Rezultat Alegeri Prezidențiale Franța 2017 & Cum să tranzacționezi după alegeri

Mai 09, 2017 12:20

Stimați traderi,

Duminică, 7 mai, Emmanuel Macron a devenit cel mai tânăr președinte al Franței de la Napoleon Bonaparte, învingându-și rivala de dreapta - Marine Le Pen. În articolul anterior am preconizat că Macron va câștiga alegerile prezidențiale și se pare că am avut dreptate.

Conform Telegraph, proiecțiile inițiale l-au favorizat pe Macron în vârstă de 39 de ani, acordându-i aproape două treimi din voturi. Acest lucru a arătat o cale clară către Palatul Elysee pentru centristul pro-UE care era necunoscut din punct de vedere politic până acum trei ani și nu a deținut niciodată funcții alese.

Rezultat alegeri prezidentiale Franta 2017

Sursa: Telegraph.co.uk

Europa liberală se poate simți ușurată dat fiind faptul că noul președinte al Franței a fost favoritul reprezentanților de la Bruxelles, iar pe tot parcursul campaniei a susținut în mod constant o cooperare mai strânsă cu UE, spre deosebire de rivala sa, Marine Le Pen, sub conducerea căreia "a doua mare putere a UE" ar fi părăsit, probabil, zona euro. Macron s-a prezentat ca un inamic al naționalismului și susținător al unei Franțe deschise, care are interese proprii: de securitate, economice și sociale. El vrea să apere aceste interese, dar dorește să facă acest lucru într-o lume deschisă.

Cine este Emmanuel Macron?

Născut la Amiens, a studiat filozofia la Universitatea Nanterre din Paris, a absolvit un masterat în domeniul afacerilor publice la Sciences Po și a absolvit École nationale d'administration (ENA) în 2004. A lucrat ca inspector de finanțe în Inspectoratul General al Finanțelor (IGF) și apoi a devenit bancher de investiții la Rothschild & Cie Banque. (2)

În calitate de ministru, el a abolit regulamentele care au fost aplicate în anumite sectoare industriale și le-a permis magazinelor să lucreze mai mult în zilele de duminică.

Printre numeroasele persoane care l-au felicitat s-au numărat președintele american Donald Trump și fostul candidat la președinția SUA, Hillary Clinton.

Mesaj Donald Trump pentru Emmanuel Macron

Sursa: Twitter

Mesaj Hillary Clinton pentru Emmanuel Macron

Sursa: Twitter

Rezultat alegeri Franta Macron

Sursa: Financial times

Potrivit Ministerului de Interne al Franței, zonele în care Macron a obținut cele mai bune rezultate au fost Paris, Lyon și Marseille.

Provocări dificile

Președintele ales recent are câteva provocări foarte dificile. Peste 230 de persoane au fost ucise în atacurile jihadiste în Franța din ianuarie 2015, multe dintre acestea fiind efectuate în numele grupului Stat Islamic (ISIS). Fără experiență anterioară în astfel de chestiuni, Macron trebuie să reacționeze rapid pentru a arăta că are o influență asupra amenințării teroriste și rolului său de comandant militar-șef.

Macron consideră că o revigorare a alianței Franța-Germania este vitală pentru relansarea unei Uniuni Europene mai puternice, ca urmare a impactului combinat al Brexit și crizei imigranților.

În primele luni ale mandatului său, intenționează să viziteze diverse capitale europene pentru a stabili un ghid pe următorii cinci ani pentru a da zonei euro un plan real de cheltuieli și pentru a dezvolta apărarea europeană prin coordonarea operațiunilor și a programelor industriale în acest domeniu.

Macron a declarat că va continua să lucreze pentru a dereglementa un sistem al forței de muncă ce a produs în Franța o rată a șomajului care a rămas aproape de 10%. Macron a jucat un rol major în eforturile de reformă, în calitate de ministru al economiei, în perioada mandatului președintelui anterior al Franței, Francois Hollande. De asemenea, Macron a solicitat o mai bună repartizare a bugetelor și a investițiilor între membrii UE.

Impactul asupra piețelor financiare

Inițial, acțiunile europene au condus la câștiguri sănătoase vineri, incluzând în preț câștigul lui Macron în fața lui Le Pen. Acesta a fost un lucru obișnuit, deoarece investitorii din Europa deja pariau masiv pe victoria lui Macron, indicii regionali crescând cu aproximativ 4% în săptămânile care au precedat alegerile.

