Investiți În Companii Aeriene pe Durata Pandemiei De Coronavirus➠ Acțiuni Airbus

Admirals
13 Min citit

Acțiunile Airbus au înregistrat scăderi semnificative pe piața bursieră din cauza pandemiei de coronavirus. Într-adevăr, întreaga industrie aeronautică a fost afectată, deoarece granițele au fost închise, iar zborurile au fost anulate.

Prin urmare, un crah bursier oferă numeroase oportunități pe piața bursieră, cum ar fi investiția în acțiuni pe termen lung la prețuri mult mai atractive.

În timp ce piața bursieră ar putea reveni pe trendul ascendent destul de rapid la finalul crizei de coronavirus, este interesant pentru investitori să cumpere Airbus stock?

CFD-uri pe acțiuni și ETF-uri

Tranzacționează CFD-uri pe acțiuni și ETF-uri cu Admirals

Ce Este Airbus Stock?

Airbus este unul dintre pionierii și actualmente actorii majori ai industriei aerospațiale. Grupul Airbus este numărul 2 mondial în acest domeniu după compania americană Boeing. Aproximativ 75% din cifra sa de afaceri provine din vânzarea de aeronave comerciale, iar diferența din vânzarea de sisteme de apărare și elicoptere militare.

Este, înainte de toate, una dintre puținele realizări ale proiectului european care a luat naștere după încheierea războiului rece. Într-un context internațional mai deschis, bugetele țărilor dezvoltate au fost revizuite în scădere. Acest lucru i-a încurajat să continue consolidarea industriei aerospațiale prin crearea EADS, care va deveni Grupul Airbus la 2 ianuarie 2014 și Airbus de la 1 ianuarie 2017.

Dacă ați fi achiziționat acțiuni Airbus în martie 2009, astăzi ați fi câștigat de 10 ori investiția inițială. Veți fi avut bucuria de a investi într-un 10-Bagger - adică prețul acțiunii Airbus s-a multiplicat cu 10 - astfel încât aceasta este una dintre acțiunile vedetă ale CAC 40.

De Ce Să Investiți în Acțiuni Airbus În Timpul Pandemiei De Coronavirus

Acțiunile Airbus se enumeră printre acțiunile care au înregistrat cele mai mari pierderi pe piața bursieră din cauza pandemiei de coronavirus.

De fapt, printre companiile incluse în indicele francez CAC 40, Airbus a consemnat a treia cea mai slabă performanță în primul trimestru al anului 2020, înregistrând o scădere de -59,68%.

De la începutul crahului bursier, de pe 24 februarie 2020 și până în prezent (18 martie 2020), acțiunile Airbus au înregistrat o scădere de 61%. În aceeași perioadă, valoarea indicelui CAC 40 a scăzut cu 35%.

Prin urmare, acțiunile Airbus au fost cele mai afectate de criza Coronavirusului. Acest lucru se explică în mare măsură prin natura activității sale.

Într-adevăr, valoarea acțiunilor Airbus nu se datorează problemelor proprii ale companiei, ci preocupărilor cu privire la impactul crizei COVID-19 asupra industriei aeronautice și turismului în ansamblu, precum și a incertitudinii cu privire la profunzimea și amploarea crizei!

➢De exemplu, principalul său concurent, Boeing, a înregistrat un declin de până la 72% în aceeași perioadă.

Din cauza restricțiilor de deplasare care au existat de la începutul anului, companiile aeriene, cei mai mari clienți ai Airbus, au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor și a cifrei de afaceri. Valoarea acțiunilor Airbus continuă să scadă pe măsură ce producția de aeronave se oprește.

Cu toate acestea, având în vedere că măsurile de prevenire a coronavirusului se apropie de final, multe persoane vor fi nevoite să călătorească din motive profesionale sau familiale sau pentru a-și petrece timpul liber. Prin urmare, sectorul aeronautic ar trebui să experimenteze un boom de recuperare considerabil după o lungă perioadă de stagnare.

➢De exemplu, acțiunile Airbus se enumeră printre acțiunile cu cele mai semnificative scăderi, însă, este de așteptat ca la finalul pandemiei de coronavirus să se enumere printre acțiunile care vor înregistra creșteri rapide pe piața bursieră.

Și după cum probabil știți deja, piețele financiare acționează deseori cu anticipație, nu numai asupra unor fapte concrete, ci și asupra perspectivelor. Prin urmare, acțiunile Airbus pot înregistra creșteri cu ceva timp înainte de încheierea concretă a crizei coronavirusului.

