Cum să Tranzacționați CFD-urile pe Criptomonede | Trading Criptomonede 2023

Admirals
47 Min citit

Criptomonedele au apărut în 2009, odată cu crearea primeia dintre ele, și anume Bitcoin. În acel moment, criptomoneda Bitcoin a fost considerată de mulți analiști și traderi din lumea financiară ca fiind un simplu rezultat al unei tendințe la modă pe atunci. Toți au fost de acord atunci că aceasta a fost doar crearea unei monede electronice în afara instituțiilor tradiționale, ca răspuns la criza subprime din 2008, care a afectat puternic economiile din întreaga lume, dar și dolarul american.

Toți analiștii, dar și comunitatea bancară au văzut atunci în acest fenomen un simplu val de protest, condamnat să dispară atunci când economia Statelor Unite, care generat recesiunea în economia globală, își va fi revenit din criză.

În ciuda acestora, Bitcoin criptomoneda a devenit, în scurt timp, pe deplin o monedă alternativă. În plus, de la o simplă monedă descentralizată așa cum era privită inițial, s-a distins datorită inovației tehnologice majore pe care se bazează tehnologia Blockchain. De atunci, a început să apară o nebunie în creștere pentru astfel de criptomonede, aspect care a condus la crearea unei multitudini de criptovalute alternative, bazate pe tehnologia Blockchain sau pe alte tehnologii, mai mult sau mai puțin similare, însă la fel de inovatoare.

Tranzacționează CFD-uri pe monede digitale

Tranzacționează peste 30 de perechi de monede digitale de top cu Admirals

Ce Este Criptomoneda

V-ați întrebat vreodată ce înseamnă criptomonede? Să știți că răspunsul este destul de simplu. O monedă cripto, sau o criptomonedă, este o monedă virtuală, care se bazează pe un sistem descentralizat și este schimbată / tranzacționată prin intermediul unor portofele electronice care funcționează prin intermediul unor aplicații, site-uri web sau platforme de schimb (exchange criptomonede). Schimburile sunt efectuate direct între cele două părți, ceea ce înseamnă că nu există intermediar pe parcursul schimburilor valutare.

Fiecare criptomonedă se bazează pe o tehnologie care face posibilă securizarea tranzacțiilor prin înregistrarea mai multor sau a mai puținor informații schimbate între cele două părți care efectuează un schimb valutar. Pe de altă parte, în general, acest rol de înregistrare este însoțit și de crearea unei unități monetare virtuale, cu "minerii" fiind cei care se dedică acestei activități.

Criptomonedele sunt centralizate sau descentralizate?

Una dintre caracteristicile criptomonedelor ține de faptul că ele sunt valute descentralizate, adică nu sunt controlate de către o autoritate centrală, spre deosebire de monedele fiat tradiționale, care se află sub controlul băncilor centrale, cum ar fi Federal Reserve pentru dolarul SUA sau BCE (Banca Centrală Europeană), pentru euro. Într-adevăr, minerii, care reprezintă o mulțime, înlocuiesc băncile centrale, cu excepția faptului că aceștia nu pot manipula moneda pe care lucrează.

Criptomonede - Definiție - Totul Despre Criptomonede

O criptomonedă, denumită și monedă digitală, este o monedă electronică virtuală cunoscută sub denumirea de monedă descentralizată peer-to-peer.

A sosit timpul să analizăm termenii legați de o critptovalută! Ce este criptovaluta?

În primul rând, "moneda virtuală": spre deosebire de bancnote și monede, acest tip de monedă nu are o existență fizică. Cu toate acestea, ea poate fi utilizată în același mod ca și orice altă monedă, adică pentru a efectua achiziții, transferuri, tranzacții financiare etc.

Termenul "Peer to Peer" reprezintă tipul de model al rețelei de calculatoare utilizate. Un model tipic pentru rețeaua de calculatoare este sub forma "client-server" unde există cel puțin un server, dacă nu mai multe, care trimite datele către diferiții clienți prezenți. În cazul unei rețele peer-to-peer, clienții sunt, de asemenea, servere, adică fiecare client trimite date și altor persoane.

Ce înseamnă descentralizarea? Termenul de descentralizare face referire la faptul că datele nu trec printr-un server intermediar atunci când un client trimite date către alt client.

Cu toate acestea, termenul de „cripto" provine din principiul că este o monedă criptată, care poate fi utilizată numai de persoana care o deține. Într-adevăr, numai persoana cu acel cod unic de decriptare poate folosi o criptomonedă. Codul de decriptare poate fi o parolă, dar și o amprentă digitală sau orice alt tip de protecție.

De asemenea, auzim multe despre CFD-urile asociate cripto valutelor.

Dar ce este un CFD pe o criptovalută?

Un CFD (contract pentru diferența de curs) face parte din categoria instrumentelor derivate. Un instrument derivat este un instrument financiar a cărui evaluare depinde de un alt instrument, denumit „activ de bază".

Tranzacționarea CFD-urilor permite investitorilor să se poziționeze atât pe creșterea, cât și pe scăderea activului de bază, cum ar fi indici, acțiuni, valute, contracte futures, sau, în cazul unui CFD pe o criptomonedă, pe acea criptomonedă.

Care sunt beneficiile CFD-urilor pe Cripto?

✅ Puteți câștiga chiar și pe scădere! Puteți vinde criptomonede pe care le veți putea răscumpăra mai târziu, la un preț mai mic, în cazul în care credeți că prețul criptomonedelor va scădea și, la fel, în oglindă, același lucru este valabil și pentru creștere;

✅ Acestea sunt contracte care oferă un efect de levier semnificativ, astfel încât este posibilă tranzacționarea CFD-urilor pe criptomonede chiar și cu conturi de tranzacționare de valoare mică!

✅ Piața CFD-urilor este deschisă 24 de ore pe zi, de luni până vineri;

✅ Prin intermediul CFD-urilor pe criptovalute, nu veți intra niciodată efectiv în posesia respectivei cripto monede, astfel încât nu veți avea niciun risc de furt sau hacking;

Dezavantajele CFD-urilor pe criptomonede:

• Nivelul levierului trebuie ținut sub control;

• Este un produs non-fizic, derivat din prețul unui activ de bază. Dacă veți cumpăra un CFD pe o anumită criptomonedă, nu veți deține, propriu-zis, acea criptomonedă. Spre exemplu, achiziționarea unui contract Bitcoin CFD nu vă va oferi acces la criptovaluta Bitcoin în sine.

Tranzacționează Forex și CFD-uri

Obține acces la peste 40 de CFD-uri pe perechi valutare, 24/5

Care Sunt Cele Mai Bune Criptomonede?

În siajul Bitcoin - BTC, o serie de alte criptomonede au început sa se impună drept criptomonede de referință. Dintre ele, patru au reușit să se detașeze, datorită atracției pe care o trezesc dar și a evaluării lor. Lista criptomonede: CFD Bitcoin Cash, CFD Litecoin,CFD Ethereum și CFD Ripple.

Există, desigur, o multitudine de alte criptovalute, iar unele dintre companiile mari listate la bursă, cum ar fi Burger King, au început chiar să-și lanseze propria criptovalută.

Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că una dintre caracteristicile criptovalutelor este aceea de a fi descentralizate, adică să nu fie controlate de nicio autoritate centrală, spre deosebire de monedele fiduciare tradiționale care sunt sub controlul băncilor centrale, cum ar fi FED pentru dolarul SUA sau BCE (Banca Centrală Europeană) pentru Euro.

În plus, trebuie, de asemenea, să se țină cont de faptul că valorile lor nu sunt indexate la metale prețioase sau la alte valori tangibile. De asemenea, pentru a-și asigura convertibilitatea, criptovalutele sunt cotate în cele două valute cele mai folosite pentru tranzacționarea în întreaga lume: dolarul american (USD) și euro (EUR).

Denumirile lor în raport cu dolarului american sunt:

  • Bitcoin vs. dolar: BTC / USD
  • Bitcoin Cash vs. dolar: BCH / USD
  • Litecoin vs. dolar: LTC / USD
  • Ethereum vs. dolar: ETH / USD
  • Ripple vs. dolar: XRP / USD
  • Ethereum Classic vs. dolar: ETC / USD
  • Monero vs. dolar: XMR / USD
  • Dash vs. dolar: DASH / USD
  • Zcash vs. dolar: ZEC / USD

Denumirile comerciale ale acestora față de euro sunt:

  • Bitcoin vs. Euro: BTC / EUR
  • Bitcoin Cash vs. Euro: BCH / EUR
  • Litecoin vs. Euro: LTC / EUR
  • Ethereum vs. Euro: ETH / EUR
  • Ripple vs Euro: XRP / EUR
  • Ethereum Classic vs. Euro: ETC / EUR
  • Monero vs. Euro: XMR / EUR
  • Dash vs. Euro: DASH / EUR
  • Zcash vs. Euro: ZEC / EUR

Pe piața monedelor cripto, Bitcoin este cea mai cunoscută criptomonedă și cea mai avansată dintre acestea, motiv pentru care nu este un fenomen rar de a investi în parități valutare cotate în valuta cripto Bitcoin:

  • Bitcoin Cash vs. Bitcoin: BCH / BTC
  • Litecoin vs. Bitcoin: LTC / BTC
  • Ethereum vs. Bitcoin: ETH / BTC
  • Ripple vs. Bitcoin: XRP / BTC
  • Ethereum Classic vs. Bitcoin: ETC / BTC
  • Monero vs. Bitcoin: XMR / BTC
  • Dash vs. Bitcoin: DASH / BTC
  • Zcash vs. Bitcoin: ZEC / BTC

De Ce Să Tranzacționăm Criptovalute? Evoluție Criptomonede

Criptomonedele au fost de interes, pentru mult timp, doar pentru o comunitate restrânsă, dar au devenit din ce în ce mai populare în anii recenți. Acest aspect a apărut pe măsură ce acestea au început să devină din ce în ce mai utilizate în scopuri comerciale, precum monedele tradiționale fiat.

În plus, în 2017, multe cripto monede au consemnat o explozie a valorii lor. Spre exemplu, cumpărarea unui CFD pe Bitcoin în ianuarie 2017 ar fi permis unui investitor să realizeze un câștig de aproximativ 2.000% în decembrie 2017, în urma unei investiții pe o durată de doar un an. În același timp, având în vedere faptul că piața criptomonedelor este foarte volatilă, acest lucru poate conduce, de asemenea, la pierderi semnificative pentru un trader.

Cu toate acestea, deși este tentant să investiți în criptovalute prin investiții fizice, este și mai interesant să le tranzacționați prin intermediul CFD-urilor. Piața criptovalutelor este deosebit de volatilă, astfel încât nu constituie nicio surpriză faptul că prețurile zilnice pot varia cu câteva zeci de puncte procentuale, atât în sus, cât și în jos.

Într-un astfel de context volatil, însuși faptul de a le putea tranzacționa prin intermediul CFD-urilor pentru a trimite ordine de cumpărare și / sau de vânzare ce vor fi executate în mai puțin de o secundă și, la fel, de a putea închide o astfel de poziție la fel de rapid, reprezintă un avantaj în raport cu intervalul de înregistrare și procesare pentru a cumpăra criptomonede sau a revinde, fizic, o criptomonedă, care este sensibil mai lung.

Însă, fiecare secundă apărută între un ordin și execuția lui poate fi contabilizată în zeci sau chiar sute de euro de pierderi suplimentare. În plus, cumpărarea de CFD-uri pe Bitcoin sau alte criptovalute vă permite să obțineți un efect de levier, ceea ce poate crește potențialul dvs. de performanță.

Este Acum Momentul Potrivit de Cumpărat Criptomoneda Bitcoin?

Din punct de vedere istoric, Bitcoin este prima monedă cripto, care a fost pusă în circulație în 2009. Cum funcționează criptomonedele Bitcoin? Se bazează în întregime pe tehnologia blockchain. După cum sugerează și numele, blockchain este o secvență de blocuri de date, fiecare bloc având un număr de tranzacție cu datele cumpărătorilor și vânzătorilor, precum și detaliile fiecărei tranzacții.

Atunci când au fost atinse un anumit număr de tranzacții, acestea sunt grupate într-un bloc care este adăugat lanțului. Acest lucru garantează transparența totală și buna execuție a tranzacțiilor. Pentru a înțelege mai bine aceste aspecte, vă invităm să consultați materialul referitor la ce este Bitcoin.

Din moment ce Bitcoin este cea mai veche criptovalută, nu este surprinzător faptul că este și cea mai avansată, fie ca parte a utilizării sale ca monedă în sine sau în ceea ce privește evaluarea sa. Bitcoin a atras atenția în ultimul timp mulțumită noilor valori ale evaluării sale, care au reușit în mod constant să fie de succes în cursul anului 2017. Este, de asemenea, de notorietate faptul că Bitcoin a consemnat cea mai mare creștere a anului 2017, care poate fi văzută în graficul zilnic de mai jos:

Sursa: BTCUSD, grafic zilnic, septembrie 2012 - septembrie 2019, MetaTrader 4 Admirals

Pentru a tranzacționa CFD-uri pe BTC / USD, tot ceea ce trebuie să faceți este să vă creați un cont de tranzacționare și să deschideți graficul BTC / USD pe platforma de tranzacționare MetaTrader 4. Cu toate acestea, nu uitați că este întotdeauna periculos să cumpărați active pe niveluri maxime de preț. De asemenea, poate fi înțelept să așteptați fazele de corecție înainte de a deschide poziții long pe Bitcoin.

Criptomoneda Bitcoin vs. Investiția în Aur

Oamenilor le place aurul. Este un activ sigur. De aceea majoritatea investițiilor se fac în acest metal prețios. Dar zilele timpurii ale goanei după aur s-au terminat; cumpărătorii de aur și lingouri nu ar trebui să trateze această investiție ca pe o schemă de îmbogățire rapidă. Încă este o investiție solidă pe termen lung.

Există date despre minele antice de aur și despre operațiunile miniere care datează din perioada 200.000 de ani î.Hr. Civilizațiile au început să tranzacționeze aurul în jurul anului 600 î.Hr., iar astăzi este folosit de dealeri și investitori cu mare entuziasm. De asemenea, aurul nu își pierde niciodată valoarea intrinsecă, metal prețios fiind, cu numeroase aplicații practice. În plus, trebuie să menționăm faptul că fluctuațiile sunt mai reduse decât ale multor alte produse de investiții, inclusiv Bitcoin.

De asemenea, am putea presupune că aurul ar putea înregistra un rebound. Dolarul american este corelat negativ cu aurul, iar orice slăbiciune a acestuia ar trebui să aibă un impact pozitiv asupra celui din urmă. Costul aurului minier ar putea crește substanțial, iar mai mulți mineri ar putea să înceteze operațiunile de exploatare a aurului. Dacă se întâmplă acest lucru, prețurile vor crește, deoarece rezervele de aur sunt limitate.

Aurul reprezintă aproximativ 1-2% din tranzacțiile din piață. O creștere a ponderii ar trebui să ducă la creșterea prețurilor. În plus, orice creștere a ratei inflației ar putea contribui la creșterea prețului aurului. În plus, dat fiind faptul că raportul datorie-PIB în țările dezvoltate a crescut constant, acesta este un semn al ofertei de bani suplimentare, care este pozitivă pentru metalele prețioase, cum ar fi aurul.

Bitcoin are o ofertă finită, dar are o diferență distinctă în comparație cu alte investiții. Pentru prima dată, avem ceva ce nu este controlat de nicio entitate, cum ar fi un guvern sau o bancă. Cu toate acestea, este puțin probabil ca Bitcoin să înlocuiască pe deplin aurul ca pe o investiție, deoarece sistemul încă mai trebuie să se dezvolte pe piețele comune, unde poate atinge un statut cu adevărat "universal" și poate fi folosit ca formă legitimă de monedă.

Sursa: www.jmbullion.com

O Strategie De Investiții În Criptomoneda Bitcoin

Suntem martorii unui comportament irațional pe piața criptomonedelor. Oamenii cred că acesta este viitorul, dar trebuie sa ținem cont și de balonul speculativ dot.com... un astfel de balon ar putea exploda și de această dată.

Bitcoin este de departe cea mai populară criptovalută. Oamenii investesc bani acolo, gândindu-se că nu se vor devaloriza niciodată deoarece nu există nicio bancă centrală care să o reglementeze. La un moment dat va trebui să fie, pentru că oamenii o folosesc pentru comerț/servicii și este greu să fii plătit în fracțiuni. Dacă un Bitcoin este, de exemplu, 14.400 USD și eu sunt o persoană care vă taxează 100 de dolari pentru serviciile mele de instalații sanitare, în ceea ce privește Bitcoin, aceasta ar însemna că trebuie să-mi plătiți o fracțiune de monedă. Astfel, devine ridicol la un moment dat dacă prețul este prea mare. Ar trebui să:

  1. se creeze o ofertă suplimentară;
  2. se reseteze prețul dacă acesta este prea mare;
  3. să se găsească o alternativă dacă nu putem plăti sumele mici.

Un alt lucru care trebuie remarcat este acela că, dacă se va păstra tendința de creștere a piețelor de capital în 2018-2019, Bitcoin s-ar putea prăbuși împreună cu acțiunile și imobiliarele. De obicei, toate activele riscante scad împreună și s-ar putea să vedem o distrugere a valorii lor. Atunci când împrumuturile sunt anulate, acest aspect reduce, de fapt, oferta de bani, în timp ce activele se devalorizează, iar monedele devin mai puternice în acel mediu.

Doriți să aflați mai multe despre Bitcoin? Îmbunătățiți-vă cunoștințele, citind " Ce este Bitcoin?" acum!

Contractele Futures Pe Criptovaluta Bitcon

Adoptarea contractelor futures pe Bitcoin ar trebui văzută ca un pas pozitiv pentru Bitcoin. Băncile spun că Bitcoin este, în general, o investiție proastă deoarece intră în spațiul nereglementat, numindu-l astfel "riscant"; și spun acest lucru deoarece ar putea diminua cota de piață a banilor clasici în serviciile bancare personale ale băncilor, făcând mai ușor și mai ieftin să se transfere fonduri între oameni și/sau traderi folosind tehnologia Bitcoin. Introducerea contractelor futures pe BTC este o mutare în spațiul reglementat, ceea ce face ca acesta să aibă un risc redus pentru profilul Bitcoin.

În mod fundamental, atunci când luați în considerare ceea ce Bitcoin oferă societății, în sensul că este o metodă de conservare a bogăției (în special pentru țările cu valută extrem de devalorizată și hiperinflație) și este o platformă care permite un serviciu comercial, există posibilitatea ca prețul să ajungă la 70 000 USD pe Bitcoin, ceea ce ar duce la un nivel de capitalizare de piață de 1 trilion USD, totuși reprezentând doar o fracțiune din piața de aur, care este evaluată la 7 trilioane USD. Rețineți, de asemenea, faptul că Bitcoin este mult mai ușor de utilizat pentru tranzacții, spre deosebire de aur.

În plus, analiza tehnică arată că ar putea ajunge la 70.000 de dolari, chiar dacă pare acum de necrezut. Utilizarea burselor futures ar trebui să ofere mai multă lichiditate în această monedă, făcând-o mai puțin volatilă. 

Tranzacționează CFD-uri pe monede digitale

Tranzacționează peste 30 de perechi de monede digitale de top cu Admirals

Alte Riscuri Ale Investițiior În Criptomoneda Bitcoin

Există posibilitatea ca autoritățile să interzică tehnologia pentru că ar rivaliza cu propriile valute naționale, făcând mai dificilă punerea în aplicare a politicilor monetare.

În plus, băncile au suficiente rezerve financiare și pot decide să cumpere Bitcoin pentru a-și proteja veniturile departamentului de banking care sunt expuse riscului acestei tehnologii.

Pentru adepții teoriei conspirației ar putea fi posibil ca băncile și guvernele să angajeze hackeri pentru a bloca tehnologia, făcând-o nesigură și provocând un exod în masă al fondurilor din piața criptovalutelor. Acesta este unul dintre riscurile generale de securitate a Bitcoin.

Dat fiind faptul că băncile centrale tipăresc din ce în ce mai mulți bani, devalorizând valoarea monedelor fiat, programele actuale de QE ar putea fi considerate ca fiind foarte riscante, inflatând bilanțurile lor. În timp ce băncile centrale se angajează în astfel de decizii, ele nu demonstrează nicio responsabilitate în privința protejării valorii pe termen lung a monedelor lor fiat într-un climat de război valutar.

Factorul cheie cu anunțul CME referitor la contractele futures pe Bitcoin este ca acum investitorii mari pot sa-si protejeze expunerea, astfel încât nu au nici un motiv sa evite Bitcoin. În perioada următoare vom putea afla cât de mult interes instituțional există. Dacă se pot proteja, vor intra. Vă aduceți aminte de balonul speculativ dot.com? Fondurile conservatoare au fost forțate să investească în acțiuni riscante de înaltă tehnologie, deoarece rezultatele lor s-au dovedit a fi slabe în comparație cu fondurile pe tehnologie. Același lucru se poate întâmpla și în cazul criptovalutelor. Atunci când fondurile înregistrează o dinamică a veniturilor de două cifre punând unele fonduri în criptomonede, toată lumea se va înrola.

Este Bitcoin O Criptomonedă Sigură?

Se susține că Bitcoin nu poate fi atacată, manipulată sau modificată; totuși, exchange-urile sau portofelele digitale sunt vulnerabile, la fel cum sunt conturile bancare online. Dacă dețineți Bitcoin, puteți deveni o țintă.

Cum Bitcoin nu există în realitate, cheile digitale securizate aferente Bitcoin sunt în portofelul electronic. Cheia privată este un cod secret care permite utilizatorului să demonstreze că deține propriul Bitcoin. Portofelele instalate pe smartphone-uri care utilizează o aplicație sau portofelele web pot fi activate și pe exchange-urile valutare. Deținătorii Bitcoin trebuie să se asigure că sistemele de securitate ale calculatorului sunt actualizate și că astfel de exchange-uri au cerințe ridicate de securitate.

James Hill, dezvoltator de software la compania de consultanța Scott Logic, spune că securitatea algoritmului principal al blockchain, cel care stă la baza tuturor criptomonedelor, este puternic. El menționează că riscul real provine din pierderea cheilor care dovedesc deținerile de monede.

Cum Să Tranzacționăm Criptomoneda Bitcoin

Traderii m-au întrebat de mai multe ori:

  1. unde să tranzacționeze Bitcoin;
  2. cum să tranzactioneze Bitcoin vs. USD;
  3. cum putem tranzacționa Bitcoin pentru profit;
  4. dacă există o modalitate de a tranzacționa Bitcoin pe Forex;

Aurul ar putea trece printr-o fază de reevaluare, în care criptomonedele precum Bitcoin îl rivalizează acum ca pe un activ de refugiu sau când riscurile de inflație persistă. Acest hype cripto a slăbit potențialul cererii pentru aur. În plus, există posibilitatea ca Federal Reserve din SUA să majoreze ratele dobânzii de trei ori în următoarele 12 luni, ceea ce face ca investițiile în aur să fie transferate în obligațiuni.

Din acest motiv, precum și tot ceea ce a fost menționat mai sus dar și datorită potențialului ridicat al prețului criptomonedei, ceea ce trebuie făcut în opinia noastră este de fapt sa tranzacționați, de exemplu, Bitcoin în raport cu alte valute, cum ar fi CFD-urile pe BTC/USD pe care Admirals le oferă.

Datorită incertitudinii legate de Bitcoin ca un activ, vă recomandăm să profitați de mișcările zilnice în avantajul dumneavoastră. Pur și simplu, atunci când investiți în Bitcoin, strategia tradițională de cumpărare și deținere (buy and hold) este încă nesigură.

