Tranzacționarea în climatul războiului comercial dintre SUA și China

Septembrie 17, 2018 01:21

Yuan-ul chinezesc a pierdut în jur de 8% față de dolarul american de la sfârșitul lunii martie 2018, în mare parte din cauza războiului comercial al lui Donald Trump cu China. Cu un surplus de volatilitate așteptat, cum ar putea traderii să încerce să profite și, cel mai important, să se protejeze în această perioadă?

Să aruncăm o privire asupra situației:

3 motive din cauza cărora tensiunile comerciale se acutizează chiar acum

Pe 22 martie, Trump a semnat punerea în aplicare a unor măsuri de retorsiune în valoare de până la 60 de miliarde de dolari pentru anumite importuri din China. Toată lumea se aștepta ca oficialii de la Beijing să răspundă, ceea ce au și făcut. Cu toate acestea, analiștii au așteptat ca cineva să cedeze, în cele din urma. Aceasta este situația acum, câteva luni mai târziu, când Tramp a impus Chinei 250 de miliarde de dolari în tarife vamale, cu intenția de la le crește și mai mult.

Din ce cauză se încing acum lucrurile? Să aruncăm o privire la fapte:

  • Apple a declarat public că tarifele comerciale impuse de Trump vor afecta compania. Va putea Trump să-și permită într-adevăr o luptă simultană cu America și Wall Street-ul?
  • China solicită permisiunea OMC de a acorda sancțiuni Statelor Unite - o mișcare ce va escalada și mai mult războiul comercial.
  • Circulă anumite zvonuri cum că China își devaluează moneda pentru a compensa tarifele impuse de Trump. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care yuanul chinez a scăzut atât de mult în ultimele luni.

Cu siguranță, se pare că încă mai este loc de o creștere a volatilității Înainte de a analiza posibilele modalități de a profita de aceasta, să examinăm mai întâi cum putem accesa această piață.

Alegerea pieței potrivite pentru tranzacționare: USDCNY vs. USDCNH

În timp ce fiecare piață este afectată într-o oarecare măsură de războiul comercial al lui Trump cu China, dolarul american și yuanul chinezesc sunt zonele unde majoritatea traderilor vor căuta oportunități. Cu toate acestea, este important să știți că există două valute yuan: yuanul onshore (CNY) și yuanul offshore, cunoscut și sub denumirea de renminbi offshore (CNH). Renminbi (CNH) a fost înființată deoarece China dorește să își internaționalizeze moneda fără a-și deschide complet piața. De aceea, ei au în continuare moneda yuanului onshore, care este fixată și controlată de guvern și nu poate fi tranzacționată. Deci, dacă doriți să valorificați piața volatilă a dolarului american și a pieței chineze a yuanilor, USDCNH este instrumentul de tranzacționat.

Tranzacționarea în climatul războiului comercial Trump vs. China folosind graficul USDCNH

Sursa: Admiral Markets MT4 USD/CNH - perioada: 2 martie 2018 - 12 septembrie 2018 – în data de 12 septembrie 2018 la 3:36 PM BST

Graficul de mai sus prezintă variațiile zilnice ale perechii valutare USD/CNH. Pe măsură ce rata de schimb crește, dolarul american se apreciază în raport cu Yuanul offshore sau cu renminbi. După o creștere semnificativă care a avut loc între aprilie și august 2018, acțiunea recentă a prețurilor arată că piața se situează acum între un maxim de mai multe luni la 6,9582 și un minim de mai multe săptămâni la 6,7847. Există mai multe modalități de a tranzacționa într-o astfel de situație. Dar să ne concentrăm asupra felului cum se poate tranzacționa în scenariului actual: o piață situată într-un interval de preț.

Tranzacționarea în intervale prin utilizarea inversării barelor de preț


Sursa: Admiral Markets MT4 USD/CNH - perioada: 11 iunie 2018 - 13 septembrie 2018 – în data de 13 septembrie 2018 la 8:40 AM BST

Tranzacționarea pe bază de interval de variații este cea mai potrivită pentru traderii pe termen scurt, deoarece niciun cumpărător sau vânzător singular nu este dominant pe piață. În acest scenariu, traderii axați pe intervale de tranzacționare ar putea utiliza modele comportamentale ale pieței, cum ar fi punctul de inversare a barelor de preț, care s-a format, pentru perechea USDCNH, pe 28 august 2018. De exemplu, dacă un trader a intrat în piață la 6,8141, cu un ordin stop-loss la 6,7846, acesta va profita când tranzacțiile USDCNH depășesc prețul de intrare, plus spread-ul (diferența dintre prețul de cumpărare și prețul de vânzare dintr-o piață). Dacă rata de schimb a rămas la sau s-a situat sub prețul de intrare, atunci tranzacția ar fi în pierdere. Cu toate acestea, pierderea ar fi limitată la nivelul în care se situează ordinul stop-loss. Tranzacționarea unui lot standard de 100.000 de unități ar duce la o pierdere aproximativă de 430 de dolari. Dacă traderul ar fi decis să iasă din piață la prima lumânare zilnică, atunci ar fi închis poziția pe 30 august la 6,8660, rezultând un profit de aproximativ 747 dolari.

Gestionarea riscului tranzacționării războiului comercial Trump Vs. China

Un aspect important pe care trebuie să-l amintim este că acestea ne aflăm într-o perioadă fără precedent. Nimeni nu știe cât de amplu va ajunge să fie acest război comercial sau chiar care va fi impactul pe termen lung al acestuia. Prin urmare, piața va fi probabil sensibilă la diferitele știri care provin din partea lui Trump și, respectiv, a Chinei. Deci, cum ar putea traderii să se protejeze de aceste evenimente neașteptate? Ei bine, o modalitate este de a tranzacționa întotdeauna cu un ordin stop-loss, astfel încât să se poată ști dinainte cât de mare ar putea fi pierderea pierzi în cazul în care tranzacția evoluează împotrivă. În acest fel, poți gestiona în mod eficient riscurile contului în mod corespunzător pentru tranzacționarea pe termen lung, în loc să vă fii forțat să închizi contul după doar una sau două tranzacții.

Acest material nu conține și nu trebuie interpretat ca având în componență sfaturi de investiții, recomandări de investiții, oferte sau solicitări de tranzacții cu instrumente financiare. Reține că o astfel de analiză de tranzacționare nu este un indicator fiabil pentru nici o performanță actuală sau viitoare, deoarece circumstanțele se pot schimba în timp. Înainte de a lua orice decizie de investiții, ar trebui să soliciți sfaturi de la consultanți financiari independenți pentru a te asigura că înțelegi riscurile.

Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.