Zi istorică pentru AMAZON - ce va urma in 2016 și cum poti profita

Iunie 02, 2016 16:52

Amazon (simbol #AMZN) se numără printre puținele excepții într-o piață relativă stagnantă în ultimul an, dominată de un plictisitor ping-pong între aceleași cotații de preț.

Gigantul ce domină piața de e-commerce tocmai a depășit maximul precendent, atingând astăzi (2 Iunie) un preț de 726$ pe acțiune. În general, companiile care supreaperformează piața (indicele compozit) tind să continue această evoluție pentru o perioadă.

Totodată, Amazon depășește pentru prima dată Facebook (simbol #FB) ca și valoare de piață (capitalizare bursieră), atingând acum $340 miliarde, cu unul mai mult decât cea mai populară rețea de socializare, lider în publicitatea pe mobil.

Profiturile spectaculoase din Q1 se datorează creșterii popularității comerțului electronic și modelului său de business, extinderea continuă.

2015 a fost un an fantastic pentru #AMZN, cu o creștere de 117.8%% (prețul acțiunilor) și un loc 2 în topul celor mai populare companii din memoria recentă, așa numitul grup FANG.

Serviciul Web a crescut cu 78% în aceeași perioadă, aducând venituri de $2.1 miliarde și un profit operațional fantastic ($521 milioane).

Pentru 2016 se așteaptă ca #AMZN să atingă un preț maxim de 800$ per acțiune, care să reflecte așteptările în ceea ce privește dezvoltarea companiei:

  • Prime Air Services - diferite tipuri de drone pentru diferite climate și țări. Obiectivul este acela de a livra produse în 30 de minute după comandă. Acest tip de inovație este ceea ce poziționează și menține Amazon în topul industriei de e-commerce.
  • Fulfillment By Amazon (FBA) - companiile își pot stoca produsele în centrele de livrare oferite de #AMZN, iar apoi de a le împacheta și livra din centrele sale. Amazon câștigă bani din depozitare și un procent din vânzare. Reprezintă totodată și o oportunitate pentru antreprenori, care nu mai au nevoie de un site și o rețea de distribuție.
  • Amazon Prime Video - ar putea fi cireașa de pe tort și ar putea ajuta #AMZN să concureze fenomenul Netflix (#NTFL), ce amenință viitorul televiziunii (!!! asaltul asupra Europei de Est începe din România, pe 9 Iunie).

Este dificil să nu fii optimist în privința viitorului #AMZN. În același timp, mulți și-au învățat lecția dură a Wall Street-ului: "copacii nu cresc până la cer". Chiar și business-urile cu o dezvoltare rapidă ajung la maturitate în cele din urmă. Când asta se împâmplă, companiile își ating potențialul și rata de creștere scade – un proces care ar putea afecta Amazon.

Însă contează prea puțin, asta pentru că poți profita atât de creștere (BUY), cât și de scădere (SELL) cu ajutorul contractelor pe diferență (CFDs), direct din browser (web.admiralmarkets.com -> File/Open a Demo Account) sau cu aplicația MetaTrader 4 pentru mobil, disponibilă gratuit in Google Play si AppStore.

Cu alte cuvinte, poți profita atât de succesul cât și de declinul celor mai populare companii din memoria recentă.

Află cum poți tranzacționa trendurile din internet și IT

Vino la ICEEfest

cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrală și de Est și cunoaște-i pe oamenii care te fac să dai Like, Play, Search sau Add to Basket.

Vizitează standul Admiral Markets pentru asistență și activarea contului de tranzacționare.

Participă la Seminar

Te așteptăm la sediul din București zona pieței Victoriei, str. Buzesti 76-80, et. 9, clădirea Premium Point: Marti 14 Iunie, ora 19:00

Înregistrează-te aici sau contactează-ne la 0213151513 sau info@admiralmarkets.ro

Cristian Cochințu,
Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți