Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
 • Efect de levier de până la:
  1:500 pentru clienții de retail
 • Protecție împotriva Volatilității
 • Politica de protecție împotriva balanței negative
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
 • Efect de levier de până la:
  1:30 pentru clienții de retail,
  1:500 pentru clienții profesionali
 • Protecție asigurată de FSCS
 • Protecție împotriva balanței negative
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
 • Efect de levier de până la:
  1:30 pentru clienții de retail,
  1:500 pentru clienții profesionali
 • Fond de garantare
 • Protecție împotriva balanței negative
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
 • Efect de levier de până la:
  1:30 pentru clienții de retail,
  1:500 pentru clienții profesionali
 • Protecție asigurată de ICF
 • Protecție împotriva balanței negative
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Ce este tradingul sau tranzacționarea online?

Timp de citire: 14 minute

tranzactionare online

Bursa de valori și tranzacționarea pe bursă au fost dintotdeauna subiecte fascinante pentru oameni, dar accesibile în realitate doar unei elite restrânse. Ultimele decenii au adus însă o dezvoltare fără precedent a tehnicii și mijloacelor de comunicare online, și ca urmare a apariției tradingului sau a tranzacționării online. Acestea au devenit accesibile maselor largi și piețele financiare au atins un nou nivel de evoluție.

Forexul, tradingul sau tranzacționarea la bursa, criza din 2007-2008 și prăbușirea piețelor financiare au fost în ultimii ani subiecte la moda și fiecare dintre noi a citit cel puțin un articol online sau a auzit o istorie fascinantă sau macabră despre trading.

broker de incredere

Ce este de fapt Tradingul?

Definiție:

Simplist spus tradingul este activitatea prin care se cumpără și se vând active și/sau produse financiare cu scopul de a obține profit pe piețele financiare.

Tradingul este totodată activitatea unui trader prin care comercializează sau speculează instrumente financiare. Tradingul este cel mai adesea asociat produselor financiare derivate și a cunoscut o proliferare masivă odată cu introducerea posibilității de vânzare și cumpărare a activelor în lipsă (adică fără a le deține la propriu).

Cele mai utilizate instrumentele sau active financiare care stau la baza tradingului sunt:

 • Acțiunile – titluri de valoare care reprezinta o fracțiune din capitalul unei companii care se tranzacționează la bursă
 • Indicii bursieri – indici agregați compuși din mai multe acțiuni ale celor mai performante companii listate la bursa respectivă și care indică direcția de evoluție a acelei piețe. De exemplu, indicele Dow Jones pentru piața americana, DAX pentru piața germana, BET pentru piața româneasca
 • Obligațiunile – titluri de creanță emise de state sau de companii mari pentru a-și finanța datoriile
 • Valutele – cum ar fi euro, dólar, leul, lira sterlina, etc.
 • Mărfurile – cum ar fi aurul, platina, petrolul, grâul, porumbul, etc.
 • CFD-urile - contracte pentru diferență, valoarea acestor contracte se modifică în funcție de valoarea activului suport (care poate fi o pereche valutară, o acțiune, o marfă, etc).

Conform Investopedia tradingul înseamnă „cumpărarea și vânzarea frecventă a acțiunilor, a mărfurilor, a perechilor de valute sau a altor instrumente financiare, cu scopul de a genera profituri care depășesc costurile de cumpărare și deținere. În timp ce investitorii pot fi mulțumiți cu un randament anual de 10% până la 15%, traderii ar putea dori un randament de 10% în fiecare lună."

Tradingul este deci o activitate care poate în anumite condiții genera randamente superioare investițiilor, dar cu asumarea unor riscuri mai mari pentru capitalul investit.

broker actiuni fiabil

Tradingul Online Nu Este o Activitate Simplă

În zilele noastre tradingul este o activitate care se realizează exclusiv online și permite accesul la principalele burse din lume via conexiune electronică. Este necesar doar un dispozitiv – computer, tabletă sau smartphone – dotat cu conexiune la internet și o platformă de tranzacționare; și practic puteți începe să tranzacționați online.

Aparent este o activitate relativ simplă și mass-media și-a făcut un obicei din a o promova astfel. Din păcate este doar o aparență înșelătoare. Ba mai mult, nu sunt puțini cei care promovează tradingul ca pe o schemă de îmbogățire rapidă. Nimic mai fals!

