Cum să Investiți în Acțiuni Amazon în 2023 ↗️ [Un Colos Al Comerțului Online Cu Picioare De Lemn]

Admirals
13 Min citit

Astăzi, cumpărarea de acțiuni Amazon nu mai este doar o investiție într-o afacere de comerț electronic. În efortul de a nu depinde doar de acest segment de activitate, compania și-a diversificat masiv activitățile pentru a-și fideliza clienții, iar acesta este doar începutul. 

Parcursul său bursier după spargerea bulei Internetului face mulți investitori să viseze dar, chiar și așa, ar putea fi acesta cel mai bun moment pentru a investi în acțiuni Amazon? 

În acest articol veți descoperi:

Ce Este Amazon Stock În 2020?

Amazon este o companie pe masura visului american. Știați că, inițial, s-a numit Cadabra? Ca orice antreprenor, fondatorul ei, Jeff Bezos, a avut multe probleme înainte de a avea succes începând cu anul 2010.

Lansarea la bursă pe NASDAQ a Amazon datează din 1997 sub cod nasdaq: amzn stock. De la lansarea la bursă, Amazon a devenit a doua companie din istorie care a trecut de limita de 1.000 miliarde dolari capitalizare bursieră, pe 4 septembrie 2018!

Compania a devenit o referință globală în comerțul electronic, atât de mult încât pare să fi acaparat acest sector. Concurenții săi nu au nicio marjă de siguranță reală pentru a-și crește cota de piață și a încerca să concureze cu aceasta.

Cu toate acestea, există două puncte slabe pe care compania le-ar putea îmbunătăți:

1️⃣ Situația financiară a companiei Amazon: modelul său de afaceri nu este încă stabil, datorită nivelului său de profitabilitate operațională. Acționarii încep să se întrebe despre evoluția datelor financiare;

2️⃣ Cota de piață a Amazon în comerțul online. Quasi monopolul său a fost denunțat în numeroase ocazii. Există deci un risc politic în cazul unor noi legi împotriva societății.

Când investiți în acțiuni Amazon sau în orice alt activ, este foarte important să aveți un cont care să vă ofere cele mai bune condiții de tranzacționare:

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Avantajul lui Amazon față de concurenții tradiționali precum Sears, Macy, Wal-Mart, Target sau Nordstrom este că nu investește în gestionarea magazinelor fizice

➤ Datorită acestei economii de scară, care economisește timp și bani, strategia Amazon este concentrată 100% pe cerințele clienților, și mai ales pe vânzările pure.

Gestionarea depozitelor permite companiei Amazon să ofere prețuri competitive pentru toate tipurile de produse. Concurenții săi tradiționali, care intervin pe tot lanțul comercial, au costuri semnificativ mai mari.

Amazon a reușit să transforme obiceiurile de consum: multe gospodării din întreaga lume s-au obișnuit să cumpere online mai degrabă decât din magazine fizice. Dacă Amazon a înțeles provocările comerțului online, actorii tradiționali au răspuns mai greu.

Sears, Macy, Wal-Mart, Target, Nordstrom și alții au subestimat amploarea comerțului online. Acestea au neglijat parțial beneficiile și avantajele internetului, densitatea comercială scăzută din Statele Unite, legătura dintre piața concurențială și puterea de cumpărare a gospodăriilor.

Strategia De Diversificare A Lui Jeff Bezos La Amazon

Jeff Bezos, CEO al companiei Amazon (deși a anunțat deja că își va părăsi poziția în cel de-al treilea trimestru al anului 2021), nu mai este mulțumit să facă doar comerț online. Pentru a-și susține modelul de afaceri, compania se diversifică în multe alte sectoare de activitate:

  • Amazon Web Services pentru cloud;
  • Amazon Music pentru muzica online;
  • Amazon Fresh pentru livrarea alimentelor;
  • Dispozitivul de citit Kindle, tableta Kindle Fire, boxa portabilă Echo și alte dispozitive tehnologice;
  • Video Premium pentru seriale și filme.

Pentru a își păstra loialitatea clienților și pentru a reduce costurile de achizitie, Amazon oferă un serviciu de abonament Amazon Prime cu avantaje referitoare la timpii de livrare, acces prioritar la promoții și acces instantaneu la muzică și video streaming.

În 2017, compania a cumpărat Whole Foods pentru a integra distribuția pe scară largă. Datorită acestei achiziții, își aduce în portofoliu 450 de magazine fizice. Împreună cu serviciul Amazon Fresh, ea furnizează produse Whole Foods la domiciliul clientului.

Pentru a tranzacționa acțiunile Amazon, vă recomandăm să testați tranzacționarea pe un cont demo de tranzacționare pentru a vă familiariza cu bursele de valori. Contul demo vă va permite să tranzacționați în condiții reale de piață, dar cu bani virtuali.

