‘Santa Claus rally’: Mit sau Realitate?

Septembrie 11, 2017 10:48

Crezi în Moș Crăciun? Wall Street crede - sau cel puțin speră că o faci. În fiecare an, în această perioadă, mulți analiști și brokeri încep să facă referire la "Santa Claus rally", care va conduce la o creștere a pieței.

Cât despre motivul pentru care se întamplă acest lucru...

Nu se știe niciodată - există câteva explicații precum optimismul indus de sezonul sărbătorilor, ajustările de portofoliu în urma relaxării fiscale de la finalul anului sau numărul mare de vânzători care sunt în vacanță.

Nu pica în plasa discursului publicitar! Performanța medie a pieței acțiunilor înaintea Crăciunului nu este mai mult decât mediocră.

Ia în considerare profitul generat de piața acțiunilor începând cu 1 decembrie prin prisma celui mai înalt punct de închidere de-a lungul lunii. În medie, Dow Jones Industrial (#DJI) este cu 3.1% mai mare în acest punct comparativ cu începutul lunii, încă de la crearea sa în anul 1896.

În realitate, un rally de 3.1% se află sub medie. Se pare că perioada martie-iulie-octombrie prezintă rally-uri mult mai puternice față de luna decembrie, performanțele fiind măsurate în același mod. Rally-ul mediu al DJI în toate celelalte luni, cu excepția lunii decembrie, este de 3.4%. Astfel, potențialul rally-ului pieței înaintea Crăciunului este sub medie.

Nu ai crezut cu adevărat în Moș Crăciun, așa-i?

Există o versiune a 'Santa Claus rally' care se bucură de un puternic suport istoric: ultimele cinci sesiuni de trading din decembrie și primele două din ianuarie.

Încă din momentul în care indicele Dow Jones a fost creat (în anul 1986), acesta a avut o creștere medie de 1.7% în perioada acestor șapte sesiuni de trading, crescând în 77% din timp. În medie, randamentul este pozitiv în fiecare dintre cele șapte zile ale rally-ului. Cu toate acestea, în fiecare an există cel puțin o zi de declin.

Sunt aceste cote sporite de succes suficient de bune încât să justifice riscul volatilității implicat într-un pariu pe întărire de-a lungul acestor șapte sesiuni de trading în apropierea Anului Nou?

Răspunsul nu este clar - în special după ce iei în considerare faptul că lichiditatea slabă, specifică acestei perioade a anului, reprezintă un risc de volatilitate puternică, dacă nu chiar de manipulare!

Acest lucru se poate concretiza în pierderi instantanee la nivelul ordinelor în așteptare ce se confruntă cu gap-uri, în activarea ordinelor pe fondul extinderii spread-ului sau în șanse mai mici de a închide pe profit ordinele limit.

Nu lăsa piața volatilă să te inducă în eroare

Indiferent dacă intervii pe piață sau dacă pur și simplu o urmezi, cea mai sigură cale constă în minimizarea riscului volatilității și obținerea unui nivel avansat de protecție.

Obținerea unor avantaje semnificative în condiții volatile este acum posibilă grație setărilor avansate de tranzacționare care te ajută să eviți dificultățile unui posibil 'Santa Claus rally'.

Afla mai multe despre Mos Craciunul optiunilor binare, binatex si alti brokeri de optiuni binare. Afla daca e teapa si pareri binatex.

Merry Trading!


Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți