Interviu cu Lăcrămioara Tayari - locul 3 in competitia 'Tranzactioneaza ca un Olimpic'

Octombrie 30, 2016 18:34

Câteva sute de traderi români s-au întrecut timp de o lună în piețele financiare pentru premii totale în valoare de 20.160 RON. Competitia Tranzactioneaza ca un Olimpic a avut o singură regulă simplă - cel mai bun randament procentual câștigă, singura limitare fiind balanța minimă de intrare în competiție - 1000 RON - echivalentul sumei minime pentru deschiderea unui cont real de tranzactionare.

Cei 3 câștigători au fost decorați la Gala Forbes 500 Business Awards din 26 Octombrie, alături de cele mai creative, mai curajoase și mai întreprinzătoare personalități de business din România și vor fi promovați în ediția dedicată Forbes România și pe site-urile forbes.ro și admiralmarkets.ro. Detaliile evenimentului.

LOCUL 3 - Marioara Lacrimioara Tayari

Marioara a început competiția cu 184.7 Eur in Equity (200 in Balance) și a ajuns la 472.36 Eur la final, fără a efectua vreun depozit pe parcurs. Din cele 269 de tranzacții efectuate, 253 au fost pozitive. Pierderea maximă suferită a fost de 834.47 Eur sau 62.05% (Maximal Drawdown).


Sursa - Statement Lăcrămioarei Tayari

Interviu cu Lăcrămioara Tayari

Admiral Markets: Bună, Lăcrămioara! Felicitări pentru performața de a te clasa pe podiumul acestei competiții.Poți să ne spui încâteva cuvinte ce te-a ajutat cel mai mult să fii printre cîștigătorii acestui concurs?

Lăcrămioara: Perseverența, atitudinea pozitivă, încrederea, disciplina și educația financiară, și nu în ultimul rând, susținerea necondiționată a familiei mele (soțul și cele două fiice), mi-au deschis drumul spre succes.

Admiral Markets: Cum ți s-a părut inițiativă Admiral Markets de a organiza în premieră în România un concurs de tranzacționare pe conturi reale?

Lăcrămioara: O inițiativă extraordinară, binevenită și la momentul potrivit. Am văzut-o de la început ca pe o mare oportunitate cu un nivel de competitivitate foarte ridicat.

Admiral Markets: Dacă nu consideri a fi un secret, ce strategie de tranzacționare ai folosit?

Lăcrămioara: Diversificarea. 60% am preferat tranzacțiile cu parități valutare majore, 35% parități bazate pe materii prime și 5% parități încrucișate (cross), o combinație între strategia crossover, breakout și uneori momentum.

Admiral Markets: Cum ai ajuns să tranzactionezi alături de Admiral Markets și cât de importante sunt condițiile de tranzacționare într-o astfel de competiție?

Lăcrămioara: Am căutat combinația între calitate, condiții de tranzacționare confortabile și informații utile. Le-am găsit la Admiral Markets.Într-o competiție de o asemenea amploare cum a fost "Tranzacționeaza ca un Olimpic", a contat mult promptitudinea, gama largă de instrumente, spread-ul, efectul de levier flexibil și cerințele de marjă.

Admiral Markets: Cât timp aloci zilnic tradingului?

Lăcrămioara: În medie 4 ore/zi din care, planul de tranzacționare zilnic 40 minute, trecerea în revistă a evenimentelor ce urmează 20 minute și tranzacționarea propriu-zisă 3 ore.

Admiral Markets: Cum ai descoperit piețele financiare și ce te-a determinat să începi tranzacționarea?

Lăcrămioara: Urmând o facultate cu profil economic și un master finalizat cu lucrarea de disertație despre piața de capital din România și devenind din 2000 investitor în acțiuni listate la BVB București, derivate Sibex și, puțin mai târziu perechivalutare. Mi-am dorit independența financiară și să fiu propriul meu stăpân.

Admiral Markets: În opinia ta, care sunt cele mai importante 3 calități pe care trebuie să le aibă un trader de succes?

Lăcrămioara: Disciplina, gândirea pozitivă și perseverența.

Admiral Markets: Ce este mai important într-un concurs, să participi sau să câștigi?

Lăcrămioara: Ambele. Mai întâi să ai curajul de a participa și apoi încrederea de a câștiga.

Admiral Markets: În luna Octombrie vei fi decorată la Gală Forbes 500 Business Awards de către Ionuț Iftimoaie, ambasadorul acestei competiții. Cum crezică va fi influentată carieră ta de trader de faptul că vei deveni unul dintre cei mai mediatizați traderi din România?

Lăcrămioara: Să fiu printre cei mai mediatizați traderi din România, sună frumos și mă determină să merg mai departe, aducându-mi contribuția chiar și la dezvoltarea educației bursiere în România.

Admiral Markets: Dacă ar fi să dai câteva sfaturi utile celorlalți traderi, care ar fi acestea?

Lăcrămioara: "Drumul spre destinația noastră nu este întotdeauna unul drept. Mergem pe drumul greșit, ne pierdem, ne întoarcem. Poate nici nu este important pe ce drum plecăm. Poate ce contează este că pornim pe unul." (Barbara Hall) Urmați-vă drumul ales cu credință, disciplină și pregătire financiară. E primordial să știi ce se întâmplă cu banii tăi. Numai de noi depinde viitorul nostru!

Devino si tu un erou in tranzactionare - urmează cursul gratuit de 21 zile adresat incepatorilor

zero to hero, forex trader

[WEBINAR] Click Aici pentru a-i cunoaște pe cei 3 câștigători