Strategiile Bitcoin pe care ați putea alege să le adoptați sunt tranzacțiile pe intra-day, tranzacțiile intra-săptămâni și/sau scalping. Puteți să urmăriți permanent webinariile noastre și să solicitați sfaturi referitoare la tranzacționarea pe platforma noastră MT4.

Sursa: graficul zilnic BTC/USD, Septembrie 2012- Septemrie 2019, Admirals MT4

În mod tradițional, există o ciclicitate a prețului pentru fiecare instrument financiar, așa cum reiese din graficul de mai sus. Distingem patru cicluri majore de preț/piață.

  1. Acumular
  2. Mark-Up
  3. Distribuție
  4. Mark-Down

În funcție de piață, acestea prezintă caracteristici similare și parcurg faze similare. Piețele sunt ciclice, pot să urce, să ajungă la vârf, să coboare și apoi să ajungă la minime. Când un ciclu este terminat, începe următorul.

Mulți investitori și traderi nu reușesc, de obicei, să recunoască faptul că piețele sunt ciclice sau uită să realizeze sfârșitul fazei actuale de piață. În plus, chiar și atunci când acceptați existența ciclurilor, este aproape imposibil să alegeți un vârf sau un minim al unui astfel de ciclu. Cu toate acestea, înțelegerea ciclurilor este esențială dacă doriți să maximizați rentabilitatea tranzacțiilor și a investițiilor.

Utilizând graficele noastre veți putea exploata mișcări importante ale CFD-urilor BTC/USD pe intervale scurte de timp, cum ar fi graficul la cinci minute și pe intervale ceva mai mari, cum ar fi graficele zilnice. S-ar putea să doriți, de asemenea, să investiți în tăria (sau slăbiciunea) BTC prin tranzacționarea graficului săptămânal și lunar.

Folosind levierul oferit într-un mod inteligent și tranzacționarea CFD-urilor BTC/USD, s-ar putea să faceți profituri mult mai mari decât să cumpărați BTC.

Investiții În Criptomonede Sau În Bitcoin

Ar trebui ca Bitcoin să devină o formă de monedă? Ca și în cazul tuturor tehnologiilor, în viitorul criptomonedelor in sistemul financiar, poate apărea ceva mai bun, iar atunci când se întâmplă acest lucru, ar putea determina scăderea valorii Bitcoin, făcând acest lucru într-un mod spectaculos. Spre deosebire de restul valutelor, Bitcoin nu are un randament al dobânzii, prin urmare, într-un mediu normalizat al politicii monetare cu rate în creștere, este mai bine să nu încercați să tratați acest produs ca pe un depozit de valoare pe termen lung pentru a acumula pentru pensie.

Deși BTC reprezintă inovația și probabil evoluția ca sistem de plăți virtuale, există încă multe probleme în ceea ce privește securitatea și durabilitatea care trebuie abordate înainte de a putea încuraja clienții să o utilizeze sau să o accepte ca metodă de plată. În timp ce credem că Bitcoin ar putea fi în cele din urmă o opțiune viabilă de investiții, nu ar trebui să depășească niciodată stabilitatea și versatilitatea Aurului ca activ în care să investim.

Vă sugerăm să începeți procesul investițional cu o sumă mică, poate o mică parte a capitalului dvs., de aproximativ 0,1%, pentru a afla cum funcționează, cum să o tranzacționați și cum să o gestionați în siguranță într-un portofel.

Dacă intenționați să tranzacționați CFD-uri BTC/USD sau CFD-uri Gold Spot, vă sugerăm să acordați o atenție deosebită riscurilor care ar putea fi implicate în tranzacționare și să exersați întotdeauna tranzacții pe un cont Demo, înainte de a vă aventura pe piața live.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Trading Criptomoneda Bitcoin Cash

Se discută foarte mult despre Bitcoin Cash vs. Bitcoin dar, de fapt, ce este Bitcoin Cash? Bitcoin Cash s-a născut în urma unei evoluții a Bitcoin. Într-adevăr, Bitcoin s-a dezvoltat rapid iar, ca efect, numărul tranzacțiilor zilnice a explodat, o parte a celor care se ocupă cu mineritul afirmă că era normal să apară această evoluție din punct de vedere tehnic, adică era necesar să se schimbe blockchain-ul aferent anumitor tranzacții externe, precum și mărirea dimensiunilor blocurilor.

Au existat două comunități care s-au confruntat cu acest lucru, unul indicând faptul că este o nevoie reală pentru aceste schimbări, iar celălalt preferând să rămână fidel mecanismului de operare inițial, argumentând că principiul fundamental al tehnologiei blockchain este cel de inviolabilitate. Această situație a condus la o sciziune, cunoscută sub numele de „hard fork", cu prima parte acceptând schimbările tehnologice estimate ca fiind necesare și, cea de-a doua, adeptă a Bitcoin Cash, care a fost adoptată de către comunitatea „puriștilor". Din acest motiv avem acum două criptovalute distincte, Bitcoin și Bitcoin Cash, fiecare cu propriul său blockchain.

Este necesar să investiți în Bitcoin Cash? Bitcoin Cash nu este un activ care să se sustragă în raport cu Bitcoin și, totodată, este unul care va continua să fie atractiv și plin de oportunități pentru investitorii care doresc să se bucure de speculațiile pe Bitcoin Cash. Mulți dintre cei care se ocupă cu mineritul au început să mineze și cripto moneda nou creată în timp ce multe site-uri comerciale care accepta Bitcoin au început să adopte, de asemenea, Bitcoin Cash pentru tranzacții valutare, ceea ce sugerează că prețul ar putea avea perspective bune de evoluție, care ar putea deveni profitabile.

Cum puteți obține Bitcoin Cash? Toate site-urile care oferă portofele clasice pentru Bitcoin oferă, de asemenea, Bitcoin Cash pentru cei care și-ar dori să îl dețină fizic. Cu toate acestea, având în vedere volatilitatea pieței valutare cripto, este încă și mai interesant de tranzacționat aceste active prin intermediul CFD-urilor decât deținerea lor propriu-zisă, iar acest lucru va permite, printre altele, să puteți interveni rapid, în doar câteva milisecunde, în situațiile în care veți considera necesar acest lucru.

La fel ca și cazul restului criptomonedelelor, este important de urmărit fluxurile de știri referitoare la Bitcoin Cash astfel încât să puteți profita de oportunitățile apărute ținând conte de faptul că acest gen de piețe este foarte volatil și reacționează rapid la știrile de ultimă oră.

Pentru a monitoriza cotațiile Bitcoin Cash, este suficient să vă conectați pur și simplu la contul dvs. de tranzacționare Admirals pe MetaTrader 4, să mergeți apoi la la lista de simboluri în secțiunea Altcoins CFD și să selectați BCH / USD pentru a putea afișa graficul Bitcoin Cash.

Sursa: BCHUSD, grafic zilnic, septembrie 2012 - septembrie 2019, MetaTrader 4 Admirals

Ce este Criptomoneda Litecoin - Tranzacționarea Litecoin

Istoricul Litecoin: Litecoin a fost creată în octombrie 2011 de către Charles Lee, fost angajat al companiei Google. De atunci, Litecoin s-a poziționat rapid ca fiind a patra criptomonedă în ceea ce privește capitalizarea. De la începutul lunii decembrie 2017, cotația Litecoin s-a menținut la peste 300 de dolari pe unitate.

Definiția Litecoin: atunci când Lee a creat Litecoin, el a ales în mod voluntar să modifice codul Bitcoin, păstrându-l în același timp ca bază de lucru. Scopul său a fost de a crea o criptomonedă mai eficientă decât cea care era deja în circulație. Cu toate acestea, a dorit să păstreze tranzacțiile transparente și securitatea furnizată de tehnologia Blockchain, pentru a face utilizarea portofoliului Litecoin la fel de ușoară și de sigură.

