Cum Poți Să Devii Un Trader De Succes [Ghid]

Admirals
31 Min citit

Tranzacționarea este accesibilă, interesantă, educațională și oferă traderilor numeroase oportunități. Cu toate acestea, mulți traderi nu reușesc să obțină rezultate favorabile pe această piață. De fapt, un procent mare de traderi pierd bani. A învăța să tranzacționați și a învăța cum să tranzacționați în general poate fi un proces dificil și de aceea am creat acest articol.

Acest articol vă va învăța cum să deveniți un trader de succes și cum să tranzacționați live în piețe. În plus, vă va arăta cele mai bune practici de tranzacționare pentru începători. De fapt, din moment ce citiți acest lucru, sunteți deja pe calea cea bună pentru a deveni un trader de succes. Mai jos, veți găsi sfaturi practice atât pentru începători cât și pentru profesioniști. Deci, să începem!

Ce Este Un Trader - Definiție

Un trader este un participant la piață, el vinde și cumpără contracte în numele clienților săi sau pentru sine. Cuvântul trader are origini englezești și înseamnă mai exact: "comerciant" sau "negustor".

Tradingul este unul din job-urile din lumea finanțelor la care foarte multă lume visează. Foarte mulți oameni își doresc să ajungă brokeri sau traderi atunci când urmează studii în domeniul financiar. Chiar și persoanele care nu urmează studii de specialitate în aceasta zonă își doresc să se alăture traderilor profesioniști. În orice caz, foarte puțini cunosc cu ce se ocupă un trader, care este salariul unui trader începător, salariul mediu al unui trader profesionist sau ce studii ar trebui făcute pentru a deveni un trader. În acest articol vom aborda aceste aspecte ale trading-ului.

Un trader este, așadar, un angajat, foarte des întâlnit în cadrul instituțiilor financiare (Bănci, Fonduri de Investiții, Hedge Fonduri) care introduce ordine în piață. Ordinele sunt fie în numele unei instituții financiare, fie pentru anumiți clienți.

Există mai multe categorii de traderi, în funcție de piața pe care ei tranzacționează. Sunt traderi profesioniști care tranzacționează: valute (), acțiuni, obligațiuni, metale, cafea, etc. În ziua de azi există activitate de tranzacționare pentru fiecare categorie de bunuri din economia reală (carne, cafea, etc.) ele având contracte financiare prin care se fac schimburi de mărfuri. Cele mai multe contracte sunt stabilite în valute străine și nu cu livrare fizică.

Un trader din piața valutară gestionează nevoia sau surplusul de bani din partea băncilor sau din partea clienților pe termen mediu sau scurt.

Un trader gestionează valutele, nu doar în funcție de nevoile clientului dar și în funcție de anumite fluctuații așteptate pe termen mediu sau scurt.

Deciziile unui trader la bursă sunt luate în legătură cu valoarea acțiunilor și în special în funcție de așteptările sale, scopul lui fiind să cumpere înainte de creștere și să vândă înainte de scădere.

Activitatea Unui Trader Profesionist

Activitatea unui trader este destul de vastă dar putem distinge 2 categorii de traderi:

  • tranzacționare pe conturile clienților;
  • tranzacționare pe contul propriu.

Un trader lucrează, deseori, într-o instituție financiară și execută ordinele de cumpărare sau vânzare pe conturile clienților ale angajatorului. În acest caz, traderul nu își asuma niciun risc al pieței, clientul fiind cel care cumpără sau vinde un instrument financiar pentru a-și acoperi un anumit risc. Clienții traderului, în acest caz, pot fi companii foarte mari din economia reală care nu au un departament de trezorerie propriu sau pot fi și alte instituții financiare.

Tradingul pe contul propriu este, de asemenea, disponibil pentru persoane fizice prin platformele disponibile online. Dat fiind faptul că trading-ul online se desfășoară pe piața OTC (over the counter) statisticile traderilor profitabili pot fi doar estimate deoarece nu este o activitate centralizată.

Acum, haideți să vedem ce studii trebuie să urmați pentru a deveni un trader.

Curs Trader Bursă - Studii Pentru A Deveni Un Trader De Retail

Lumea trading-ului pe contul propriu sau lumea trading-ului profesionist a evoluat foarte mult în ultimul timp. La început, au fost operatorii bursieri existenți în bursele fizice. Odată cu dezvoltarea calculatoarelor și internetului, trading-ul a devenit din ce în ce mai nult axat pe calcule și roboți de tranzacționare de mare viteză. În ziua de azi, asistenții traderilor sunt programatori cu abilități de programare în C++, VBA și alte limbaje. Mai jos găsiți diplomele necesare care vă pot ajuta să deveniți trader:

  • Master în Finanțe și Piețe Financiare;
  • Master in Inginerie (Programare);
  • Scoala de afaceri (HEC sau ESCP Europe) cu specializare în finanțe.

Salariul Unui Trader

În acest topic ne vom adresa motivului pentru care oamenii își doresc să ajungă traderi. Orice persoană care a văzut foarte multe filme despre finanțe și traderi pesemne că își imaginează oameni în mașini luxoase și cu un stil de viață de invidiat. Însă acesta nu este cazul majorității celor care lucrează în lumea finanțelor.

Asistentul unui trader se poate aștepta la un venit de 40k-45k anual, conform ultimelor statistici postate pe efinancialcareers. În principal, activitatea lui este sa dezvolte anumite aplicații și să scrie programe în VBA.

Salariile traderilor profesioniști sunt mult mai mari, deoarece ei au o experiență mai vastă, însă nu există cifre exacte în legătură cu acest subiect.

Conform publicațeiei The Verge, media salariului traderilor pentru anul 2014 este de 1 milion €. Desigur, toate aceste cifre sunt doar estimări și media nu îți spune mare lucru. De ce?

Pentru că media salariului unui trader din Paris în general va fi mai mică decât media salariului unui trader din Londra care, la rândul lui, va fi mai mic decât media salariului unui trader american.

Dacă urmăriți ce este un trader online și cât câștigă el, practic nu există nici o metodă prin care să-i aflați cu certitudine câștigurile: nu există siguranța că toate persoanele care se laudă pe internet că ar câștiga mii de euro pe zi spun adevărul. În același timp, nu puteți ști sigur că veți reuși aceleași performanțe.

Tipuri de Traderi

Ne-am uitat la ofertele de muncă pentru traderi și am găsit următoarele posturi:

Trader Debutant

  • Gestionarea portofoliului de instrumente - este la curent cu parametrii de piață, explică rezultatele tranzacțiilor;
  • Stabilirea prețului de execuție pentru derivatele exotice - modele ale ipotezelor, performanțe și acoperiri ale riscului;
  • Dezvoltarea de instrumente pentru tranzacționare - măsurare a riscului, căutarea de oportunităților pe piața ;
  • Asistă operațiunile de tranzacționare ale front office-ului;
  • Urmărește îndeaproape și comunică împreună cu alte departamente de suport (Middle office și Back office) tranzacțiile din desfășurare;
  • Compune rapoarte pe care le trimite echipei de management dar și clienților;
  • Dezvoltă instrumente care ajută în luarea deciziilor de tranzacționare;
  • Are cunoştinţe de programare in: Visual Basic, Python, Matlab, R, C++;
  • Optimizează instrumentele necesare monitorizării riscului pentru produse financiare;
  • Automatizarea task-urilor în Excel;
  • Optimizarea instrumentelor de stabilire a prețului: menține o bază de date în concordanță cu echipele de tranzacționare;
  • Oferă ajutor în probleme de management din middle office si back office;
  • Dezvoltă și întreţine instrumentele de management.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Trader Profesionist

Cel mai întâlnit mod de a ajunge trader e să avansezi din poziția de trader asistent. Pentru pozițiile de trader, cel mai des, băncile vor da anunțuri pe internet dar pe site-urile de angajare vom vedea mai multe posturi de asistent decât de trader.

Profilul Traderului

Ne-am uitat peste profilurile traderilor care sunt angajați și am descoperit următoarele:

  • Demonstrarea unui prim succes ca experiență în trading de derivate și produse financiare sau obligațiuni, dacă este posibil ca manager de fond sau într-o bancă, demonstrând și un comportament proactiv către acest subiect;
  • Trebuie sa aibă o buna cunoaștere asupra piețelor financiare și să poate gestiona operațiuni pentru instrumentele financiare cerute: contracte futures, opțiuni, obligațiuni, acțiuni, etc;
  • Bune cunoştinţe de operare în Excel;
  • Competențe personale: persoană dinamică, limba engleză, receptiv, meticulos, lucru în echipă, gândire analitică, capacitate de analiză și adaptare;
  • Absolvent al unei școli de afaceri sau inginerie;
  • Cunoașterea piețelor de acțiuni europene este un plus;
  • Independent, analitic, proactiv, atent și un bun management al stresului;
  • Engleza este obligatorie dar și alte limbi sunt acceptate;
  • Master cu specializare în finanțe, matematică sau programare;
  • Abilități de codare clare și ferme, plus înțelegerea piețelor financiare.

Profilul Postului unui Trader

Orice persoană care își dorește să urmeze o școală de trading trebuie să știe care sunt task-urile unui trader. Ele sunt acestea:

  • Monitorizarea pieței;
  • Stabilirea prețurilor;
  • Lucrul cu clienții;
  • Monitorizarea pieței interbancare;
  • Gestionarea de portofolii;
  • Dezvoltarea de produse noi (în special pe piața de derivate).

Remunerația unui Trader

Conform APEC, salariul unui trader debutant este între 40k-60k de euro, în timp ce un trader cu experiență poate câștiga până la 100.000 de euro. Un trader care tranzacționează pentru contul propriu poate câștiga și mai mult, în funcție de randamentele pe care le poate obține din piață. Ar trebui să fie deja cunoscut faptul că traderii folosesc efectul de levier, în special cei care folosesc strategii de arbitraj pe piața .

