Petrolul în cădere liberă. Ce urmează?

Iunie 03, 2019 12:19

Scăderea agresivă a prețului petrolului este pusă pe seama războiului comercial dintre Statele Unite și China dar și tensiunilor din zona golfului (Arabia Saudita, Iran). Sancțiunile anunțate de SUA pentru statele care vor importa petrol din Iran și impunerea unor taxe pentru bunurile importate din Mexic au trimis prețul petrolului WTI la un nou minim, 54.76 de dolari / baril la finalul săptămânii trecute, în timp ce petrolul Brent a scăzut cu aproximativ $2 per baril.

Prețul de deschidere a săptămânii trecute pentru West Texas Intermidiate (WTI) a fost $58.78, așadar, o scădere mai mare de $4 per baril.

În acest material, vom încerca să identificăm câteva zone importante din punct de vedere tehnic, să observăm ce s-a întâmplat și care sunt perspectivele pentru următoarea perioadă.

Prețul WTI atinge o zonă cheie

Grafic zilnic (Weekly) WTI, Sursa: Admiral Markets MetaTrader 4 Ediția Supremă, interval: 02 August 2015 - 31 Mai 2019. Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Se poate observa pe graficul Weekly că prețul a fost într-un trend ascendent din Ianuarie 2016 și până în Octombrie 2018, de la $27.68 la $77.11. Imposibilitatea prețului să închidă și să se stabilizeze peste linia 150% Fibonacci (orange) a avut drept urmare o mișcare corectivă (scădere) până la nivelul 42.16 de dolari pentru un baril de petrol.

Străpungerea falsă a liniei mediane inferioare (LML) a pitchfork-ului ascendent a confirmat o nouă creștere și o revenire după scăderea abruptă. Prețul WTI a crescut până la nivelul 61.8% de retragere FIbonacci. A retestat acest nivel și a revenit foarte repede sub linia mediană (ML) și sub nivelul psihologic de la $60 pentru un baril de petrol, ceea ce ar putea indica o presiune foarte mare de vânzare pe termen scurt.

Petrolul WTI a atins o zonă majoră de suport, reprezentată de linia paralelă glisantă (SL) și de nivelul 38.2%. Străpungerea acestei zone de confluență (intersecția celor doua linii de suport) ar putea confirma o continuare a mișcării de scădere, următoarea țintă majoră fiind linia mediană inferioară (LML), undeva în jurul nivelului psihologic $50 per baril. Linia mediană (ml) a pitchfork-ului descendent reprezintă, de asemenea, o potențială țintă, dacă prețul va continua să fie tranzacționat sub linia paralela sl (linia descendentă galbenă).

Perspectivele rămân bearish (scădere) pe termen scurt dacă prețul va rămâne sub linia paralela glisată (linia descendentă galbenă) a pitchfork-ului descendent, și pe termen mediu dacă prețul va rămâne încadrat în pitchfork-ul descendent, sub linia mediană superioară (uml).

Am putea să vedem o nouă creștere pe termen scurt doar dacă prețul WTI va fi respins de linia SL și de către nivelul 38.2% O revenire peste linia paralela (sl) a pitchfork-ului descendent poate trimite prețul către nivelul 60 de dolari, spre linia mediana superioara (uml) și spre linia mediană (ML). Acest scenariu este posibil doar dacă prețul va rămâne peste linia SL și peste 38.2%.

Avertisment de risc: datele furnizate oferă informații suplimentare privind toate analizele, estimările, prognozele, previziunile sau alte evaluări sau informații similare (denumită în continuare "Analiză") publicate pe site-ul Admiral Markets. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

1. Analiza este publicată numai în scopuri informative și nu poate fi interpretată în nici un fel ca recomandare sau recomandare de investiții;

2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client individual, în timp ce Admiral Markets nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daună rezultată în urma unei astfel de decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe o analiză;

3. Fiecare analiză este pregătită de un analist independent (Olimpiu Tuns, Trader și Analist), pe baza estimărilor personale;

4. Pentru a se asigura că interesele clienților vor fi protejate și obiectivitatea Analizei nu va fi afectată, Admiral Markets a stabilit proceduri interne relevante pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese;

5. În timp ce toate eforturile rezonabile sunt luate pentru a se asigura că toate sursele Analizei sunt fiabile și că toate informațiile sunt prezentate cât mai mult posibil într-o manieră inteligibilă, în timp util, precisă și completă, Admiral Markets nu garantează exactitatea sau completitudinea niciunei informații conținute în analiză. Cifrele prezentate se referă la faptul că orice performanță din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare;

6. Conținutul Analizei nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets că clientul va profita de strategiile din aceasta sau că pierderile aferente pot fi sau vor fi limitate;

7. Orice fel de performanță anterioară sau modelată a instrumentelor financiare indicate în cadrul publicației nu trebuie interpretată ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets pentru orice performanță viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, în timp ce păstrarea valorii activului nu este garantată;

8. Proiecțiile incluse în Analiză pot fi supuse taxelor, impozitelor sau altor taxări suplimentare, în funcție de subiectul publicației. Lista de prețuri aplicabilă serviciilor oferite de Admiral Markets este disponibilă public pe site-ul Admiral Markets.

Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profit. Înainte de a începe tranzacționarea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți toate riscurile asociate.

Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.