Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Lira turcească, la minimul istoric. Ce înseamnă aceasta pentru piețele globale?

August 15, 2018 23:34

Turcia este în prezent un subiect foarte fierbinte în piețele internaționale, iar odată cu vizualizarea graficului USD/TRY s-ar putea observa paralele în raport cu îngrijorările privind evoluția Bitcoin de la sfârșitul anului trecut. Cu toate acestea, există o mare diferență de luat în considerare: creșterea parabolică a USD/TRY înseamnă că lira turcească se prăbușește în prezent, consemnând cel mai mare șoc valutar din 2001 și trimițând a 17-a cea mai mare economie din lume (în funcție de PIB) în colaps.

Goldman Sachs a calculat că valoarea importantă a cotației USD/TRY poate fi găsită în jurul nivelului de 7,1000 lire pentru un dolar. Acesta este nivelului de la care se spune că băncile turcești încep să rămână fără suficienți dolari sau Euro și, prin urmare, nu își mai pot îndeplini obligațiile. În acest context, nu este o mare surpriză faptul că randamentele pe 2 ani ale obligațiunilor Turciei au crescut la peste 25%, iar randamentele pe 10 ani au atins, pentru prima dată în istorie, pragul de 21%. În același timp, capitalizarea bursieră a companiilor turcești s-a redus la aproximativ 115 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel din 2009.

Randamentele obligațiunilor Turciei la 2 ani, lini 13 august 2018 04:30pm CEST, sursa: Reuters

Ce înseamnă acest lucru pentru băncile europene, euro și DAX?

Banca spaniolă BBVA, BNP Paribas din Franța și UniCredit din Italia sunt considerate a avea peste 130 de miliarde de dolari expunere în Turcia. În cazul BBVA, Turcia a reprezentat 373 milioane de euro din profitul net atribuit primului semestru, ceea ce reprezintă 14% din totalul grupului.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că euro se află în prezent în scădere accelerată, după ce BCE a anunțat că este din ce în ce mai preocupată de expunerea băncilor din zona euro la Turcia. În timp ce capitalul pleacă din Turcia, acesta revine în principal în SUA, țara în care QE a fost inițial inițiată de FED după criza financiară mondială din 2008. Desigur, în timp ce scepticismul în jurul băncilor europene crește și face euro vulnerabil, Dolarul consemnează fluxuri de capital, iar perechea monetară EUR/USD a scăzut sub un suport crucial în jurul valorii de 1,1500 EUR față de USD și vizează acum zona 1,1200.

Pentru un trader Forex și CFD, o oportunitate de a beneficia de această scădere și de potențiala continuare a ei ar putea arăta după cum urmează: nu este neobișnuit ca, după ruperea unei regiuni semnificative pe piețele lichide, să existe o retestare a nivelului de breakout "mai devreme decât mai târziu", în acest caz în jurul valorii de 1,1530. Cu un stop la aproximativ 1,1640 (risc: 110 pips) și un nivel țintă în jurul valorii de 1,1200 (recompensă: 330 pips), s-ar putea o rată de risc față de recompensă (risk-reward ratio) de 1:3 pentru această idee de tranzacționare.

Graficul zilnic al EURUSD luni 13 august 2018 11:30am CEST, sursa: Admiral Markets MT5 cu plugin-ul Ediția Supremă.

Vrei să testezi această idee și să te alături sutelor de mii de traderi care au efectuat deja tranzacții cu Admiral Markets – brokerul câștigător de premii internaționale și reglementat care oferă cele mai competitive condiții pe CFD-ul EUR/USD? Vei putea ulterior să profiți de mișcările zilnice, deci deschide un cont și începe să tranzacționezi acum!

Dar nu numai băncile spaniole, franceze sau italiene se confruntă cu o expunere mare în Turcia. Cea mai mare economie europeană, Germania, se spune, de asemenea, că a investit masiv în Turcia. Se spune că băncile germane au o expunere de aproximativ 17 miliarde USD în Turcia. De asemenea, există riscul ca alte țări, cum ar fi Brazilia sau Africa de Sud, să fie afectate de circumstanțe similare cu cele cu care se confruntă Turcia în prezent.

De ce se întâmplă acestea?

Nu numai Turcia, dar și Brazilia sau Africa de Sud și-au stimulat propriile economii cu dolari și euro ieftini acordați de FED și BCE în cadrul programelor lor de stimulare economică începute după marea criză financiară din 2008.

Plecând de la aceste considerente, relațiile comerciale germane cu Africa de Sud pot fi, de asemenea, considerate semnificative, în afara celor cu Turcia. Germania este printre partenerii comerciali de top ai Africii de Sud după China, SUA și Japonia. Același lucru este valabil și pentru Brazilia: cu un volum al comerțului mai mare de 20 de miliarde de dolari, Germania este al patrulea partener comercial al Braziliei.

Acestea fiind spuse, ne putem aștepta ca indicii majori, cum ar fi DJI30, HSI50 și JP225, să fie afectați. Dacă este să ne referim la indicele DAX, acesta prezintă un risc serios de a testa cel puțin regiunea din jurul minimelor din iunie / iulie, în jur de 12.100 – 12.130 de puncte pe termen scurt. Pentru ca situația să se amelioreze, taurii trebuie să împingă indicele DAX deasupra SMA de 200 pe graficul zilnic și la peste 12.870 – 12.900 de puncte dar în prezent, cu tensiunile actuale în privința Turciei și cu riscurile în creștere pentru alte piețe emergente, încă este dificil de identificat un catalizator pentru ca taurii să-și asume un impuls serios.

Graficul zilnic al indicelui DAX luni 13 august 2018 4:30pm CEST, sursa: Admiral Markets MT5 cu plugin-ul Ediția Supremă.

Urmărește condițiile cele mai competitive ale Admiral Markets pe CFD-urile DAX30 și Dow Jones și începe să tranzacționezi CFD-uri pe DAX30 cu o ofertă pentru un spread redus de 0,8 puncte în timpul principalelor ore de tranzacționare Xetra!

====

Acest material nu conține și nu trebuie interpretat ca având în componență sfaturi de investiții, recomandări de investiții, o ofertă sau solicitare de tranzacții cu instrumente financiare. Rețineți că o astfel de analiză de tranzacționare nu este un indicator fiabil pentru nicio performanță actuală sau viitoare, deoarece circumstanțele se pot schimba în timp. Înainte de a lua orice decizie de investiții, ar trebui să solicitați sfaturi de la consultanți financiari independenți pentru a vă asigura că înțelegeți riscurile.


Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 84% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.