Astfel, cumpărarea de acțiuni Airbus în acest moment, poate fi o strategie care va funcționa bine pe termen mediu și lung.

Faceți clic pe banner-ul de mai jos pentru a deschide un cont de investiții Invest.MT5 pentru a cumpăra acțiuni Airbus înainte ca prețul acțiunilor să atingă din nou maximul. De asemenea, vă permite să investiți în peste 4000 de acțiuni și ETF-uri listate la 15 cele mai mari burse din lume.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Vânzarea Airbus Stock Este O Posibilitate De Luat În Considerare

Traderii care consideră că valoarea acțiunilor Airbus va continua să scadă pot deschide poziții short prin intermediul CFD-urilor pe acțiuni Airbus. După cum am menționat mai sus, sectorul aerospațial este foarte vulnerabil la COVID-19, astfel încât nu poate fi exclus faptul că valoarea acțiunilor ar putea continua să scadă.

Prin urmare, orice accelerare descendentă a piețelor bursiere în zilele următoare va determina, probabil, o scădere a acțiunii Airbus pe termen scurt, înainte de a înregistra o creștere pe termen lung.

În acest caz, traderii pot apela la un cont de tranzacționare pentru a vinde acțiuni Airbus prin intermediul CFD-urilor.

Cum Cumpărați Airbus Stocks

  1. Conectați-vă la contul dvs. de tranzacționare MetaTrader 5
  2. În meniul "Market Watch" faceți clic dreapta
  3. Mergeți la Symbols și introduceți Airbus în bara de căutare
  4. Selectați titlul Airbus și faceți clic pe Chart Window
  5. Faceți clic dreapta pe Airbus stock și faceți clic pe New Order apoi pe Buy

Pur și simplu urmați acești 5 pași simpli pentru a vă poziționa pe Airbus la cumpărare! Investiți cu contul Invest.MT5 pentru a cumpăra acțiuni la purtător.

Cum Vindeți Airbus Stocks

  1. Conectați-vă la contul dvs. de tranzacționare MetaTrader 5
  2. În meniul "Market Watch" faceți clic dreapta
  3. Mergeți la Symbols și introduceți Airbus în bara de căutare
  4. Selectați titlul Airbus și faceți clic pe Chart Window
  5. Faceți clic dreapta pe Airbus stock și faceți clic pe New Order apoi pe Sell

Sunteți pesimist și nu credeți că cotația Airbus va continua să crească? Aveți posibilitatea să vindeți în lipsă Airbus stock CFD cu conturile Trade.MT5 și Trade.MT4.

Analiza Grafică A Airbus Stock

Analiza tehnică și grafică a acțiunilor Airbus reflectă impactul coronavirusului asupra prețului acțiunilor Airbus. La finalul sesiunii de tranzacționare de vineri, 21 februarie 2020, acțiunea Airbus se tranzacționa la prețul de 130,04 EUR, iar luni, odată cu depistarea primelor cazuri de coronavirus în Italia, situația pe piețele bursiere s-a schimbat radical.

În următoarele patru săptămâni, prețul acțiunii Airbus a continuat să scadă, atingând minimul de 18,14 EUR la 18 martie 2020. Acesta a fost cel mai scăzut nivel din iulie 2016.

În timp ce acțiunile altor companii au început să înregistreze creșteri la începutul celui de-al doilea trimestru al anului 2020, acțiunile Airbus au consemnat o revenire la minimul atins în martie 2020.

Trebuie menționat că prețul acțiunii Airbus a crescut pe 29 aprilie 2020, ziua în care au fost publicate rezultatele primului trimestru, în timp ce toate știrile proaste anunțate au fost luate deja în considerare de investitori și analiști.

Atâta timp cât valoarea de piață a acțiunilor Airbus rămân peste valoare de 48.14€, acțiunile Airbus pot menține o prognoză ascendentă pe termen mediu, iar prețul acțiunii Airbus își menține șansele de revenire pe un trend ascendent pentru a testa maximul recent de 74.89 €.

În cazul în care prețul acțiunii Airbus scade sub prețul minim stabilit anterior, adică 48.145 EUR, acesta ar putea fi un semnal că prețul va continua să scadă. De la acest nivel, prețul ar putea scădea la nivelul minim de 39,64 EUR pe acțiune, înregistrat în decembrie 2014 și poate continua până la nivelul de 35,42 EUR pe acțiune, care a fost prețul maxim stabilit în martie 2006.

