Ionut Iftimoaie: eram un vanator de ponturi 2015.11.04

Noiembrie 04, 2015 15:47


Dupa victoriile obtinute in ringul de K-1, campionul Ionut Iftimoaie a aflat pe propria piele ca "nu tot ce zboara se mananca" in afaceri si ca trebuie sa dai dovada de echilibru si stapanire de sine, daca nu vrei sa fii facut K.O. in lumea dura a business-ului.

"Cand am facut trecerea de la zona sportiva la cea de afaceri, eram un vanator de ponturi, orice zvon era o afacere. Si asa am pierdut bani, dar cel mai grav... am pierdut timp", marturiseste Iftimoaie, intr-un interviu acordat Ziare.com, in cadrul campaniei "Tranzactioneaza responsabil".

La fel ca in ring, omul de afaceri Ionut Iftimoaie a invatat cate ceva din fiecare infrangere, a devenit mai puternic si acum stie ce inseamna sa fii responsabil si sa te gandesti foarte bine atunci cand vrei sa iei cea mai buna decizie.

Am invatat sa nu ma grabesc", sustine multiplul campion la K-1 si kickboxing, intr-un interviu in exclusivitate, pe care va invitam sa-l cititi mai jos.


ziare.com: Auzim in fiecare zi, poate mai des pe scena politica, "imi asum intreaga responsabilitate". Ce inseamna, de fapt, acest lucru? Vorbim aici de viata de zi cu zi, de sot, de tata, de profesionist.

Ionut Iftimoaie: "Imi asum intreaga responsabilitate", pentru mine, inseamna sa crezi ca ceea ce faci este lucrul cel mai bun pe care trebuie sa-l faci in momentul respectiv. Cum te umfli in pene atunci cand primesti laudele, la fel sa poti sta drept daca a fost o decizie proasta! Pana unde? Limita o stabileste doar pregatirea ta intelectuala.

Cum procedezi inainte de a lua o decizie care poate influenta bunastarea ta si a familiei tale?

Am de luat o decizie importanta? Mananc bine și dorm. Altfel gandeste omul odihnit, mai ales daca nu e... "flamand". Am invatat sa nu ma grabesc.

Ai intra intr-o afacere doar pentru promisiunea unui castig rapid si sub influenta celor din jur, care poate te preseaza sa nu ratezi oportunitatea?

Cand vine cineva cu o mega oportunitate ma intreb mereu "de ce eu?". Pana la mine nu a mai gasit pe nimeni? Atunci e momentul sa privesc dincolo de posibilul castig. Atunci altfel se vad lucrurile.

Ti s-a intamplat vreodata sa iei o decizie bazata pe un impuls sau poate pe un pont vandut de cineva, pe un zvon, care apoi te-a afectat intr-un mod nu tocmai fericit?

Cand am facut trecerea de la zona sportiva la cea de afaceri, eram un vanator de ponturi, orice zvon era o afacere. Si asa am pierdut bani, dar cel mai grav... am pierdut timp.

Acest timp l-am regasit in experienta. Desigur, asta nu ma ajuta sa platesc factura la lumina, dar ma face sa analizez bine "oportunitatea" si sa nu ma mai grabesc.

Ce le-ai recomanda cititorilor care poate se gandesc sa incerce un domeniu mai sofisticat, precum tranzactionarea online?

Vreau sa fac trimitere la un vechi proverb: "Nu tot ce zboara se mananca". Echilibrul este cel mai important. Nu risca toti banii pe care-i ai! Daca ai nimerit o zi proasta, ce faci? Maine e o alta zi si e important sa ai cu ce sa mai fii in joc. Altfel, o sa dai vina pe ghinion, dar el nu-i vinovat. Succes!

citește și

Cum să devii Campion in Tranzacționarea la Bursă

si nu uita...

Urmareste pe Facebook hastagul #iAMtradingNOTgambling, pentru ca aici vei gasi toate sfaturile si gandurile vedetelor implicate in campania "Tranzactioneaza Responsabil".

Departamentul de analiza Admiral Markets UK Ltd din Romania
Autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA UK), FRN. 595450.

Avertisment risc:

Conţinutul acestui material are rol informativ și educațional și nu trebuie să fie interpretat ca o recomandare personală, sfat investițional sau invitație de a tranzacționa bani reali. Tranzacționarea cu levier amplifică atât câștigurile cât și pierderile și poate duce la pierderea tuturor depozitelor. Admiral Markets UK Ltd recomandă consultarea unui consilier financiar independent.

Declinarea Responsabilității:

Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termeni și condiții oficiale sau angajamente în relația cu Admiral Markets UK Ltd. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS sau Admiral Markets AS. Admiral Markets UK Ltd nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existnd posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vnzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat. Admiral Markets UK Ltd este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie cu seria FRN 595450. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Autorității de Conduită Financiară. Adresa Admiral Markets UK Ltd este One Love Lane, LondraEC2V 7JN. Numărul de înregistrare este 08171762. Admiral Markets UK Ltd este de asemenea reglementat sub Directiva Piețe in Instrumente Financiare (MiFID); pentru alte țări pe teritoriul Uniunii Europene, Admiral Markets UK Ltd oferă servicii sub regimul MiFID de passportare.

Tranzacționarea produselor financiare derivate, în marjă, implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați pe Forex sau CFD decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rugăm că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu investiți decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți. Mai multe detalii despre riscul aferent tranzacțiilor financiare pe www.AdmiralMarkets.ro