Cum Să Cumperi Acțiuni La Bursă ↗️ Ghid Cumpărare Acțiuni 2023

Admirals
19 Min citit

Cum să cumperi acțiuni la bursă - în special dacă este prima dată când devii acționar la o companie - merită propriul ritual de inaugurare.

În acest material vei găsi toate informaţiile necesare pentru a investi în pieţele de acţiuni.

Cum să Cumperi Acțiuni la Bursă în 4 Pași

  1. Deschide un cont de brokeraj. Caută un broker de acțiuni cu costuri reduse, licență UK, conturi bancare segregate în România și suport profesionist;
  2. Alege ce acțiuni să cumperi. Caută companii cu perspective de creștere pe termen lung;
  3. Decide câte acțiuni să cumperi. Orientează-te în funcție de buget și procentul alocat unei investiții în acțiuni la bursă;
  4. Alege tipul de ordine. Folosește "market" sau "limit", dar și "stop-loss" pentru limitarea riscurilor.

1️⃣ Deschide un Cont de Brokeraj

Te întrebi cum să cumperi acțiuni la bursă? Regizorii americani preferă să arate traderi frenetici pe floor-ul bursei din New York (New York Stock Exchange, sau NYSE), însă astăzi foarte puține tranzacții bursiere se mai efectuează astfel. În prezent, cel mai simplu mod este acela de a cumpăra acțiuni online prin intermediul unui cont de investiții la o firmă de brokeraj.

Procedura deschiderii unui cont de brokeraj este la fel de simplă precum cea a unui cont bancar: completezi aplicația online, atașezi dovada identității și a adresei, apoi alegi cum vrei să alimentezi contul. Poți opta pentru un transfer bancar sau varianta online cu cardul.

Cum găsești un broker de acțiuni care să merite încrederea ta? Nu este doar despre comisioanele plătite, contează cel puțin în egală măsură să beneficiezi de un suport de calitate, mai ales dacă ești începător pe bursă, mai exact în cumpărarea de acțiuni, dar și securitatea fondurilor.

Cum să Deschizi un Cont şi să Creezi un Portofoliu de Acţiuni la Admirals?

  1. Deschide un cont de tranzacţionare Admirals;
  2. Pentru un cont MetaTrader 4 (MT4): selectează Trade.MT4;
  3. Pentru un cont MetaTrader 5 (MT5): selectează Trade.MT5 sau Invest.MT5;
  4. Selectează Acţiuni;
  5. Alege companiile cu cele mai bune perspective de creştere pe termen lung;
  6. Selectează câte acţiuni să cumperi pe baza bugetului de care dispui;
  7. Alege un ordin la piaţă sau un ordin în aşteptare.

⚠️ Reţine că, în cadrul Admirals, tranzacționarea cash a acţiunilor este disponibilă doar în contul de tranzacţionare de acţiuni Trade.MT4 de pe platforma MetaTrader 5. Toate celelalte conturi de tranzacţionare ale Admirals oferă doar CFD-uri pe actiuni.

Alte aspecte pe care să le iei în considerare:

Cât capital ai la dispoziție. Foarte multe firme de brokeraj nu percep un cost pentru deschiderea unui cont de investiții la bursă, însă capitalul minim solicitat poate ajunge și la 10.000 de dolari. Poți cumpăra acțiuni la bursă începând cu doar 500 de euro în cont și poți cumpăra chiar și o singură acțiune.

În cazul în care nu poți aloca cel puțin 5.000 EUR este recomandat un cont CFD (contracte pe diferență de), ce amplifică de 5 ori pentru clienții de retail, respectiv de 10 ori pentru clienții profesionali potențialul randament și potențialul risc.

Cât de frecvent intenționezi să tranzacționezi la bursă. Comisioanele mici sunt importante pentru traderii activi, aceia care plasează cel puțin 10 tranzacții pe lună. Traderii mai puțin activi ar trebui să se ferească de brokerii care percep o taxă de inactivitate pe cont.

De cât de mult suport ai nevoie. Consideră oferta brokerilor în ceea ce privește materialele educaționale, ghiduri și tutoriale, analize de piață și acces la un broker personal, suport prin telefon, chat, email și chiar birou local.

Descoperă în continuare cum să cumperi acţiuni la bursă online.