Tranzacționează Forex și CFD-uri

Obține acces la peste 40 de CFD-uri pe perechi valutare, 24/5

Cum Să Deveniți Trader - Ghid Pentru Începători

Primul lucru pe care trebuie să îl clarificați atunci când vine vorba de tranzacționarea este să vă stabiliți obiectivul, adică ce doriți să obțineți.

Atunci când decideți ce doriți, trebuie să fiți realist. Stabiliți-vă un obiectiv realist și cuantificabil. Acesta ar putea fi ceva de genul: să obțineți un profit anual de 20% din investiție, să obțineți un profit de 5.000 EUR, să câștigați 100 de pipși pe lună sau ceva similar. Orice ați decide, obiectivul dvs. ar trebui, de asemenea, să fie ușor de măsurat. De asemenea, este importantă și stabilirea unui obiectiv care să poată fi atins pe o perioadă lungă de timp - se recomandă stabilirea unui obiectiv anual mai degrabă decât un obiectiv lunar.

Odată ce ați stabilit principalul obiectiv de tranzacționare pentru un an, este momentul să începeți să învățați cum să îl realizați. Cea mai bună modalitate este să identificați care sunt resursele de care dispuneți. Acestea pot include mărimea depunerii dvs., timpul pe care sunteți dispus să îl acordați tranzacționării și suma de bani pe care sunteți dispus să o cheltuiți pentru probleme legate de tranzacționare (software, hardware etc.). Odată ce aveți o viziune clară în această speță, haideți să trecem la pasul următor.

Întrucât acum știți ce doriți să obțineți și ceea ce sunteți dispus să investiți, este timpul să faceți un plan de acțiune. Acest plan de acțiune trebuie să includă perechile valutare pe care intenționați să le tranzacționați și volumul de tranzacții pe care doriți să îl executați. Acest lucru este, desigur, dificil dacă nu aveți o strategie adecvată, așa că mai întâi pregătiți un model pentru planul dvs. de acțiune și apoi treceți la pasul următor.

Importanța Educației

Piața este în continuă schimbare, astfel încât traderii trebuie să poată înțelege evoluții ascendente și descendente ale acestei piețe. Nu există o formulă sau un set de reguli care să garanteze succesul în tranzacționarea . În schimb, este o combinație concomitentă a numeroase elemente - și pentru a reuși pe această piață, traderii trebuie să aibă răbdare, talent și atenție.

Înțelegerea acestui lucru este primul pas în procesul de învățare. 

Să fiți capabil să înțelegeți rapoarte, grafice, indici și procesul de tranzacționare ar trebui să fie privit ca o abilitate la care să aspirați atunci când începeți să învățați pentru a deveni trader. La început, poate fi tentant să doriți să avansați cât mai repede în procesul de învățare, dar este important să vă liniștiți, să vă acordați timpul necesar și să avansați într-un ritm convenabil. Trebuie să vă puteți evalua în mod constant performanța și să înțelegeți motivele care stau la baza câștigurilor și pierderilor dvs.

Cum Puteți Să Tranzacționați În 8 Pași Simpli

Pasul 1 - Evitați Amânările

Acesta este un pas vital pentru a deveni un trader. Oamenii de succes nu amână niciodată pe mâine ceva ce pot face astăzi. Acest lucru este chiar mai important atunci când tranzacționați . Trebuie să profitați de fiecare ocazie pentru a vă atinge obiectivele de tranzacționare. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă dezvoltați un obicei din a evita amânările. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să fiți consecvent și să vă țineți pe poziții. Chiar ceva atât de simplu cum este tranzacționarea pe un cont Demo vă poate ajuta să evitați procrastinarea.

Pasul 2 - Practica

Deoarece am atins tema tranzacționării demo, există o frază interesantă pe care probabil ați auzit-o deja - "Practica generează perfecțiunea". Unii chiar o reformulează ca fiind "practica perfectă generează perfecțiunea", ceea ce este, de asemenea, adevărat. Cu un cont demo, puteți exersa după placul inimii. Acest lucru este foarte util atunci când doriți să învățați cum să utilizați platforma de tranzacționare și să vă familiarizați cu caracteristicile sale.

Pasul 3 - Învățați Continuu

Sună simplu, nu? La urma urmei, toată lumea înțelege importanța unei educații adecvate. Cea mai bună modalitate de a învăța este să vizitați pagina noastră de webinarii & CFD și să examinați termenii de tranzacționare, astfel încât materialele educaționale să fie mai ușor de înțeles. Admirals oferă numeroase resurse și materiale, pe care le puteți găsi în secțiunea Educație pentru traderi. Cu toate acestea, nu există scurtături pentru a învăța . Este nevoie de timp, efort și pasiune.

