Prezentam, 4 modalitati de a investi în tehnologie @Tech Week 2108

Mai 07, 2018 16:47


(Investitii si Tehnologie @Tech Week, 18-20 Mai, Piata Universitatii)

Sectorul tehnologic reprezintă astăzi un ansamblu de subsectoare. Pentru investitori, este esențial să urmărească aceste subsectoare, care pot oferi oportunități unice de investiții pe termen lung.

Când a fost ultima dată când ați avut o conversație pe teme de investiții în care nimeni nu a menționat unul dintre așa-numitele FAANG? Acesta este cvintetul companiilor Facebook, Apple, Amazon, Netflix și Google Alphabet care a ajuns să reprezinte întregul sector tehnologic - și răspunsul este, probabil, nu foarte mult timp în urmă.

Perspectivele de creștere ale tehnologiei sunt ușor de imaginat. Ceea ce este mai dificil este cum să investești cu grijă în acest sector. Inovația se întâmplă la viteză ridicată, totuși procesul de creștere a cotațiilor a determinat investitorii să se întrebe: în primul rând, este prea scump? Și în al doilea rând, unde este punctul meu de intrare?

Evaluările sunt ridicate, dar justificat: deși este adevărat că tehnologia tinde să se tranzacționeze la un preț ridicat, suntem departe de o repetare a bulelor dot-com. Multe dintre companiile de tehnologie de astăzi prezintă o creștere robustă a veniturilor, bilanțuri puternice și dividende în creștere.

În plus, tehnologia este în prezent unul dintre puținele sectoare cu un profil secular de creștere puternic. Inovația nu depinde de fluxul tehnic al pieței - este o forță structurală, perturbatoare, care separă permanent câștigătorii de perdanți. În acest sens, este rațional ca piețele să acorde o primă sectorului. Evaluările pot părea exagerate, în special dacă veniturile din tehnologie pot continua să crească în evaluările din piețe.

(Programeaza o intalnire informala 1-1 cu un fost trader HSBC și Merrill Lynch @Tech Week, 18-20 Mai)

Urmăriți inovația

Gama de inovații în domeniul tehnologie și principiul "câștigătorul ia totul" justifică o examinare atentă a tendințelor din diferite industrii. Această defalcare permite o inspecție mai profundă a factorilor fundamentali ai fiecărei tendințe, a profilului de risc/recompensă și a sinergiilor cu alte tendințe. Prin urmare, sarcina investitorului nu este aceea de a identifica următorul produs revoluționar companie cu companie, ci de a identifica pur și simplu tendința de creștere pe termen lung a fiecărei industrii tehnologice.

Patru subsectoare de tehnologie pentru diversificarea portofoliului

Vestea bună este că nu are nevoie de un supercomputer pentru a diferenția industriile și pentru a descoperi oportunități potențiale pentru clienți. Cred că software-ul și semiconductorii sunt două domenii care merită examinate. Fiecare industrie își aduce propriul profil de risc / recompensă și surprinde diferite tendințe de creștere pe termen lung, dar există o buclă de feedback puternică care consolidează creșterea fiecărei zone. În continuare, câteva tendințe care merită monitorizate:

  • Analiza datelor: Creșterea companiilor "big data" aduce mari oportunități. Progresele majore în algoritmii de învățare a mașinilor, hardware-ul mai rapid și puterea de calcul mai ieftină ajută companiile să folosească cantități nemaiîntâlnite de date. Aceste companii folosesc aceste analize pentru a-și automatiza operațiunile, pentru a înțelege comportamentul clienților și pentru a genera bani din bazele de date. Analiza datelor este încă în fază incipientă, însă sectoare cum ar fi produsele farmaceutice analizează deja datele pacientului pe scară largă, găsind biomarkeri și generând medicamente cu costuri mai mici și la viteze mai mari.
  • Cloud computing: "Cloud-ul" este un concept larg care acoperă sistemul Software-ul ca Serviciu (SaaS), Platforma ca Serviciu (PaaS) și Infrastructura ca Serviciu (IaaS). În timp ce SaaS este deja adoptat de companii, PaaS și IaaS sunt încă piețe încă nepenetrate care prezintă din ce în ce mai multe oportunități de creștere. Economia care conduca migrația către cloud este puternică și durabilă. Companiile pot accesa o putere de calcul sigură, scalabilă, la cerere și la costuri mai mici decât sistemele informatice tradiționale. Aceasta este puterea și amploarea necesară pentru integrarea analizelor sofisticate de date în procesele de afaceri.
  • Securitatea cibernetică: Brandul și încrederea clienților sunt esențiale pentru toate companiile, însă titlurile recurente care descriu ultimele hack-uri sunt amintiri constante ale riscurilor reputaționale și financiare cu care se confruntă aceste companii. Întrucât companiile se bazează din ce în ce mai mult pe analizele de date pentru a-și propulsa strategia de afaceri - și întrucât costurile și sofisticările necesare pentru a comite atacuri cibernetice continuă să scadă - vor trebui să crească bugetele de securitate pentru a-și proteja datele.

În ciuda migrației către cloud, care își are propriile sale măsuri de securitate, multe companii încă mai cred într-un al doilea nivel de măsuri de securitate cibernetică la fața locului. Pe măsură ce migrația cloud-ului continuă, securitatea cibernetică ar putea să-și găsească o a doua sursă de cerere.

  • Semiconductorii: Viitorul industriei tehnologice se bazează în mare parte pe semiconductori, coloana vertebrală a acesteia. În fiecare an, din ce în ce mai multe chipseturi sunt necesare pentru alimentarea unui număr din ce în ce mai mare de dispozitive, în timp ce piețele utilizatorilor finali s-au extins pentru a include aplicații pentru mașini, comunicații și „internet of things". Consolidarea industriei a dus la o disciplină mai bună a aprovizionării pe măsura extinderii cererii, ceea ce credem că poate ajuta la atenuarea exceselor ciclice, păstrând totuși posibile oportunități de creștere pe termen lung.

Creșterea cererii pentru A.I. (Artificial Intelligence – Inteligență Artificială) și analizele de date din toate sectoarele pot oferi un alt impuls pentru semiconductori, pe măsură ce cererea de analiza a datelor, de colectare și stocare va genera, la rându-i, o cerere pentru chipset-uri și tehnologii ale memoriilor bazate pe semiconductoare. Cererea puternică apare deja în date de până acum. Raportul privind echipamentele și materialele semiconductoare din luna august a arătat că ordinele pentru semiconductoare au crescut la un maxim al ultimilor 16 ani.

Revenind la cele două preocupări de la început, evaluările sunt, într-adevăr, ridicate - dar justificat. Investitorii care așteaptă un punct de intrare mai atractiv ar putea risca să acorde o prioritate mai mare timing-ului pieței în fața deținerii efective a unor active cu potențial de creștere puternică și durabilă.

Vino la Tech Week si afla cum poti sa investesti in tehnologie

Admiral Marktes, sponsor #BTechWeek, te invită în weekendul 18-20 mai la standul T14 din cadrul expoziției de tehnologie din Piața Universității.

Misiunea Admiral Markets la cel mai amplu festival Tech din Romania este aceea de a încuraja investitiile în inovație și noi tehnologii prin intermediul acțiunilor și al fondurilor tranzacționate la Bursă (ETFs).

(Viziteaza standul Admiral Markets, T14, si primesti cadou un voucher de 200 EUR pentru investitii in tehnologie prin intermediul unui cont real de brokeraj - INREGISTRAREA ESTE NECESARA)

Suplimentar, Admiral Markets va prezenta in premiera TRADING KIT 2018, un pachet educational teoretic si practic ce include cursuri video, carti si unelte automatizate de analiza a pietei si tranzactionare.






Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.