Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Cum sa investesti in piata masinilor electrice

Timp de citire: 7 minute

masini electrice

Guvernele promit milioane de euro finanțare de la buget pentru vehiculele electrice. Analizăm dacă trecerea la mașini electrice ar putea crea oportunități pentru investitori. Pentru mai multe informatii puteti participa la un seminar practic dedicat oportunităților de investiții în masini electrice.

Ce veți învăța:

  • Cum se va dezvolta piața automobilelor electrice.
  • Cum ar putea investitorii să poată beneficia de creșterea numărului de masini electrice.
  • De ce investițiile în tehnologii noi pot fi deosebit de volatile, dar si profitabile.

Autoritățile europene alocă sute de milioane de euro anual pentru dezvoltarea masinilor electrice si a infrastructurii necesare pentru funcționarea acestora.

Cancelarul Marii Britanii a anunțat eliminarea taxelor de energie electrică incepand cu Aprile 2019 pentru companiile care oferă angajaților posibilitatea de a-și încarca mașina electrica. De asemenea, guvernul se va asigura că fiecare casă nou-construită va avea un punct de încarcare a bateriilor. Mai multe state introduc subvenții pentru achiziționarea de mașini electrice.

Există deja planuri pentru a interzice vânzarea de noi autovehicule diesel și benzină până în 2040, ce va reprezenta fără îndoială un nou capitol în istoria autovehiculelor. În doar câteva decenii, motorul cu combustie internă ar putea să dispară de pe șosele, înlocuit cu mașini electrice alimentate de baterii. Unul dintre obiective este limitarea nivelului de oxizi de azot din atmosfera, considerat a reprezenta un risc major pentru sanatatea publica.

Toate aceste schimbări vor pune un accent mai mare pe tehnologia bateriilor în următorii câțiva ani, deoarece producătorii de automobile încearcă să dezvolte vehicule electrice cu o autonomie cât mai lungă.

În continuare, analizăm creșterea pieței mașinilor electrice și modul în care investitorii pot beneficia de dezvoltarea noilor tehnologii.

educatie bursiera

Cresterea pietei de automobile electrice

Numărul de mașini electrice pe șoselele din întreaga lume a crescut până la aproximativ 2 milioane în 2016, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie. Guvernul britanic s-a angajat ca aproape toate autoturismele și autoutilitarele să fie cu emisii zero până în 2050.

Ca urmare, se estimează că cererea pentru automobile electrice va accelera dramatic în următoarele decenii. OPEC și-a revizuit prognoza la 266 milioane de mașini electrice până în 2040, aproape de șase ori mai mult decât estimarea anterioară de 46 milioane.

Există un număr tot mai mare de modele deja disponibile. Producătorul de vehicule electrice Tesla (#TSLA) a intrat pe piața masivă odată cu lansarea modelui 3 Sedan. Masina are o autonomie de 220 de mile și va dispune de un singur ecran tactil. Există deja peste jumătate de milion de rezervări în avans pentru modelul Tesla 3.

Prețul unei acțiuni Tesla a crescut de câteva zeci de ori în ultimii 7 ani. Iata cum poti sa cumperi actiuni Tesla in Romania.

actiuni tesla
sursa: web.admiralmarkets.com

Vol
vo (#VOLV.A) și-a anunțat planurile de a dezvolta exclusiv automobile electrice sau hibride începând cu anul 2019, într-o mișcare care este citată ca marcând începutul sfârșitului pentru hegemonia motorului cu combustie internă.

Mai mulți producători de mașini, printre care Renault-Nissan (#RNO), General Motors (#GO), BMW (#BMW) și VW (#VOW), au declarat intenția de a-și extinde producția de automobile electrice.

Având în vedere îmbunătățirile treptate ale tehnologiei acumulatorilor, automobilele electrice pot deveni mai accesibile în câțiva ani. Bateriile reprezintă o componentă imensă a prețului cu amănuntul al vehiculelor electrice.

Bloomberg estimează că automobilele electrice vor ajunge la un preț competitiv începând din 2025.

