Se apropie încheierea acordului comercial SUA-China. Va crește în continuare indicele Dow Jones?

Februarie 22, 2019 00:36

În 2018, Washingtonul a declanșat un război comercial cu Beijingul, fapt care a contribuit la alimentarea celei mai mari valori a volatilității piețelor de capital înregistrată din perioada precedentei recesiuni financiare. Un prim progres în privința încheierii acestui acord comercial a fost făcut în decembrie, când ambele părți au convenit asupra unui armistițiu de amânare a introducerii de tarife mărite pentru o perioadă de nouăzeci de zile. Această perioadă se încheie la 1 martie 2019.

Traderii devin din ce în ce mai alertați pe măsură ce se apropie această dată importantă. Dar, cât de aproape suntem de încheierea unui acord comercial între SUA și China și cum va reacționa indicele piețelor de capital din Statele Unite Dow Jones, adică indicele DJI30? Să aruncăm o privire asupra situației respective.

Datele de fundal ale războiului comercial dintre SUA și China

De când SUA au lansat o anchetă privind practicile comerciale chineze, în 2017, au implementat trei rânduri de tarife impuse mărfurilor provenite din China, în valoare totală de peste 250 de miliarde de dolari. China a venit cu măsuri de retaliere pentru bunuri din SUA în valoare de peste 110 miliarde de dolari.

Temerile în privința unei escaladări ulterioare a conflictului comercial au fost resimțite de investitorii din piețele de capital, temeri care au stat la baza scăderilor ample ale burselor din finalul anului 2018. Cu toate acestea, dat fiind faptul că ambele țări au fost de acord cu acel armistițiu valabil până la 1 martie 2019, în mare măsură, piețele de capital și-au revenit de atunci.

Cât de aproape suntem de încheierea unui acord comercial între SUA și China?

Discuțiile dintre Washington și Beijing sunt în curs de desfășurare și, cel mai probabil, vor continua. Cu toate acestea, comentariile recente făcute de președintele american Donald Trump sugerează că este deschis în privința unei prelungiri a termenului limită a armistițiului în cazul în care se vor înregistra progrese însemnate ale negocierilor aferente acordului comercial încheiat cu China.

Acest lucru a contribuit la creșterea, în continuare, a piețelor bursiere în contextul în care Trump amenințase deja anterior cu o altă rundă de tarife vamale impuse Chinei, în valoare de 267 de miliarde de dolari, în cazul în care nu se va fi pus la punct niciun acord până la termenul limită. Cu cumpărătorii situându-se clar în control, cât de departe pot să împingă piața și care sunt obstacolele situate în calea creșterilor ulterioare? Să aruncăm o privire asupra indicelui Dow Jones 30, sau DJI 30, CFD-ul indicelui amintit .

Tranzacționarea CFD-urilor pe indicele DJI30


Graficul săptămânal al indicelui DJI30, sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă, Interval: 12 iunie 2011 până la 20 februarie 2019 - Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

În graficul de mai sus, este clar că putem vedem volatilitatea crescută în finalul de an 2018. Cu toate acestea, de la începutul acestui an, indicele bursier și-a revenit, pe baza speranțelor puse în vederea încheierii unui acord comercial între SUA și China. Întrebarea cheie, prezentă în mințile tuturor participanților la piață este dacă indicele își poate reveni sau nu atât de mult încât să poată testa cele două valori maxime anterioare, din zona nivelului de 26.703 de puncte dolari, așa cum ne indică linia orizontală neagră. Să ne uităm acum și pe graficul zilnic, pentru o imagine mai detaliată:

Graficul zilnic al indicelui DJI30, sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă, Interval: 14 mai 2018 până la 20 februarie 2019 - Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

În acest grafic al CFD-urilor ce au ca activ suport indicele DJI30, este evident că cei care își păstrează, în continuare, controlul sunt cumpărătorii. De fapt, aceștia au menținut cotația deasupra mediei mobilă la zece intervale, așa cum ne indică linia albastră. Atât timp cât piața se poate păstra deasupra acestui nivel, traderii vor căuta să-și păstreze pozițiile de cumpărare sau pozițiile long cel puțin până când indicele va realiza un nou maxim istoric. Anunțul oficial al unei reușite a acordului comercial ar putea contribui la accelerarea accederii către niveluri apropiate maximelor.

Cu toate acestea, piețele rareori evoluează în linie dreaptă. În cursa sa ascendentă recentă, DJI30 Index CFD a arătat o serie de cicluri pe creștere, dar și pe scădere, cu o serie de depășiri ale mediei mobile la zece intervale. Traderii vor acorda, fără îndoială, o atenție deosebită acestei zone pentru posibilitatea de a iniția noi poziții long. Dvs. cum veți proceda?

Concluzie

În timp ce piața este optimistă în legătură cu încheierea unui acord comercial, există totuși posibilitatea de a nu se realiza niciun acord. În acest caz, vânzătorii ar putea prelua controlul DJI30 Index CFD. Mulți traderi începători vor fi îngrijorați cu privire la direcția în care ar trebui să tranzacționeze, temându-se, de asemenea, de posibilitatea de intra într-o poziție pierzătoare.

Cu siguranță, acesta este un instinct uman natural. Dar ceea ce este important de reținut este faptul că treaba unui trader este de a gestiona probabilitățile și riscul, ambele în fața situațiilor din piețe caracterizate de incertitudini. A avea un plan asupra modului în care tranzacționați poate fi foarte util în astfel de situații. Poate și mai important, utilizarea setărilor avansate de protecție împotriva volatilității ar putea fi unul dintre cele mai importante instrumente pe care să le utilizați atunci când tranzacționați în condiții de probabilitate ridicată de creștere a volatilității viitoare a CFD-urilor pe DJI30 Index.

Datele furnizate oferă informații suplimentare privind toate analizele, estimările, prognozele, previziunile sau alte evaluări sau informații similare (denumită în continuare "Analiză") publicate pe site-ul Admiral Markets. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

1. Analiza este publicată numai în scopuri informative și nu poate fi interpretată în nici un fel ca recomandare sau recomandare de investiții;

2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client individual, în timp ce Admiral Markets nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daună rezultată în urma unei astfel de decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe o analiză;

3. Fiecare analiză este pregătită de un analist independent (Jitan Solanki, Freelance Contributor) pe baza estimărilor personale;

4. Pentru a se asigura că interesele clienților vor fi protejate și obiectivitatea Analizei nu va fi afectată, Admiral Markets a stabilit proceduri interne relevante pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese;

5. În timp ce toate eforturile rezonabile sunt luate pentru a se asigura că toate sursele Analizei sunt fiabile și că toate informațiile sunt prezentate cât mai mult posibil într-o manieră inteligibilă, în timp util, precisă și completă, Admiral Markets nu garantează exactitatea sau completitudinea niciunei informații conținute în analiză. Cifrele prezentate se referă la faptul că orice performanță din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare;

6. Conținutul Analizei nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets că clientul va profita de strategiile din aceasta sau că pierderile aferente pot fi sau vor fi limitate;

7. Orice fel de performanță anterioară sau modelată a instrumentelor financiare indicate în cadrul publicației nu trebuie interpretată ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets pentru orice performanță viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, în timp ce păstrarea valorii activului nu este garantată;

8. Proiecțiile incluse în Analiză pot fi supuse taxelor, impozitelor sau altor taxări suplimentare, în funcție de subiectul publicației. Lista de prețuri aplicabilă serviciilor oferite de Admiral Markets este disponibilă public pe site-ul Admiral Markets.

Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profit. Înainte de a începe tranzacționarea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți toate riscurile asociate.

Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.