Ce Este Dash?➠Descoperiți Cum Funcționează Această Criptomonedă

Admirals
11 Min citit

În ultimii ani criptomonedele au consemnat o explozie a valorii lor, ceea ce a dus la un nivel de capitalizare de piață care depășește 200 de miliarde de dolari. Printre acestea se enumeră și criptomoneda Dash.

Emisă pentru prima dată în 2014, Dash este o criptomonedă open source, care oferă soluții ușor de utilizat și scalabile ("open-source" înseamnă că tehnologia și software-ul sunt construite, testate și îmbunătățite în colaborarea cu utilizatorii).

În acest articol veți decoperi:

✅Ce este Dash? - Principalele Caracteristici

✅Avantajele și Provocările cu Care se Confruntă Dash În Lumea Criptomonedelor

✅Evoluția Prețurilor Dash

✅Merită Să Investiți în Dashcoin

Ce Este Dash?

Dash (DASH) este o criptovalută open source lansată în 2014, care oferă soluții ușor de utilizat și scalabile ("open-source" înseamnă că tehnologia și software-ul sunt construite, testate și îmbunătățite în colaborarea cu utilizatorii).

Atât Dash cât și Bitcoin permit achiziționarea online și lucrul cu blocuri care se ocupă de fiecare tranzacție (blocul este logica care stă la baza criptovalutelor și oferă o evidență pentru toate tranzacțiile din rețea).

Similar cu Bitcoin, Dash oferă anonimatul deoarece nu aveți obligația de a dezvălui informații personale, de exemplu numele și adresa. Cu toate acestea, tranzacțiile nu sunt publice, ceea ce reprezintă o diferență majoră față de Bitcoin.

Dash oferă caracteristici puternice de criptare pentru a face posibilă confidențialitatea pentru blocurile sale, în special, opțiunea PrivateSend. Principala diferență față de Monero, la rândul său, este că aceasta este, mai degrabă, o opțiune suplimentară, decât o caracteristică încorporată.

Dash a lucrat la îmbunătățirea domeniului criptomonedelor în numeroase moduri. Pur și simplu Dash a lucrat intens pentru a îmbunătăți deficiențele Bitcoin.

Mai Multe Informații Despe Dash

Cuvântul Dash reprezintă un mix între cuvintele Digital și Cash, care în limba română înseamnă "numerar digital". În primele două zile de la lansare, au fost minate 1,9 milioane de monede, reprezentând aproximativ o cincime din disponibilitatea actuală de Dashcoin.

Conform CoinmarketCap, în prezent, în iunie 2020, volumul zilnic al Dash este de aproximativ 390 de milioane de dolari pe zi, iar capitalizarea de piață este de aproximativ 740 de milioane.

Dash împărtășește multe funcții cu Bitcoin și alte criptovalute mari, principala caracteristică fiind abilitatea de a trimite o formă digitală de numerar prin Internet.

Există, totuși, unele diferențe majore între Dash și Bitcoin, incluzănd aici viteza, costul și gestionarea sistemului, Dash fiind mai bun în toate cazurile.

Este Criptomoneda Dash O Alternativă la Bitcoin?

Dash criptomoneda a reușit să îmbunătățească ideea inițială a Bitcoin în mai multe moduri, inclusiv viteza, costul și guvernanța. Să le examinăm pe rând...

✔️Viteză

Viteza tranzacției cu Dash este incomparabilă față de Bitcoin. Întrucât tranzacțiile cu Bitcoin pot dura până la 10 minute sau mai mult pentru a fi confirmate, Dash reușește să finalizeze o tranzacție similară în doar 4 secunde. Diferența de viteză este, cu siguranță, izbitoare.

✔️Costuri

În ceea ce privește costurile, Dash reușește să depășească performanța Bitcoin cu o marjă mare. Taxele de tranzacționare Bitcoin sunt aparent în jur de 6 USD. Dash a reușit să reducă drastic aceste taxe la mai puțin de jumătate de dolar, deși aceste taxe se așteaptă să crească ușor atunci când au loc mai multe tranzacții.

✔️Guvernare

Dash oferă o modalitate clară în privința felului cum pot fi încorporate schimbări în dezvoltarea monedei, fără a fi nevoie de "hard forks". Bitcoin a întâmpinat mai multe „hard forks", ceea ce înseamnă că sunt implementate două soluții diferite. Bitcoin Cash este un exemplu de monedă diferită care se desparte de moneda principală Bitcoin. Dash gestionează acest proces printr-un sistem de vot, care îi permite să implementeze schimbările relativ rapid.

Cum Se Creează Noile Monede Dash?

Crearea de noi monede Dash este realizată prin procesul de "minare", care este un modalitate obișnuită pentru criptomonede de a recompensa participanții în tranzacțiile prin tehnologia blockchain. Timpul necesar pentru ca Dash să fie minat este de mai puțin de două minute și jumătate.

Monedele noi Dash create sunt împărțite în trei grupuri: minerii, masters, și echipa de dezvoltare:

➡️Minerii: aproximativ 45% din noile monede sunt recompensate către mineri ca stimulent pentru a se asigura că sunt suficiente computere care participă la procesul blockchain;

➡️Masternodurile primesc aproximativ 45% din monede;

➡️Restul de 10% se îndreaptă către finanțarea și sprijinul echipei de marketing, asistență pentru clienți și echipa de dezvoltare.

Principala platformă multi-activ din lume


Investiți În Dashcoin - Ce Sunt Masternodurile?

Masternodurile sunt cunoscute sub denumirea de algoritmul Proof-of-Stake (PoS), care este un concept ce permite unei persoane să mineze sau să valideze tranzacții blockchain în funcție de câte monede deține.

Bitcoin, de exemplu, se bazează pe conceptul Proof-of-Work (PoW), ceea ce înseamnă că blockchain-ul Bitcoin trebuie validat de către toate nodurile dintr-o rețea.

Masternodurile sunt diferite față de nodurile standard deoarece reduc numărul de noduri necesare pentru abordarea unei tranzacții. Acest lucru face ca numărul total să fie mult mai ușor de gestionat și rezolvă problemele de scalabilitate pentru tranzacții.

Masternodurile beneficiază de un stimulent economic clar pentru activitatea depusă: primesc 45% din noile monede și, de asemenea, influențează direcția viitoare și cursul monedei prin intermediul modulului de guvernanță descris mai sus.

Spre deosebire de cele minore, Masternodurile nu se bazează pe PoW pentru a asigura rețeaua, reprezentând obligații de nivel inferior, precum PrivateSend, InstantSend și funcțiile de guvernanță menționate mai sus. (*)

Investiți În Dashcoin - Ce înseamnă PrivateSend și InstantSend?

PrivateSend și InstantSend sunt două dintre caracteristicile suplimentare ale Dash, care se bazează pe managementul masternodurilor. Cele două caracteristici au avantaje specifice explicate mai jos. (**)

InstantSend. Este ușor de explicat conceptul de InstantSend, deoarece permite transferurilor să fie transmise aproape instantaneu: un transfer este trimis în mai puțin de o secundă. Utilizatorul plătește o primă pentru acest serviciu: 3 cenți.

PrivateSend. Numele funcției, de asemenea, se poate explica ușor. Detaliile exacte ale transferului sunt ascunse, cum ar fi informațiile despre expeditor și destinatar. Cum este posibil acest lucru? PrivateSend combină toate tranzacțiile între ele, ceea ce face mult mai dificilă urmărirea traseului exact de plată.

Cum Arată Mișcarea de Preț a Dash?