2️⃣ Selectarea Acțiunilor la Bursă

După ce ai setat și alimentat contul de tranzacționare, este timpul să treci la alegerea acțiunilor. Un punct de pornire este cercetarea companiilor pe care le cunoști din experiența ta de consumator. De exemplu, iată cum poți să investești în piața de mașini electrice prin intermediul bursei sau în piața imobiliară prin intermediul acțiunilor și al fondurilor.

Nu lăsa fluxul de date si fluctuațiile în timp real din platforma de tranzacționare să îți influențeze studiul. Rămâi la planul inițial: cauți companii la care vrei să deții o mică parte.

Faimosul investitor la bursă Warren Buffett spunea, "cumpără o companie pentru că vrei să o deții, nu pentru că vrei ca prețul să crească".

Acesta nu s-a descurcat deloc rău urmând acest principiu.

Începe cu rapoartele anuale ale companiei - în special comunicatele anuale ale consiliului de administrație către acționari. Acestea îți vor oferi o imagine clară a perspectivelor și contextul pentru cifrele din raport.

După aceea, majoritatea informațiilor și a uneltelor analitice pe care trebuie să le evaluezi vor fi disponibile pe site-ul brokerului sau site-uri de trading, precum raportările trimestriale, știri recente și alte informații importante. Foarte mulți brokeri oferă tutoriale despre utilizarea uneltelor și chiar seminarii pentru a face primii pași la bursă.

Aceste elemente îți permit:

✔️ Stabilirea stării generale de sănătate a societăţii;

✔️ Să obții o idee despre performanţa sa;

✔️ Să înțelegi proiectele şi perspectivele societăţii.

În plus, toate instrumentele de care ai nevoie pentru a analiza acţiunile unei societăţi sunt disponibile pe site-ul brokerului tău dar şi în platforma de tranzacţionare:

✔️ Cele mai recente ştiri;

✔️ Comunicate de presă;

✔️ Transcrierea întâlnirilor cu analiștii;

✔️ Actualizări ale rezultatele trimestriale;

✔️  Dividende plătite acţionarilor;

✔️ Informaţii de la autorităţile de reglementare.

Mulţi brokeri precum Admirals publică în mod regulat articole, ştiri, tutoriale şi seminarii cu privire la instrumentele de tranzacţionare, utilizarea instrumentelor disponibile dar şi cele mai bune acţiuni ale momentului.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

3️⃣ Cum se Ia Decizia de a Investi în Acţiuni la Bursă

Dacă ești la prima experienţă de acest gen

Ar trebui să începi să investești în acţiuni dar utilizând o investiţie minimă. Probabil ar fi bine să cumperi o singură acţiune pentru a cunoaşte sentimentul de a deţine o acţiune a unei societăţi cotată la bursă. Acest lucru te ajută să afli dacă te impacientezi sau nu atunci când suferi anumite pierderi pe termen scurt în speranţa că o să înregistrezi câştiguri mai mari pe termen lung, fără prea mult stres.

Dacă acestă primă achiziţie merge bine, vei putea începe să tranzacţionezi mai multe acţiuni şi să investești o suma mai mare şi să repeţi tranzacţia de câte ori îți convine.

Dacă ești un trader / investitor cu experienţă

La început, va trebui să te familiarizezi cu platforma de tranzacţionare dacă nu ai utilizat această platformă niciodată pentru a gestiona un portofoliu. În această perioadă de adaptare, este indicat să utilizezi doar o parte a capitalului de investiţii.

După ce te-ai obişnuit cu platforma, poţi să investești întregul capital pe piaţa de capital şi să îți construiești portofoliul de acţiuni în conformitate cu strategia de investiţii.

Nu ar trebui să simți nicio presiune în a cumpăra un anumit număr de acțiuni la bursă sau chiar în a-ți construi portofoliul din prima. Consideră însă să începi cu câte o singură acțiune pentru a simți cum este să deții acțiuni la bursă și cum te influențează atât profiturile cât și pierderile acumulate. Poți adăuga mai multe acțiuni în timp pe masură ce capeți experiență, inclusiv CFD-uri pe acțiuni pentru asa numitul hedging.

Sfatul nostru este sa ții cont de calitatea monedei în care sunt denominate acțiunile. Pe scurt, dacă vrei să joci la bursă corect, caută întâi monede cu șanse de apreciere pe termen lung, apoi alocă un procent din portofoliul acelor monede și, în final, decide câte acțiuni cumperi, conform expunerii procentuale alese.

