Top 5 scenarii negative în tranzacționare

Iulie 06, 2016 16:30

Stimați traderi,

Cei mai multi investitori îșii stabilesc propria abordare a pieței și, în acest fel, se "autointegrează" în categoria celor care eșuează.

Întrebarea este: DE CE?

Ei bine, atunci când toți prietenii și toți analiștii pe care îi urmărești vorbesc despre EURUSD ca îndreptându-se spre 1.2000, este destul de dificil să ai o părere diferită, nu-i așa?

Este destul de ușor de spus: "voi urmări trendul și îmi voi da seama când trebuie să ies din tranzacție."

Dar să faci asta, știm cu toții că este mai greu decât și-ar putea cineva imagina.

Și, a acționa împotriva instinctului pentru bani care sunt percepuți ca fiind usor de obținut este și mai dificil, motiv pentru care se spune ca "masele mișcă piața".

Chiar și cele mai multe instituții financiare sau fonduri de investitii urmaresc trendul, chiar daca au puterea de a influiența oricând piața.

Nu de puține ori aceștia se inspiră din practicile investitorilor de retail sau a traderilor individuali.

Tranzacționarea răzbunătoare

Furia este cel mai complex sentiment pe care îl poate simti un trader și cel mai nociv deopotriva. La modul general vorbind, în tranzacționarea de succes nu este loc de emoții sau resentimente.

Tranzacționarea răzbunătoare apare de obicei după o tranzacție negativă - să recuperezi repede banii pe care tocmai i-ai pierdut.

Cunoaștem cu toții că singura metodă prin care poți avea un profit mare și repede este deschiderea unor poziții cu un volum de tranzacționare mare, fapt ce atrage după sine emoțiii, riscuri și decizii impulsive.

Dacă veți reusi, fiți siguri ca ați facut-o într-o conjunctură norocoasă. Cel mai negativ aspect însă este acela că se crează un precedent, o obisnuință, până când acest gen de practici se va transforma într-un "stil de tranzacționare".

Și acest efect este unul cât se poate de negativ, comparabil cu cel al jocurilor de noroc.

Renunțarea la job-ul zilnic pentru a tranzacționa full-time

Cei mai mulți aspiranți la "job-ul" de trader full-time, consideră că pot duce o viață liniștită doar tranzacționând cu 10.000 de dolari.

Și, țn mod parțial au dreptate, pentru că teoretic ar putea...

Dar haideți să ne gandim la teoria clasică, conform căreia: dacă ai un capital necesar și suficient pentru a-ți asigura un randament de 2-5% lunar, iar profitul efectiv este suficient pentru a-ți îndeplini obligațiile financiare, poți deveni un trader full-time.

2-5% din 10.00 de dolari, reprezintă o sumă între 200 și 500 de dolari. Și intervine intrebarea: este aceasta o sumă suficientă pentru a va ocupa doar de trading?

Dacă nu, renunțați din start la ideea de full-time trading.

A avea un job stabil este o necesitate pentru a fi un trader de succes.

Renunțarea la trading

Se intamplă foarte fecvent.

Un trader deschide o tranzacție, piața se mișcă împotriva sa, pierde o sumă de bani considerabilă, fapt ce determină panica.

Cunoașterea riscurilor este un minim necesar înainte de a începe tranzacționarea cu bani reali. Deschiderea unei tranzacții (sau a mai multor tranzacții) "la voia întamplării" nu poate avea decat rezultate negative în cele din urmă.

Tranzacționare intensivă

Tranzacționarea este o activitate total opusă job-urilor obișnuite.

În trading, "mai putin reprezinta mai mult".

în tranzacționare este vorba despre controlarea emoțiilor și a "lăcomiei" în fiecare tranzacție inițiată.

Emoțiile, frica sau "lăcomia" sunt trăsături naturale ale tuturor oamenilor și acest lucru trebuie tratat ca atare. Însă, a lăsa aceste trăsături să-ți influiențeze deciziile în tranzacțioare, este "sinucidere financiara".

Lăcomia te va determina să-ți asumi riscuri prea mari sau să tranzacționezi instinctual.

Frica îți va limita reacțiile în timp util și luarea deciziilor bune în tranzacționare.

Emoțiile îți vor impune tot timpul o doză de incertitudine, care te va urmări la tot pasul.

Investirea unei sume mari de bani fara experiența necesară

Ca orice alta profesie sau afacere, stabilitatea și succesul constant necesită timp și efort.

Pană la urmă știm cu toții ca nu poți începe un job fară niciun fel de experienta și să te aștepți să devii CEO a doua zi, nu-i așa?

Înainte de a investi sume mari de bani, asigură-te că deții experiența necesară și suficientă pentru a face față provocărilor de mai sus.

Niciun trader nu își dorește să se regasească în aceste 5 situatii, motiv pentru care trebuie să acordați o deosebită atenție la tot ceea ce ține de partea de educație în acest domeniu.

Suntem aici pentru a va ghida și a vă oferi tot suportul nostru în drumul dvs. către succes.

Cu deosebită considerație,

Admiral Markets