Deși la prima vedere tranzacționarea online pune la dispoziție niște oportunități unde puteți obține randamente mari și foarte mari, practic cele mai mari care le puteți avea într-o activitate economică, realitatea tranzacționării pe piețele financiare este departe de a fi atât de simplă.

Este de fapt o activitate cu grad mare de complexitate, care presupune cunoștințe avansate de macroeconomie și piețe financiare, plus o serie deloc neglijabilă de abilități necesare pentru a tranzacționa profitabil.

Mai exact deși teoretic oricine poate tranzacționa online, putini sunt cei care reușesc să o facă în mod profitabil și pe termen lung.

Cât se Poate Câștiga din Trading Online?

Tranzacționarea online poate fi foarte profitabilă dar implică riscuri pe măsură, cunoștințe avansate și experientă.

Nu vă lăsați păcăliți de aparenta simplitate a tradingului, este defapt doar vârful unui iceberg.

Există numeroase exemple de traderi faimoși care au făcut sume colosale de bani din trading, George Soros este un astfel de exemplu, Warren Buffet sau Bill Lipschutz și multi alții.

Nu se poate avansa o cifra medie a câștigurilor pentru activitatea de trading online în general, întrucât aceasta depinde foarte mult de fiecare trader în parte, de stilul de tranzacționare, de apetitul pentru risc, de capitalul avut la dispoziție, de strategia de tranzacționare și de numeroase alte detalii.

Totuși, statisticile afirmă că o mare parte dintre cei care tranzacționează la bursa își pierd banii și aceasta este defapt realitatea. Tranzacționarea online la bursa este un joc cu sumă nulă, pentru ca cineva să câștige o sumă de bani, altcineva trebuie să piardă suma respectivă. Iar neinițiații, entuziaștii prin definiție și persoanele fără experiență care inițiază tranzacții online fără să știe exact ce fac sunt primii care vor îngroșa rândurile celor care pierd bani în piețele financiare.

metatrader 5 platforma de tranzactionare

De asemenea distribuția câștigurilor în trading online este în felul următor:

 • Câțiva perdanți de talie mare
 • Mulți investitori care pierd puțin
 • Mulți investitori care câștigă puțin
 • Câţiva traderi care câștigă mult și constant

Dacă doriți să vă implicați în trading online, aveți în vedere că este o activitate care presupune multă muncă, perseverență, studiu, exercițiu și experiență. Așa cum un medic are nevoie de ani de studiu și practică să poată ajunge să-și practice meseria la nivel înalt, și un trader are nevoie de ani de munca și studiu să fie constant profitabil.

Probabil veți găsi astfel de informații foarte descurajatoare, dar aceasta este realitatea, și în viață nimic nu se obține fără efort, iar tradingul online nu este o excepție.

Însă ce diferențiază tradingul online de celelalte activități este potențialul enorm de profit pe care îl are. Probabil cel mai mare dintre activitățile economice pe care le-ați putea presta. Presupune și riscuri pe măsură și eforturi, foarte adevărat, dar pot fi depășite. Şi depinde exclusiv de dumneavoastră și de nimeni altcineva!

Şi acesta nu este putin lucru!

Ce Riscuri Presupun Tranzacțiile Online?

Tranzacțiile online presupun riscuri mari din punctul de vedere al capitalului investit deoarece sunt supuse volatilității piețelor, iar utilizarea efectului de levier în exces amplifică acest risc. De ce este volatilitatea un risc mare? Pentru că evenimente neașteptate pot genera mișcări masive ale cotațiilor în piață și dacă aveți poziții deschise acestea sunt supuse riscului.

Aveți în vedere un eveniment cum a fost referendumul britanic pentru Brexit. În data de 24 Junie 2016, întrucât puțină lume anticipa un rezultat favorabil Brexit lira sterlină a pierdut 20% din valoare într-o singură zi, și a pierdut sute de pipși în câteva minute. Sau în cazul declanșării unor crize financiare majore cum a fost cea din 2007-2008 când volatilitatea s-a menținut ridicată pentru o perioadă lungă de timp.

online trading

Sursa: Admiral Markets, grafic H1 GBPUSD

S-au câștigat averi atunci, dar s-au și pierdut averi!

Efectul de levier este un avantaj atunci când pozițiile deschise evoluează favorabil, atunci când ele evoluează în pierdere amplifică pierderile. Ca urmare este extrem de important să aveți o strategie de tranzacționare eficientă și să o executați corect în piață.