Pe graficul de mai jos puteți observa evoluția Dash pe termen lung.Sursa: Admirals MetaTrader 5, DSHUSD, grafic săptămânal din perioada: septembrie 2017- iunie 2020. Editat pe 9 iunie 2020. Vă rugăm să rețineți că performanța trecută nu este un indicator fiabil al performanței viitoare!

Din 2014 până în 2016, criptomoneda a avut un început lent. Începând cu 2017, Dash (DASH) a înregistrat variații de preț cu volatilitate mare.

Dash a traversat granița magică de 100 de dolari în martie 2017, dar această primă mișcare a fost doar începutul. A atins nivelul de 200 de dolari în luna mai, înainte de a face saltul următor la 400 de dolari, în luna august.

Pentru următoarele trei luni, prețul a rămas într-un interval cuprins între 250 și 400 de dolari, până când o gamă largă de criptomonede au generat o creștere abruptă.

În noiembrie 2017, prețul a continuat să crească și s-a oprit când prețul a ajuns aproape la 1550 USD.

Acesta este în prezent maximul istoric, de atunci prețul criptomonedei Dash a menținut un trend descendent până în momentul actual, al cărui preț este în jur de 75 dolari.

Analiza grafică îi ajută pe traderi să determine direcția în care se va mișca prețul și să decidă dacă investiția în criptomoneda Dash este o opțiune bună.

Dash, datorită accentului pus pe viteză, costuri reduse, intimitate și guvernare, pare să fi găsit o nișă solidă în lumea criptomonedelor. Dacă va fi capabilă să-și extindă aplicabilitatea, este un aspect care rămâne de văzut.

Tranzacționarea Criptomonedelor Dash vs. Zcash

Criptomoneda Zcash a fost lansată la sfârșitul lunii octombrie 2016 și a fost cotată la 33 Bitcoin în primele minute de tranzacționare.

Criptomoneda Zcash ascunde în mod automat identitatea expeditorului, destinatarului și valoarea tuturor tranzacțiilor din blockchain. Dor cei care dețin o cheie unică specială vor putea vizualiza conținutul tranzacțiilor.

Zcash este o criptomonedă care se bazează pe o tehnologie de criptare revizuită de la egal la egal și programată de o echipă specializată în ingineria securității pe o platformă open source, bazată la rândul său pe codul sursă Bitcoin.

Zcash utilizează tehnici de criptare avansate, numite " dovezi de cunoaștere zero", pentru a asigura validitatea tranzacțiilor, fără a fi nevoie să se dezvăluie informații suplimentare despre acestea.

Acest algoritm se numește " zero-knowledge proofs" și permite traderului să includă în el un test de validitate, fără a fi nevoie să transmită informații. Singura informație care poate apărea este confirmarea faptului că a fost efectuată o tranzacție.

După ce a fost lansată în octombrie 2016, prețul Zcash a ajuns la 1000 de dolari pe unitate, fiind la egalitate cu pionierul Bitcoin. În prezent, la 20 iunie 2020, prețul Zcash a atins nivelul de 50 de dolari.

Zcash atrage interesul consumatorilor ruși, chinezi, venezueleni și brazilieni. În ultima țară, criptomoneda este folosită chiar și pentru plata impozitelor și a facturilor. Se preconizează că vor fi produse maximum 21 de milioane de unități.

➜Protejarea confidențialității utilizatorului este exact ceea ce o face să iasă în evidență. De fapt, această opacitate se află, în mod surprinzător, în centrul atenției: nu oferă transparența cerută de autoritățile care încearcă să împiedice utilizarea acesteia pentru spălarea banilor, finanțare a terorismului, evaziune fiscală sau fraudă.

Tranzacționați CFD-uri pe Dash prin Admirals

Vestea bună este că puteți tranzacționa CFD-uri pe Dash prin Admirals, împreună cu alte CFD-uri pe criptovalute, precum și o gamă largă de produse financiare suplimentare. Vă invităm să explorați oferta noastră completă de produse!

