Interviu cu Lăcrămioara Tayari

Septembrie 07, 2016 18:14

Bună, Lăcrămioara!

Felicitări pentru performața de a te clasa pe podiumul acestei competiții.

Admiral Markets: Poți să ne spui încâteva cuvinte ce te-a ajutat cel mai mult să fii printre cîștigătorii acestui concurs?

Lăcrămioara: Perseverența, atitudinea pozitivă, încrederea, disciplina și educația financiară, și nu în ultimul rând, susținerea necondiționată a familiei mele (soțul și cele două fiice), mi-au deschis drumul spre succes.

Admiral Markets: Cum ți s-a părut inițiativă Admiral Markets de a organiza în premieră în România un concurs de tranzacționare pe conturi reale?

Lăcrămioara: O inițiativă extraordinară, binevenită și la momentul potrivit. Am văzut-o de la început ca pe o mare oportunitate cu un nivel de competitivitate foarte ridicat.

Admiral Markets: Dacă nu consideri a fi un secret, ce strategie de tranzacționare ai folosit?

Lăcrămioara: Diversificarea. 60% am preferat tranzacțiile cu parități valutare majore, 35% parități bazate pe materii prime și 5% parități încrucișate (cross), o combinație între strategia crossover, breakout și uneori momentum.

Admiral Markets: Cum ai ajuns să tranzactionezi alături de Admiral Markets și cât de importante sunt condițiile de tranzacționare într-o astfel de competiție?

Lăcrămioara: Am căutat combinația între calitate, condiții de tranzacționare confortabile și informații utile. Le-am găsit la Admiral Markets.Într-o competiție de o asemenea amploare cum a fost "Tranzacționeaza ca un Olimpic", a contat mult promptitudinea, gama largă de instrumente, spread-ul, efectul de levier flexibil și cerințele de marjă.

Admiral Markets: Cât timp aloci zilnic tradingului?

Lăcrămioara: În medie 4 ore/zi din care, planul de tranzacționare zilnic 40 minute, trecerea în revistă a evenimentelor ce urmează 20 minute și tranzacționarea propriu-zisă 3 ore.

Admiral Markets: Cum ai descoperit piețele financiare și ce te-a determinat să începi tranzacționarea?

Lăcrămioara: Urmând o facultate cu profil economic și un master finalizat cu lucrarea de disertație despre piața de capital din România și devenind din 2000 investitor în acțiuni listate la BVB București, derivate Sibex și, puțin mai târziu perechivalutare. Mi-am dorit independența financiară și să fiu propriul meu stăpân.

Admiral Markets: În opinia ta, care sunt cele mai importante 3 calități pe care trebuie să le aibă un trader de succes?

Lăcrămioara: Disciplina, gândirea pozitivă și perseverența.

Admiral Markets: Ce este mai important într-un concurs, să participi sau să câștigi?

Lăcrămioara: Ambele. Mai întâi să ai curajul de a participa și apoi încrederea de a câștiga.

Admiral Markets: În luna Octombrie vei fi decorată la Gală Forbes 500 Business Awards de către Ionuț Iftimoaie, ambasadorul acestei competiții. Cum crezică va fi influentată carieră ta de trader de faptul că vei deveni unul dintre cei mai mediatizați traderi din România?

Lăcrămioara: Să fiu printre cei mai mediatizați traderi din România, sună frumos și mă determină să merg mai departe, aducându-mi contribuția chiar și la dezvoltarea educației bursiere în România.

Admiral Markets: Dacă ar fi să dai câteva sfaturi utile celorlalți traderi, care ar fi acestea?

Lăcrămioara: "Drumul spre destinația noastră nu este întotdeauna unul drept. Mergem pe drumul greșit, ne pierdem, ne întoarcem. Poate nici nu este important pe ce drum plecăm. Poate ce contează este că pornim pe unul." (Barbara Hall) Urmați-vă drumul ales cu credință, disciplină și pregătire financiară. E primordial să știi ce se întâmplă cu banii tăi. Numai de noi depinde viitorul nostru!

Vizualizeaza raportul tranzactiilor Lăcrămioarei Tayari in perioada concursului.

Avertisment: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți.