? Cum și De Ce Să Investiți În Acțiuni Boeing

Admirals
17 Min citit

Boeing este cel mai important producător aerospațial din lume, înaintea companiei Airbus. Aproximativ 55% din vânzările sale sunt efectuate în afara Statelor Unite. În același timp, acțiunile Boeing sunt în viziunea a milioane de investitori din întreaga lume care doresc să profite de creșterea potențială a companiei. Dacă sunteți unul dintre acești investitori, atunci vă aflați în locul potrivit. 

În acest articol, vom aborda în detaliu următoarele subiecte:

Acțiuni Boeing | Istoric

Boeing este o companie multinațională americană fondată în 1916-1917 în Seattle, Washington sub numele de Aero Products Company. În 1917 compania a fost redenumită Boeing Airplane Company.

Iată câteva date și evenimente importante pentru companie: ⬇️

⭕ În 1929, compania a fuzionat cu Pratt & Whitney , Hamilton Aero Manufacturing Company și Chance Vought sub noul titlu United Aircraft and Transport Corporation.

⭕ În 1931, producția de avioane a fost separată de transportul aerian. Boeing Airplane Company a devenit unul dintre cele trei grupuri principale care au apărut ca urmare a prăbușirii United Aircraft and Transport; celelalte două organizații sunt United Aircraft (mai târziu United Technologies) și United Airlines.

⭕ În 1960, compania a cumpărat Vertol Corporation, care la acea vreme era cel mai mare producător independent de elicoptere Boeing

⭕ În anii 1960 și 1970, compania s-a diversificat în industrii precum călătoriile în spațiul cosmic, ambarcațiunile marine, agricultura, producția de energie și sistemele de tranzit. Boeing.

⭕ În 2001, sediul central al companiei a fost mutat din Seattle în Chicago.

⭕ Anii 2018 - 2019 au fost marcați de două accidente fatale ale avioanelor de pasageri cu corp îngust Boeing 737 MAX Boeing. Autoritățile de reglementare și companiile aeriene din întreaga lume au pus la sol toate avioanele 737 MAX Boeing (387 în total).

⭕ Pandemia Covid-19 a determinat compania Boeing să concedieze aproximativ 60.000 de angajați în 2020 

Boeing Stock - Activitatea Boeing

 Activitatea sa este împărțită în patru segmente:

1️⃣ Aeronave comerciale: dezvoltă, produce și comercializează aeronave comerciale și oferă servicii de întreținere a flotelor companiilor aeriene. Boeing produce în prezent 6 modele de aeronave comerciale.

2️⃣ Apărarea și securitatea spațială se ocupă cu cercetarea, dezvoltarea, producția și modificarea aeronavelor militare cu și fără pilot și sisteme de arme pentru atac, supraveghere și mobilitate, inclusiv aeronave de luptă și de antrenament; sisteme strategice de apărare și informații, soluții IT

3️⃣ Servicii globale: oferă o varietate de produse și servicii, inclusiv managementul și logistica lanțului de aprovizionare, inginerie, întreținere și modificări, actualizări și conversii, piese de schimb, sisteme și servicii pentru instruirea și întreținerea piloților, documente de asistență tehnică și analiza datelor și a serviciilor digitale

4️⃣ Boeing Capital oferă servicii financiare și gestionează expunerea financiară a unui portofoliu în leasinguri operaționale și financiare, obligațiuni și alte creanțe, active deținute pentru vânzare sau subînchiriere și investiții.

Boeing Company se află în top 100 dintre cele mai mari companii din lume în funcție de capitalizarea de piață (118,5 miliarde de dolari începând cu 15 ianuarie 2021).

Acțiuni Boeing | Ce Ar Trebui Să Știți?

O acțiune este un titlu cu randament variabil care vă permite să dețineți o participație într-o anumită companie. O acțiune este o unitate de proprietate într-o companie. Majoritatea companiilor emit și vând acțiuni pentru a cumula mai mult capital pentru a-și finanța propria activitate.

Deținerea acțiunilor vă poate conferi (dar nu întotdeauna) oricare dintre următoarele drepturi:

▶ ️ Dreptul la dividend

▶ ️ Dreptul de vot la adunarea generală

▶ ️ Dreptul la comision de lichidare

➡️ De exemplu, o acțiune Boeing vă oferă 1 acțiune din companie și proprietate și puteți obține oricare dintre drepturile menționate, precum și să profitați de o potențială creștere a prețului acțiunii.

