Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Cum poti sa cumperi actiuni Tesla in Romania

Timp de citire: 5 minute

tesla

Tesla (simbol #TSLA) este o companie auto și de energie specializata în productia de masini electrice, stocarea de energie și panouri solare. Actionarii Tesla considera că cu cât lumea inceteaza mai rapid sa utilizeze combustibilii fosili in detrimentul tehnologiilor cu emisii zero, cu atât mai bine.

Acest articol vă explica pas cu pas cum să cumpărați acțiuni Tesla in Romania și evidențiaza câțiva dintre factorii cheie pe care ați dori să-i luați în considerare atunci când decideti sa investiti la bursa, inclusiv in masini electrice.

Pentru mai multe informatii practice, puteti participa la seminarul gratuit Cum sa investesti in piata masinilor electrice, organizat de Admiral Markets in Bucuresti.


Evoluția recentă a acțiunii Tesla

Aruncați o privire mai jos la evolutia prețului unei actiuni Tesla în ultimii 6 ani. Acesta arata o crestere spectaculoasa de la aproximativ 30$ per actiune la aproape 400, urmata de o perioada de consolidare, mai probabil de continuare, avand in vedere ca evolutia laterala are loc intr-un trend major ascendent. Analiza grafica sau tehnica a pieței este doar un aspect al cercetării pe care ar trebui să o faceți înainte de a investi la bursa într-o companie ca Tesla in Romania. Rețineți că performanța trecută nu indică rezultate viitoare! Pentru incepatori se recomanda simularea pe un cont demo de practica in conditii reale de piata.

sursa: web.admiralmarkets.com, grafic Daily 5 Septembrie 2018


Performanța financiară a companiei Tesla

Explorați tabelul de mai jos pentru a vedea cum a performat Tesla din punct de vedere financiar în ultimii 3 ani. Toate cifrele afișate sunt în USD ($).Luati in considerare ca pretul unei actiuni Tesla este influentata de asteptari in ceea ce priveste dinamica viitoare a profiturilor Tesla, si nu de situatia financiara din prezent. Pretul actual al unei actiuni Tesla include toate datele si informatiile existente.

Tesla (date la 31 Dec) Venituri Profit Operational Profit Net Total active Capital total Nr. angajati
2015 4,046,025 716.6 milioane 888.7 milioane 8.07 miliarde 1.08 miliarde 13,058
2016 7,000,132 667.3 milioane 674.9 milioane 22.66 miliarde 4.75 miliarde 17,782
2017 11,758,751 1.63 miliarde 2.24 miliarde 28.66 miliarde 4.24 miliarde 37,543


Modalități de a fi la curent cu acțiunile Tesla

Când cumpărați sau vindeți acțiuni Tesla si nu numai (exista peste 4000 de actiuni si fonduri de investitii disponibile), este important să țineți cont de afacerile curente legate de companie. Vă vom vorbi despre unele dintre aspectele cheie care trebuie să vă supravegheați când tranzacționați acțiunile Tesla.

  • Raportare financiară. Este recomandat sa urmariti rapoartele financiare publicate de Tesla, deoarece acest lucru vă va informa cum funcționează compania și va avea un impact mare asupra prețului acțiunilor. Tesla raportează anual la 31 decembrie în fiecare an, precum și trimestrial, pe tot parcursul anului. Sezonul raportarilor nu influenteaza doar pretul actiunii Tesla, dar si sentimentul general al investitorilor, acesta fiind unul din factorii majori de influenta ai pietelor financilare globale.
  • Știrile companiei. Este important să fiți la curent cu știrile companiei - de exemplu, daca Tesla intenționează să lanseze un nou model de mașină în următoarele câteva luni? Să se mute într-o nouă țară, sa atace o piață noua sau sa dezolvte o tehnologie noua? Angazeaza sau concediaza? Toate aceste evenimente vor avea un impact asupra prețului acțiunilor Tesla.
  • Știri macro. De asemenea, trebuie să fiti la curent cu evenimentele economice majore și știri externe care ar putea avea un impact asupra prețului acțiunilor Tesla - de exemplu, prețul benzinei, al carei trend ascendent ar putea creste cererea de automobile electrice.
  • Compania plătește dividende? Dacă o companie plătește dividende, înseamnă că ei plătesc o parte din profitul lor înapoi acționarilor. În prezent, Tesla nu plătește dividende pe acțiunile lor.
  • Reuniuni ale acționarilor. Acestea sunt adesea organizate anual și marii acționari sunt invitati să participe la ședințe și să voteze asupra problemelor legate de companie. Este o idee bună să știți când sunt acestea, deoarece acestea ar putea să ofere indicii pretioase asupra direcției companiei.


Cumpărarea de actiuni Tesla in Romania

În primul rând, trebuie să verificați dacă platforma de tranzactionare pe care o analizați vă permite să cumparati acțiuni străine. Indiferent dacă intentionati sa investiti in actiuni spot sau in CFD-uri pe actiuni (produse derivate tranzactionate in marja), aveti nevoie de un cont de brokeraj ce ofera actiuni Tesla in Romania, printre altele.

In al doilea rand, trebuie sa verificati ce comisioane platiti pentru companiile listate pe bursa de valori americana. Anumite companii percep pana la 10$ per actiune, insa cu un cont de investitii Admiral Markets platiti doar 0.01 USD per actiune.

In cele din urma, trebuie sa decideti ce suma investiti in actiuni Tesla. Puteti incepe sa investiti la bursa cu doar 500 Eur, insa in acest caz veti cumpara 1 actiune Tesla sau 10 CFD-uri Tesla. In cazul in care investitia este mai mica de 5.000 Eur este recomandat sa tranzactionati produse derivate pe actiuni (CFD), pentru ca in acest caz veti plati 10 sau 20% din pretul unei actiuni Tesla (marja). Potentialul profit, dar si potentiala pierdere sunt amplificate de 5 pentru clientii de retail sau de 10 ori pentru clientii profesionali (verifica AICI daca esti eligibil pentru statutul de client profesional).

cont bursa

Te-ar putea interesa și:

Despre Admiral Markets

În calitate de broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai populare platforme de tranzacționare. Puteți tranzacționa cu noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 85% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.