4️⃣ Alege cu ce Tip de Ordin Cumperi Acțiuni la Bursă

Nu te lăsa descurajat de toate acele cifre și cuvinte complicate din platforma de tranzacționare la bursă:

  • Ask - Pentru cumpărători: Prețul pe care vânzătorii sunt dispuși să-l accepte pentru acțiune;
  • Bid - Pentru vânzători: Prețul pe care cumpărătorii sunt dispuși să-l plătească pentru acțiune;
  • Spread - Diferența dintre cel mai mare preț de vânzare și cel mai mic preț de cumpărare;
  • Market order - Un ordin de a cumpăra sau vinde o acțiune, IMEDIAT, la cel mai bun preț disponibil;
  • Limit order - Un ordin de a cumpăra sau vinde o acțiune la un preț specificat sau mai bun;
  • Stop (or stop-loss) order - Când o acțiune atinge un preț specificat, prețul stop sau nivelul stop, un ordin "la piață" este introdus în piață și executat în totalitate. Aceasta are loc la cel mai bun preț disponibil;
  • Stop-limit order - Când prețul este atins ordinul devine ordin limită și începe să fie executat la prețul specificat.

Terminologia este una complexă și uneori tinde să devină prea complicată. Nu te preocupa în acest moment - sau poate chiar niciodată. Investitorii și-au construit cariere de succes și averi banzându-se doar pe 2 tipuri de ordine pentru a cumpăra acțiuni la bursă: market și limit.

Cum să Cumperi Acţiuni la Bursă Utilizând Ordinele la Piaţă

Când plasezi un ordin la piaţă, cumperi sau vinzi acţiunile la cel mai bun preţ disponibil pe piaţă. Un ordin executat la piaţă nu este legat de niciun parametru de preţ, deci ordinul va fi executat imediat şi, în general, va consta din mai multe ordine mici. Asta în cazul în care nu cumperi un număr mare de acţiuni, de exemplu un ordin de câteva milioane de euro. În acest caz, comanda va consta, probabil, în mai multe ordine importante.

Utilizând ordinele la piaţă, preţul la care cumperi sau vinzi acţiunile nu este neaparat acelaşi cu preţul indicat în urmă cu câteva secunde. Într-adevăr, preţurile Ask şi Bid variază continuu pe tot parcursul zilei. Ordinele executate la piaţă sunt potrivite pentru cumpărarea sau vânzarea de acţiuni care nu au volatilitate ridicată a preţurilor pe parcursul zilei, adică sunt de preferat acţiunile marilor companii multinaţionale mai degrabă decât acţiunile companiilor mai mici care sunt mai volatile.

Nu fii surprins dacă prețul pe care îl plătești - sau primești, dacă vinzi - nu este exact prețul la care ai fost cotat cu câteva milisecunde mai devreme. Cotațiile Bid și Ask se schimbă frecvent pe parcursul sesiunii. Din acest motiv ordinul la piață e recomandat pentru cumpărarea de acțiuni la bursă ce nu au parte de fluctuații semnificative - în principal companii mari și foarte lichide, recomandate pentru construirea portofoliului.

Prin urmare:

  • Un ordin la piaţă este ideal pentru investitorii care doresc să cumpere o acţiune care să rămână în portofoliu pentru o perioada lungă de timp, deoarece nu le pasă de diferenţele mici de preţ în timpul execuţiei, dar au nevoie de executarea completă a ordinelor
  • Plasează un ordin la piaţa pe o acţiune, chiar şi atunci dacă piaţa este închisă: ordinul tău va fi executat la primul preţ disponibil la deschiderea pieţelor
  • Verifică avertismentele referitoare la executarea ordinelor brokerului tău. Unii brokeri low-cost grupează toate tranzacţiile clienţilor lor într-un activ şi le execută la un preţ dat la sfârşitul unei zile de tranzacţionare, o zi a săptămânii sau la un moment dat în fiecare zi.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Cum să Cumperi Acţiuni la Bursă Utilizând Ordinele Limită

Pentru a controla mai bine preţul de execuţie al tranzacţiilor tale, este mai bine să folosești ordine limită.

De exemplu:

Să presupunem că dorești să cumperi acţiuni Apple, o acţiune este tranzacţionată la 100 de dolari, dar crezi că 95 de dolari pe acţiune este preţul corect. Plasând un ordin limită de cumpărare, ceri brokerului să aştepte până când valoarea acţiunii ajunge la 95 de dolari pentru a executa ordinul de cumpărare.

În schimb, pentru un ordin de vânzare, ceri brokerului să aştepte un preţ mai mare decât preţul curent, pentru a vinde acţiunile în cauză la preţul indicat. Ordinele limită sunt deosebit de atractive pentru investitorii care tranzacţionează acţiunile unor companii mai mici, deoarece spread-urile lor pot fi mai mari în funcţie de volatilitate. Acest tip de ordin poate fi de asemenea util pentru activitățile de scalping în perioada de volatilitate ridicată pe acţiuni.

Condiţiile asociate ordinelor limită:

✴️ AON - Un ordin AON (All Or Nothing - Totul sau nimic) va fi executat numai dacă toate acţiunile pe care dorești să le tranzacționezi sunt disponibile la preţul indicat;

✴️ GFD - Ordinul Good For Day (valabil doar în ziua curentă) va expira, de obicei, la sfârşitul zilei de tranzacţionare, chiar dacă ordinul nu a fost executat;

✴️ GTC - Un ordin GTC (Good Till Canceled - bun până la anulare) va rămâne în aşteptare pâna traderul / investitorul îl anulează sau până când ordinul expiră.

Un ordin limită garantează unui trader / investitor că ordinul său va fi executat bine la preţul indicat. Cu toate acestea, este posibil ca ordinul să nu fie executat. Ordinele limită sunt, în general, executate pe principiul "primul plasat, primul executat" şi sunt executate în urma ordinelelor la piaţă.

În plus, acţiunea trebuie să rămână suficient de mult la preţul indicat pentru ca brokerul să aibă timp să execute acest ordin. În cele din urmă, anumiți brokeri percep comisioane suplimentare traderilor sau investitorilor care utilizează ordine limită, ceea ce nu este cazul pentru Admirals.

Alţi brokeri percep comisioane mai mari pentru ordinele limită decât pentru ordinele la piaţă. Reţine faptul că un ordin limită care nu este executat imediat sau până la sfârșitul sesiunii poate fi executat în următoarele zile.

Costurile tranzacţiei sunt în general facturate de fiecare data când se efectuează o tranzacţie. Dacă preţul unei acţiuni nu a atins niciodată preţul indicat de dumneavoastră pentru ordinul limită în momentul expirării ordinului, atunci ordinul dumneavoastră nu va fi executat și, pur şi simplu, va fi anulat.

Ordinele limită sunt o unealtă bună pentru investitorii ce cumpără acțiuni la burse secundare sau cu o volatilitate mai mare și lichiditate mai scăzută. Sunt de asemenea recomandate pentru a specula volatilitatea piețelor bursiere pe termen scurt și când prețul cumpărării acțiunii este mai important decât execuția ordinului.

Care sunt Diferitele Tipuri de Acţiuni la Bursă

Pe platforma de tranzacţionare MetaTrader 4, dar şi pe MetaTrader 5, acţiunile se disting în acţiuni Europene şi acţiuni din SUA. Deci, poți cumpăra acțiuni ale unor companii din Franţa, dar poți să cumperi şi acţiuni la bursa americană (Statele Unite ale Americii), în funcţie de propriile preferinţe.

Pentru a cumpăra acţiuni europene sau din SUA, trebuie să procedezi astfel:

Contul Admirals Invest.MT5 vă permite să investiți în acțiuni și ETF-uri listate la 15 dintre cele mai mari burse din lume. De asemenea, vă bucurați de beneficii precum cele prin care puteți să:

✔️Deschideți un cont cu un depozit minim de doar 1€ și investiți beneficiind de comisioane minime de 0,01 USD pe acțiune pentru acțiunile din SUA;

✔️Primiți gratuit date despre piață în timp real, fără întârzieri, fără costuri suplimentare;

✔️Creați un flux de venituri pasive colectând plăți de dividende.

Puteți începe chiar acum făcând click pe bannerul de mai jos, bucurându-vă de toate funcțiile de mai sus și multe altele

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Cum să Cumperi Acţiuni din SUA

Pe partea americană, vei găsi cele mai renumite şi cele mai tranzacţionate acţiuni:

  • Apple;
  • Amazon;
  • Facebook;
  • Google;
  • IBM;
  • JP Morgan Chase;
  • McDonalds.

Te-ai întrebat vreodată cum poți cumpăra acţiuni Facebook sau acţiuni cu potenţial ridicat în speranţa că preţul va exploda?