Litecoin vs. Bitcoin? În această logică, M Lee a redus dimensiunea blocurilor, deci un nou bloc este creat la fiecare două minute, în loc de la fiecare 10 minute pentru Bitcoin. În plus, permite, de asemenea, confirmarea tranzacțiilor mai repede decât cu Bitcoin, deoarece blocurile sunt create mai regulat.

În cele din urmă, dacă operarea Litecoin este relativ similară cu cea a Bitcoin, principala îmbunătățire adusă de M Lee la codul celei mai vechi criptovalute ține de partea de minerit. Datorită codului său, SCrip, M Lee a democratizat activiatea de minerit, făcând-o accesibilă oricui, de pe orice calculator. Mining-ul Bitcoin necesită echipamente foarte specializate și adesea costisitoare, în timp ce orice computer are capacitatea de mina Litecoin.

Pentru a afla mai multe despre Litecoin, originea și funcționarea LTC, nu ezitați să consultați articolul Ce este Litecoin? Veți găsi funcționarea detaliată a acestei cripto monede pentru a vă familiariza mai bine cu aceasta.

Strict din punctul de vedere al tranzacționării, prețul CFD-urilor pe Litecoin a crescut semnificativ în ultimele luni, stabilind o nouă valoare-record a prețului, incluzând aici și depășirea pragului de 300 USD și, din moment ce cotația Litecoin pare să se mențină în top, zona de 300 de dolari devine zonă de suport.

Chiar dacă acest progres a fost făcut rapid, nu spune nimeni că am putea vedea sfârșitul acestuia, mai ales ca tot mai mulți folosesc zilnic Litecoin, iar utilizarea sa în plan comercial este probabil să crească semnificativ în viitor. Pentru a avea o vizibilitate mai mare asupra modului de a tranzacționa Litecoin și de a profita de toate oportunitățile acestui activ, puteți consulta articolul nostru Ce este Litecoin și cum îl puteți tranzacționa? Veți găsi acolo multe sfaturi și trucuri.

Viitorul criptomonedelor Litecoin - Ce viitor ar putea avea Litecoin în 2018, 2019 și 2020? Primul pas va fi de verificat dacă criptovaluta rămâne peste pragul de 300 de dolari sau dacă prețurile vor începe să corecteze. O corecție temporară ar fi destul de interesantă pentru a permite celor care nu au avut timp să intre în piață să se poziționeze pe creștere fără a fi resimțit deja corecțiile. De asemenea, va permite celor care sunt deja poziționați pe creștere să își consolideze pozițiile. Nu în ultimul rând, va fi importantă, în principal, urmărirea știrilor și dezvoltarea utilizării Litecoin ca monedă comercială.

Este Sau Nu De Investit În Criptomoneda Ethereum?

Ce este Ethereum? Ethereum este ce-a de-a doua criptomonedă ca importanță, cu o capitalizare care depășește 15 miliarde de euro. Lansată în 2015, această criptovalută a devenit rapid populară, devenind astfel un succes. Principiul său de de funcționare a blocurilor de criptare se bazează pe crearea de "contracte inteligente". Aceste contracte sunt create ca urmare a limbajului specific al blocului, și anume Turning-Complet.

Aceste contracte reciproce sunt, prin urmare, garantate prin plata unei sume în Ether, care este numele criptovalutei (Ether ETH). Durata pentru a crea și a dezvolta un bloc în cadrul blockchain-ului este de aproximativ 15 secunde, ceea ce permite o înregistrare și confirmare a tranzacțiilor deosebit de rapidă pentru utilizatorii săi. Deși această monedă are unele similarități cu Bitcoin, funcționarea sa este radical diferită.

Ethereum vs. Bitcoin? Ethereum criptomoneda funcționează, într-adevăr, ca o monedă și, deși registrul tranzacțiilor este public, este mult mai puțin avansat decât cel al Bitcoin, deoarece ideea principală era să se creeze o monedă care să fie utilizată în tranzacții, la fel ca în cazul unei monede tradiționale. Pentru a cunoaște toate avantajele acestei criptovalute și a funcționării sale în detaliu, puteți citi articolul Ce este Ethereum?

Din punctul de vedere al tranzacționării, Ethereum este un produs interesant. Mai mult decât atât, trebuie remarcat faptul că prețul Ethereum a atins o valoare de 768,50 de dolari pe unitate, în decembrie 2017. Utilizarea sa ca monedă pentru efectuarea de tranzacții, interesul public în monedă dar și faptul că este acceptată la plăți într-o măsură din ce în ce mai mare înseamnă că prețul său ar putea avea un potențial de creștere pe viitor.

Este de cumpărat Ethereum? Ethereum a atins și depășit valorile sale istorice, astfel încât poate fi tentant, ca activ, pentru o poziționare rapidă pe cumpărare. Cu toate acestea, în tranzacționare trebuie să vă păstrați întotdeauna calmul. Într-adevăr, a trecut ceva vreme de când fluctuațiile Ethereum au înregistrat sesiuni de consemnare a unor noi maxime.

De asemenea, trebuie să aveți grijă să nu vă poziționați la sfârșitul ciclului de creștere pentru a evita să deveniți un cumpărător pe un palier superior de preț. Mai mult decât atât, este destul de rezonabil în acest stadiu pentru a anticipa o corecție negativă, adică o retragere a prețurilor, care ar putea lansa oportunități de cumpărare la prețuri situate mai jos, sau chiar de vânzare a Ethereum pe termen scurt pentru a genera profituri speculative înainte de o nouă creștere.

Nu trebuie uitat însă aspectul că monedele virtuale, inclusiv Ether, sunt foarte volatile, iar în cazul în care urmărim dinamica înregistrată, vom vedea că toate creșterile consemnate au fost urmate de faze de corecție. Pentru a tranzacționa Ethereum în cele mai bune condiții, este important să urmăriți știrile. La fel ca toate criptovalutele, prețurile sale sunt sensibile la acest gen de informații.

În cele din urmă, pentru a beneficia de toate cunoștințele legate de tranzacționarea cu Ether, nu ezitați să consultați articolul Ce este și cum puteți tranzacționa Ethereum? Veți beneficia de toate cunoștințele și sfaturile relevante privind tranzacționarea ETH / USD.

Ce viitor are Ethereum? Ethereum este prima criptovalută care este pe deplin dezvoltată și concepută pentru a satisface nevoia de monedă criptografică pentru a tranzacționa. Acest lucru i-a permis să se dezvolte și să câștige teren într-o perioadă scurtă. Astfel încât, atunci când vom vedea entuziasmul în creștere pentru utilizarea de Ethereum, este logic să se anticipeze o stabilizare a prețurilor și, pesemne, apoi să reintre a creșterii a valorii sale pe termen ceva mai lung, pentru următorii 2-3 ani. Sigur, exceptând apariția anumitor știri economice sau aspecte negative ce țin de legislație și reglementări.

Criptomoneda Ripple

Ce este Ripple? Este, mai presus de toate, ce-a de-a treia monedă cripto din punctul de vedere al capitalizării de piață, în urma Bitcoin și Ethereum. Particularitatea sa ține de faptul că este urmarea unui start-up californian care a inventat un sistem de procesare a tranzacțiilor blockchain similar cu cel al tehnologiei blockchain a Bitcoin. Cu toate acestea, blockchain-ul Ripple este utilizat pentru a procesa tranzacțiile referitoare la toate tipurile de active, de la materii prime, până la criptovalute și conversii valutare.

Utilizarea sa a fost proiectată astfel încât criptomoneda Ripple să fie mult mai versatilă în raport cu majoritatea celorlalte criptomonede. Specificitatea lanțului său cripto (blockchain) este că, la înregistrarea fiecărei tranzacții, pentru a se putea constitui un bloc nou, este imperativ să avem o scală comună de valori, care este reprezentată de Ripple. Ripple criptomoneda deține astfel un rol de reper al valorii în înregistrarea tranzacțiilor.

Ripple criptovalta, a fost special concepută pentru a facilita tranzacțiile internaționale care implică alte valute sau pentru tranzacționa un bun evaluat în dolari în raport cu euro, de exemplu. Aici este, de asemenea, de menționat și faptul că prezintă avantajul unei funcționalități foarte precise, în contextul schimburilor valutare internaționale care i-au permis să se dezvolte atât de repede, cu sprijinul instituțiilor care au adoptat deja această monedă în lume în vederea schimburilor transfrontaliere.