Pasul 4 - Conștientizarea

Pentru a obține profit maxim, trebuie să recunoașteți zonele de risc și siguranță din piață. Pentru aceasta trebuie să fiți conștient de sine înșivă. Primul pas în a deveni conștient este de a vă asigura că orice capital investit și toleranța la risc în tranzacționarea sunt la nivelul acceptat. Pe scurt, trebuie să vă puteți analiza obiectivele și scopurile și să tranzacționați în consecință. Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l observați relativ la ce înseamnă trader și cum să deveniți trader.

Principala platformă multi-activ din lume


Pasul 5 - Investiți Doar Ceea Ce Vă Permiteți Să Pierdeți

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru dvs., ca trader debutant. este să începeți cu sume mici și să creșteți contul doar cu profitul dvs. - și nu prin depuneri suplimentare. Nu trebuie să investiți o sumă mare pentru a obține profit - puteți maximiza investiția dvs., oricât de mică ar fi aceasta. Începând cu sume mici, reduceți la minimum riscul pierderilor mari atunci când sunt implicate sume mari de bani. Acesta este un element esențial în înțelegerea modului în care piața funcționează și cum puteți deveni un trader online de succes.

Pasul 6 - Începeți Cu O Singură Pereche Valutară

Lumea tranzacționării este complicată datorită naturii imprevizibile a piețelor, a caracterelor diferite și a tenacității participanților în cadrul său. Este dificil să fii un trader perfect în lumea financiară. Din acest motiv, este recomandabil să începeți prin a vă concentra pe o singură pereche valutară - preferabil una pe care o cunoașteți și puteți să vă puneți ușor la curent. Poate este preferabil să alegeți una care utilizează moneda dvs. națională sau una care este tranzacționată pe scară largă. Acest lucru vă va facilita procesul de învățare a tranzacționării pe piața .

Pasul 7 - Controlați-vă Emoțiile

Dacă sunteți îngrijorat de evoluția pieței și de efectele asupra tranzacțiilor dvs., nu vă ascultați emoțiile. Dacă vă lăsați pradă sentimentelor de panică, lăcomie sau surescitare este o modalitate sigură de a vă distruge cariera de trader. În schimb, mențineți o abordare logică și practică a tranzacțiilor dvs.

Toți traderii ar trebui să aibă o strategie predeterminată de tranzacționare pe care să o urmeze, și să o execute întocmai. Nu vă răzgândiți brusc la jumătatea tranzacției în baza emoțiilor - este mai probabil să luați decizii iresponsabile care pot fi foarte costisitoare. În timp ce acest sfat nu este un răspuns direct la întrebarea cum devii trader de succes, acesta vă poate ajuta cu siguranță să evitați erori de trading costisitoare.

Pasul 8 - Înregistrați-vă Tranzacțiile

Învățăm din greșelile noastre și acest lucru poate fi implementat cu succes în tranzacționarea . Mențineți o evidență a succeselor și a eșecurilor dvs., precum și a tuturor greșelilor majore și a pașilor corecți pe care i-ați urmat pentru a obține profitul dorit. Acesta este un pas important în procesul de învățare pentru a deveni un FX trader profitabil.

Acum, că am parcurs elementele de bază, să aruncăm o privire la pașii fundamentali de care aveți nevoie pentru a deveni un trader profesionist.

Sfaturi De Tranzacționare Profesioniste

Pasul Profesionist 1 - Elaborarea Unei Strategii De Tranzacționare

Pentru a deveni trader, trebuie să aveți o viziune clară. Ceea ce înțelegem prin aceasta este că ar trebui să aveți o idee bună despre posibilele mișcări de pe piață și despre acțiunile dvs. relevante. Există multe strategii de tranzacționare disponibile. Puteți alege să deveniți un scalper, un trader swing sau un trader de poziție. Cu toate acestea, este important să dezvoltați o strategie care să vă fie comodă. Elaborarea unei astfel de strategii este un proces de tip încercare și eroare (trial and error) care necesită mult timp și răbdare.

Ați înțeles ce faceti și de ce faceți aceasta. În acest moment, un cont Demo se dovedește încă o dată neprețuit, deoarece vă permite să vă testați strategia cu zero riscuri. Doar nu vă descurajați, când veți vedea cât timp va dura. Continuați și veți reuși cu siguranță.

Există sute de opțiuni valutare și perechi valutare diferite pentru a tranzacționa pe piețele , inclusiv perechi valutare majore cum ar fi: EUR/USD, GBP/USD și USD/JPY, perechi minore cum ar fi CAD/CHF, NZD/CAD și perechi exotice cum ar fi: EUR/SEK, EUR/RON și EUR/RUB pentru a menționa doar câteva.

Pasul Profesionist 2 - Nu Tranzacționați La Nesfârșit Pe Un Cont Demo

Mulți oameni vor să devină traderi, dar nu toată lumea reușește. În general, un trader profesionist este o persoană care se poate susține financiar din tranzacționare. Singurul mod în care vă puteți acoperi cheltuielile este prin tranzacționarea pe un cont live. Din acest motiv, este vital să treceți la tranzacționarea pe un cont live imediat ce vă simțiți pregătit. Chiar dacă utilizați un cont demo, ar trebui să căutați, în mod ideal, să treceți la un cont de tranzacționare live.

Este greu de spus când trebuie să treceți de la un cont demo la un cont de tranzacționare live, deși acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de o lună. Asigurați-vă că înțelegeți bine mecanismul de funcționare al pieței și riscurile asociate cu tranzacționarea înainte de a începe tranzacționarea live. De asemenea, rețineți că ar trebui să treceți în timp util la tranzacționarea pe contul live. Este recomandabil ca traderii să nu amâne tranzacționarea live timp de mai mult de trei luni după ce au început să tranzacționeze pe un cont demo.

Pasul Profesionist 3 - Cum Să Deveniți Trader De Succes În

În sfârșit, odată ce v-ați stabilit strategia de tranzacționare și ați trecut la un cont de tranzacționare live, ar trebui să parcurgeți următorul pas sau mai degrabă pași:

  • Stabiliți stop-loss pentru fiecare ordin. Altfel, eșecul este aproape sigur;
  • Elaborați un plan de tranzacționare și respectați-l întotdeauna;
  • Nu riscați mai mult de 2% din marja dvs. pentru un ordin;
  • Stăpâniți-vă emoțiile în tranzacționare;
  • Nu tranzacționați niciodată pentru a vă compensa pierderile;
  • Tranzacționați numai când simțiți că este momentul potrivit;
  • Să nu vă fie frică de pierderi, orice trader le are;
  • Încercați să obțineți mai multe tranzacții profitabile și să aveți mai puține tranzacții nereușite.

Ediția exclusivă MetaTrader Supreme

Descarcă cea mai puternică suită de pluginuri pentru platforma ta de tranzacționare preferată!

Aceasta este calea cea mai potrivită de urmat pentru a deveni un trader de succes. Vă veți confrunta cu multe pierderi și mult stres de-a lungul drumului, dar nu renunțați. Cu efort și pasiune, puteți compensa orice experiență nefavorabilă pe care o puteți avea.

Pregătire ca Trader - Cursuri Trader Bursă

Locurile pentru traderi sunt foarte limitate și rezervate de cele mai multe ori pentru tinerii absolvenți ale marilor școli de economie. Dar asta nu înseamnă că alți oameni nu pot tranzacționa pe contul propriu. Piețele financiare sunt disponibile prin platformele de tranzacționare și foarte multe resurse online fiind disponibile. Uneori, brokerii oferă pregătire online pentru traderi.

Mai jos găsești programul complet de pregătire pentru traderi.

Există foarte multe cursuri pentru traderi, dar trebuie să fiți atent la astfel de organizații pentru că nu sunt reglementate și vă veți irosi timpul și banii mai mult decât orice altceva. Dacă vă doriți să deveniți un trader online independent și dacă vreți să tranzacționați online, parcurgeți programul nostru de pregătire sau descărcați platforma online și deschideți-vă un cont demo, pentru a putea tranzacționa de acasă.

Cum Să Câștigați Bani Din Trading Și Cum Să Deveniți Trader?

Un simplu sfat de reținut este să vedeți ce fac alți traderi. Chiar și un novice poate învăța câteva trucuri de la cei mai buni traderi din toate timpurile. În acestă parte vom vedea care au fost cei mai buni traderi din lume și care sunt traderii care au câștigat cel mai mult.

Poate ai văzut statisticile despre ratele de succes din , sau zvonurile că un număr consistent de traderi își ruinează contul sau chiar își pierd foarte rapid contul de început.

Acest lucru este dificil de demonstrat, deoarece dacă un trader pierde bani, altul câștigă. În plus, perechile valutare sunt tranzacționate într-o piață "over the counter" și nu există statistici clare disponibile. Însă un lucru este sigur, dacă vrei să devii trader, o pregătire de început este obligatorie. Nimeni nu poate ajunge trader fără un curs de tranzacționare al CFD-urilor.

Statisticile din piața , ne oferă o imagine de ansamblu a distribuției traderilor câștigători în :

  • Câțiva pierd o sumă considerabilă;
  • Foarte mulți pierd foarte puțin;
  • Foarte mulți câștigă puțin în piață;
  • Câțiva câștigă foarte mult.

Ediția exclusivă MetaTrader Supreme

Descarcă cea mai puternică suită de pluginuri pentru platforma ta de tranzacționare preferată!

Numărul pierzătorilor este puțin mai mare decât numărul câștigătorilor din cauza comisioanelor. În orice caz, atunci când ne uităm la cei mai renumiți traderi, putem distinge câteva caracteristici pe care le au în comun:

  1. Disciplină - traderul conștientizează riscul și își reduce pierderile;
  2. Gestionarea riscului - implementează un raport de pierdere/câștig;
  3. Curaj - dorința de a fi diferit față de ceilalţi;
  4. Subtilitate - abilitatea de a simți piața și a identifica trendurile pieței.