Vă sugerăm să urmăriți articolele educaționale detaliate despre analiza grafică, analiza fundamentală și managementul riscului pentru a vă pregăti cât mai bine pentru luarea deciziilor de tranzacționare.

De asemenea, vă recomandăm să deschideți mai întâi un cont Demo pentru a vă testa planurile și strategiile de tranzacționare. 

Cont Demo Fără Riscuri

Înregistrează-te pentru un cont demo online gratuit și însușește-ți strategia de tranzacționare

Curs Forex:

  • Ce este Monero?
  • Ce este Zcash?
  • Care este cea mai bună platformă de tranzacționare pentru CFD-uri pe criptomonede?

Despre Admirals

Ca broker reglementat, oferim acces la unele dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare din lume. Puteți tranzacționa prin noi CFD-uri, acțiuni și ETF-uri. Iată un articol recapitulativ De ce să tranzacționați cu Admirals!

Datele furnizate oferă informații suplimentare cu privire la toate analizele, estimările, prognozele, previziunile, studiile de piață, perspectivele săptămânale sau alte evaluări sau informații similare (sub denumirea de "Analiză") publicate pe site-ul Admirals. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  1. Aceasta este o comunicare de marketing. Conținutul este numai pentru scopuri informaționale și nu trebuie interpretat ca un sfat sau recomandare de investiții. Acesta nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale de promovare a independenței cercetării în domeniul investițiilor și nu este supus niciunei interdicții de tratament înainte de difuzarea cercetării în domeniul investițiilor.
  2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client pe cont propriu, în timp ce societatea Admirals AS (Admirals) nu este responsabilă pentru nici o pierdere sau daună rezultată ca urmare a acestei decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe conținut.
  3. Pentru a proteja interesele clienților noștri și obiectivitatea analizei, Admirals a instituit proceduri interne adecvate pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese.
  4. Analiza este pregătită de un analist independent (denumit în continuare "Pierre Perrin-Monlouis") pe baza estimărilor personale ale lui Jérémy Delsol (Analist financiar).
  5. Cu toate că au fost făcute toate eforturile rezonabile pentru a asigura fiabilitatea tuturor surselor de conținut și pentru a ne asigura că toate informațiile sunt prezentate într-o manieră inteligibilă, în timp util, exactă și completă, Admirals nu garantează exactitatea sau exhaustivitatea informațiilor cuprinse în analiză.
  6. Orice tip de performanță trecută sau modelată a instrumentelor financiare prezentate în conținut nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare explicită sau implicită de către Admirals a oricărei performanțe viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, iar păstrarea valorii activului nu este garantată.
  7. Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profituri. Înainte de a începe să tranzacționați, asigurați-vă că înțelegeți riscurile implicate.
TOPUL ARTICOLELOR
Top 10 Cele Mai Bune Criptomonede de Investit în 2022
Criptomonedele au un an foarte pozitiv, atrăgând din ce în ce mai mulți investitori, chiar dacă acest sector este încă la început de drum. În acest articol analizăm top 10 cele mai bune criptomonede de investit în 2022. Cuprins: Introducere | Cele Mai Bune Criptomonede de Investit Care...
Care Sunt Cele Mai Bune Platforme pentru a tranzactiona Criptomonede?
Criptomonedele sunt în atenția tuturor. Din ce în ce mai multe persoane utilizează criptomonedele și acestea devin un activ comun. Dacă doriți să tranzacționați criptomonede, este important să tranzacționați pe o platformă care vă permite să investiți în acestea, dar care sunt cele mai bun...
Ce este Bitcoin? ▶ Tranzacționare Bitcoin
Cum să investiți în Bitcoin? Puteți investi în Bitcoin în două moduri: cumpărând această criptomonedă direct de pe platformele autorizate sau speculând asupra prețului acesteia prin intermediul Contractelor pentru Diferență sau CFD. Dacă sunteți interesat să tranzacționați Bitcoin pe piețele finan...
Vizualizează Tot