Va fi interesată Apple să cumpere Netflix?

Februarie 23, 2019 00:22

Doi analiști de la Citigroup au pus trading desk-urile într-o situație de alertă ridicată. Într-o notă trimisă clienților privați, ei spun că ar exista o șansă de 40% ca Apple să cumpere Netflix. În mod inevitabil, prețul acțiunilor Netflix a crescut, ca răspuns, beneficiind de scenariul "cumpără pe zvon".

Cu toate acestea, sunt doar câțiva analiști care au o miză sau există, de fapt, o bază solidă în spatele acestei idei? Dat fiind faptul că Netflix se apropie de o capitalizare de piață în valoare de 100 de miliarde de dolari poate fi, într-adevăr, o companie pe care Apple să o cumpere? Cel mai important aspect dintre toate este acela dacă există o oportunitate de tranzacționare aici. Haideți să aflăm împreună!

Apple, muniție de război în valoare de 245 de miliarde de dolari

Majoritatea traderilor este pe deplin conștinetă de veniturile în scădere ale Apple, din cauza iPhone. Pe 2 ianuarie, CEO-ul Apple, Tim Cook, a avertizat că - pentru prima dată în mai mult de un deceniu – celebrul producător de dispozitive mobile va rata estimările veniturilor sale cu nu mai puțin de 7 miliarde de dolari. Compania încearcă în mod activ să construiască mai multe fluxuri de venituri.

Odată cu cea mai recentă publicare a rezultatelor financiare, Apple a dezvăluit că are în cont un numerar în valoare de 245 de miliarde de dolari. Acest lucru i-a determinat pe unii analiști, cum ar fi Citigroup și chiar JP Morgan, să speculeze că Apple ar putea repatria aceste fonduri înapoi în Statele Unite, deoarece noile decizii fiscale ar impune o rată de impozitare de doar 15,5% față de cât era rata anterioară, adică de 35%.

Deci ce ar putea face cu acești bani repatriați? Cel mai probabil, să efectueze o achiziție importantă pentru a își îndeplini menține obiectivele companiei. Cu toate acestea, în timp ce analiștii Citigroup consideră că există o șansă de 40% pentru Apple să cumpere Netflix, ar fi un demers destul de departe de cele cu care ne-a obișnuit până acum producătorul de iPhone. În mod obișnuit, Apple preferă mai degrabă să construiască tehnologii sau platforme interne sau să achiziționeze companii mai mici pentru a le integra ulterior mai ușor în ecosistemul lor.

Acestea fiind spuse, companiile dau semne că se străduiesc să pătrundă în sectorul de streaming online, care cunoaște în prezent o dezvoltare exponențială. Cu Netflix care se detașează de restul plutonului având cea mai mare cotă de piață, nicio companie nu își poate permite să rămână în afară.

Lupta pentru streaming-ul online

Acțiunile Netflix - cea mai mare companie de streaming din lume - au fost printre cele mai performante acțiuni de la începutul anului și până în prezent. Acest lucru se datorează, în mare parte, creșterii recente a tarifului abonamentului, având în vedere intenția Amazon de a ocupa o mare parte din cota de piață a streaming-ului online. Chiar și unii dintre cei nou-veniți în segmentul serviciilor de streaming online au început să facă unele mutări ample pentru a câștiga cote de piață.

Un aspect de o importanță și mai mare este acela că Disney a anunțat încetarea contractului său de furnizare de conținut către Netflix, în timp ce se pregătește pentru lansarea propriului serviciu de streaming. De fapt, Disney a mai făcut un pas înainte, achiziționând compania 21st Century Fox, pentru aproximativ 52 de miliarde de dolari. Acest lucru nu numai că le oferă controlul filmelor și studiourilor TV 20th Century Fox, dar și asupra serviciului de streaming online Hulu. În timp ce acordul a fost aprobat de acționari, nu se așteaptă finalizarea acestuia până cel devreme în iunie 2019.

În același timp, serviciul de streaming media independent al Apple este încă în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, încă există rapoarte care sugerează că Apple planifică în secret servicii de abonament pentru jocuri, care vor fi ca un fel de "Netflix pentru jocuri", o piață imensă și totuși încă neexploatată. Având în vedere că cea mai mare achiziție a lui Apple aceea prin care a cumpărat producătorul de căști audio Beats, contra sumei de 3 miliarde de dolari, mulți participanți la piață devin astfel, îndreptățiți să aibă îndoieli cu privire la faptul că Apple ar putea să cheltuie peste 80 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Netflix.

