Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Cum ar putea fi afectate piețele de noul război cibernetic?

Octombrie 13, 2018 03:06

Media financiară a raportat de mai multe ori tensiunile comerciale în desfășurare între Statele Unite și China. Cu toate acestea, în timp ce lucruri precum tarifele comerciale sunt larg vorbite în domeniul public, există o bătălie ascunsă care a început să aibă impact asupra pieței bursiere din SUA - în special asupra acțiunilor din sectorul de tehnologie.

Noul război cibernetic

Un raport al agenției Bloomberg sugerează că China a folosit microcipuri pentru a infiltra companii americane precum Apple și Amazon. Potrivit raportului, totul a început cu Amazon, care executa un proces de due-diligence un sistem cloud extrem de sigur pe care Amazon Web Services (AWS) îl construia pentru CIA.

După ce o terță parte a făcut câteva teste, a fost găsit un microcip în serverele AWS care nu figura pe designul original al plăcii de bază. Microcipul a fost dezvoltat de compania Super Micro Computer din San Jose, care este cel mai mare furnizor de plăci de bază pentru servere din lume și care este activ în operațiunile cu drone ale CIA și în rețelele tuturor navelor de război ale SUA.

Raportul sugerează că spionii militari chinezi au fost infiltrați în centrele de producție Super Micro Computers din China, cu peste 30 de corporații americane considerate a fi infectate.

Cum a reacționat piața?

Piața a reacționat în consecință, iar în data de 4 octombrie, în aceeași zi în care a fost publicat raportul, indicele Nasdaq 100 a înregistrat o scădere bruscă a valorii, așa cum este evidențiată de caseta albastră de mai jos:

Sursa: Admiral Markets MT4 NQ100 – Interval: 6 august 2018 - 8 octombrie 2018

De ce a suferit indicele Nasdaq 100 un impact atât de mare ca urmare a știrii publicate? Unul dintre motivele majore este că Nasdaq 100 (sau NQ100, pe platforma Admiral Markets) este alcătuit din cele mai mari 100 de companii de tehnologie listate la bursa Nasdaq din New York.

Indicele este produs prin luarea unei valori medii ponderate a prețului tuturor companiilor din cadrul acestuia, inclusiv:

Apple

Amazon

Alphabet (Google)

Facebook

Microsoft

Tesla

Tranzacționarea volatilității burselor de valori din SUA

Potrivit unui raport al site-ului american de știri și informații Axios, știrile „pe surse" despre infiltrarea Chinei au venit direct de la Casa Albă. Cel mai important, sursele sugerează că o să mai urmeze și altele, ca urmare a faptului că intenționează să lanseze un nou atac administrativ la adresa Chinei pe aspecte legate de comerțul exterior.

Acest lucru face ca perioada actuală să devină interesantă în a tranzacționa volatilitatea piețor bursiere din SUA. Dar, este tranzacționarea acțiunilor diferită față de orice altă piață, cum ar fi cea valutară sau cea a materiilor prime? Depinde... pe anumite aspecte există, pe altele nu.

De exemplu: dinamicile simple ale prețurilor acțiunilor sunt prezente pe toate piețele. Acest lucru se datorează faptului că aceste modele sunt dezvoltate utilizând graficele cu bare, care reflectă deschiderea, minimul, maximul și închiderea pentru un anumit interval de timp al unui instrument. Să aruncăm o privire la graficul zilnic al Amazon:

Sursa: Admiral Markets MT4 AMZN – Interval: 13 august 2018 - 8 octombrie 2018

Putem observa că prețul inițial s-a străduit să depășească nivelul de 2007,70 de dolari la prima atingere a liniei orizontale negre, pe 13 septembrie. Piața a revenit la același nivel pe 27 septembrie și a mai avut o încercare în acest sens.

Cu toate acestea, acțiunea prețului din 1 octombrie va fi cea mai interesantă pentru traderi. Acest lucru se datorează faptului că formațiunea grafică este cunoscută sub numele de „pin-bar reversal", în care comercianții s-ar aștepta, mai degrabă ca prețul să scadă după o astfel de formațiune.

Tranzacționarea acestui tip particular de model de reversare a acțiunii de preț ar fi putut duce la vânzarea acțiunilor deținute sau la inițierea unei poziții short.

Nivelul intrării în piață, ordinul Stop-Loss, ținta de profit și riscul

Un posibil nivel de intrare ar putea fi undeva sub nivelul de minim al barei, cu un nivel al ordinului stop-loss peste nivelul de maxim. În exemplul barei cotației Amazon, acest lucru ar fi condus la un preț de intrare de 2.003,35 de dolari și a unuia de stopare la 2.032,98 de dolari.

Cu un risc total de 29,63 USD (2,032.98 - 2.003,35), tranzacționarea a 10 loturi ar fi dus la o pierdere de aproximativ 296,30 de dolari. Țintirea unui nivel al cotației în zona a 1.875 de dolari, ar fi putut avea ca rezultat un profit de aproximativ 1.283,50 de dolari, pe 5 octombrie.

Deschide un cont de tranzacționare Forex & CFD

Acest material nu conține și nu trebuie interpretat ca având în componență sfaturi de investiții, recomandări de investiții, oferte sau solicitări de tranzacții cu instrumente financiare. Te rugăm să reții că o astfel de analiză de tranzacționare nu este un indicator fiabil pentru nici o performanță actuală sau viitoare, deoarece circumstanțele se pot schimba în timp. Înainte de a lua orice decizie de investiții, ar trebui să soliciți sfaturi de la consultanți financiari independenți pentru a te asigura că înțelegi riscurile.


Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 84% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.