➡️ BA este un ticker sau simbol al acțiunilor The Boeing Company și, începând cu 15 ianuarie, există peste 564 de milioane de acțiuni Boeing în circulație, conform Yahoo Finance.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

De Ce Să Investiți În Acțiuni Boeing?

Să împărțim întrebarea în două. De ce să investiți și de ce să investiți în acțiuni Boeing.

De Ce Să Investiți?

Oamenii aleg să facă investiții din mai multe motive, cum ar fi obținerea unui venit pe termen lung, plata pentru educația copiilor lor, generarea de capital pentru propria afacere, atingerea altor obiective financiare sau pur și simplu creșterea venitului disponibil.

Subiectul investițiilor devine din ce în ce mai relevant în Bulgaria în ultimii ani pe fondul:

  • Rata dobânzii la depozitele bancare aproape zero
  • Inflația depășește semnificativ ratele dobânzii la depositele bancare
  • Programe în curs de stimulare a economiilor mondiale, care sporesc oferta monetară și presiunile inflaționiste
  • Situația economică dificilă din cauza pandemiei de coronavirus

De Ce Să Investiți În Acțiuni Boeing?

Atunci când se analizează o acțiune pentru cumpărare sau vânzare, fie ca parte a unei investiții pe termen lung sau pentru tranzacționarea swing, nu trebuie să vă bazați numai pe semnalele tehnice furnizate de analiza grafică sau fundamentală pe cursul actual Boeing. 

Acțiunea este în primul rând o afacere. De aici importanta de a se concentra asupra activității sale înainte de a cumpăra sau de a vinde o acțiune precum Boeing.

Pentru aceasta, cea mai bună modalitate este să remarcați punctele forte și punctele slabe înainte de a lua ultima decizie.

Punctele Forte Pentru Acțiuni Boeing

  1. Am menționat deja că Boieng este una dintre cele mai mari companii din lume
  2. Acțiunile Boeing fac parte din indicele Dow Jones Industrial Average, care include 30 dintre cele mai consacrate companii tranzacționate la bursa din New York și Nasdaq.
  3. Protejarea capitalului existent împotriva inflației
  4. Oportunitatea de a vă diversifica portofoliul
  5. Oportunitate de a crea un flux de venituri pasive colectând plăți de dividende
  6.  Lichiditate mare a activelor
  7. Datorită lichidității ridicate, puteți profita de costuri de investiții reduse (spread-uri și comisioane)
  8. Investiție inițială redusă (deschideți un cont Invest.MT5 cu un depozit minim de doar 1€ prin intermediul Admirals)

De asemenea, trebuie să menționăm că aeronava 737 MAX s-a întors pe cer în noiembrie 2020 după ce a fost la sol timp de 20 de luni. Aceasta elimină una dintre cele mai grave probleme cu care s-a confruntat acțiunile companiei.

Înainte de interdicția de zbor, acest model era considerat unul dintre cele mai bine vândute avioane din toate timpurile și, după interdicție, a existat o scădere severă a vânzărilor Boeing.

Știați că prin intermediul Admirals UK Ltd puteți investi în acțiuni Boeing? Trebuie doar să deschideți un cont de tranzacționare demo sau real, să alegeți simbolul „BA" în MetaTrader și puteți începe să tranzacționați! Faceți clic pe următorul banner pentru mai multe informații:

CFD-uri pe acțiuni și ETF-uri

Tranzacționează CFD-uri pe acțiuni și ETF-uri cu Admirals

Puncte Slabe Pentru Acțiuni Boeing

Riscul de accidente care ar putea avea un impact negativ pe termen scurt asupra acțiuni

  • Creșterea nivelului datoriilor după interdicția de zbor a aeronavelor 737 MAX
  • Volatilitatea ridicată a prețurilor acțiunilor Boeing
  • Redresarea dificilă a industriilor în care operează Boeing după pandemia Covid-19

Cât capital să investiți în Acțiuni Boeing?

Răspunsul la această întrebare depinde în principal de trei factori peronali:

  1. Oportunități personale
  2. Obiective financiare personale
  3. Toleranța personală la risc

Oportunitățile personale pot fi foarte individuale pentru diferiți investitori și, prin urmare, nu este posibil să se determine suma exactă.

Puteți privi orizontul investiției sau timpul pentru care fondurile pot fi alocate fără a avea nevoie de ele. Va depinde dacă vă veți concentra pe investiții pe termen scurt sau pe investiții pe termen lung. O investiție cumulată (o anumită sumă în fiecare lună, de exemplu) poate face ca o rentabilitate aparent mică să pară importantă atunci când vine vorba de perioade mai lungi de timp.