Pentru a înțelege în detaliu felul cum funcționează Ripple, utilizarea sa precum și particularitățile sale, puteți citi articolul Ce este criptovaluta Ripple? Veți găsi răspunsuri la numeroase întrebări și va fi deosebit de util dacă doriți să tranzacționați Ripple în cunoștință de cauză.

Este de cumpărat Ripple? Dintre cele trei valute principale, este, fără îndoială, cea care poate fi cea mai interesantă. Într-adevăr, valoarea sa este în continuare foarte scăzută în comparație cu alte criptovalute (la mai puțin de un dolar pe unitate).

Însă, în cazul în care apar vești din zona macroeconomică bune sau știri ce țin strict de Rippe, mai ales în cazul în care companii mari sau alte instituții de stat vor anunța adoptarea Ripple pentru tranzacții valutare ce țin de activitățile lor transfrontaliere, aceasta ar putea genera o cerere extrem de puternică în ceea ce privește criptomoneda Ripple. Care, pe cale de consecință, ar putea conduce, de fapt, la o creștere a cursului de schimb.

Însă, în ciuda cotațiilor record ale Ripple, care au depășit pragul de 3 dolari pe unitate în decembrie 2017, valoarea criptovalutei a consemnat de atunci deja o retragere extrem de amplă, care permite celor care vor intra la cumpărare să iși deschidă poziții evitând cumpărarea pe zone de maxime. Dacă veți dori să tranzacționați criptomoneda Ripple, vă invităm să consultați articolul Cum să tranzacționați CFD-uri pe Ripple?

Criptomoneda Ethereum Classic

Ce este Ethereum clasic? Acesta este, de fapt, Ethereum așa cum a fost el proiectat inițial, cu prima versiune a blockchain-ului pe care s-a bazat. În urma creării companiei Ethereum și a tehnologiei pusă în aplicare în 2015, multe companii cu capital de risc au investit fonduri pentru a dezvolta criptovaluta. Pariul s-a dovedit câștigător și cotația Ethereum a câștigat mult în valoare dar, în iunie 2016, hackerii (pirați care operează pe internet) au exploatat o portiță în blockchain și au furat o treime din unitățile Ethereum.

Ca urmare a acestei piraterii, două comunități au intrat în conflict, una care cerea o actualizare a blockchain-ului pentru a îl face inviolabil prin modificarea codului original, astfel încât să nu mai poată interveni hackerii, celălalt argumentând cu principiul inviolabilității blocului. Confruntarea acestor două comunități nu s-a soluționat pozitiv, ajungându-se la o sciziune (hard fork) a blocului. Ethereum, care este noua criptomonedă bazată pe blockchain, care a înlocuit varianta veche și, deci, este nouă, și Ethereum Clasic, care este continuarea blockchain-ului așa cum a fost el proiectat în 2015.

Care Sunt Perspectivele În Viitor Pentru Criptomoneda Ethereum Classic?

Spre deosebire de hard-fork-ul tezaurizat ce a avut loc pe Bitcoin și Bitcoin cash, care a avut loc în urma dorinței de a putea realiza mai rapid schimburi valutare, în cazul de față discuția a fost pe aspecte ce țin de securitatea codului original pe care continuă să se bazeze Ethereum Clasic. Consecințele acestui hard-fork sunt că blockchain-ul Ethereum Clasic nu va mai fi actualizat aspect care va duce la pierderea încrederii unor investitori în această criptomonedă.

Care ar fi oportunitățile de tranzacționare pe Ethereum Clasic? Deși unii investitori au ales să renunțe la Ethereum Classic în favoarea Ethereum, un număr mare de traderi au rămas activi pe această piață, ceea ce reprezintă o oportunitate zilnică. Dar putem să evidențiem interesul traderilor în Ethereum Clasic prin intermediul CFD-urilor, deoarece acest lucru nu duce la deținerea fizică a croptomonedei și, prin urmare, nu vă veți vedea portofoliul și investiția dispărând.

Monero, Viitoarea Criptomonedă Importantă?

Criptomoneda Monero a fost creată în 2014. Principala caracteristică a acesteia este anonimatul utilizatorilor, atât expeditorul fondurilor și al celui care le primește, datorită unui sistem dublu de siguranță care intervine atunci când se derulează tranzacții.

Monero este o bună completare a utilizării Bitcoin, în special pentru sistemul său de anonimat. Pentru o perioadă de timp, Monero a generat dezamăgiri din cauza faptului că mulți hackeri au folosit-o pentru a solicita răscumpărări de la utilizatorii de computere cărora le-au preluat controlul. Ei s-au putut bucura astfel de anonimatul oferit de această criptovalută, iar acest lucru a putut justifica, pentru o anumită perioadă de timp, o creștere a prețurilor CFD Monero.

Cu toate acestea, cotațiile CFD Monero au continuat să crească, de asemenea, grație atracției generate de interesul pentru sistemul blockchain. Monero vs Bitcoin: minarea de Monero este mai facilă și mai profitabilă decât cea a Bitcoin, astfel explicându-se, de asemenea, faptul că unii dintre utilizatorii și minerii de Bitcoin și de alte criptovalute au migrat către Monero. În acest sens a fost alimentată o creștere constantă a cererii în raport cu o ofertă relativ stabilă, ceea ce a condus la o creștere a cotației Monero.

Prin urmare, Monero oferă oportunități de tranzacționare de zi cu zi, datorită volatilității sale ca monedă cripto, dar, de asemenea, oferă și oportunități de tranzacționare pe termen lung, cu poziții care pot fi inițiate în mod convenabil în urma unor faze corective, pentru a intra la cumpărare la niveluri mici de preț din piață. Spre exemplu, putem observa că prețurile CFD Monero au fost de 13,60 USD în ianuarie 2017 și au ajuns la 330,48 la finele lunii decembrie 2017.

Criptomonedele de Viitor - Dash, Succesorul Darkcoin

Ce este o criptomoneda Dash? Dash este o criptovalută ce a fost creată în 2012 sub denumirea de Darkcoin, denumire care va fi schimbată în 2015 în favoarea Dash. Obiectivul lui Evan Duffield, creatorul Dash, a ținut de deficiențele Bitcoin. Dash își propunea încă de pe atunci să se dezvolte în jurul a trei puncte-cheie: viteza tranzacțiilor, anonimatul și ușurința utilizării pentru publicul larg.

Într-adevăr, Dash permite utilizatorilor să facă plăți instantaneu, ca și când ar efectua o tranzacție în numerar. Deși Duffield a fost un fan al Bitcoin în perioade mai timputii, el a constatat rapid că timpul necesar (de la 10 minute până la câteva ore) pentru a valida o tranzacție cu Bitcoin a devenit o frână în ceea ce privește utilizarea zilnică.

Menținând inviolabilitatea blocului și securitatea optimă a tranzacțiilor, Dash încorporează anonimatul în sistemul de plăți. Astfel, spre deosebire de Bitcoin, care permite tuturor să vizualizeze jurnalul de tranzacții criptomonede și să poată observa în mod clar mișcarea fondurilor între participanți, Dash oferă o alternativă mai respectuoasă față de viața privată.

Această caracteristică, îmbinată cu rapiditatea execuției tranzacțiilor, are potențialul de a deveni un factor de interes pentru multe companii, fonduri de investiții sau persoane fizice, care nu doresc să-și expună conturile.

Dacă, pentru moment, utilizarea Dash ține de primirea și trimiterea online a fondurilor, așa cum se întâmplă deja pentru toate criptovalutele, obiectivul asumat este de a introduce un sistem care să permită transferul de fonduri dintr-o pagină web simplă, fără a fi nevoie să accesați diferite site-uri sau aplicații. În acest mod, simplificând drastic utilizarea Dash, creatorul acestuia urmărește să îi seducă pe toți cei care au o conexiune la internet pentru a efectua plăți, la fel de simplu ca pe metoda veche, de a utiliza numerarul.