În opinia mea, câștigul pe termen mai lung al lui Macron va fi pozitiv pentru afacerile europene, dar nu aș numi-o o schimbare a regulilor jocului. Frica de "Frexit" și de o altă grevă înregistrată în zona euro au fost evitate deocamdată.

CAC40

CAC40 a crescut la cel mai înalt nivel din utimii nouă ani. Acest indice a crescut la 5475 - un nivel record. Dat fiind faptul că victoria lui Macron a fost deja inclusă în preț, este posibil să se producă o revenire spre o zonă POC pe CAC40. În cazul unei retrageri, traderii ar trebui să acorde atenție POC (5191-5260) și POC2 (5094-5142), unde am putea vedea închiderea gap-ului. Respingerea din aceste zone ar putea conduce la producerea unui nou maxim în jurul valorii de 5520.

DAX30

Profitul mediu generat de Dax30 se apropie de 22, astfel încât este posibil să ne confruntăm cu volatilitate, într-o anumită măsură, de fiecare dată când apare un sentiment negativ la nivelul pieței.

O victorie pentru Macron a fost, de fapt, o victorie pentru acțiunile europene și EUR. În esență, a trebuit doar să fii martor la diferența de +3,3% pe Dax30 după ce Macron a câștigat prima rundă. Cu toate acestea, victoria lui Macron ar trebui privită ca fiind pozitivă pentru acțiuni pe termen mediu, dar trebuie să fim atenți la mișcările de preț pe care le-am avut până în prezent pentru că, de fapt, piața a luat, în mare parte, acest lucru în considerare.

În ciuda acestui fapt, în cazul în care inflația ar continua să crească în interiorul UE, atunci am putea vedea că aceste piețe de acțiuni europene continuă să crească, probabil pentru câțiva ani. Cu toate acestea, trebuie să privim lucrurile pe termen scurt și mediu. Ei bine, din punct de vedere istoric, randamentele medii pentru Dax30 din mai până în septembrie sunt, în mod normal, negative (1), așa cum se spune - "Vindeți în mai și plecați!". Astfel, pe această bază, am putea asista la o revenire în următoarele câteva luni, însă piețele ar trebui să fie bullish pe termen mai îndelungat dacă inflația va fi dominată.

Având în vedere cele menționate anterior, consider că ar trebui să fie deschise poziții short pe raliuri atunci când sistemul furnizează acest semnal (folosind un management adecvat al riscurilor) și aici există câteva zone de cumpărare posibile, în următoarele câteva zile:

12,600pts - Big Round Number support - Weekly L4 camarilla support

12,500pts - Big Round Number support

12,428pts - Weekly camarilla L5 support / EMA89 confluence

12,388pts - Bullish order block 4H TF

12,300pts - Big Round Number support

12,239pts - 50ema on Daily TF

EUR/USD

DAX30

Asemenea acțiunilor, prețul EUR/USD a fost deja stabilit, astfel încât s-ar putea să vedem o retragere și un posibil gap în cazul în care o evoluție bullish va continua. Pierderea de 1.0930 este un semnal posibil pentru o retragere mai adâncă spre 1.0870. Gap-ul ar putea fi închis numai dacă perechea străpunge în jos nivelul de 1.0820. Pe termen mediu, EUR ar putea atinge nivelul de 1.1100 monthly H4 camarilla.

Aceasta este problema. Dacă Franța trebuia să părăsească UE înainte de a se prăbuși cu totul, atunci acest lucru ar fi condus la dominația aroganței susținătorilor dreptei. Dacă ar încetini eforturile lor de a distruge ceea ce a rămas din Europa, ne-am putea aștepta la o aterizare moale. O victorie pentru Macron este ca o armă de ardere a elitei UE.

În cazul în care euro s-ar fi prăbușit și UE ar fi revenit, aș fi așteptat tulburări sociale la o scară fără precedent. Nu uitați că alegătorii au tendința de a da vina pe președintele în funcție pentru tot ceea ce nu merge bine, chiar dacă jocurile au fost făcute, practic, înainte de a ajunge la putere. Dacă se va întâmpla asta, prevăd multă neliniște și cu siguranță Macron va fi considerat vinovat. După cum am spus, se anunță vremuri grele. Și, de asemenea, foarte multă volatilitate!

Pentru traderii noștri, aceasta este de fapt o ușurare datorită funcțiilor grozave pe care le propunem.

Mult succes în tranzacționare,

Nenad

Surse: https://admiralmarkets.com/analytics/technical-ana... © Admiral Markets

  1. https://www.statista.com/statistics/261680/monthly-development-of-the-dax/
  2. Wikipedia

Protectie impotriva volatilitatii

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți.


Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.