În același timp, începeți să vă identificați obiectivele financiare. De ce aveți nevoie în viitor? Poate doriți să cumpărați o casă sau o mașină, să finanțați educația copilului dvs., să planificați vacanțe în străinătate, să începeți sau să dezvoltați o afacere sau pur și simplu creșterea venitului disponibil.

Răspunsurile la aceste întrebări vă vor oferi o idee despre obiectivele dvs. financiare. ✅

➢ Următorul aspect pe care trebuie să îl luați în considerare este toleranța la risc sau capacitatea de a vă asuma riscuri . Depinde de factori precum venitul curent , economiile , cheltuielile , obligațiile financiare și nu în ultimul rând, temperamentul tău.

Acțiuni Boeing - Factorii Care Influențează Prețul Acțiunii Boeing

La fel ca prețul tuturor activelor, prețul acțiunilor Boeing depinde de modificările cererii și ofertei. Iată câțiva dintre factorii principali care pot determina modificări ale raportului cerere-ofertă al acțiunilor Boeing:

  • Indicatori economici precum șomajul, inflația, PIB și altele
  • Deciziile de politică monetară din SUA , cum ar fi ratele dobânzii și programele de stimulare
  • Sentimentul pieței - dacă investitorii sunt dispuși să investească în acive de refugiu
  • Date din rapoartele trimestriale ale Boeing, cum ar fi câștigurile pe acțiune (EPS), fluxul de numerar, raportul preț/profit
  • Modificarea dividendelor pe care Boeing le plătește investitorilor
  • Evenimente neprevăzute precum război, act terorist, pandemie globală, catastrofă etc.

➡️ Desigur, prețul acțiunilor Boeing poate fi influențat de mai mulți factori, dar am enumerat factorii care influențează adesea cererea și oferta.

În graficul de mai jos puteți observa evoluția acțiunilor Boeing:

Sursa: Admirals MetaTrader 5, grafic săptămânal #BA, interval:17 august 2014 - 15 ianuarie 2020. Rețineți că performanța trecută nu garantează rezultatele viitoare.

Cum Să Investiți În Acțiuni Boeing?

Este important să amintim că, pentru a investi în acțiuni Boeing, aveți nevoie de instrumentele potrivite și de condițiile competitive. Dar să vedem ce instrumente de tranzacționare și investiții puteți utiliza?

✴️ Primul pas este deschiderea unui cont live la un broker de investiții reglementat, cum ar fi Admirals. Apoi, va trebui să descărcați o platformă de tranzacționare care vă va oferi acces la acțiunile Boeing și multe altele.

Începeți tranzacționarea acțiunilor Boeing pe platforma de tranzacționarea multi-active - MetaTrader 5. Descărcați acum MetaTrader 5, complet gratuit, făcând clic pe bannerul de mai jos.

Principala platformă multi-activ din lume


Iată diferitele instrumente financiare care vă pot oferi oportunitatea de a vă expune la acțiunile Boeing:

✔️ Acțiuni Boeing

✔️ Contracte pentru diferență (CFD-uri)

✔️ Fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) 

Fiecare dintre aceste oportunități de investiții prezintă avantaje și dezavantaje și, prin urmare, fiecare investitor trebuie să aleagă instrumentele potrivite, ținând cont de abilitățile sale personale, de obiectivele financiare personale și de toleranța la risc.

În continuare vom analiza cele trei opțiuni de investiții menționate mai sus.

✔ ️ Acțiuni Boeing

În acest articol am menționat deja ce înseamnă o acțiune Boeing și ce drepturi puteți obține după ce ați cumpărat o acțiune de la un producător de aeronave. Aici vom analiza câteva dintre principalele avantaje și dezavantaje ale acestui tip de investiții.

Avantajele tranzacționării și investiției în acțiuni Boeing:

  1. Posesia reală a acțiunii cu toate drepturile de proprietate asociate
  2. Risc mai mic datorită lipsei efectului de levier
  3. Fără taxe de swap pentru a menține poziția deschisă peste noapte

În același timp, dezavantajele tranzacționării și investiției în acțiuni reale comparativ cu tranzacționarea CFD-urilor pe acțiuni sunt:

  1. Lipsa oportunității de a deschide poziții scurte
  2. Lipsa oportunității de a utiliza efectul de levier
  3. Lipsa de oportunități de tranzacționare pe diferite piețe financiare

Fie că vă gândiți să tranzacționați acțiuni sau acțiuni reale, este o idee bună să aveți un broker reglementat, cum ar fi Admirals, ca partener . ☝️

CFD-uri pe Acțiuni Boeing

CFD (Contract pentru diferență) este un contract, care se încheie între un trader și un broker pentru a schimba diferența de preț a unui activ. Acest contract este activ până când este închis de către trader, iar plățile efectuate în baza acestuia se efectuează prin intermediul unui broker, în loc de livrarea efectivă a activului tranzacționat.

Avantajele CFD-urilor

Folosirea efectului de levier: prin intermediul CFD-urilor, puteți tranzacționa o sumă mai mare decât capitalul dumneavoastră real. Acest lucru se întâmplă prin utilizarea efectului de levier

✅Mai multă flexibilitate: CFD-urile sunt active care permit o mai mare flexibilitate decât o acțiune reală. Este posibil să aplicați efectul de levier, să aplicați Stop Loss-ul și Take Profit-ul, să închideți tranzacția la timpul dorit și să alegeți când să vă realizați câștigurile și pierderile.

✅Posibilitatea tranzacționării intraday: CFD-urile fac posibilă exploatarea mișcărilor de preț pe termen scurt pe piețele de acțiuni, indici și mărfuri.

✅Accesul facil la piețele globale: acces ușor la multe instrumente financiare, cum ar fi acțiunile, obligațiunile, monedele și mărfurile, CFD-urile vă oferă acces ușor la piețele majore prin brokerul dumneavoastră online.

✅Taxe foarte scăzute: cu tranzacționarea convențională a acțiunilor, taxele și comisioanele pot constitui o mare parte din câștigurile dumneavoastră. În ceea ce privește funcționarea CFD-urilor, contractele pentru diferență operează în așa fel încât brokerii să câștige venituri care se bazează pe spread-urile traderilor. Astfel, brokerii sunt reticenți în a percepe comisioane mari pe tranzacții.

✅Nu există restricții pentru tranzacțiile zilnice: CFD-urile permit tranzacționarea zilnică. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că unele piețe limitează numărul de tranzactii maxime pe zi, precum și limitele zilnice ale sumelor.

Dezavantajele CFD-urilor

❌ Nu dețineți activul suport

❌ CFD-urile pot fi instrumente mai puțin reglementate.

Efectul de levier poate fi o sabie cu două tăișuri. Atunci când tranzacționați sau investiți în ETF-uri folosind efectul de levier financiar nu se vor multiplica doar câștigurile, ci și pierderile

❌ Taxe swap pentru a deține poziția deschisă peste noapte.

ETF-uri 

❇️ Un ETF (Exchange Traded Fund) adică fond tranzacționat la bursă este un coș de titluri ( acțiuni, obligațiuni, produse de bază sau o combinație a acestora) pe care le puteți cumpăra și vinde prin intermediul unui broker. 

Există mai multe fonduri tranzacționate la bursă care investesc în acțiuni ale companiilor și există unele care își direcționează o parte din capitalul lor în acțiuni Boeing.

Avantajele investițiilor în ETF-uri:

✅ Comisioanele de administrare sunt semnificativ mai mici decât cele ale fondurilor de gestionare activă

✅ O alternativă bună de diversificare a unui portofoliu de acțiuni

✅ Avantajele fiscale ale ETF-urile sunt remarcabile. Investitorii sunt, de obicei, impozitați numai la lichidarea investiției în timp ce în cazul fondurilor mutuale acest lucru se poate întâmpla pe parcursul investiției.

Dezavantajele includ:

❌ În unele cazuri, ETF-urile pot avea mai puțină lichiditate decât acțiunile

❌ Eroare de tracking (volatilitatea diferenței de performanță dintre activul suport și ETF) variabilă în funcție de natura și lichiditatea activului suport.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că pentru a obține o expunere solidă la acțiunile Boeing, acțiunile companiei trebuie să dețină o cotă semnificativă din fondul tranzacționat la bursă. De exemplu, Boeing ar trebui să se afle în top 5 dintre activele deținute de ETF.

? Nu există un instrument corect sau greșit pentru a începe să investiți în acțiuni Boeing. Trebuie doar să îl alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine stilului dvs. de tranzacționare și investiție.

Cum Să Cumpărați Acțiuni Boeing

  1. Conectați-vă la contul dumneavoastră de tranzacționare MetaTrader 5
  2. În fila "Market Watch" faceți click dreapta
  3. Accesați Simboluri și introduceți Boeing în bara de căutare
  4. Selectați titlul Boeing și faceți clic pe Afișați simbol
  5. Faceți clic dreapta pe Acțiunea Boeing și faceți clic pe Comandă Nouă / New Order apoi pe Cumpărați / Buy

Trebuie doar să urmați acești 5 pași rapizi pentru a vă poziționa long pe Boeing!