Ediția exclusivă MetaTrader Supreme

Descarcă cea mai puternică suită de pluginuri pentru platforma ta de tranzacționare preferată!

Tranzacționare Criptomonede - Zcash

Ce este Zcash? Zcash este o criptomonedă care se bazează pe o tehnologie blockchain complet descentralizată, cum se întâmplă și la majoritatea criptovalutelor, inclusiv Bitcoin. Caracteristica principală a acesteia este dorința de a promova anonimatul. Pentru a face acest lucru, Zcash se bazează pe o tehnologie numită ZK-Snarks.

Tehnologia ZK-Snarks criptează informațiile privind seturile de tranzacții (sume, adrese de portofolii, detalii ale utilizatorilor...) pentru a le face anonime și nedetectabile în blockchain. Astfel, singura informație care poate apărea este confirmarea faptului că a fost efectuată o tranzacție. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că sectorul de criptomonede ce oferă anonimat este foarte competitiv.

Pentru a compensa acest lucru, piața criptovalutei Zcash are norocul de a avea sprijinul majorității în sectorul cripto, aspect care îi permite să se bucure de o credibilitate destul de ridicată. În plus, crearea de unități Zcash este limitată, ceea ce înseamnă că prețurile Zcash sunt în general ascendente, deoarece oferta este limitată, în același timp existând o cerere în creștere.

Într-adevăr, pe o perioadă destul de lungă de timp, Zcash a atras din ce în ce mai mulți mineri, deoarece este adesea mai profitabil de minat Zcash în raport cu Bitcoin sau alte criptovalute care nu mai sunt la fel de atractive pentru ei față de acum un an. Acest lucru se datorează și faptului că volumul zilnic de tranzacționare este deosebit de ridicat în comparație cu alte criptovalute.

Puteți găsi cu ușurință graficul Zcash care vă permite să vizualizați cotații criptomonede Zcash în timp real și să creați alerte MetaTrader 4 cu privire la acest activ, astfel încât să nu ratați nicio oportunitate. Digital Currency Group, care este unul dintre principalii actori din lume în zona de investiții în principalele criptovalute, a investit foarte mult în această criptomonedă, aspect care ajută la dezvoltare și lasă să se anticipeze perspective de creștere interesante Zcash. În plus, Digital Currency Group este, de asemenea, un grup media care publică în mod regulat știri ce au ca subiect Zcash, devenind astfel ușor de a rămâne la curent cu cele mai recente știri.

Minare Criptomonede - Care Este Rolul Minării În Toate Acestea?

Dacă ați auzit despre criptomonede, sunt șanse să fi auzit și despre activitatea de minare de criptomonede. Dar ce înseamnă să minezi criptomonede? Când vorbim despre bani criptografici, trebuie să înțelegem cum sunt ei creați. Pentru a crea o criptovalută, trebuie să instalați un software care să vă ofere acces la blocul de monedă pe care sunteți pe punctul de a-l mina. Odată lansat, acest software va face două lucruri:

• Crearea valutei

• Crearea de blocuri

Calculatorul dvs. va începe apoi să facă calcule, care în timp se vor dovedi a deveni din ce în ce mai complexe. Odată ce un calcul este efectuat, se creează un bloc și o anumită sumă de bani va fi considerată "extrasă" și, astfel creată, va fi emisă. Minerul, cel care deține calculatorul care face calculele, va primi această sumă de bani în portofel. El va putea păstra apoi moneda criptată sau o va putea schimba în valute clasice printr-o platformă de tranzacționare criptomonede.

Ca parte a activității de minerit criptomonede, computerul dvs. va înregistra, de asemenea, tranzacții, care vor fi scrise într-un bloc. Odată ce blocul se va umple, va fi practic sigilat și adăugat la lanțul de blocuri (blockchain). Calculatorul dvs. va trece, în mod natural, la următorul bloc.

Este minarea de Bitcoin profitabilă? Sau ar trebui să minăm Ripple? Sau, poate, o altă criptomonedă? Dacă, la început, toată lumea putea să mineze criptomonede, numărul mare de mineri a crescut foarte mult dificultatea calculelor necesare pentru crearea blocurilor și a noilor unități.

De asemenea, chiar și pentru monedele care aveau ambiția de a democratiza minarea, este necesar acum să existe o putere de calcul deosebit de importantă pentru ca activitatea să fie profitabilă. Mai ales că mineritul presupune existența unor calculatoare care rulează permanent la viteză maximă și generează costuri semnificative cu electricitatea consumată.

Astăzi, minarea nu mai este profitabilă pentru o singură persoană. Minerii sunt acum grupați în "Ferme" care, în general, au luat forma unor cooperative. Aceste facilități sunt situate în zone în care costul energiei electrice este scăzut și temperatura este suficient de scăzută pentru a limita costul răcirii pentru echipamentele informatice.

De asemenea, este mult mai interesant pentru un individ să tranzacționeze CFD-uri pe criptomonede decât să încerce să le mineze. Trecând peste faptul că unele criptomonede ar putea să nu devină niciodată profitabile, pentru a fi miner este, de asemenea, un pariu pe valoarea unei criptomonede iar, în cazul în care cotația acesteia nu va creștet, este posibil ca minerul să nu se încadreze în bugetul de cheltuieli.

Să începem citând câteva articole și referințe la criptomonede:

  • Bitcoin sau Ethereum? Care pereche este mai bine să tranzacționați?
  • Ce este Ripple?
  • Ce este Litecoin?
  • Ce este Ethereum?

Cum Să Tranzacționați Criptomonede În Mod Concret?

Este foarte simplu, trebuie doar să:

  • deschideți un cont real de tranzacționare Admirals;
  • vă conectați la un cont e tranzacționare de criptomonede MT4 sau MT5;
  • să deschideți un grafic pentru un CFD pe o criptovalută.

Cum Să Vă Conectați La Un Cont De Tranzacționare De Criptovalute MT5?

Pentru a vă conecta la contul de tranzacționare de criptovalute MetaTrader 5, urmați pașii:

  • Deschideți platforma de tranzacționare MT5;
  • Faceți clic pe "Fișier" din partea stângă sus a platformei de tranzacționare;
  • Selectați "Conectați-vă la contul de tranzacționare";
  • Apare o fereastră, aici este necesar să:
  • Completați câmpul „Login"'
  • Introduceți parola;
  • Alegeți un server;
  • Faceți clic pe "Enter" pentru a vă conecta la contul dumneavoastră de tranzacționare de criptomonede MT5

Acum sunteți conectat la contul dvs.și puteți introduce deja oridine pentru cele mai importante criptomonede!

Principala platformă multi-activ din lume


Unde Se Regăsesc Criptomonedele În Platforma De Tranzacționare MetaTrader 5?

Clasamentul criptomonedelor: CFD-urile pe criptomonede disponibile la Admirals:

  • CFD-urile pe criptomoneda Ethereum;
  • CFD-urile pe criptomoneda Bitcoin;
  • CFD-urile pe criptomoneda Ripple;
  • CFD-urile pe criptomoneda Litecoin;

Pentru a găsi criptomonedele în contul dvs. de tranzacționare MetaTrader 5, tot ceea ce trebuie să faceți este să:

  1. Mergeți la comanda rapidă "Market Watch";
  2. Veți găsi acolo simbolurile disponibile pentru tranzacționare la Admirals;
  3. În cazul în care nu puteți găsi toate simbolurile, puteți face după cum urmează:
  4. Faceți clic-dreapta în fereastra "Market Watch"
  5. Selectați opțiunea "Show all ".

În acest fel, toate instrumentele și simbolurile disponibile pentru tranzacționare la Admirals vor fi aișate pe listă, inclusiv criptovalutele.

Mergeți în partea de jos a listei și veți găsi următoarele simboluri:

  • BTCUSD pentru CFD-ul criptomonedei Bitcoin;
  • ETHUSD pentru CFD-ul criptomonedei Ethereum;
  • LTCUSD pentru CFD-ul criptomonedei Litecoin;
  • XRPUSD pentru CFD-ul criptomonedei Ripple.