În acest caz, nu ezita să monitorizezi acţiunile care compun indicele Nasdaq. Acesta este indicele companiilor noilor tehnologii americane. Poţi, de asemenea, să monitorizezi şi alţi indici şi acţiuni din SUA în funcţie de indicele din care fac parte.

Cum să Cumperi Acţiuni Europene (EU)

În zona europeană, vei găsi cele mai cunoscute şi cele mai tranzacţionate acţiuni:

  • BMW;
  • BNP;
  • Societe Generale;
  • Orange;
  • Daimler;
  • Siemens.

Poți găsi și tranzacționa atât acțiuni din SUA (acţiuni Nasdaq, etc.), dar și cele europene (acţiuni din indicele DAX30, etc.) în funcţie de piaţa de capital din care fac parte.

Acțiuni la Bursă - Cum să îți Diversifici Portofoliul

Ideea de bază a unui portofoliu de investiţii este diversificarea acţiunilor pentru a limita riscul.

Pentru a îți diversifica portofoliul, există mai multe metode de alocare a activelor.

➡️ Alocarea cotelor pe țări

Aceasta este prima metodă de diversificare a portofoliului şi este reprezentată de alcătuirea portofoliului cu acţiuni din mai multe țări. De exemplu, asigură-te că ai cumpărat online acţiuni din SUA, dar și acţiuni din Franța sau din Regatul Unit.

Prin cumpărarea a 33% din acţiunile americane S&P500, 33% din acţiunile componente ale indicelui britanic FTSE100 şi 33% din acţiunile indicelui parizian CAC40, îți diversifici riscul. Astfel, în cazul în care economia uneia dintre aceste țări ar fi în dificultate şi, în consecinţă, acţiunile care alcătuiesc indicele acestei țări ar scădea, atunci impactul asupra portofoliului ar fi redus.

Cu cât este mai diversificat portofoliul tău, cu atât impactul va fi mai mic.

Investiţia online pe piaţa bursieră în acţiuni din componenta mai multor indici bursieri este, prin urmare, sensibilă, dar nu este în mod necesar suficientă pentru a limita riscurile la maxim.

➡️ Alocarea cotelor pe sectoare de activitate

O altă soluţie de diversificare a portofoliului este de a investi în diferite sectoare de activitate.

Într-adevar, există multe sectoare de activitate: bancar, energetic, de tehnologie, etc.

Ca în cazul alocării în funcţie de ţară, diversificarea portofoliului utilizând metoda de alocare pe sectoare de activitate presupune alegerea unor direcții diferite de business, apoi alocarea proporţională a capitalului în fiecare din aceste linii de activitate.

Astfel, acţiunile BNP, Societe Generale, Goldman Sachs, Deutsche Bank, etc. ar trebui cumpărate pentru zona sectorului bancar, acţiuni precum Facebook, Alphabet (Google), Apple, etc. pentru sectorul de noi tehnologii, sau Peugeot, General Motors, Tata, etc. pentru sectorul auto samd.

Pentru ca portofoliul tău să fie diversificat în mod optim şi pentru a limita la maxim riscul este necesar să utilizezi cele două metode de alocare a acţiunilor: împarte-ți portofoliul pe țară și apoi, în cadrul părţii alocate fiecărei tări, va trebui să determini acţiunile pe care le cumperi pentru fiecare sector.

Care Este Momentul Optim pentru a Cumpăra Acţiuni la Bursă

"Scopul nostru este de a descoperi companii extraordinare la preţuri obişnuite şi nu companii obişnuite la preturi extraordinare" - Warren Buffett.

Ceea ce trebuie să întelegi din acest citat este că, pentru a reuşi pe piaţa de capital, este important să analizezi companiile, bilanţurile acestora şi să te asiguri că achiziţionezi acţiuni ale unor companii subevaluate însă care au fundamentale solide şi perspective bune de creştere.

Astfel, este important să analizăm un grup de companii destul de mari. Odată ce ai identificat companii cu potenţial ridicat, este recomandat să le monitorizezi şi să aştepţi până când se află temporar în dificultate. Valoarea acţiunilor lor va fi apoi inferioară valorii lor reale. Aceasta este cea mai bună modalitate de a face profituri bune şi de a face o investiţie de capital de succes pe termen lung.

În schimb, trebuie să acorzi atenție companiilor ale căror preţuri ale acţiunilor cresc semnificativ fără nici un motiv aparent.

