Picaj de amploare al acțiunilor General Electric în urma unei presupuse fraude de 38 de miliarde de dolari. Ce va putea urma?

August 23, 2019 22:10

Încă din 1892, de când s-a format General Electric, compania a fost lider în inovația americană. Spre surprinderea majorității, oamenii de știință și inginerii GE au inventat sau îmbunătățit (aproape) totul, de la becurile electrice la motoare cu reacție pentru avioane, frigidere și până la componente pentru centrale nucleare. Așadar, pentru mulți, acuzațiile recente ale lui Harry Markopolos - contabilul care a avertizat autoritățile de reglementare în privința schemei Ponzi a lui Bernie Madoff - despre compania care valorează 38 de miliarde de dolari vin ca un șoc imens, care a condus deja la oportunități de tranzacționare unice.

În acest articol, discutăm despre fondul presupusei fraude de 38 de miliarde de dolari, modul în care investitorii au reacționat și posibilele oportunități de tranzacționare din jurul - ceea ce ar putea fi - un punct istoric pentru General Electric. Să începem!

Explicarea presupusei fraude a General Electric în valoare de 38 de miliarde de dolari

Joi, 15 august, Harry Markopolos, investigatorul financiar care a avertizat pentru prima oară cu privire la schema Ponzi de 65 de miliarde de dolari a lui Bernie Madoff, a publicat un raport de 175 de pagini, acuzând General Electric că a ascuns pierderi în valoare de 38,1 miliarde de dolari. Raportul detaliază, de asemenea, modul în care frauda se ridică la peste 40% din capitalizarea de piață a GE - ceea ce o face mult mai mare și mai serioasă decât fraudele contabile ale Enron sau WorldCom.

Acțiunile s-au prăbușit cu peste 15% în urma știrii despre raport, iar acțiunea a încheiat sesiunea de tranzacționare în scădere cu 11%, ceea ce o face sa fie cea mai gravă scădere într-o zi a GE din ultimii 11 ani. Raportul detaliază faptul că 29 de miliarde de dolari erau ascunse în pierderi ce țin de sistemul de asigurări de sănătate pe termen lung, iar Markopolos a declarat public la CNBC că GE se îndreaptă spre faliment.

General Electric a răspuns acuzând că raportul nu reprezintă nimic altceva decât „speculații lipsite de merit și înșelătoare și care se auto-alimentează". CEO-ul GE, Lawrence Culp, l-a acuzat, de asemenea, pe Markopolos de „declarații false", explicând că nu și-a verificat acuzațiile cu GE înainte de publicare. De asemenea, Culp a subliniat faptul că Markopolos a lansat raportul către un fond de hedging (care nu a fost numit) și că a declarat public că va fi recompensat pentru orice mișcare negativă a prețului GE - sugerând astfel că este motivat financiar să genereze vânzări Short pe acțiunea respectivă.

În timp ce unii analiști au respins raportul, alții erau deja de mai mult timp preocupați de procedurile contabile ale GE. De fapt, GE a fost forțată să dezvăluie că procedurile lor de contabilitate sunt cercetate de SEC (Securities and Exchange Commission) și de către Departamentul de Justiție al SUA.

Cum să tranzacționați acțiunile General Electric (GE)

Acuzele recente de presupusă fraudă la GE vin într-o perioadă foarte grea pentru companie, al cărei cotații a fost sub presiune de mai bine de un deceniu, din multiple cauze:

  • Scăderea valorii de piață;
  • Achiziții neperformante;
  • Tensiuni și tulburări la nivel de corporație;
  • Criza financiară din 2008.

Aceste evenimente au condus la scăderea prețului acțiunii GE de la un maxim istoric de 58,15 de dolari în august 2000 cu 90%, până la doar 5,87 de dolari în martie 2009, cu o închidere la doar 8 dolari în ziua în care a fost publicat raportul presupusei fraude. Deși a existat o oarecare mișcare de recuperare a prețului acțiunilor în diferite perioade din ultimul deceniu, graficul pe termen lung al prețurilor acțiunilor GE arată o companie care este sub presiune:

Graficul lunar al acțiunilor General Electric; Sursa: Platforma MetaTrader 5 a Admiral Market; Interval de date: 1 aprilie 2007 - 19 august 2019 - Vă rugăm să rețineți: performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Din fericire, cu Admiral Markets puteți specula pe direcția prețului acțiunii GE folosind un CFD (Contract pe diferență de curs).Unul dintre avantajele acestui produs este faptul că puteți intra atât Long căt și Short în piață.

O zonă asupra căreia se vor concentra acum traderii este nivelul minim al prețului, 5,87 de dolari, cel din martie 2009, așa cum este relevat de linia orizontală albastră din graficul de mai jos:

Graficul lunar al acțiunilor General Electric; Sursa: Admiral Markets MetaTrader 5; Interval: 1 aprilie 2007 - 19 august 2019 - Vă rugăm să rețineți: performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Întrucât acest nivel al prețurilor este unul istoric, cumpărătorii ar putea aștepta să fie atins primul nivel de preț înainte de a decide dacă vor investi sau nu în companie. Aceasta înseamnă că vânzătorii ar putea rămâne în controlul pieței până la acest nivel de preț. De obicei, traderii vor merge pe perioade de timp mai mici pentru a putea confirma pe mai departe tendințele din piață, precum și pentru a căuta posibile oportunități de intrare.

De exemplu, să ne uităm la graficul la 4 ore al acțiunilor GE:

Graficul la 4 ore al acțiunilor General Electric; Sursa: Admiral Markets MetaTrader 5; Interval: 20 noiembrie 2018 - 19 august 2019 - Vă rugăm să rețineți: performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

În graficul prețurilor la 4 ore de mai sus, linia roșie de suport a fost străpunsă înainte de publicarea raportului care a acuzat compania de fraudă. Părea că unii vânzători se poziționau deja pentru o mișcare de scădere. Dacă vânzătorii nu reușesc să împingă piața și mai jos permițând astfel cumpărătorilor să intre în piață și apoi să treacă deasupra liniei roșii (de rezistență, acum), ar fi un indiciu că cumpărătorii vor fi în control pe termen scurt.

Cu toate acestea, întrucât prețul este, pentru moment, sub linia roșie, vânzătorii sunt în control și ar putea rămâne în control până la linia albastră orizontală. Liniile de suport și rezistență îi ajută pe traderi să identifice cine controlează piața, dar pot ajuta și la alegerea momentelor de intrare și ieșire din piață. De obicei, traderii vor folosi modele de acțiune a prețului și indicatori ai analizei tehnice pentru ajutor suplimentar în privința momentelor de intrare și de ieșire.

Concluzie

În timp ce prețul acțiunilor General Electric a scăzut de ceva timp, se pare că această compania intră într-o fază critică a aventurii ei de companie publică. Presupusa fraudă de 38 de miliarde de dolari își va putea face simțită prezența asupra cotației pentru o perioadă de timp. Dacă acuzația se va dovedi a fi adevărată, o continuare a scăderii ar deveni probabilă. Însă, dacă se constată că este falsă, poate apărea o mișcare importană de refacere a cotației acțiunii. În tot cazul, este o perioadă foarte interesantă pentru GE. Cum vei tranzacționa acțiunea GE?

O modalitate este cea prin intermediul MetaTrader 5, deoarece poți tranzacționa pe mai multe clase de active și poți accesa capabilități grafice superioare, date și analize de piață gratuite și în timp real, cele mai bune widget-uri de tranzacționare disponibile precum și multe altele! Pentru a descărca MetaTrader 5 acum, faceți clic pe bannerul de mai jos și îl primiți GRATUIT!

INFORMAȚII PRIVIND MATERIALE ANALITICE:

Disclaimer: Datele furnizate oferă informații suplimentare referitoare la toate analizele, estimările, prognozele, previziunile sau alte evaluări sau informații similare (denumite în continuare "Analiză") publicate pe site-ul Admiral Markets. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  1. Aceasta este o comunicare de marketing. Conținutul este publicat numai în scopuri informative și nu poate fi interpretat în niciun fel ca sfat sau recomandare de investiții. Acesta nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale menite să promoveze independența research-ului din domeniul investițiilor și acesta nu face obiectul niciunei interdicții de acționa pe piață înaintea diseminării acestui material de research în domeniul investițiilor;
  2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client în parte și, în același timp, Admiral Markets nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daună rezultată în urma unei astfel de decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe respectivul conținut;
  3. Analiza este pregătită de un analist independent, Jitan Solanki, (denumit în continuare „Autor") pe baza estimărilor personale;
  4. În vederea protejării intereselor clienților noștri și a obiectivității analizei, Admiral Markets a stabilit proceduri interne relevante în vederea prevenirii și gestionării conflictelor de interese;
  5. În timp ce sunt luate toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura că toate sursele de conținut sunt fiabile și că toate informațiile sunt prezentate, cât mai mult posibil, într-un mod ușor de înțeles, în timp util, precis și complet, Admiral Markets nu garantează exactitatea sau completitudinea oricăror informații conținute în Analiză. Cifrele prezentate se referă la faptul că orice performanță din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare;
  6. Conținutul Analizei nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets că clientul va profita de strategiile din aceasta sau că pierderile aferente pot fi sau vor fi limitate;
  7. Orice fel de performanță din trecut sau modelată cu referire la instrumentele financiare indicate în acest material nu ar trebui interpretată ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită din partea Admiral Markets cu referire la orice fel de performanță viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și / sau scădea, în timp ce menținerea valorii activului nu este garantată;
  8. Proiecțiile incluse în Analiză pot fi supuse taxelor, impozitelor sau altor taxe suplimentare, în funcție de subiectul publicației. Lista de tarife aplicabilă serviciilor oferite de Admiral Markets este disponibilă public pe site-ul Admiral Markets;
  9. Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pe diferență de curs) au un caracter speculativ și pot conduce atât la pierderi cât și la profit. Înainte de a începe tranzacționarea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți toate riscurile asociate.


Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.