Faceți un simplu clic pe criptomoneda aleasă de dvs, apoi trageți mouse-ul în zona de grafice pentru a afișa, de exemplu, Ethereum.

Cum Se Deschide Și Se Închide O Poziție Pe Criptovaluta Ethereum?

Plasarea unui ordin pe o criptovalută nu a fost niciodată mai ușoară cu MetaTrader 4 și 5 Ediția Supremă folosind Mini Terminal.

Acum, să vedem cum să deschidem o poziție valutară cripto!

Trading Criptomonede - Funcția Mini Terminal pentru MT 4 și 5 ES

Investiția în criptomonede: deschiderea unei poziții pe Ethereum

Acest EA sau Expert Advisor este foarte ușor de utilizat și permite o utilizarea unei facilități care îmbunătățește viteza de execuție. Dvs. trebuie doar să:

➡ faceți clic în caseta "Loturi" a Mini Terminal, păstrând în același timp apăsată tasta "CTRL" de pe tastatură (va apărea o fereastră mică);

➡ introduceți numărul de pips sau puncte pe care le doriți pentru ordinul Stop Loss;

➡ completați valoarea riscului pe care acceptați să vi-l asumați cu această poziție cripto, fie ca sumă fixă în euro, fie ca procent din capital;

➡ faceți clic pe "Set lots";

➡ faceți clic pe "Sell" sau "Buy" pentru a iniția poziția valutară cripto pe care ați ales-o.

Asta este tot ceea ce trebuie să faceți! Ați inițiat o poziție cu un risc predefinit pe care l-ați calculat în doar câteva secunde, folosind Mini Terminalul. Imediat ce poziția va fi deschisă, va fi activat și ordinul Stop Loss astfel încât să se respecte setările dvs. în privința riscului asumat, de exemplu 80 EUR.

În afară de cele menționate mai sus, puteți chiar să învățați cu ajutorul MetaTrader 4 și 5 Ediția Supremă cum funcționează anumite instrumente noi, cum ar fi ordinele de tipul Take Profit și Trailing Stop, dacă veți dori.

Poziția dvs. este acum deschisă, cum puteți proceda pentru a o închide?

Există mai multe modalități de a închide o poziție:

  • o închidere parțială, care se poate face atunci când se atinge un prim obiectiv și doriți să vă asigurați o parte din profiturile dvs. prin diminuarea poziției dvs. la jumătate, sau la o treime, în funcție de cum veți decide;
  • o închidere totală, care se poate realiza utilizând un ordin de tipul Take Profit (pentru profit) sau Stop Loss în situația în care, din păcate, poziția dvs. este pierzătoare.

Criptomonede Curs Valutar - Opțiunea de Închidere Parțială a Poziției pe Ethereum

Odată ce ați plasat ordinul dvs., veți găsi o linie în graficul criptovalutei, care reprezintă natura ordinului dvs.:

  • "Cumpărare", cu încadrare verde;
  • "Vânzare", cu încadrare roșie.

Dacă faceți clic în acea fereastră mică, se va deschide o fereastră de control a poziției, care vă va permite să:

  • consultați ordinul Stop Loss aferent poziției dvs., ca valoare, număr de pips sau direct în euro;
  • consultați ordinul Take Profit aferent poziției dvs., ca valoare, număr de pips sau direct în euro;
  • consultați ordinul Trailing Stop aferent poziției dvs., ca valoare, număr de pips sau direct în euro;
  • închideți poziția dacă alegeți să faceți clic pe "Close Order"
  • închideți doar o parte din poziția dvs. dacă alegeți să faceți clic pe "Partial Close", caz în care veți putea alege din căsuța „Volume" numărul de loturi dorit pentru închiderea parțială a poziției dvs., si să faceți apoi clic pe "Închide".

Curs criptomonede live: Opțiunea de închidere totală a poziției pe Ethereum

În aceeași manieră, puteți închide complet poziția dvs. cu un simplu clic pe căsuța "Buy" sau "Sell" care vă va permite să ieșiți complet din poziția dvs. odată ce faceți clic pe "Close Order".

Cea Mai Bună Platformă De Trading Criptomonede - Puteți începe!

Faceți primii pași în tranzacționarea de criptomonede folosind unul dintre conturile noastre demo. Astfel, puteți prelua controlul asupra platformei de tranzacționare MetaTrader 4, vă puteți familiariza cu CFD-urile și cu piețele financiare pentru a învăța să profitați de toate oportunitățile. Veți avea, de asemenea, multe resurse de instruire pentru a fi informați în toate circumstanțele despre oportunități și știri. Datorită instrumentelor MetaTrader 4 Ediția Supremă veți avea de asemenea multe instrumente care nu sunt incluse în versiunea standard a platformei și care vă vor ajuta în luarea deciziilor.

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Formare Trader

Despre Admirals

Ca broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare din lume. Puteți tranzacționa prin noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri. Iată un articol recapitulativ De ce să tranzacționați cu Admirals!

Datele furnizate oferă informații suplimentare cu privire la toate analizele, estimările, prognozele, previziunile, studiile de piață, perspectivele săptămânale sau alte evaluări sau informații similare (sub denumirea de "Analiză") publicate pe site-ul Admirals. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  1. Aceasta este o comunicare de marketing. Conținutul este numai pentru scopuri informaționale și nu trebuie interpretat ca un sfat sau recomandare de investiții. Acesta nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale de promovare a independenței cercetării în domeniul investițiilor și nu este supus niciunei interdicții de tratament înainte de difuzarea cercetării în domeniul investițiilor.
  2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client pe cont propriu, în timp ce societatea Admirals AS (Admirals) nu este responsabilă pentru nici o pierdere sau daună rezultată ca urmare a acestei decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe conținut.
  3. Pentru a proteja interesele clienților noștri și obiectivitatea analizei, Admirals a instituit proceduri interne adecvate pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese.
  4. Analiza este pregătită de un analist independent (denumit în continuare "Pierre Perrin-Monlouis") pe baza estimărilor personale ale lui Jérémy Delsol (Analist financiar).
  5. Cu toate că au fost făcute toate eforturile rezonabile pentru a asigura fiabilitatea tuturor surselor de conținut și pentru a ne asigura că toate informațiile sunt prezentate într-o manieră inteligibilă, în timp util, exactă și completă, Admirals nu garantează exactitatea sau exhaustivitatea informațiilor cuprinse în analiză.
  6. Orice tip de performanță trecută sau modelată a instrumentelor financiare prezentate în conținut nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare explicită sau implicită de către Admirals a oricărei performanțe viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, iar păstrarea valorii activului nu este garantată.
  7. Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profituri. Înainte de a începe să tranzacționați, asigurați-vă că înțelegeți riscurile implicate.
TOPUL ARTICOLELOR
Top 10 Cele Mai Bune Criptomonede de Investit în 2022
Criptomonedele au un an foarte pozitiv, atrăgând din ce în ce mai mulți investitori, chiar dacă acest sector este încă la început de drum. În acest articol analizăm top 10 cele mai bune criptomonede de investit în 2022. Cuprins: Introducere | Cele Mai Bune Criptomonede de Investit Care...
Care Sunt Cele Mai Bune Platforme pentru a tranzactiona Criptomonede?
Criptomonedele sunt în atenția tuturor. Din ce în ce mai multe persoane utilizează criptomonedele și acestea devin un activ comun. Dacă doriți să tranzacționați criptomonede, este important să tranzacționați pe o platformă care vă permite să investiți în acestea, dar care sunt cele mai bun...
Ce este Bitcoin? ▶ Tranzacționare Bitcoin
Cum să investiți în Bitcoin? Puteți investi în Bitcoin în două moduri: cumpărând această criptomonedă direct de pe platformele autorizate sau speculând asupra prețului acesteia prin intermediul Contractelor pentru Diferență sau CFD. Dacă sunteți interesat să tranzacționați Bitcoin pe piețele finan...
Vizualizează Tot