Această combinație de calități adunate într-un trader pot genera randamente semnificative pe termen lung.

Top 3 Traderi De Succes

Una dintre modalitățile de îmbunătățire a tranzacționării este aceea de a învăța prin intermediul exemplelor de succes ale traderilor din întreaga lume. Veți descoperi în continuare ce au în plus traderii de top și cum i-au ajutat acele puncte forte să facă profituri uriașe.

Probabil pe parcursul timpului ați mai auzit statistici cum că raportul traderilor de succes în ceea ce privește nereușita, este destul de mic. Există câteva motive să fii sceptic cu privire la astfel de afirmații.

În primul rând sunt destul de greu de găsit datele despre acest subiect din cauza naturii descentralizate a pieței . Există o mulțime de materiale educaționale și de prelucrare a strategiei de tranzacționare disponibile pentru a vă ajuta să deveniți mai performant în tranzacționare.

Este bine de știut că trebuie să ne așteptăm tot timpul ca distribuția celor care câștigă și a celor care pierd să formeze un "clopot", ceea ce înseamnă ca ar exista:

  1. Foarte puțini pierzători;
  2. Un număr mare de pierzători mici;
  3. Un număr mare de câștigători mici;
  4. Foarte puțini câstigători mari.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Datele disponibile din partea companiilor ce oferă produse și CFD (deși acestea ocupa o mică parte a pieței valutare globale) sugerează că traderii de succes sunt printre cele mai rare persoane care tranzacționează. Majoritatea persoanelor se opresc de îndată ce încep să piardă peste un anumit prag, în timp ce marii câștigători continuă să tranzacționeze și să își perfecționeze propria strategie.

Numărul celor cu pierderi mici depășește ușor numărul celor cu câștiguri mici, în principiu din cauza efectului generat de dimensiunea spread-ului din piețe. Prin urmare, procentul traderilor de succes nu este în mod substanțial mai mic decât al celor care nu au succes. Însă nu există nicio îndoială că cei mai de succes traderi formează o elită.

Cu toate acestea, putem privi la un grup select de traderi valoroși pentru a vedea care sunt aspectele pe care aceștia le au în comun:

  1. Disciplina - capacitatea de a cunoaște când o tranzacție este gresită și, prin urmare, minimalizarea pierderilor;
  2. Controlul riscului – necesitatea de a avea o întelegere puternică a riscului/recompensei unei tranzacții. Puteți citi mai multe despre acesta în ghidul nostru de gestionare a riscurilor;
  3. Curajul - dorința de a fi diferit, de cele mai multe ori, de restul mulțimii;
  4. Iscusința - analiza modului în care percepțiile celorlalti modelează tendințele pieței.

Rezultatul acestor caracteristici a fost consecvent și profiturile, pe măsură.

Cel Mai Bun Trader din Lume - George Soros Trader

Să începem prezentarea traderilor de succes, uitandu-ne la una dintre legendele acestei industrii, George Soros.

Soros este cunoscut drept unul dintre cei mai importanți investitori din istorie. El și-a creat reputația de manager legendar în urma faptului că a realizat un profit de peste 1 miliard de lire sterline din poziția sa short (de vânzare în lipsă). A făcut acest lucru înainte de Miercurea neagră, 16 Septembrie 1992.

În acel moment, Marea Britanie făcea parte din mecanismul ratei de schimb (ERM). Acest mecanism impunea guvernului să intervină dacă lira s-ar fi depreciat sub un anumit nivel în raport cu marca germană.

Soros a prezis cu succes că o un complex de factori - inclusiv acela al nivelului ridicat al ratelor dobânzilor din Marea Britanie și rata de schimb nefavorabilă la care Marea Britanie s-a alăturat ERM - au lăsat Banca Angliei într-o poziție vulnerabilă.

Angajamentul Angliei de a menține valoarea lirei față de marca germană însemna fie cumpărarea de lire, fie creșterea dobânzii, fie amândouă. Cum economia era in recesiune, ratele ridicate ale dobânzilor au avut un efect foarte dureros. Acest aspect a împiedicat investițiile directe atunci când era cel mai mult nevoie de ele.

Economiștii Băncii Angliei au recunoscut că nivelul adecvat al ratelor dobânzilor era mult mai mic decât cel necesar pentru a susține lira ca parte a ERM. Valoarea lirei sterline a fost menținută datorită angajamentului public al Regatului Unit de a cumpăra lire sterline.

În săptămânile care au condus la Miercurea Neagră, Soros și-a folosit Fondul Quantum pentru a construi o poziție short importantă pe lira sterlină. În ajunul acelei zile de miercuri, comentariile au venit de la președintele Băncii Centrale a Germaniei, care a dat de înțeles ca anumite valute ar putea ajunge sub presiune.