Analiza Fundamentală Pentru Acțiuni Amazon

Analiza Cifrei De Afaceri Amazon În 2019

Sursa: date financiare din Documentul de referință al Amazon din 2020, grafic realizat de Admirals

Datorită diversificării activităților companiei, cifra de afaceri a companiei Amazon a creacut într-un ritm alert. Pesemne cănNu se va încheia odată cu ambiția de a intra și pe piața medicală

Mai mult, compania a dat startul în acest segment de piață, creând Amazon Comprehend Medical activă în prelucrarea datelor medicale și prin cumpărarea farmaciei online PillPack.

Sursa: date financiare din Documentul de referință al Amazon din 2019 și 2020, grafic realizat de Admirals.

Din punct de vedere istoric, marja operațională a Amazon a început să scadă alarmant de la 5% în 2009 la 0,2 % în 2014. După o revenire dificilă între 2014 și 2017, marja operațională a companiei a reușit să revină peste nivelul din 2009, ajungând la 5,3% în 2018, 5,2% în 2019 și 5,7% în 2020.

Strategia de diversificare a lui Jeff Bezos în sectorul farmaceutic și medical vizează stabilizarea și îmbunătățirea marjei operaționale. O știre care a fost bine primită de analiști și investitori.

Sursa: date financiare din Documentul de referință al Amazon din 2019 și 2020, grafic realizat de Admirals.

Deși creșterea cifrei sale de afaceri este fulminantă, Amazon încă se luptă să genereze o marjă confortabilă. Acest lucru se reflectă, în mod evident, asupra profitului pe acțiune între 2012 și 2014.

Cu toate acestea, în ultimii doi ani, profitul pe acțiune a crescut considerabil.

Piețele financiare nu trag compania la răspundere, deși Amazon stock privilegiază o comunicare financiară axată pe creșterea cotei de piață, mai degrabă decât rentabilitatea și profitabilitatea sa pe termen scurt. Din acest motiv, piețele financiare îi oferă pentru moment o carte în alb (white card).

Sursa: date financiare din Documentul de referință Amazon din 2019 și 2020, grafic realizat de Admirals;

Este important de reținut faptul că acțiunile Amazon trebuie analizate din perspectiva unei companii cu creștere rapidă. Cu alte cuvinte, cel puțin pentru moment, este mai bine să vă concentrați pe creșterea fluxului de numerar operațional decât pe profitul înregistrat.

După cum puteți vedea, grupul Amazon își extinde afacerile prin creșterea fluxului de numerar. Acționarii nu au de ce să se teamă de probleme privind fluxul de numerar, ceea ce este liniștitor deoarece este știut faptul că gestionarea incorectă a numerarului este cauza majorității falimentelor corporative.

Amazon Stock - Analiza Financiară A Amazon În 2020

Jeff Bezos a indicat în scrisoarea sa către acționari din aprilie 2019 că dorește să accelereze diversificarea Amazon investind în companii cu potențial ridicat în cadrul unei strategii de capital de risc. 

➤ Ideea este simplă: pentru a investi într-un număr mare de companii cu potențial ridicat, este nevoie doar de una care este dezvoltată corespunzător pentru a câștiga destui bani pentru a recupera investițiile în restul de companii și a genera profituri.

Această idee pare să fi liniștit investitorii., oferindu-le perspective de câștig pe termen mediu.

Rezultatele Financiare Ale Companiei Amazon în 2020

Vă întrebați dacă Amazon este este suficient de stabilă pentru a investi în acțiunile sale? Să analizăm rezultatele financiare aferente anului 2020.

➤ În 2020, Amazon a raportat profituri de 21,3 miliarde de dolari, ceea ce echivalează cu dublarea rezultatului obținut în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, compania a raportat un venit net de 386.064 milioane de dolari, cu 38% mai mult față de anul precedent.

➤ Dacă ne concentrăm pe cel de-al patrulea trimestru al anului, cifrele sunt surprinzătoare.

  • Vânzările au crescut cu 44%, 125.555 milioane dolari;
  • Profitul a crescut cu 120%, 7222 milioane dolari;

Cărui fapt se datorează aceste rezultate pozitive?

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus și a restricțiillor de mobilitate din întreaga lume, obiceiurile și stilurile de viață s-au schimbat. Mai exact, în ceea ce privește consumul, a existat o creștere a comerțului electronic, iar Amazon a reușit să se adapteze la această mare cerere. De fapt, compania și-a mărit personalul și a multiplicat eforturile de investiții.