De fapt, vei respecta indicaţia pieţei bursiere: "Cumpăraţi nivelul cel mai jos şi vindeţi cel mai înalt nivel"

Investește în Acţiuni la Bursă cu MetaTrader Ediția Supremă

Cum să cumperi acţiuni la bursă online fără a pierde bani? Instrumentul Mini Terminal al platformei MetaTrader 5 Supreme Edition face toate calculele de care ai nevoie pentru a te ajuta să gestionezi ordinele de tipul Stop Loss-ul și Money Managementul contului.

Este necesar doar să setezi nivelul pierderii asumate, adică detaliile ordinului Stop Loss. Odată ce știi deja unde să plasezi Stop Loss-ul, tot ce trebuie să faci este să:

1️⃣ Introduci numărul de pips sau puncte în secţiunea "S/L"din "Lot Size Calculation / Calcularea mărimii lotului" inclusă în Mini Terminal;

2️⃣ Introduci în partea inferioara "Fixed cash risk: EUR / Riscul fix în numerar" suma în euro pe care ești dispus să o riști;

3️⃣ Faci clic pe "Set Lots".

Apoi, Mini Terminalul va calcula în câteva secunde numărul de loturi necesare pentru a reprezenta Stop Loss-ul de 50, 100 sau 1000 Euro, în funcţie de criteriile şi dimensiunea portofoliului tău.

Îți reamintim că acest instrument este disponibil şi pentru MT4 cu MetaTrader 4 Ediția Supremă.

De asemenea, instrumentul Market Scanner, te va ajuta să identifici cele mai volatile acţiuni şi care prezintă un potenţial interesant de investiţie.

Poţi observa apoi că poziţia ta este deschisă pe piaţă cu un Stop Loss de 50, 100, 1000 Euro la nivelul graficului ales.

Aplicaţie Pentru Cumpărarea Acţiunilor la Bursă

Acum că ştii cum să cumperi acţiuni ale unei companii, dar şi cum să tranzacţionezi acţiunile pe piaţa bursieră, descoperă suita de platforme MetaTrader.

Datorită aplicaţiei MetaTrader 4 iPhone, MetaTrader 4 Android, MetaTrader 5 iPhone şi MetaTrader 5 Android, îți poți monitoriza portofoliul de acţiuni în orice moment.

Astfel, poţi interveni asupra poziţiilor curente din portofoliul tău. De asemenea, poţi închide poziţii prin plasarea ordinelor Stop Loss şi Take Profit.

Admirals oferă conturi demo gratuite şi nelimitate pentru a-ți oferi acces la condiţiile pieţei de capital din lumea reala. Poţi să testezi diverse strategii în condiţii de siguranţă. Aceste conturi îți permit să testezi tranzacţionarea acţiunilor din Europa şi SUA în condiţii de siguranţă şi fără risc.

Curs Forex:

Despre Admirals

Ca broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare din lume. Puteți tranzacționa prin noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Acest document nu conține și nu trebuie interpretat ca având în componență sfaturi de investiții, recomandări de investiții, oferte sau solicitări în privința oricărei tranzacții cu instrumente financiare. Rețineți că această analiză de tranzacționare nu este un indicator fiabil al performanței actuale sau viitoare, deoarece circumstanțele se pot schimba în timp. Înainte de a lua o decizie de investiție, trebuie să luați legătura cu un consultant financiar independent pentru a vă asigura că înțelegeți riscurile.

TOPUL ARTICOLELOR
Ce Este Piața Financiară și Cum Se Tranzacționează
Piața financiară este o piață în care instrumentele financiare sunt tranzacționate atât la nivel național, cât și la nivel global. Traderii cumpără și vând aceste instrumente pentru a obține profit în timp ce încearcă să-și limiteze riscurile.Mulți traderi tind să se orienteze pe o piață financiară...
4 tipare de tranzacționare intra day, pe care orice trader trebuie să le cunoască
Tiparele de tranzacționare intra day sunt modele grafice repetitive ale prețului, care apar din activitatea cumpărătorilor și a vânzătorilor pe piață. Acestea pot fi utile pentru a identifica cine deține controlul asupra pieței și încotro ar putea evolua prețurile în continuare....
Cum Să Tranzacționați EURGBP?
Perechea valutară EURGBP este una dintre cele mai tranzacționate perechi valutare.EURGBP este una dintre perechile valutare preferate de către traderii europeni. Descoperți cum puteți să tranzacționați EURGBP! În acest articol vom răspunde la următoarele întrebări: Ce este EURGBP? 4 Caracteristici...
Vizualizează Tot