Ediția exclusivă MetaTrader Supreme

Descarcă cea mai puternică suită de pluginuri pentru platforma ta de tranzacționare preferată!

Aceasta l-a determinat pe Soros să-și mărească considerabil poziția.

Când Banca Angliei a început să cumpere miliarde de lire sterline, în dimineața zile de miercuri, a constatat că a reușit să influențeze cotația prețul lirei doar într-o mică măsură. Acest lucru se datorează valului imens de poziții de vânzare din piață din partea altor speculatori care au urmat exemplul lui Soros.

O ultimă încercare de creștere a dobânzii la 15% s-a dovedit în final a fi inutilă. Când Marea Britanie și-a anunțat ieșirea din ERM revenind astfel la flotarea liberă a lirei sterline, aceasta a scăzut cu 15% față de marca germana și cu 25% față de dolarul american.

Ca rezultat, Fondul Quantum a obținut miliarde de dolari profit, iar Soros a devenit cunoscut ca omul care a "falimentat" Banca Angliei.

Doriți să știți care este cea mai bună parte?

Deși poziția short pe lira sterlină a lui Soros era imensă, riscul acesteia a fost întotdeauna restrâns. Până la tranzacțiile lui Soros, piața nu arătase vreun apetit de creștere pentru la lira sterlină. Acest lucru a fost demonstrat de necesitatea repetată a guvernului britanic de a interveni în sprijinul lirei.

Chiar dacă tranzacțiile sale ar fi greșite și Marea Britanie ar fi reușit să rămână în ERM, condițiile existente deja in piață ar fi prevalat, deci riscurile de apreciere a lirei ar fi rămas modeste.

Aici vedem estimarea corectă a lui Soros în ceea ce privește riscul și recompensa - un mod care a ajutat la redobândirea reputației sale de la cel mai bun trader valutar din lume. Mai bine spus, decât să adopte teoria economică tradițională, aceea că prețurile vor trece în cele din urmă la un echilibru teoretic, Soros a considerat că teoria reflexivității este mai utilă în analiza piețelor financiare.

Această teorie sugerează că există un mecanism de feedback între percepție și evenimente. Cu alte cuvinte, percepțiile participanților pe piață ajută la modelarea prețurilor de piață și acestea, la rândul lor, întăresc percepțiile.

Acest aspect a fost pus în practică în faimoasa sa poziție short, unde devalorizarea lirei având loc numai atunci când un numar suficient de mare de speculatori au mizat pe faptul că Banca Angliei nu mai putea să-și apere moneda.

La un moment dat Soros a declarat The Wall Street Journal : "Sunt bogat, doar pentru că îmi dau seama atunci când mă înșel ". Citatul demonstrează atât dorința sa de a închide o tranzacție pierzătoare, cât și disciplina împărtășită de cei mai de succes traderi .

Tranzacționează Forex și CFD-uri

Obține acces la peste 40 de CFD-uri pe perechi valutare, 24/5

Top Traderi - Cine mai contează?

Astfel, George Soros este numărul 1 pe lista noastră, probabil cel mai cunoscut dintre cei mai de succes traderi din lume și, cu siguranță, unul dintre cei mai mari câștigători din lume dintr-o tranzacție pe termen scurt.

Dar cine se mai află acolo ?

Stanley Druckenmiller - Trader de Succes

Influența lui George Soros este imensă și nu ar trebui sa ne surprindă faptul ca cel mai renumit trader are legătură cu un alt nume de pe lista noastră.

Stanley Druckenmiller îl consideră pe George Soros ca fiind mentorul său. De fapt, Druckenmiller a lucrat alături de el la Fondul Quantum mai mult de un deceniu. Dar Druckenmiller și-a stabilit ulterior o reputație formidabilă gestionând cu succes miliarde de dolari pentru propriul său fond Duquesne Capital.

Pe lângă faptul că a fost părtaș la celebrele tranzacții din miercurea neagră ale lui Soros, Druckenmiller a doborât un record incredibil al randamentelor anuale cu două cifre, prin Duquesne Capital, înainte de a se pensiona. Averea netă a lui Druckenmiller este estimată la peste 2 miliarde de dolari.

Druckenmiller afirmă că filosofia sa de tranzacționare pentru realizarea de randamente pe termen lung se bazează pe conservarea capitalului și pe țintirea agresivă a profiturilor atunci când tranzacțiile merg bine. Această abordare diminuează importanța unei analize corecte sau nu.

În schimb, el subliniază importanța maximizării oportunităților atunci când aveți dreptate și a minimizării daunelor atunci când vă înșelați. Când a fost intervievat pentru celebra sa carte The New Market Wizards, Druckenmiller a dat o pildă: „Deși pe raft sunt mulți pantofi, purtați-i numai pe cei care vi se potrivesc".

Top Traderi - Bill Lipschutz

În mod ciudat, Bill Lipschutz a obținut profituri în valoare de sute de milioane de dolari la departamentul de al casei de brokeraj Salomon Brothers în anii 1980 – cu toate că era lipsit de experiență pe piețele valutare.