În plus, rezultatele din ultimul trimestru al anului 2020 reflectă creșterea consumului în timpul sărbătorilor de Crăciun și modul în care Amazon a devenit o opțiune importantă de luat în considerare atunci când cetățenii fac cumpărături. 

Jeff Bezos nu va mai fi CEO-ul Amazon

Odată cu publicarea rezultatelor financiare din 2020, Amazon anunțat că fondatorul și CEO-ul său, Jeff Bezos, nu își va duce mai departe poziția de CEO. Acest lucru nu înseamnă că se va disocia complet de companie ci, de fapt, va preda rolul de CEO în cel de-al treilea trimestru al anului 2021. Andy Jassy, ​​actual CEO al Amazon Web Service va fi cel care îl va înlocui.

Putem spune că plecarea lui Jeff Bezos are loc în cel mai bun moment din istoria companiei pe care a fondat-o, deci cum va afecta această știre cotația acțiunilor Amazon?

În continuare vom analiza evoluția acțiunilor Amazon pe piața bursieră, pentru a decide dacă este momentul potrivit pentru a investi în Amazon.

Principala platformă multi-activ din lume


Analiza Grafică - Evoluție Acțiuni Amazon

Sursa Admirals MT5 Ediția Supremă - grafic săptămânal AMZN; Interval: 10 iulie 2016 - 23 martie 2021.

Prețul acțiunilor Amazon se află într-un trend ascendent pe termen lung. 

În cadrul acestei tendințe generale, putem lesne observa:

➤ O corecție de aproximativ 36% de la ultimul maxim istoric, care a avut loc la începutul lunii septembrie 2018, până la linia de trend ascendent din februarie 2016 (cu verde);

Într-o piață dominată de o euforie excesivă, este mai mult o revenire la valoarea justă a Amazon stock decât o inversare a trendului pe termen lung.

➤ Apoi, prețul acțiunilor Amazon a corectat cu 61,8% în declinul său până în ianuarie 2020, când a depășit nivelul maxim istoric anterior. Cu toate acestea, criza cauzată de coronavirus a determinat o corecție de aproximativ 26%, similară cu cea precedentă.

➤ Cu toate acestea, prețul acțiunilor Amazon a recuperat rapid pierderile și chiar a depășit nivelurile pre-pandemice, atingând un nou maxim istoric, la aproximativ 3.546 USD pe acțiune, pe 2 septembrie 2020. Creșterea a fost de 118%!

Acțiuni Amazon - Grafic Pe Termen Scurt

Dacă doriți să investiți în acțiuni Amazon pe termen mai scurt, este recomandat să vizualizați graficul de tranzacționare pe perioade mai scurte de timp. De exemplu, graficul zilnic:

Sursa Admirals MT5 Ediția Supremă - grafic zilnic AMZN; Interval: 27 februarie 2020 - 23 martie 2021.

Făcând o analiză tehnică pe termen scurt, putem observa declinul prețului acțiunilor Amazon, care coincide cu perioada de debut a pandemiei de coronavirus. Dar, imediat după acest declin, prețul acțiunii a înregistrat o creștere de 118%. 

Pentru a continua analiza tehnică a actțiunilor Amazon, am adăugat media mobilă exponențială la 200 de intervale (EMA), astfel putând observa faptul că prețul acțiunilor Amazon este destul de distanțat în raport cu această medie mobilă, sugerând posibile mișcări corective.

➤ Această corecție a prețurilor a început în mod specific pe 3 septembrie, când toate acțiunile companiilor de tehnologie au suferit scăderi pe piața bursieră. O mare parte dintre analiști consideră că această corecție s-a datorat în principal faptului că prețurle au fost supraevaluate și că a avt loc o corecție naturală a pieței.

➤ În plus, recent a devenit cunoscută decizia UE de a formula acuzații formale antitrust împotriva companiei. Dacă acest demers va avea succes, compania Amazon va fi amendată cu 28 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din veniturile globale ale companiei.

Acest lucru s-a reflectat în prețul acțiunilor sale care, pe cale de consecință, a scăzut. Dacă adăugăm indicatorul Fibonacci, putem observa că prețul a scăzut până la nivelul retraferii de 23,6.

În prezent, prețul acțiunilor Amazon se tranzacționează într-un range (interval). Acest lucru se datorează faptului că, în ciuda rezultatelor pozitive din 2020, Amazon a fost implicată în diverse controverse în perioada recentă.

Riscul Antitrust Va Putea Afecta Acțiunile Amazon?

Donald Trump a criticat întotdeauna compania Amazon, în special din cauza influenței sale excesive în multe subsectoare ale economiei Statelor Unite. A fost menționată posibilitatea unei legi antitrust menite să limiteze concentrarea corporativă și să favorizeze concurența.

Pe de altă parte, criticile Partidului Democrat împotriva GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon) se înmulțesc.

Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra prețului acțiunilor Amazon pe termen scurt și mediu.

De asemenea, după cum am menționat anterior, decizia Comisiei Europene de a formula acuzații formale antitrust împotriva companiei ar putea determina, de asemenea, o scădere a prețului.

Cum Cumpărați Acțiuni Amazon

  1. Conectați-vă la contul dvs. de tranzacționare MetaTrader 5;
  2. În meniul "Market Watch" faceți clic dreapta;
  3. Mergeți la Symbols și introduceți Amazon în bara de căutare;
  4. Selectați titlul Amazon și faceți clic pe Chart Window;
  5. Faceți clic dreapta pe Amazon stock și faceți clic pe New Order apoi pe Buy.

Este suficient să urmați doar acești 5 pași simpli pentru a vă poziționa pe cumpărare pe acțiunile Amazon!

Cum Vindeți Acțiuni Amazon

  1. Conectați-vă la contul dvs. de tranzacționare MetaTrader 5;
  2. În meniul "Market Watch" faceți clic dreapta;
  3. Mergeți la Symbols și introduceți Amazon în bara de căutare;
  4. Selectați titlul Amazon și faceți clic pe Chart Window;
  5. Faceți clic dreapta pe Amazon stock și faceți clic pe New Order apoi pe Sell.

Sunteți pesimist și nu credeți că valoarea acțiunii Amazon va continua să crească? Aveți posibilitatea să efectuați vânzări în lipsă (short sell) pe CFD-urile aferente acțiunilor Amazon prin intermediul conturilor Trade.MT5 și Trade.MT4.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Curs Forex

Despre Admirals

Ca broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare din lume. Puteți tranzacționa prin noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Datele furnizate oferă informații suplimentare cu privire la toate analizele, estimările, prognozele, previziunile, studiile de piață, perspectivele săptămânale sau alte evaluări sau informații similare (sub denumirea de "Analiză") publicate pe site-ul Admirals. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  1. Aceasta este o comunicare de marketing. Conținutul este numai pentru scopuri informaționale și nu trebuie interpretat ca un sfat sau recomandare de investiții. Acesta nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale de promovare a independenței cercetării în domeniul investițiilor și nu este supus niciunei interdicții de tratament înainte de difuzarea cercetării în domeniul investițiilor.
  2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client pe cont propriu, în timp ce societatea Admirals AS (Admirals) nu este responsabilă pentru nici o pierdere sau daună rezultată ca urmare a acestei decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe conținut.
  3. Pentru a proteja interesele clienților noștri și obiectivitatea analizei, Admirals a instituit proceduri interne adecvate pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese.
  4. Analiza este pregătită de un analist independent (denumit în continuare "Pierre Perrin-Monlouis") pe baza estimărilor personale ale lui Pierre PERRIN-MONLOUIS (Analist financiar).
  5. Cu toate că au fost făcute toate eforturile rezonabile pentru a asigura fiabilitatea tuturor surselor de conținut și pentru a ne asigura că toate informațiile sunt prezentate într-o manieră inteligibilă, în timp util, exactă și completă, Admirals nu garantează exactitatea sau exhaustivitatea informațiilor cuprinse în analiză.
  6. Orice tip de performanță trecută sau modelată a instrumentelor financiare prezentate în conținut nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare explicită sau implicită de către Admirals a oricărei performanțe viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, iar păstrarea valorii activului nu este garantată.
  7. Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profituri. Înainte de a începe să tranzacționați, asigurați-vă că înțelegeți riscurile implicate.
TOPUL ARTICOLELOR
Ce Este Piața Financiară și Cum Se Tranzacționează
Piața financiară este o piață în care instrumentele financiare sunt tranzacționate atât la nivel național, cât și la nivel global. Traderii cumpără și vând aceste instrumente pentru a obține profit în timp ce încearcă să-și limiteze riscurile.Mulți traderi tind să se orienteze pe o piață financiară...
4 tipare de tranzacționare intra day, pe care orice trader trebuie să le cunoască
Tiparele de tranzacționare intra day sunt modele grafice repetitive ale prețului, care apar din activitatea cumpărătorilor și a vânzătorilor pe piață. Acestea pot fi utile pentru a identifica cine deține controlul asupra pieței și încotro ar putea evolua prețurile în continuare....
Cum Să Tranzacționați EURGBP?
Perechea valutară EURGBP este una dintre cele mai tranzacționate perechi valutare.EURGBP este una dintre perechile valutare preferate de către traderii europeni. Descoperți cum puteți să tranzacționați EURGBP! În acest articol vom răspunde la următoarele întrebări: Ce este EURGBP? 4 Caracteristici...
Vizualizează Tot