Cumpărați acțiuni Google în 2023? ➧ Aflați cum și de ce

Admirals
15 Min citit
Cum să cumpărați acțiuni Google? Există două opțiuni: să cumpărați acțiuni ale companiei direct de la bursă sau să speculați cu privire la evoluția prețului prin intermediul CFD-urilor pe acțiuni.

Însă, înainte de a lua o decizie cu privire la investițiile în Google, ar trebui să analizați performanțele bursiere și factorii care pot influența prețul acțiunilor pe termen mediu și lung.

Cuprins

Google, cunoscut și sub numele de Alphabet din august 2015, este una dintre cele mai răsunătoare povesti de succes ale Wall Street. La bază, a fost un motor de căutare fondat într-un garaj de Larry Finn și Sergey Brin.

Cei doi antreprenori vizionari au reușit să impună compania drept lider mondial în căutarea online, cu active precum viteza căutării și îmbunătățirea relevanței rezultatelor. Prețul acțiunilor Google a fost rezultatul firesc al acestei povești de succes.

Astăzi, Google este mai mult decât un motor de căutare, este mai degrabă un imperiu global al Webului. Ca și ceilalți membri ai GAFA, aceasta s-a diversificat prin crearea de produse și servicii și prin cumpărarea de companii în scopul creșterii și păstrării unei baze de utilizatori și susținerii creșterii sale în termeni de cifră de afaceri, profit și flux de numerar.

Este una dintre cele mai mari capitalizări bursiere ale pieței mondiale. Acestea fiind spuse, compania se află practic într-o poziție de monopol în ceea ce privește activitățile de căutare online.

Având un model de afaceri în curs de dezvoltare, cumpărarea acțiunilor Google poate fi o oportunitate reală de investiție, dar riscurile pe termen scurt sunt în creștere, datorită amestecului autorităților politice. Deși acesta nu este un sfat de investiții, vom analiza activitatea Google, bilanțul și vom efectua o analiză tehnică a acțiunilor Google pentru a vă ajuta să vă creați propria opinie și să judecați dacă este timpul să luați poziție în piață sau nu.

Achiziționați Acțiuni Google - Un Model De Afaceri Care Evoluează

De ce să cumpărați Goog stock sau Google acțiuni?

Compania Google era conștientă că motorul său de căutare nu ar fi fost suficient pentru a-și susține modelul de afaceri. Pentru a crește baza de utilizatori și pentru a îmbunătăți costurile de retenție, a dezvoltat produse și servicii cum ar fi

  • Gmail,
  • Browserul web Chrome,
  • Serviciul Google Maps,
  • Serviciul de stocare online a documentelor Google Drive

Monetizarea modelului său de afaceri a fost făcută treptat prin intermediul serviciilor de publicitate via Adwords și Adsense.

  1. Primul este specializat în anunțurile direcționate în funcție de cuvinte cheie într-o căutare online
  2. Al doilea în sloturile de anunțuri de pe siteuri.

În plus, prin achiziționarea YouTube în 2006, Google și-a expandat cota de piață în publicitatea online până la nivelul la care a devenit lider mondial pe acest segment de activitate.

Pentru a nu depinde exclusiv de veniturile din publicitate, Google s-a lansat pe piața noilor tehnologii cum ar fi:

↘️ Chromcast pentru streaming wireless;

↘️ Chromebook pentru laptopuri;

↘️ Android pentru sistemul de operare mobil, care este una dintre principalele sale surse de venit.

Datorită complementarității dintre publicitate și tehnologie, compania ocupă un loc important în viața cotidiană a oamenilor.

În plus, companiile o percep ca pe un mijloc excelent de comunicare pentru a-și promova produsele și serviciile, câștigând astfel vizibilitate și orientându-se mai bine către clienții lor.

Când a debutat Google pe bursă? Acțiunile sale au început să se tranzacționeze pe Nasdaq pe 19 august 2004 la un preț de 100 USD. În prezent, acțiunile sale valorează aproape 3.000 de dolari (începând cu 11 noiembrie 2021).

Atunci când investiți în Google sau în orice alt activ, este foarte important să aveți un cont care să vă ofere condiții bune. Click și descoperiți-le!

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Acțiuni Google la Bursă - Analiza Financiară a Google 2010 - 2021

Iată o analiză fundamentală a companiei Google

Sursa: Alphabet . Evoluția veniturilor Google. Elaborare proprie la 11 noiembrie 2021. * Veniturile aferente anului 2021 corespund perioadei ianuarie-septembrie.

 

Creșterea rapidă a cifrei de afaceri a Google în ultimul deceniu se datorează, în mare măsură, intrării pe piața publicității online. Este greu de spus în acest moment dacă modelul său de afaceri se maturizează. În cazul în care reușește să mențină această rată de creștere, potențialul său rămâne important.

Pandemia de coronavirus a afectat compania, care a înregistrat în perioada ianuarie – iunie 2020 o scădere a profiturilor de 16,91% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Cu toate acestea, veniturile au crescut, cu 5,5%

Analiza câștigului pe acțiune (EPS) Google 

Sursa: Google. Elaborare proprie. * Veniturile aferente anului 2021 corespund perioadei ianuarie-septembrie.

 

Declinul Google privind Profitul per acțiune (EPS) din 2017 se datorează amenzilor Uniunii Europene pentru abuzul de poziție dominantă. Acestea au caracter excepțional. Altfel, EPS-ul acțiunilor sale a evoluat favorabil în ultimii zece ani. 

Rentabilitatea Google pe Bursa

Google este una dintre cele mai profitabile acțiuni de pe bursă! Se bucură de o marjă operațională de 22,4%, în medie, în ultimii cinci ani și de o rentabilitate a capitalului propriu ROE de 15,54%, în medie, în ultimii cinci ani. 

Analiza fluxului de numerar Google

De la criza bulei internetului și de la numeroasele cazuri de faliment apărute la începutul anilor 2000, numerarul și fluxul de numerar sunt două elemente la care investitorii sunt foarte atenți în cazul companiilor de tehnologie! 

Sursa: Google. Elaborare proprie. *Veniturile aferente anului 2021 corespund perioadei ianuarie-septembrie.

 

Fluxul său de numerar operațional ( cash flow) crește în fiecare an. Aceasta înseamnă că Goog stock - acțiunile pe piața de capital reușesc să reflecte profitabilitatea principalelor sale activități.

În cele din urmă, acționarii nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la sănătatea financiară a Google în ciuda amenzilor UE.

De fapt, grupul a fost responsabil pentru dezvoltarea multor servicii care sunt facturate pe bază de abonament, atât pentru soluțiile cloud, cât și pentru YouTube. Acest lucru permite Google să aibă o mai bună vizibilitate și un control mai mare asupra fluxului său de numerar.

Puteți continua să vă îmbunătățiți cunoștințele cu ajutorul webinarilor noastre gratuite de tranzacționare! Faceți clic mai jos pentru a vă înscrie la cele care vă interesează.

Analiza Tehnică a Acțiunilor Google

Pentru această analiză grafică a acțiunii Google, vom folosi date săptămânale, pentru a avea la dispoziție date istorice de pe o perioada mai îndelungată.

Performanța acțiunilor Google - grafic săptămânal 

Sursa Admirals MT5 Ediția Supremă - #GOOG, Grafic săptămânal - 3 aprilie 2016 - 25 martie 2020 .Editat pe 11 noiembrie 2021. Vă rugăm să rețineți că performanțele din trecut nu reprezintă în mod necesar un indiciu cu privire la performanțele viitoare.

