Cum tranzacționăm criptomonedele?

Septembrie 22, 2017 12:11

În timp ce, pentru un nou instrument, tranzacționarea acestuia ar fi putea legată de evenimente și circumstanțe extraordinare, cum ar fi "divizarea", care este actualul subiect legat de bitcoin, cu siguranță există posibilitatea ca investitorii să aibă parte de multe oportunități asociate acestui tip de instrumente.

Nu putem exclude posibiltatea ca unele dintre aceste criptomonede ar putea oferi traderilor oportunități de investiții similare achiziționarii acțiunilor Microsoft la prețul ofertei publice inițiale.

Dacă ați fi avut inspirația să cumpărați 100 de acțiuni Microsoft, odată cu oferta publică inițială din 13 Martie 1986, la prețul de închidere de aproximativ 28USD din ziua respectiva acum ați avea 28,800 de acțiuni, având în vedere cele nouă divizări de-a lungul anilor.

Luând ca reper prețul final de închidere al acțiunilor companiei, cel de 73,04 dolari, investiția dumeavoastră ar fi valorat 2,1 milioane de dolari în acest moment.

Sau o creștere de peste 750 de ori!

Nimeni nu poate ști viitorul criptomonedelor. Fie dacă vor continua să aducă bucurie în rândul investitorilor sau dacă popularitatea lor va lua sfârșit asemenea "bulei tehnologice". Care ar putea fi cel mai nou și interesant val de criptomonede ce se vede la orizont, ce alte criptomonede am putea urmări și tranzacționa în anii ce urmează sau care dintre cele deja existente vor dispărea.

Ce se poate spune însă despre aceste criptomonede este că în prezent reprezintă un subiect fierbinte printre investitori. Se datorează faptului că aceste tipuri de instrumente investiționale se bazează pe tehnologie, domeniu cu o cotă de interes în creștere, atât pentru investitorii individuali, cât și pentru cei instituționali.

Ca de altfel până în acest moment, nu vom încerca să prezicem viitorul sau încotro va evolua prețul acestor instrumente financiare (aceste aspecte le vom lăsa în seama fiecărui investitor, observator al pieței și timpului), ci vom puncta câteva motive pentru care ați alege să tranzacționați instrumentul numărul 1 ca popularitate, alături de un partener de încredere precum Admiral Markets.

Care sunt avantajele tranzacționarii CFD-urilor criptomonedelor cu Admiral Markets?

Sunt 5 aspecte importante pe care traderii trebuie să le urmărească atunci când au de-a face cu criptomonede - reglementarea brokerului, securitatea fondurilor, levierul , taxe și comisioane și protecția capitalului.

1. Reglementarea

Admiral Markets este o instituție financiară reglementată de Autoritatea de Conduita Financiară a Marii Britanii (FCA). Compania este de asemenea reglementată de MiFID, aceasta intrând în vigoare la 1 noiembrie 2007. Aceasta reglementează piețele pentru instrumentele financiare pentru a furniza servicii și activități de investiții în Spațiul Economic European (SEE). SEE include 28 de state membre ale UE, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Tranzacționarea printr-un intermediar reglementat pentru servicii financiare nu ar trebui să fie subestimată ca termen de comparație cu altul. Este important pentru că vă oferă siguranța fondurilor dumneavoastră.

Datorită reglementării pe care o deține Admiral Markets, oricare persoană fizică sau juridică are dreptul de a putea fi compensată prin fondul de compensare FSCS (Financial Services Compensation Scheme). Suma compensatorie se poate ridica până la maximum 50.000 GBP.

Dacă banca la care sunt păstrate în conturi separate fondurile clienților ajunge în lichidare, atunci toate pierderile vor fi împărțite de către clienți proporțional cu suma totală deținută în banca insolventă. Orice pierdere a fondurilor este acoperită de FSCS în limita a 75.000 GBP pentru fiecare client.

2. Posibilitatea de a tranzacționa criptomonede cu levier

Majoritatea traderilor urmărește volatilitatea instrumentului financiar pe care îl tranzacționează. În cazul criptomonedelor, volatilitatea își face din plin simțită prezența, iar uneori pentru traderii mai conservatori poate fi puțin prea mult. Prin urmare, înainte de a începe să tranzacționați cu aceste instrumente, asigurați-vă că sunt potrivite pentru dumneavoastră.

Trebuie avut în vedere că o mișcare a pieței de 10 sau chiar 20 de procente a prețurilor monedelor virtuale într-o singura zi nu reprezintă ceva neobișnuit.

O veste și mai buna pentru traderii speculativi este aceea că pot folosi levierul atunci când tranzacționează criptomonede printr-un cont Admiral Markets. Levierul obișnuit pentru aceste monede digitale este de 1:5.

În aceeași măsura, puteți să vă bucurați să găsiți o poziție pe criptomoneda dumneavoastră preferată, cu o valoare (depășind suma disponibilă ca garanție pe cont) de cinci ori mai mare decât capitalul disponibil.

Trebuie reținut, totodată, că tranzacționarea cu un levier ridicat vă poate crește nivelul profiturilor, dar și pe cel al pierderilor. Prin urmare, levierul trebuie folosit cu multă înțelepciune.

veți întreba, probabil, de ce ați folosi levierul pentru a tranzacționa cu un instrument care este deja foarte volatil?