Acestea sunt riscuri inerente piețelor financiare.

Dincolo de acestea puteți să aveți de a face și cu alte riscuri cum ar fi riscul de dependență, similar celui care generează dependența de jocuri de noroc. Persoanele care pierd pe bursă, vor continua să plaseze capital mărind nemăsurat riscurile în ideea de a recupera pierderile suferite anterior. O abordare greșită care nu face decât să vă angreneze și mai mult în spirala pierderilor.

Riscul de escrocherie este un alt risc care din nefericire însoțește activitatea de trading. Există numeroase întreprinderi oneroase care caută să profite și să înșele începătorii și necunoscătorii. Înainte să plasați capitalul de tranzacționare la un broker, verificați că acesta este reglementat de o autoritate cu reputație bună în piețe și că nu se află pe lista neagră a brokerilor falși.

Dacă nu v-ați pierdut entuziasmul față de trading să vedem care este cea mai potrivită modalitate de a începe să studiați tranzacționarea online.

Cum să Începeţi Tranzacționarea Online?

În primul rând depinde de scopul dumneavoastră, dacă doriți să tranzacționați pe cont propriu sau aveți în vedere să deveniți trader profesionist într-o instituție de profil. Pentru a avea acces în instituțiile mari care tranzacționează în piețe financiare, cum ar fi băncile, fondurile de investiții, hedge fondurile sau brokerii de prestigiu ar trebui în primul rând să fiți licențiat cu studii de specialitate.

Dar dacă doriți să tranzacționați pe cont propriu situația se schimbă, veți găsi online o multitudine de resurse și cursuri gratuite care vă învață să tranzacționați.

Exista desigur și multe cursuri plătite, dar atunci când nu aveți nici măcar noțiuni de bază în trading este de preferat să studiați întâi resursele gratuite existente înainte să luați în considerare să cheltuiți mii de euro pe cursuri de tranzacționare.

curs de tranzactionare gratuit

Pentru a începe să faceți tranzacții online trebuie să parcurgeți următoarele etape :

 • Să vă pregătiți teoretic, citiți resurse gratuite pe care le găsiți online în special pe siteurile brokerilor de trading
 • Să identificați un broker reglementat și de prestigiu dacă se poate, cu care să începeți să tranzacționați pe un cont demo
 • Instalați platforma de tranzacționare, de obicei Meta Trader
 • Deschideți un cont demo și începeți să tranzacționați în condiții reale de piață

Admiral Markets UK Ltd este broker autorizat și reglementat de FCA din Anglia, iar sucursala sa din România este supravegheată de ASF și se află în topul brokerilor de încredere de pe piața românească. De asemenea, pune la dispoziția clienților săi și a persoanelor care doresc să înceapă să tranzacționeze online o bibliotecă extinsă de resurse, webinarii si cursuri de tranzactionare.

Admiral Markets se mândrește cu unul dintre cele mai extinse programe gratuite de formare în tranzacționarea online :

Odată familiarizați cu noțiunile teoretice este timpul să treceți la acțiune: instalați platforma Meta Trader deschideți un cont virtual și începeți să tranzacționați cu capital virtual în condiții reale de piață.

Actualmente cea mai utilizată platformă de tranzacționare online din lume este Meta Trader și cel mai probabil va fi prima pe care veți învăța să o folosiți. Meta Trader 4 este cea mai potrivită platformă să învățați să tranzacționați atunci când sunteți începător în piețele financiare. Găsiți instrucțiuni de instalare aici.

Odată instalată platforma urmează să deschideți un cont de tranzacționare virtual care să vă permită accesul la cât mai multe instrumente și indicatori pentru a vedea exact cum deschideți și închideți tranzacții online și ce înseamnă în realitate să tranzacționați în piețe financiare.

platforma de trading metatrader 4

Cum Alegeți Brokerul Pentru a Face Trading

Când sunteți începător și doriți să învățați să tranzacționați online la bursă este OBLIGATORIU să testați tranzacționarea și efectuarea tranzacțiilor online pe un cont demo.

Ca să deschideți un cont demo aveți nevoie mai întâi să identificați un broker care să vă furnizeze acest cont.

