Ce este Zcash?

Admirals
5 Min citit

Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, a apărut o cerere crescută de criptovalute. Cu toate acestea, există câteva lucruri interesante care disting Zcash de alte valute similare, cum ar fi parteneriatul cu JPMorgan1, prin intermediul proiectului open-source Quorum. Tehnologia Zcach ce ține de confidențialitate ar putea fi aplicată, în curând, și în alte rețele cripto și blockchain, inclusiv token-urile bazate pe Ethereum. CoinMarketCap estimează o capitalizare de piață pentru Zcash, de peste 960 de milioane de dolari.2

Ce este Zcash?

ZCash (ZEC) este un proiect crypto care a provenit din ideea Zerocoin/Zerocash, propusă în 2013. Criptomoneda Zcash a fost extrasă din Bitcoin și lansată în octombrie 2016, fiind anterior cunoscută ca Zerocoin.

Utilizează o tehnologie cripto care, teoretic, ar trebui să ofere confidențialitate utilizatorilor săi. Tehnologia de criptare analizează diferite protocoale care împiedică terții sau publicul larg să citească mesaje private.3

Prin ce diferă Zcash de Bitcoin?

Zcash este un fork al Bitcoin. Datorită acestui simplu fapt, au multe în comun. Există două tipuri de tranzacții Zcash: private și publice (similare cu BTC). Când descărcați portofelul oficial Zcash, veți observa că oferă două tipuri de adrese: t-addr, adresa dvs. publică și z-addr, adresa dvs. privată.

Puteți alege care dintre acestea să fie utilizată. Operațiunile Bitcoin sunt pe deplin transparente. Toată lumea poate folosi un explorator de blocuri BTC pentru a verifica dacă o tranzacție a fost trimisă de la o adresă BTC către alta. Rețeaua Zcash este privată dacă utilizatorul alege o adresă de tip z. Există o cheie specială care poate oferi o transparență selectivă.

Potrivit sursei citate, "Zcash oferă confidențialitatea totală a plăților, menținând în același timp o rețea descentralizată utilizând un blockchain public. Spre deosebire de Bitcoin, tranzacțiile Zcash ascund automat expeditorul, destinatarul și valoarea tuturor tranzacțiilor din blockchain 4.

Cum își apără Zcash confidențialitatea?

Fiind o criptomonedă descentralizată și open-source, ea oferă o intimitate și transparență selectivă a tranzacțiilor. Plățile Zcash sunt publicate într-un blockchain public dar expeditorul, destinatarul și suma tranzacțiilor rămân private.

Datorită cripării conținutului în tranzacțiile ecranate, protocolul folosește o metodă de criptare pentru a dovedi validitatea tranzacției.

Această metodă se numește zk-SNARK. Aceste construcții permit rețelei să mențină un registru sigur al soldurilor fără a dezvălui părțile sau sumele implicate. În loc să demonstreze public datele aferente tranzacțiilor, metadatele tranzacției sunt criptate iar zk-SNARK-urile sunt folosite pentru a dovedi că nimeni nu înșeală sau fură.

Care sunt argumentele pro și contra ale Zcash din punctul de vedere al confidențialității?

După cum am explicat deja, ZEC folosește tehnologia de protecție a confidențialității zk-SNARK.

Argumentele pro pe parte de confidențialitate

● Adresa expeditorului este ascunsă;

● Adresa destinatarului este ascunsă;

● Suma trimisă este ascunsă.

Considerăm că o confidențialitate strictă este benefică pentru companiile care doresc să își protejeze informațiile referitoare la lanțul de aprovizionare de concurenți, dar și pentru toți cei care nu doresc ca informațiile despre plăți să fie cunoscute public, precum și pentru cei bogați care nu doresc ca vreuna dintre activitățile lor să fie expusă public.

Argumentele contra ale confidențialității

Zcash folosește o metodă nouă de criptare. Nimeni nu poate garanta că nu există bug-uri în sistem care să facă posibilă dezvăluirea tranzacțiilor sau crearea de monede noi din nimic, până când sistemul nu va putea fi testat timp de ani de zile. Deci, dacă se creează monede, aceasta lucru nu va putea fi detectabil și din cauză că, spre deosebire de Monero, nu se poate verifica cantitatea totală de monede din blockchain-ul ZCash.

Blockchain-ul și rețeaua respetivă urmăresc cantitatea de monede care sunt protejate și nu prezintă interes cine dezvăluie o anumită cantitate ulterior. Monedele intră toate „la grămadă" și atunci când este extrasă o cantitate mica, nu există nici o modalitate de a se corela cu cantitatea inițială. 5

Cum se creează noi monede Zcash?

Ele sunt create printr-un proces numit minare. Va dura până în 2032 pentru ca toate cele 21 de milioane de monede să fie descoperite. În principiu, startul a avut loc cu 1 milion USD, prefinanțare de la investitori. Zcash nu a fost pre-minat sau finanțat de ICO ca multe alte criptoproiecte. În schimb, acesta adoptă o abordăre unică a finanțării și distribuției. 6

Care sunt mișcările de preț ale ZEC?

Sursa: grafic zilnic ZECUSD, Admirals MT5, Iunie 2017 - Martie 2018

După o creștere puternică ce a început în septembrie 2017, prețul a ajuns la 800 ZEC/USD pentru o unitate. Apoi, prețul a revenit la 200 ZEC/USD și, la momentul reprezentării grafice de mai sus, în mod evident, vedem un suport în zona de 250 ZEC/USD. În acest moment, se pare că trendul ascendent ar putea continua și cumpărarea de ZEC/USD pe minime locale ar putea fi o opțiune de luat în considerare.

Se pot tranzacționa CFD-uri Zcash prin Admirals? Sigur că da!

Puteți tranzacționa Zcash și precum și toate CFD-urile pe criptomonede majore prin Admirals. Explorați gama noastră de produse pentru a afla care este oferta noastră!

Vă recomandăm să vă testați mai întâi abilitățile de tranzacționare. Deschideți-vă un cont Demo și astfel vă veți putea îmbunătății strategiile de tranzacționare într-un climat lipsit de riscuri!

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

1. Forbes

2. CoinMarketCap

3. Wikipedia

4. ZCash

5. Ibid

6. Consensys

Te-ar putea interesa și:

Despre Admirals

În calitate de broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai populare platforme de tranzacționare. Puteți tranzacționa cu noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri.

TOPUL ARTICOLELOR
Top 10 Cele Mai Bune Criptomonede de Investit în 2022
Criptomonedele au un an foarte pozitiv, atrăgând din ce în ce mai mulți investitori, chiar dacă acest sector este încă la început de drum. În acest articol analizăm top 10 cele mai bune criptomonede de investit în 2022. Cuprins: Introducere | Cele Mai Bune Criptomonede de Investit Care...
Care Sunt Cele Mai Bune Platforme pentru a tranzactiona Criptomonede?
Criptomonedele sunt în atenția tuturor. Din ce în ce mai multe persoane utilizează criptomonedele și acestea devin un activ comun. Dacă doriți să tranzacționați criptomonede, este important să tranzacționați pe o platformă care vă permite să investiți în acestea, dar care sunt cele mai bun...
Ce este Bitcoin? ▶ Tranzacționare Bitcoin
Cum să investiți în Bitcoin? Puteți investi în Bitcoin în două moduri: cumpărând această criptomonedă direct de pe platformele autorizate sau speculând asupra prețului acesteia prin intermediul Contractelor pentru Diferență sau CFD. Dacă sunteți interesat să tranzacționați Bitcoin pe piețele finan...
Vizualizează Tot