Cu toate acestea, există preocupări cu privire la modul în care pot fi îndeplinite cerințele suplimentare pentru electricitate și dacă vor exista suficiente puncte de încarcare.

Modalitati de a obtine expunere pe masini electrice

Investitorii dornici să profite de posibilele oportunități generate de creșterea producției de masini electrice trebuie să rețină faptul că investițiile în tehnologii noi prezintă si riscuri. Este imposibil să se prevadă cu certitudine absolută care dintre noile evoluții vor avea succes și vor oferi randament investitorilor. Insa, potentialul este imens.

Tehnologia este, de obicei, un sector foarte ciclic care este sensibil la creșterile și coborâșurile ciclului de afaceri, ceea ce poate duce la volatilitatea prețurilor acțiunilor. Modificările imprevizibile în reglementare pot, de asemenea, să reprezinte un risc pentru companii. Dacă nu sunteți sigur unde să investiți, solicitați sfaturi financiare profesionale.

Investitorii pot investi direct prin achiziționarea de acțiuni în companiile care fabrică masini electrice, precum cele mentionate mai sus, dar exista si alte optiuni si alternative.

Compania Plug Power (#PLUG), produce baterii cu pile de combustie cu hidrogen utilizate în industria masinilor electrice și multe alte tipuri de echipamente electronice. Aceste baterii pot înlocui bateriile de plumb cu plumb în furcă. Bateriile Plug Power sunt de asemenea utilizate în afara industriei auto, oferind companiei o piață mare.

Sociedad Quimica y Minera (#SQM) este un furnizor important de litiu, un element utilizat în multe baterii care alimentează automobilele electrice, dar si in zona energiei regenerabile sau reciclare. Investițiile în companii precum cele mai sus mentionate oferă expunere pe potentiala creste a pietei de masini electrice, menținând în același timp diverse exploatații în afara industriei auto.

O alternativa la actiunile individuale ale companiilor producatoare de masini electrice sau componente, ce ofera un plus de diversificare a riscului și a portofoliului este aceea de a alege un fond de investitii, precum ETF-urile care urmaresc performanta unui fond, a unei industrii sau chiar a unui sub-sector.

>> Aflați mai multe despre investitiile in fonduri

O modalitate indirectă de a se expune la creșterea pietei mașinilor electrice este de a lua în considerare fondurile pentru resursele naturale, care ar putea beneficia de cererea crescândă de metale folosite în producția de baterii pentru masini electrice.

Printre cele mai cunoscute fonduri din sectorul resurselor naturale se numara FlexShares Global Upstream Natural Resources Index Fund ETF (#GUNR), SPDR S&P Global Natural Resources ETF (#GUN) sau iShares North American Natural Resources ETF (#IGEUS), ce pot fi monitorizate si tranzactionate direct din platforma MetaTrader 5.

De exemplu, unele dintre aceste fonduri pot deține companiile implicate în explorarea litiului, acesta fiind un element-cheie în productia bateriilor de automobile electrice sau cupru. Conform Reuters, creșterea numărului de automobile electrice va determina creșterea cererii de litiu si cupru de pana la 9 ori in urmatorii 10 ani. Global X Lithium & Battery Tech ETF (#LIT) investeste in intregul ciclu, de la exploatarea si rafinarea metalului, pana la productia de baterii. Cel mai important dețineri ale acestui fond sunt FMC Corporation, Avalon Rare Metals Incorporated și Rockwood.

Rețineți însă că dacă investiți într-un astfel de fond, rentabilitatea va fi mai strâns legată de performanța companiilor subiacente în care investește decât de prețul resurselor naturale, deși acestea vor avea o anumită influență asupra valorii acțiunilor.

Sunt investiții pasive care pot fi tranzacționate în "timp real", la fel ca acțiunile, iar valoarea lor va scădea și va crește în conformitate cu produsul sau piața pe care o urmăresc.

Te-ar putea interesa și:

Despre Admiral Markets

În calitate de broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai populare platforme de tranzacționare. Puteți tranzacționa cu noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 85% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.