Deci, care este trade-ul?

Tranzacționarea Netflix vs Apple în 2019

Ambele companii prezintă acum particularități ce pot contribui la oferirea de oportunități de tranzacționare interesante atât pentru traderii pe termen scurt, cât și pentru cei pe termen lung. Mecanismul de decizie în privința alegerii unei companii și a unei strategii care se potrivește cel mai bine portofoliului dvs. va ajunge la propriile dvs. procese și metodologii de tranzacționare. Dar să vedem ce informații putem acumula din graficele cotațiilor ambelor companii:

Graficul săptămânal al Netflix, sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă, interval: 2 aprilie 2017 până pe 13 februarie 2019. Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

În graficul săptămânal al cotației acțiunilor Netflix de mai sus, cumpărătorii au reușit să-și recapete controlul după spargerea rezistenței recente așa cum ne indică linia neagră de trend. Toți ochii sunt acum îndreptați către maximele precedente, deoarece traderii ar putea să rămână pe creștere până în acel moment.

Graficul săptămânal al Apple, sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă, interval: 24 mai 2015 până la 13 februarie 2019. Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

În graficul săptămânal al cotației acțiunilor Apple de mai sus, cumpărătorii s-au reîntors recent în piață după ce au găsit un suport in zona liniei negre orizontale. Spre deosebire de Netflix, Apple are de crescut cu un procent mult mai mare în raport cu Netflix pentru a atinge nivelul precedent al maximelor. Chiar și așa, pentru traderii care sunt încrezători în viitorul produselor Apple, acest aspect s-ar putea constitui într-un argument suplimentar de tipul unui scenariu risk-reward atractiv.

Concluzie

Ambele acțiuni par a fi prezente pe radarele participanților la piață în momentul de față. Tranzacționarea CFD-urilor ce au acțiuni ca activ suport oferă câteva avantaje cheie, permițând în același timp utilizarea setărilor avansate de protecție împotriva volatilității. Indiferent dacă tranzacționați Netflix sau Apple, este esențial să aveți la îndemână instrumentele potrivite.

Datele furnizate oferă informații suplimentare privind toate analizele, estimările, prognozele, previziunile sau alte evaluări sau informații similare (denumită în continuare "Analiză") publicate pe site-ul Admiral Markets. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

1. Analiza este publicată numai în scopuri informative și nu poate fi interpretată în nici un fel ca recomandare sau recomandare de investiții;

2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client individual, în timp ce Admiral Markets nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daună rezultată în urma unei astfel de decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe o analiză;

3. Fiecare analiză este pregătită de un analist independent (Jitan Solanki, Freelance Contributor) pe baza estimărilor personale;

4. Pentru a se asigura că interesele clienților vor fi protejate și obiectivitatea Analizei nu va fi afectată, Admiral Markets a stabilit proceduri interne relevante pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese;

5. În timp ce toate eforturile rezonabile sunt luate pentru a se asigura că toate sursele Analizei sunt fiabile și că toate informațiile sunt prezentate cât mai mult posibil într-o manieră inteligibilă, în timp util, precisă și completă, Admiral Markets nu garantează exactitatea sau completitudinea niciunei informații conținute în analiză. Cifrele prezentate se referă la faptul că orice performanță din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare;

6. Conținutul Analizei nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets că clientul va profita de strategiile din aceasta sau că pierderile aferente pot fi sau vor fi limitate;

7. Orice fel de performanță anterioară sau modelată a instrumentelor financiare indicate în cadrul publicației nu trebuie interpretată ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets pentru orice performanță viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, în timp ce păstrarea valorii activului nu este garantată;

8. Proiecțiile incluse în Analiză pot fi supuse taxelor, impozitelor sau altor taxări suplimentare, în funcție de subiectul publicației. Lista de prețuri aplicabilă serviciilor oferite de Admiral Markets este disponibilă public pe site-ul Admiral Markets.

Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profit. Înainte de a începe tranzacționarea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți toate riscurile asociate.

Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.