 

Trendul ascendent al acțiunii Google la bursă, care a început în august 2012, cu spargerea deasupra zonei de rezistență de la nivelul de 650$, a atins un maxim în jurul valorii de 1228 de dolari, în februarie 2014, cu ceva timp înainte ca Google să decidă să reducă la jumătate prețul acțiunii sale pentru a-l face mai accesibil pentru investitorii mici și, de asemenea, mai lichid.

Această operațiune de splitare a schimbat tendința acțiunilor Google, care a continuat să înregistreze minime și maxime în creștere până la apariția pandemiei Covid-19, moment în care prețul a înregistrat o scădere de 34% (dreptunghiul roz) în februarie 2020, de la 1522 USD la 1010 USD, un nivel care acționase ca suport și rezistență în mai multe rânduri de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, după ce a atins acest suport, cotația acțiunilor Google a revenit și s-a îndreptat spre linia de trend ascendent, unde încă se menține și care este deja peste 2900 de dolari. Cât valorează Google în 2021? 2974 de dolari ( La 10 noiembrie 2021). 

După cum se poate observa în grafic, prețul este încă departe de cele trei medii mobile (20, 50 și 200), astfel încât nu se așteaptă o schimbare a tendinței curând.

✍ După cum am analizat pe parcursul articolului, poziția financiară a Alphabet este puternică și în creștere. În plus, majoritatea veniturilor obținute provin din furnizarea serviciilor digitale, prin urmare prezența fizică nu este necesară. Acesta este un avantaj major, în comparație cu alte tipuri de companii, care au suferit consecințe grave în urma pandemiei, prin închiderea unor unități. 

Să analizăm acum evoluția prețului pe un grafic zilnic

Sursa Admirals MT5 Ediția Supremă - #GOOG, Grafic zilnic - 29 octombrie 2020 - 11 noiembrie 2021 .Editat pe 11 noiembrie 2021. Vă rugăm să rețineți că performanțele din trecut nu reprezintă în mod necesar un indiciu cu privire la performanțele viitoare.

Pe grafic se pot observa nivelurile la care prețul s-a susținut în acest trend ascendent care continuă și în prezent și care, dacă ne uităm la media mobilă de 20 de săptămâni, nu pare să se schimbe.

Cumpărare Acțiuni Google Pe Bursă - Acțiuni Google Opinii

Ar trebui să cumpăr acțiuni Google? Este o întrebare legitimă. Sunt acțiunile Google, o oportunitate de investiții bună sau slabă pe piețele financiare?

Este indiscutabil, că acțiunile Google reprezintă o companie solidă, atât din punct de vedere piloni de afaceri cât și bilanț financiar. Analiza grafică sugerează totuși că va fi nevoie de timp pentru a cumpăra acțiuni Google.

La Admirals, puteți, de asemenea, sa tranzacționați acțiuni Google - Google trading în sus sau în jos, datorită CFD Google, și sa tranzacționați și trendul corectiv, fără a pune la îndoială în mod necesar elementele fundamentale ale companiei.

Pe piața publicității, compania se poate maturiza. Poziția sa solida pe flux de numerar îi permite să lucreze la alte direcții de creștere, în special în ceea ce privește noile tehnologii. Cu toate acestea, va concura cu alte GAFA în această nișă. Cota de piață nu ar fi atât de importantă cum am putea crede.

Poziția sa de monopol în majoritatea activităților sale, stârnește totuși îngrijorare în rândul autorităților publice ca și Facebook, Amazon sau Apple, din cauza managementului datelor aparținând utilizatorilor săi. Mai mult decât atât, actualul președinte al Statelor Unite, Donald Trump de la începutul mandatului său, a atacat în mod direct companiile GAFA sub pretextul că distrug locurile de muncă din sectoarele tradiționale.

În general, lăsând la o parte prudența necesară pe termen scurt, din cauza unor factori tehnici, cumpărarea acțiunii Google pare a fi o achiziție favorabilă într-un portofoliu de investiții la bursă.