Sursa: Admirals MetaTrader 5 Ediția Supremă, Airbus Stocks #AIR, grafic zilnic (între 30 iulie 2019 și 29 aprilie 2020), editat pe 29 aprilie 2020 la 16:10. Vă rugăm să rețineți: performanțele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare și nici al performanțelor viitoare.

Acțiunile Airbus: O Scădere cu 80% a Vânzărilor în Timpul Pandemiei

Odată cu debutul pandemiei de coronavirus la nivel mondial, vânzările de aeronave Airbus au scăzut cu 80% în primul trimestru al anului 2020.

Într-un comunicat de presă, compania a declarat că , după un început de an reușit, situația s-a schimbat dramatic în lunile următoare, cu răspândirea necontrolată a coronavirusului la nivel global și restricții guvernamentale privind răspândirea acestuia.

„Ne aflăm în mijlocul celei mai grave crize pe care industria aerospațială a cunoscut-o vreodată", a declarat Guillaume Faury, CEO Airbus.

Pentru a asigura funcționarea normală a Airbus, compania a ales să-și reducă producția de aeronave comerciale și să examineze structura pe termen lung a Airbus.

„Acum trebuie să lucrăm ca o industrie pentru a restabili încrederea pasagerilor în călătoriile aeriene, în timp ce învățăm să trăim cu acest virus", a spus Faury, adăugând că „în prezent facem tot posibilul pentru a asigura continuitatea afacerii".

Managementul Airbus a declarat că au livrat 122 de aeronave în primul trimestru al anului 2020, cu 40 mai puțin decât aceeași perioadă a anului trecut. În plus, 60 din cele 122 de aeronave nu au reușit să fie livrate din cauza restricțiilor de călătorie impuse de guvern.

Veniturile din aeronave comerciale a scăzut cu 22% la 7,5 miliarde EUR, iar profitul general al sectorului a scăzut cu 82% la 57 milioane EUR. Venitul EBIT în perioada de raportare a fost de 191 milioane EUR, adică cu 59% mai puțin decât în perioada corespunzătoare anului trecut.

Compania susține că a atras o linie de credit de 33 milioane de Euro pentru programul A380, care este în prezent închis.

Fluxul de numerar gratuit al companiei din primul trimestru al anului 2020 a fost de -8 miliarde de Euro, ceea ce reprezintă aproape dublul celui din anul precedent, adică -4,3 miliarde EUR, din care 3,6 miliarde EUR sunt penalități într-un caz de corupție de mare anvergură.

EBIT-ul total al companiei în primul trimestru a fost redus la jumătate, la 281 de milioane de euro și a înregistrat o pierdere netă de 481 de milioane de euro, față de un profit anterior de 40 de milioane de euro.

Privind în viitor, Airbus declara că „va continua să se concentreze pe fluxul de numerar" în următoarele trimestre. Compania se așteaptă ca măsurile luate până acum să reducă cheltuielile de capital cu aproximativ 700 de milioane de euro în acest an, la 1,9 miliarde de euro.

Prin urmare, Airbus se confruntă cu un început de an dificil din cauza coronavirusului, însă pe termen lung, compania ar trebui să poată recupera pierderile.

Principala platformă multi-activ din lume


De Ce Să Cumpărați Acțiuni Airbus Și Care Este Strategia Actuală Și Viitoare A Companiei?

Succesul companiei Airbus vine, în primul rând, din strategia sa de expansiune la nivel internațional. Compania a reușit să se impună ca jucător important dincolo de granițele bătrânului continent, în China, Japonia și în special în Statele Unite. De aceea, Airbus concurează Boeing.

Divizia sa Airbus Commercial Aircraft, specializată în construcția și vânzarea de aeronave, contribuie în mare măsură la aceasta prin comenzi în creștere pentru familia de aeronave A300, în special A320.

Airbus se diferențiază de competitorul său american Boeing, la nivelul liniilor de producție. Într-adevăr, gigantul european asamblează aeronave în Toulouse, Hamburg, Sevilla, Tianjin (China) și Mobile (SUA), pentru a marca amprenta internațională și a avea proximitate pentru clienții de diferite naționalități.

Celălalt atu forte al Airbus stock este stabilitatea acționariatului său prin prezența statelor francez, german și spaniol. Cu excepții rare, politicienii se pot înțelege foarte bine.