Investiți prin contul Invest.MT5 pentru a cumpăra acțiuni în numerar.

Cum Să Vindeți Acțiuni Boeing

  1. Conectați-vă la contul dumneavoastră de tranzacționare MetaTrader 5
  2. În fila "Market Watch" faceți click dreapta
  3. Accesați Simboluri și introduceți Boeing în bara de căutare
  4. Selectați titlul Boeing și faceți clic pe Afișați simbol
  5. Faceți clic dreapta pe Acțiunea Boeing și faceți clic pe Comandă Nouă / New Order apoi pe Vindeți / Sell

Sunteți pesimist și nu credeți că, cotația Boeing va continua să crească? Puteți să vindeți acțiunea Boeing CFD cu ajutorul conturilor Trade.MT5 și Trade.MT4.

Fiți Informați Cu Admirals

Tranzacționați alte active decât acțiunile și ETF-urile? Găsiți analize în secțiunea Analiza / Blog Forex al site-ului nostru. De asemenea, puteți să participați și să vizualizați webinariile noastre de analiză live, de 3 ori pe săptămână la ora 10:00 pe canalul nostru de YouTube. Vom realiza analize pe indicii bursieri din SUA și Europa, perechi valutare (Forex), mărfuri și criptomonede.

Abonați-vă la canalul Admirals Romania de YouTube și activați alertele pentru a primi notificări atunci când Admirals va publica videoclipuri noi!

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Curs Forex

Despre Admirals

Ca broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare din lume. Puteți tranzacționa prin noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Datele furnizate oferă informații suplimentare cu privire la toate analizele, estimările, prognozele, previziunile, studiile de piață, perspectivele săptămânale sau alte evaluări sau informații similare (sub denumirea de "Analiză") publicate pe site-ul Admirals. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  1. Aceasta este o comunicare de marketing. Conținutul este numai pentru scopuri informaționale și nu trebuie interpretat ca un sfat sau recomandare de investiții. Acesta nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale de promovare a independenței cercetării în domeniul investițiilor și nu este supus niciunei interdicții de tratament înainte de difuzarea cercetării în domeniul investițiilor.
  2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client pe cont propriu, în timp ce societatea Admirals AS (Admirals) nu este responsabilă pentru nici o pierdere sau daună rezultată ca urmare a acestei decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe conținut.
  3. Pentru a proteja interesele clienților noștri și obiectivitatea analizei, Admirals a instituit proceduri interne adecvate pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese.
  4. Analiza este pregătită de un analist independent (denumit în continuare "Pierre Perrin-Monlouis") pe baza estimărilor personale ale lui Pierre PERRIN-MONLOUIS (Analist financiar).
  5. Cu toate că au fost făcute toate eforturile rezonabile pentru a asigura fiabilitatea tuturor surselor de conținut și pentru a ne asigura că toate informațiile sunt prezentate într-o manieră inteligibilă, în timp util, exactă și completă, Admirals nu garantează exactitatea sau exhaustivitatea informațiilor cuprinse în analiză.
  6. Orice tip de performanță trecută sau modelată a instrumentelor financiare prezentate în conținut nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare explicită sau implicită de către Admirals a oricărei performanțe viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, iar păstrarea valorii activului nu este garantată.
  7. Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profituri. Înainte de a începe să tranzacționați, asigurați-vă că înțelegeți riscurile implicate.
TOPUL ARTICOLELOR
Ce Este Piața Financiară și Cum Se Tranzacționează
Piața financiară este o piață în care instrumentele financiare sunt tranzacționate atât la nivel național, cât și la nivel global. Traderii cumpără și vând aceste instrumente pentru a obține profit în timp ce încearcă să-și limiteze riscurile.Mulți traderi tind să se orienteze pe o piață financiară...
4 tipare de tranzacționare intra day, pe care orice trader trebuie să le cunoască
Tiparele de tranzacționare intra day sunt modele grafice repetitive ale prețului, care apar din activitatea cumpărătorilor și a vânzătorilor pe piață. Acestea pot fi utile pentru a identifica cine deține controlul asupra pieței și încotro ar putea evolua prețurile în continuare....
Cum Să Tranzacționați EURGBP?
Perechea valutară EURGBP este una dintre cele mai tranzacționate perechi valutare.EURGBP este una dintre perechile valutare preferate de către traderii europeni. Descoperți cum puteți să tranzacționați EURGBP! În acest articol vom răspunde la următoarele întrebări: Ce este EURGBP? 4 Caracteristici...
Vizualizează Tot