Reprezintă Crah-ul De 25% Al Țițeiului WTI Doar Un Început?

Iunie 15, 2019 02:27


Prețul țițeiului WTI, un indicator al activității economice internaționale, a suferit, în luna mai, cea mai importantă scădere din ultimele șase luni. Faptul că „aurul negru" a plonjat cu 25% în doar 43 de zile (pe 5 iunie), a forțat regatul petrolier din Arabia Saudită să se angajeze că va reechilibra piața, generând astfel posibilitatea de a crea câteva oportunități de tranzacționare foarte interesante pentru lunile următoare.

În acest articol, explicăm de ce s-a prăbușit țițeiul WTI, următorul eveniment major pe care trebuie să-l cunoașteți, dar și cum puteți să tranzacționați volatilitatea de mare notorietate prezentă în cadrul pieței petrolului. Să începem!

De Ce Au Scăzut Cotațiile Barilului De Țiței?

Piețele petrolului sunt notorii pentru volatilitatea lor deoarece prețul petrolului, cum ar fi cel de tipul West Texas Intermediate (WTI), este influențat de o varietate de factori economici și geopolitici. Graficul pe termen lung al țițeiului WTI de mai jos ne arată limpede volatilitatea sa istorică:

Sursa: Graficul săptămânal al cotației WTI, Sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă; Interval: 24 decembrie 2006 - 5 iunie 2019; Rețineți: Performanța trecută nu reprezintă un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Cu toate acestea, în timp ce piața petrolului are o serie de influențe diferite asupra prețului, cea mai mare parte a ofertei de petrol din lume este încă controlată doar de un singur cartel - Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Și, acțiunile acestei înțelegeri au fost cele care au influențat puternic dinamica recentă a cotațiilor barilului de țiței WTI.

La summitul G20 de la Buenos Aires din decembrie 2018, OPEC și Rusia au convenit să scadă producția zilnică de țiței cu 1,2 milioane de barili de petrol, în încercarea de a acorda un stimulent prețurilor petrolului. Reducerea planificată a intrat în vigoare la începutul anului 2019 și urma să fie valabilă pentru șase luni. Deoarece oferta a fost drastic limitată, prețul țițeiului WTI a crescut în mod semnificativ: cu aproape 60% de la începutul anului până la nivelul maxim al anului 2019, de 66,60 dolari, nivel atins pe 23 aprilie 2019.

De atunci, prețul țițeiului WTI a scăzut cu aproape 25%, temerile legate de încetinirea ritmului de creștere la nivel global afectând în mod însemnat piețele. Comentariile venite din Rusia, producătorului de petrol de top la nivel mondial, din care s-a desprins faptul că se vor opune extinderii acestui gen de reduceri de producție ale țărilor membre OPEC au determinat, de asemenea, traderii, să-și reducă parte din pozițiile „Long". Următoarea întâlnire a OPEC este stabilită pentru sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie și ar putea fi decisivă în ceea ce privește următoarea mișcare majoră a țițeiului WTI, aspect care ne conduce la întrebarea: Cum puteți tranzacționa astfel de piețe volatile? Să aflăm împreună!

Cum Puteți Să Tranzacționați Volatilitatea Țițeiului WTI?

Graficul prețurilor zilnice pentru țițeiul WTI din ultimii ani, după cum se arată mai jos, arată cât de volatilă poate fi piața barilului de țiței:

Sursa: Graficul zilnic al WTI; Sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă; Interval: 16 octombrie 2017 - 5 iunie 2019. Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Pe astfel de piețe volatile, indicatorii de tranzacționare, cum ar fi Benzile Bollinger, pot fi destul de utile în identificarea stării pieței, precum și a nivelurilor de suport și rezistență către care ar putea tinde piața.

Pentru a activa indicatorul Benzilor Bollinger pe graficul dvs., selectați Insert -> Indicators -> Trend -> Bollinger Bands, din zona de sus a platformei MetaTrader.

Sursa: Graficul zilnic al WTI; Sursa: platforma Admiral Markets MT5 Ediția Supremă; Interval: 10 august 2018 - 5 iunie 2019; Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

În graficul zilnic al barilului de țiței WTI de mai sus, benzile Bollinger constau din trei linii: banda superioară, banda inferioară și cea din mijloc, adică media mobilă la 20 de intervale. Banda superioară și inferioară sunt, de fapt, două abateri standard față de prețul și, deci, în esență, reprezintă o măsură a volatilității activului de bază.

Există strategii diferite care se bazează pe benzile Bollinger pe care un trader le-ar putea folosi. Cu toate acestea, oricare dintre ele se bazează pe următoarele principii de bază:

  1. În cazul în care benzile se apropie, piața se află într-o fază de consolidare;
  2. Dacă benzile se depărtează una de alta, piața se află pe trend.

În prezent, graficul de mai sus ne arată faptul că benzile Bollinger se depărtează, ceea ce înseamnă că piața se află pe un trend. Unii traderi pot folosi acest lucru ca argument pentru a tranzacționa pe direcția acelui trend și pot utiliza acea bandă mijlocie, media mobilă al 20 de perioade, ca zonă pentru a lua în considerare pozițiile Long sau Short.

Cu Admiral Markets puteți specula cu privire la direcția de preț a țițeiului WTI utilizând un CFD (Contract pe Diferență de Curs). Unul dintre beneficiile acestui produs este faptul că puteți iniția în piață poziții atât Long (pe creștere) câr și Short (pe scădere).

Concluzie

În timp ce cotația barilului de țiței WTI a suferit deja o variație considerabilă, o volatilitate sporită ar putea să rămână valabilă dat fiind faptul că ne apropiem de următoarea ședință a țărilor membre OPEC la care se adaugă și Rusia. Testarea strategiilor de tranzacționare, a indicatorilor și a cunoștințelor dobândite poate ajuta la optimizarea deciziilor de tranzacționare în timp real. Cu toate acestea, primul pas este utilizarea platformei potrivite, cea care oferă acces la produsele potrivite pentru tranzacționare.

Cu MetaTrader 5 puteți să tranzacționați mai multe clase de active, precum și să accesați capabilități superioare de analiză grafică, date și analize de piață gratuite în timp real, cele mai bune widget-uri de tranzacționare disponibile și multe altele! Pentru a descărca acum MetaTrader 5, este suficient să faceți click pe bannerul de mai jos și veți primi GRATUIT platforma Admiral Markets MetaTrader 5!

INFORMAȚII DESPRE MATERIALELE ANALITICE:

Datele furnizate în acest material oferă informații suplimentare privind toate analizele, estimările, prognozele, previziunile, analizele de piață, perspectivele săptămânale sau alte evaluări sau informații similare (denumit în continuare "Analiză") publicate pe site-ul Admiral Markets. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

1. Aceasta este o comunicare de marketing. Conținutul este publicat numai în scopuri informative și nu poate fi interpretat în niciun fel ca sfat sau recomandare de investiții. Acesta nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale menite să promoveze independența research-ului din domeniul investițiilor și acesta nu face obiectul niciunei interdicții de acționa pe piață înaintea diseminării acestui material de research în domeniul investițiilor;

2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client în parte și, în același timp, Admiral Markets nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daună rezultată în urma unei astfel de decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe respectivul conținut.

3. În vederea protejării intereselor clienților noștri și a obiectivității analizei, Admiral Markets a stabilit proceduri interne relevante în vederea prevenirii și gestionării conflictelor de interese.

4. Analiza este pregătită de Jitan Solanki, Contributor independent (denumit în continuare "Autorul"), pe baza estimărilor personale.

5. În timp ce sunt luate toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura că toate sursele de conținut sunt fiabile și că toate informațiile sunt prezentate, cât mai mult posibil, într-un mod ușor de înțeles, în timp util, precis și complet, Admiral Markets nu garantează exactitatea sau completitudinea oricăror informații conținute în Analiză. Cifrele prezentate se referă la faptul că orice performanță din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

6. Conținutul Analizei nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets că clientul va profita de strategiile din aceasta sau că pierderile aferente pot fi sau vor fi limitate.

7. Orice fel de performanță din trecut sau modelată cu referire la instrumentele financiare indicate în acest material nu ar trebui interpretată ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită din partea Admiral Markets cu referire la orice fel de performanță viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și / sau scădea, în timp ce menținerea valorii activului nu este garantată.

8. Proiecțiile incluse în Analiză pot fi supuse taxelor, impozitelor sau altor taxe suplimentare, în funcție de subiectul publicației. Lista de tarife aplicabilă serviciilor oferite de Admiral Markets este disponibilă public pe site-ul Admiral Markets.

Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pe diferență de curs) au un caracter speculativ și pot conduce atât la pierderi cât și la profit. Înainte de a începe tranzacționarea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți toate riscurile.

Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.