

În calitate de broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai populare platforme de tranzacționare. Puteți tranzacționa cu noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 85% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.