Un broker fiabil trebuie să îndeplinească mai multe condiții în această fază:

 • Să fie reglementat de o autoritate de supraveghere financiară de prestigiu cum ar fi FCA din Marea Britanie sau Autoritatea de Supraveghere Financiara- ASF din România
 • Să aibă pe site numerele de înregistrare (numărul licenței) la autoritățile de reglementare respective și datele oficiale de înregistrare ca și companie
 • Să aibă o adresă fizică indicată în secțiunea de contact și dacă se poate vizitați sediul sau punctul de lucru respectiv
 • Să aibă un site profesionist și numeroase articole și resurse referitoare la trading ; cu cât este mai mare siteul, în mai multe limbi străine și informația mai exhaustivă cu atât scad șansele să fie un broker fals

Acestea sunt principalele condiții pe care trebuie să le îndeplinească un broker de care are nevoie un începător. Pe măsură ce veți avansa în studiul tranzacționării online și vă veți identifica stilul de tranzacționare, piețele pe care doriți să tranzacționați și strategia de trading, se vor adăuga noi condiții care trebuie să le îndeplinească brokerul cu care lucrați.

indici bursieri americani

Stiluri de Trading Online

După ce ați studiat teoria de bază pentru începători și v-ați deschis un cont demo, următorul pas este să vedeți care stil de tranzacționare se potrivește cel mai bine cu personalitatea dumneavoastră.

Cele mai cunoscute stiluri de trading sunt :

 • Trading pe termen lung
 • Swing trading
 • Trading intraday
 • Scalping

Tradingul pe termen lung presupune inițierea de tranzacții online care durează luni sau chiar ani, urmăresc mișcări ample ale pieței, trenduri pe graficele mari de timp, graficul zilnic, săptămânal sau chiar lunar. Este potrivit traderilor care nu au timp să studieze și să supravegheze zilnic graficele ci doar câteva ore într-o săptămână și deschid câteva poziții într-un an.

Swing tradingul presupune deschiderea de tranzacții online care durează câteva zile până la câteva săptămâni, urmărește mișcări mai mari pe graficele H1 sau H4. Este un stil intermediar între tranzacționarea intraday și trading pe termen lung, cu un număr de tranzacții de asemenea destul de redus. Este potrivit traderilor care doresc să intre în piață mai des și nu țin deschise pozițiile pe perioade foarte lungi.

Trading intraday se referă la plasarea de tranzacții online doar pe parcursul zilei fără a menține pozițiile deschise peste noapte, urmărește mișcări de mică amploare pe grafice mici M15, M5. Este potrivit traderilor care au suficient timp să stea în fata monitorului, să își supravegheze toate tranzacțiile și să analizeze piața pentru a plasa ordine des.

Scalping se referă la plasarea de ordine pe intervale foarte scurte de timp cu scopul de a lua doar câteva puncte pe piață, utilizează grafice foarte mici M1 sau grafice tick. În cadrul acestui stil de tranzacționare se deschid foarte multe poziții în intervale scurte de timp și comisioanele de brokeraj sunt foarte importante. Este specific traderilor foarte activi și care de asemenea au suficient timp la dispoziție pentru a analiza piața și a deschide și închide permanent ordine.

Stilul de tranzacționare ales va fi baza pentru construirea viitoarei dumneavoastră strategii de tranzacționare. Alegeți-l pe cel care se potrivește cel mai bine cu preferințele, caracterul dumneavoastră și cu timpul pe care îl puteți dedica acestei activități.

simulator bursier gratuit

Formare Forex

Despre Admiral Markets

În calitate de broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai populare platforme de tranzacționare. Puteți tranzacționa cu noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Avertisment risc: Tranzacționarea instrumentelor financiare oferite de Admiral Markets prezintă un nivel ridicat de risc și este posibil să nu fie potrivită pentru toate tipurile de investitori din cauza naturii sale complexe. Înainte de a lua orice decizie de investiții, trebuie să solicitați sfatul unui consultant financiar independent pentru a vă asigura că înțelegeți riscurile implicate. Acest material nu conține și nu trebuie interpretat ca și cum ar conține sfaturi de investiții, recomandări de investiții, o ofertă sau o solicitare de tranzacționare a instrumentelor financiare. Rețineți că nici o analiză de tranzacționare nu este un indicator fiabil pentru nici o performanță actuală sau viitoare, deoarece circumstanțele se pot schimba în timp. Nu există nici o garanție cu privire la exactitatea sau caracterul complet al informațiilor, iar orice persoană care acționează pe această bază o face pe propriul risc.

Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.