Deseori numit Sultanul monedelor, Lipschutz descrie piața ca o piață cu un pronunțat caracter psihologic. Ca și alți traderi de succes, Sultanul consideră că percepțiile pieței ajută la stabilirea direcțiilor cotațiilor din piață la fel de mult ca datele fundamentale.

Lipschutz este, de asemenea, de acord cu opinia lui Stanley Druckenmiller referitoare la succesul tranzacționării , aceea ca succesul nu este dependent de numărul estimărilor corecte să fie mai mare decât cel al greșelilor. În schimb, acesta subliniază faptul că trebuie să descoperiți modalitatea de a câștiga bani atunci când aveți dreptate doar într-o proporție de doar 20-30%.

Iată câteva din principiile-cheie ale lui Lipschutz:

  1. Orice idee de tranzacționare trebuie să fie bine argumentată înainte de a plasa ordinul respectiv;
  2. Construiți-vă o poziție pe măsură ce piața merge în sensul estimat de dvs. și ieșiți din poziție în același mod.

Apoi, începeți să închideți parțial din poziție odată ce există semne că datele fundamentale și dinamica prețurilor încep să se schimbe.

  1. Este necesară conștientizarea aspectelor pe care se focusează restul participanților la piață.
  2. Piața este o piață deschisă 24 de ore din 24 și nu se oprește atunci când mergeți la odihnă.

În plus, Lipschutz subliniază necesitatea de a gestiona riscul, afirmând că valoarea tranzacționată ar trebui aleasă astfel încât să evitați ieșirea forțată din poziție în cazul în care estimarea dvs. s-a dovedit a fi incorectă.

Sunt cei mai bogați Traderi întotdeauna câștigători?

Am analizat o parte din cei mai influenți traderi, dar este important să țineți cont și de faptul că există mult mai mulți traderi câștigători, lista fiind destul de lungă, dar și dvs. aveți șanse foarte mari să fiți incluși în ea.

Decil ce concluzie putem trage din acest articol?

Chiar și cei mai profitabili traderi , au avut și ei un început, iar dacă sunteți capabil să generați profituri constante veți ști deja că sunteți pe drumul cel bun.

Sperăm că acest articol v-a arătat câteva trăsături comune ale traderilor profitabili de pe piața . Acum ar trebui să vă întreceți pe sine înșivă și să participați în această competiție la care participă și alți traderi români.

Cum Să Deveniți Trader - Concluzie

Să fiți trader vă permite să lucrați de aproape oriunde unde există o conexiune la internet. Camere de hotel, cafenele și, datorită celor mai recente evoluții tehnologice, chiar și din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Traderii sunt binecuvântați cu un potențial de creștere uriaș, iar stilul lor de viață poate oferi cu siguranță o mulțime de satisfacții. Dar dacă ați parcurs vreodată acest drum, știți deja că acest dar nu vine ușor. Cu cât începeți mai devreme, cu atât veți ajunge mai repede. De ce să nu începeți tranzacționarea acum?

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Formare Trader

Despre Admirals

Ca broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare din lume. Puteți tranzacționa prin noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

Acest document nu conține și nu trebuie interpretat ca având în componență sfaturi de investiții, recomandări de investiții, oferte sau solicitări în privința oricărei tranzacții cu instrumente financiare. Rețineți că această analiză de tranzacționare nu este un indicator fiabil al performanței actuale sau viitoare, deoarece circumstanțele se pot schimba în timp. Înainte de a lua o decizie de investiție, trebuie să luați legătura cu un consultant financiar independent pentru a vă asigura că înțelegeți riscurile.

TOPUL ARTICOLELOR
Ce Înseamnă PIP în Tranzacționarea Forex ▶ [Ghid de Trading 2023]
Dacă ești interesat de piața Forex și citești toate analizele și comentariile, cu siguranță ai întâlnit termenul Pip sau Pipși. Ce este un pip în Forex? Pip-ul în Forex și în restul piețelor este o unitate standard, care indică variația prețului unui activ. Ce este un pip în Forex? Pip-ul...
Cel Mai Bun Site de Tranzacționare [Cum puteți să Alegeți un Broker pentru a Tranzacționa Eficient]
Când vă simțiți pregătit să tranzacționați pe bursa de valori, este esențial să găsiți cel mai bun site de trading online. Bineînțeles, căutați un site de tranzacționare sigur și securizat, adică mai exact cel mai fiabil site de trading. În acest articol, vă vom ajuta să găsiți cel mai bun site de t...
Strategii de Tranzacționare Swing pe Forex
Probabil ați întâlnit termenul "swing trading", dar nu vă este foarte clar la ce se referă. Este o strategie? Un stil de tranzacționare?Una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este că... tranzacționarea swing vă permite să speculați pe piețele financiare fără a fi nevoie să petreceți...
Vizualizează Tot