Sursa: Morningstars.com Elaborare proprie la 3 martie 2020

Pe hârtie, evoluția cifrei de afaceri a companiei Airbus este mai onorabilă începând cu 2009. Se observă o stagnare în 2017, apoi o scădere de aproximativ 4,5% de la un an la altul în 2018.

Dar acest lucru nu spune mare lucru despre calitatea fundamentelor companiei.

De Ce Să Cumpărați Acțiuni Airbus?

Airbus și Boing sunt cei mai mari producători de aeronave din lume și formează un duopol.

În timp ce guvernele naționale se străduiesc să reducă răspândirea coronavirusului, probabil declinul din industria aerospațială va continua (cel puțin pe termen mediu). Cu toate acestea, atunci când companiile aeriene își vor relua activitatea, nu vor avea multe soluții decât să apeleze la unul dintre acești doi furnizori.

Atâta timp cât Boeing continuă să aibă probleme cu imobilizarea modelului său 737 MAX, care ar putea dura tot anul 2020, sau chiar o parte a anului 2021, compania Airbus ar putea profita de situație pentru a crește numărul de comenzi de aeronave.

În plus, având în vedere faptul că Airbus este un pilot principal al industriei europene, ar putea obține ajutor din partea Uniunii Europene sau a statelor sale membre pentru a recupera rapid pierderile provocate de această criză.

Prin urmare, având în vedere că acțiunile Airbus sunt disponibile pe piață la un preț foarte mic, aceasta este o oportunitate unică pentru investitorii pe termen lung.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Curs Forex

Despre Admirals

Ca broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare din lume. Puteți tranzacționa prin noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Datele furnizate oferă informații suplimentare cu privire la toate analizele, estimările, prognozele, previziunile, studiile de piață, perspectivele săptămânale sau alte evaluări sau informații similare (sub denumirea de "Analiză") publicate pe site-ul Admirals. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  1. Aceasta este o comunicare de marketing. Conținutul este numai pentru scopuri informaționale și nu trebuie interpretat ca un sfat sau recomandare de investiții. Acesta nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale de promovare a independenței cercetării în domeniul investițiilor și nu este supus niciunei interdicții de tratament înainte de difuzarea cercetării în domeniul investițiilor.
  2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client pe cont propriu, în timp ce societatea Admirals AS (Admirals) nu este responsabilă pentru nici o pierdere sau daună rezultată ca urmare a acestei decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe conținut.
  3. Pentru a proteja interesele clienților noștri și obiectivitatea analizei, Admirals a instituit proceduri interne adecvate pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese.
  4. Analiza este pregătită de un analist independent (denumit în continuare "Pierre Perrin-Monlouis") pe baza estimărilor personale ale lui Pierre PERRIN-MONLOUIS (Analist financiar).
  5. Cu toate că au fost făcute toate eforturile rezonabile pentru a asigura fiabilitatea tuturor surselor de conținut și pentru a ne asigura că toate informațiile sunt prezentate într-o manieră inteligibilă, în timp util, exactă și completă, Admirals nu garantează exactitatea sau exhaustivitatea informațiilor cuprinse în analiză.
  6. Orice tip de performanță trecută sau modelată a instrumentelor financiare prezentate în conținut nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare explicită sau implicită de către Admirals a oricărei performanțe viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, iar păstrarea valorii activului nu este garantată.
  7. Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profituri. Înainte de a începe să tranzacționați, asigurați-vă că înțelegeți riscurile implicate.
TOPUL ARTICOLELOR
Ce Este Piața Financiară și Cum Se Tranzacționează
Piața financiară este o piață în care instrumentele financiare sunt tranzacționate atât la nivel național, cât și la nivel global. Traderii cumpără și vând aceste instrumente pentru a obține profit în timp ce încearcă să-și limiteze riscurile.Mulți traderi tind să se orienteze pe o piață financiară...
4 tipare de tranzacționare intra day, pe care orice trader trebuie să le cunoască
Tiparele de tranzacționare intra day sunt modele grafice repetitive ale prețului, care apar din activitatea cumpărătorilor și a vânzătorilor pe piață. Acestea pot fi utile pentru a identifica cine deține controlul asupra pieței și încotro ar putea evolua prețurile în continuare....
Cum Să Tranzacționați EURGBP?
Perechea valutară EURGBP este una dintre cele mai tranzacționate perechi valutare.EURGBP este una dintre perechile valutare preferate de către traderii europeni. Descoperți cum puteți să tranzacționați EURGBP! În acest articol vom răspunde la următoarele întrebări: Ce este EURGBP? 4 Caracteristici...
Vizualizează Tot