Răspunsul este simplu. În primul rând, dumneavoastră puteți decide dacă sau cat de mult doriți să-l utilizați ( tranzacționând cu Admiral Markets)

În al doilea rând, levierul vă eliberează capital pe care îl puteți utiliza pentru tranzacționarea altor instrumente (valute, acțiuni, indici bursieri, mărfuri etc.). Fie că utilizați capitalul liber pentru a specula sau îl veți folosiți pentru a vă proteja în cazul unei modificări negative la nivelul prețurilor criptomonedelor(folosind instrumente cu corelate invers cu acestea), depinde doar de dumneavoastră.

În orice caz, dumneavoastră veți alege dacă veți dori să vă folosiți de o astfel de posibilitate sau nu.

3. Taxe si comisioane

Înainte de a începe sa tranzacționați criptomonede, ar fi o idee bună să vă familiarizați cu costurile asociate acestor tranzacții. Acestea reprezintă un aspect serios și demn de luat în considerare, în special când tranzacționați criptomonede, pentru că vă pot reduce profitailitatea.

Avantajul tranzacționării acestor instrumente cu Admiral Markets consta în faptul că nu exista alte taxe sau comisioane în afara spread-ului. Nu exista costuri atunci când doriți sa vă convertiți fondurile și nici atunci când doriți să transferați fonduri către sau din contul dumneavoastră (dacă tranzacționați).

Rețineți ca majoritatea platformelor de tranzacționare impune taxe și comisioane foarte ridicate pentru traderii. Vă vom prezenta câteva astfel de costuri, spread-ul fiind doar o parte a ecuației.

Costurile cel mai des întâlnite impuse de acele platforme sunt 5 la număr:

  • Primul și cel mai răspândit este cel legat de utilizarea serviciului respectivei platforme de tranzacționare. Acesta poate varia în funcție de companie începând de la 0.2% până aproape de 3%. Acest lucru se poate afla foarte ușor deoarece este afișat pe site-ul respectiv.
  • Al doilea comision este cel pentru depuneri sau retrageri. În funcție de metoda de depunere acest comision poate să varieze destul de mult. Există operatori care au 0% comision la depunerea prin transfer bancar, dar poate ajunge până la 4% în cazul în care se utilizează un card de debit. Acum, costurile pot ajunge la anumite procente ridicate dacă luăm în considerare i primul cost.
  • Și comisioanele nu se termina aici. Unele platforme vă vor atribui un cost dacă veți dori să descarcați bitcoin. Și deși nu este la fel de des întâlnit ca cel pentru depunere, el totuși exista și variază în limite foarte mari.
  • Există încă două tipuri de comisioane pe care trebuie să le aveți în vedere. Primul este legat de costul procesului de depunere și vine din partea instituției bancare cu care lucrați. De exemplu, dacă transferați fonduri prin transfer bancar, banca dumneavoastră vă va percepe o taxă. Aceste taxe de transfer bancar variază de la o bancă la alta ,fiind stabilite în mare măsură în funcție de suma pe care doriți să o depuneți. Ele pot reprezenta un procent important din fondurile dumneavoastră, mai ales dacă ați decis să investiți o sumă relativ mai mică.
  • Și ultimul cost pe care l-ați avea ar fi acela legat de conversia fondurilor. De exemplu, dacă aveți euro,și doriți să tranzacționați criptomonede (care sunt cotate în mod obișnuit în dolari) va fi necesar sa achitați o taxa pentru conversia din euro în dolari.


4. Lichiditate constantă și cotații

Un alt avantaj al tranzacționării CFD-urilor cu Admiral Markets este lichiditatea. În contrast , tranzacționarea cu monedele virtuale ale unei burse de valori, care poate avea o criză temporară de lichiditate și chiar o prăbușire în urma atacurilor hackerilor sau a furtului cibernetic, CFD-urile tranzacționate la Admiral Markets vă oferă o lichiditate constantă. Această lichiditate este garantată de mai multe dintre cele mai mari piețe de criptomonede din lume.

Acest lucru vă protejează în mare măsură de evenimentele negative descrise mai sus, dacă tranzacționați cu un anumit broker de criptomonede ce vă poate aduce pierderi financiare substanțiale.

Nu putem să nu menționăm faptul că dacă tranzacționați alte criptomonede decât bitcoin, acestea vor fi transformate în bitcoin atunci când veți dori să cumpărați sau să vindeți monedele respective. Acest lucru vine asociat cu costuri și riscuri de lichiditate suplimentare.

Admiral Markets vă oferă oportunitatea de a tranzacționa pe cele mai mari trei piețe din lume după capitalizare, fără a fi nevoie ca fondurile să fie convertite în bitcoin și fără alte costuri suplimentare.

5. Protecție împotriva volatilității și a balanței negative

După cum am menționat deja, criptomonedele sunt instrumente financiare relativ noi și nu sunt asigurate de "criza monetară" la un preț similar cu ceea ce am văzut pe ether. Adessea, vedem și volatilitatea extremă în tranzacționarea acestor valute virtuale.

Cu toate acestea, datorită aplicației speciale a Admiral Markets - MT4 Editia Supremă, pentru a se putea proteja împotriva volatilității, traderii pot beneficia de funcțiile suplimentare de asigurare împotriva prăbușirii "atipice" a ofertei criptomonedelor.

În plus, Admiral Markets oferă clienților săi o politică de protecție împotriva soldului negativ, care vă asigură liniștez că pierderea dumneavoastră (sub rezerva anumitor condiții descrise în termenii și condițiile generale Admiral Markets) nu va depăși suma depusă.

Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.