CFD-uri pe acțiuni și ETF-uri

Tranzacționează CFD-uri pe acțiuni și ETF-uri cu Admirals

Cum Să Cumpărați Pachete de Acțiuni Google

Cum se cumpără o acțiune Google pe bursele de valori.

Cu brokerul online Admirals, aveți posibilitatea de a tranzacționa CFDul având ca suport acțiunea Google sau de a investi în acțiuni Google deținându-le propriu-zis.

Pentru a face acest lucru, deschideți pur și simplu un cont real de tranzacționare pe CFD și începeți să tranzacționați Google și alte instrumente. Dacă sunteți începător pe bursă și doriți să deveniți trader, vă recomandăm să începeți cu un cont de tranzacționare demo.

Acest lucru vă va permite să începeți tranzacționarea online fără riscul de a pierde bani, deoarece veți specula cu bani virtuali. Acest pas este esențial pentru a începe tranzacționarea pe piețele financiare și pentru a învăța să tranzacționați la bursă.

Pașii de urmat sunt:

1️⃣ Conectați-vă la contul dvs. de tranzacționare MetaTrader 5

2️⃣ În meniul "Market Watch" faceți clic dreapta

3️⃣ Mergeți la Symbols și introduceți Google în bara de căutare

4️⃣ Selectați titlul Google și faceți clic pe Chart Window

5️⃣ Faceți clic dreapta pe Google stock și faceți clic pe New Order apoi pe Buy

După ce stăpâniți tranzacționarea și înțelegeți riscurile implicate, puteți cumpăra acțiuni Google și alte acțiuni pe care le găsiți interesante.

Datorită tranzacționării CFDurilor în marja, veți avea un avantaj incontestabil pe instrumentul acțiuni Google, accesul cu capital redus. Într-adevăr, atunci când ne uităm la prețul unei acțiuni Google(peste 1.000 $), credem că este necesar să alocam o sumă semnificativă de bani doar pentru o singură tranzacție cu Goog stock.

Cu toate acestea, cu CFD-urile de pe piața de capital, capitalul necesar pentru a investi în acțiuni Google devine mult mai accesibil pentru un investitor mai puțin norocos.

Investitorii care doresc să investească, să cumpere acțiuni Google și să le dețină pe termen lung, se pot orienta spre un cont Invest.MT5 cu care pot investi în acțiuni și ETF-uri.

Acest tip de cont nu are nici un efect de levier, nici posibilitatea de a vinde în lipsă, spre deosebire de CFD-uri, dar investitorul deține acțiunea și încasează dividende pentru acțiunile Google.

Ori de câte ori un dividend Google este plătit, acesta este virat în contul dumneavoastră de tranzacționare. Cumpărarea de acțiuni Google prin intermediul contului de ETF-uri și acțiuni vă oferă dreptul la dividende Google, dar și la alte beneficii.

Într-adevăr, deschiderea unui cont de tranzacționare demo sau real permite descărcarea platformei de tranzacționare MetaTrader 5. Aceasta din urmă este interfața de investiții directe pe piețele financiare.

Principala platformă multi-activ din lume


Cu ajutorul acesteia, traderul poate avea acces la graficul acțiunilor Google și poate efectua analize și previziuni tehnice ale acțiunii Google.

De asemenea, putem vedea valoarea acțiunii Google și să știm cât costă o acțiune Google în orice moment.

Cum Să Vindeți Pachete De Acțiuni Google

Sunteți pesimist și nu credeți că valoarea acțiunii Google va continua să crească? Aveți posibilitatea să efectuați vânzări în lipsă pe Google stock CFD cu ajutorul conturilor Trade.MT5 și Trade.MT4.

1️⃣ Conectați-vă la contul dvs. de tranzacționare MetaTrader 5

2️⃣ În meniul "Market Watch" faceți clic dreapta

3️⃣ Mergeți la Symbols și introduceți Google în bara de căutare

4️⃣ Selectați titlul Google și faceți clic pe Chart Window

5️⃣ Faceți clic dreapta pe Google stock și faceți clic pe New Order apoi pe Sell

Acțiuni Google Trading - Concluzie

Deschiderea unui cont de tranzacționare demo sau real vă permite să descărcați și să instalați platforma de tranzacționare MetaTrader 5.

Această platformă de tranzacționare permite traderilor să efectueze analize tehnice pe acțiunile Google înainte de a le cumpăra sau vinde.

MetaTrader 5 oferă, de asemenea, posibilitatea de a vizualiza prețul acțiunilor în timp real, precum și la mii de instrumente financiare în vederea tranzacționării și / sau a investirii în ele.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Curs Forex

Despre Admirals

Ca broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare din lume. Puteți tranzacționa prin noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri. Iată un articol recapitulativ De ce să tranzacționați cu Admirals!

Datele furnizate oferă informații suplimentare cu privire la toate analizele, estimările, prognozele, previziunile, studiile de piață, perspectivele săptămânale sau alte evaluări sau informații similare (sub denumirea de "Analiză") publicate pe site-ul Admirals. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  1. Aceasta este o comunicare de marketing. Conținutul este numai pentru scopuri informaționale și nu trebuie interpretat ca un sfat sau recomandare de investiții. Acesta nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale de promovare a independenței cercetării în domeniul investițiilor și nu este supus niciunei interdicții de tratament înainte de difuzarea cercetării în domeniul investițiilor.
  2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client pe cont propriu, în timp ce societatea Admirals AS (Admirals) nu este responsabilă pentru nici o pierdere sau daună rezultată ca urmare a acestei decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe conținut.
  3. Pentru a proteja interesele clienților noștri și obiectivitatea analizei, Admirals a instituit proceduri interne adecvate pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese.
  4. Analiza este pregătită de un analist independent (denumit în continuare "Pierre Perrin-Monlouis") pe baza estimărilor personale ale lui Jérémy Delsol (Analist financiar).
  5. Cu toate că au fost făcute toate eforturile rezonabile pentru a asigura fiabilitatea tuturor surselor de conținut și pentru a ne asigura că toate informațiile sunt prezentate într-o manieră inteligibilă, în timp util, exactă și completă, Admirals nu garantează exactitatea sau exhaustivitatea informațiilor cuprinse în analiză.
  6. Orice tip de performanță trecută sau modelată a instrumentelor financiare prezentate în conținut nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare explicită sau implicită de către Admirals a oricărei performanțe viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, iar păstrarea valorii activului nu este garantată.
  7. Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profituri. Înainte de a începe să tranzacționați, asigurați-vă că înțelegeți riscurile implicate.
TOPUL ARTICOLELOR
Ce Este Piața Financiară și Cum Se Tranzacționează
Piața financiară este o piață în care instrumentele financiare sunt tranzacționate atât la nivel național, cât și la nivel global. Traderii cumpără și vând aceste instrumente pentru a obține profit în timp ce încearcă să-și limiteze riscurile.Mulți traderi tind să se orienteze pe o piață financiară...
4 tipare de tranzacționare intra day, pe care orice trader trebuie să le cunoască
Tiparele de tranzacționare intra day sunt modele grafice repetitive ale prețului, care apar din activitatea cumpărătorilor și a vânzătorilor pe piață. Acestea pot fi utile pentru a identifica cine deține controlul asupra pieței și încotro ar putea evolua prețurile în continuare....
Cum Să Tranzacționați EURGBP?
Perechea valutară EURGBP este una dintre cele mai tranzacționate perechi valutare.EURGBP este una dintre perechile valutare preferate de către traderii europeni. Descoperți cum puteți să tranzacționați EURGBP! În acest articol vom răspunde la următoarele întrebări: Ce este EURGBP? 4 Caracteristici...
Vizualizează Tot