Cum distruge NETFLIX viitorul Televiziunii si cum poti profita

Mai 23, 2016 17:24

Netflix ( #NTFL) este în acest moment compania care domină tânăra, dar extrem de costisitoarea industrie media la-cerere. Oferind conținut la-cerere, realizând show-uri originale și convingătoare, utilizând datele abonaților pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor și lăsând consumatorii să consume conținutul în maniera dorită, Netflix forțează operatorii de cablu să shimbe modul în care gândesc business-ul. Pe termen lung, succesul înregistrat de Netflix poate fi privit ca un prim pas în renunțarea la televiziunea prin cablu.

Netflix este în esență un depozit de conținut, incluzând filme, documentare, show-uri TV și programe educaționale. Clienții plătesc o sumă lunară și pot consuma orice conținut doresc, în orice moment, în oricare platformă. Practic, reprezintă prima întrerupere majoră a televiziunii, care a fost mediul dominant încă de la începutul secolului 20.

Distrugerea Competiției

Netflix a început modest, ca un site unde se puteau închiria DVD-uri online recepționate prin email. În această versiune, a concurat cu televiziunea pentru delectarea oamenilor, dar în principal și în mod direct cu centrele fizice de închiriere. Netflix a venit apoi cu emisiuni la cerere, detașându-se de locațiile de închiriere și televiziuni în multe moduri, consumatorii fiind capabili să vizioneze ceea ce doreau...când doreau.

Această inovație a provocat încheierea activității de închiriere de filme și totodată companiile de cablu și rețelele de televiziune să înceapă să ofere conținut la-cerere. La scurt timp, Netflix a început să concureze rețelele de televiziune pentru conținut original. În timp ce televiziunele aprobau doar emisiuni bazate pe episoade pilot, Netflix a devenit o destinație mai atractivă pentru realizatorii de show-uri și scenariști, deoarece le-a oferit contracte în avans pentru a crea un întreg sezon sau chiar două. Netflix a început, de asemenea, să încarce sezoane întregi dintr-o dată, creând în esență atmosfera de vizionarea după propriul chef, în contrast cu modelul de difuzare al televiziunilor, în general o dată pe săptămână. Multe rețele de televiziune experimentează acum acest model, chiar dacă asta înseamnă sacrificarea veniturilor din publicitate.

Inovații pentru a Rămâne în Top

În plus, realizatorii de show-uri au primit libertate să-și difuzeze propriile creații fără restricții sau aprobare din partea rețelei. Astfel, unele dintre cele mai bune noi emisiuni de televiziune au apărut pe Netflix, nu la rețele de televiziune, incluzând aici "House of Cards", "Orange Is the New Black" și "Daredevil". Succesul Netflix a forțat rețelele de televiziune să devină mai agresive în pastrarea talentelor, plătindu-i mai generos și oferindu-le mai multă libertate.

O sursă a succesului Netflix și implicit a aprecierii prețului acțiunilor la bursă de la 8$ în 2012 la aproximativ 100$ astăzi (Netflix este listată la bursă cu simbolul #NTFL) a fost conținutul original, ce a creat o bază de utilizatori loiali. #NTFL a fost liderul pieței în 2015, cu +134%.

netflixCum poti monitoriza și tranzacționa NETFLIX direct în browser sau cu aplicatia pentru mobil.

O altă inovație a fost cercetarea agresivă a comportamentului utilizatorilor. Aceste date au fost inițial gândite să servească clienții și să-i ajute să găsească un conținut la care ar apela ei. Oricum, Netflix utilizează, de asemenea, aceste date pentru a determina ce tip de conținut original ar trebui să creeze. Acest lucru a făcut ca Netflix să fie mai eficientă pe partea de producție. Lăsând producătorii să decidă conținutul și nu executivii și căutând tinere talente pe care audiențele deja le îndrăgeau, reprezintă alți factori cheie din spatele succesului înregistrat de Netflix.

Netflix a forțat, de asemenea, industria TV să își schimbe obiceiurile, oferindu-le clienților flexibilitatea de a consuma conținut exact în modul în care își doresc în funcție de nevoile lor. Clienții pot viziona aceeași emisiune TV sau un film pe calculator, ecranul televizorului, tabletă, telefon sau consolă. Până în urmă cu câțiva ani, televiziunea de masă putea fi consumată doar la televizor. Desigur, Netflix este vinovat în mare parte de această schimbare.

Concluzia

Succesul înregistrat de Netflix este considerat o amenințare existențială pentru industria TV. Mulți consumatori au renunțat deja la televiziunea prin cablu, Netflix costând de 5 ori mai puțin decât majoritatea pachetelor oferite de operatori.

În plus, nu există reclame agasante. Renunțarea la cablu este marea temere a rețelor de televiziune. Nu ar mai încasa venituri pentru prezența în pachetele operatorilor de cablu.

Fenomenul Netflix aduce acest lucru mai aproape de realitate și amenință și România.

NETFLIX va deschide ICEEfest 2016, la București, cu prima prezentare pe care a susținut-o până acum la un eveniment din estul Europei.

ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – este organizat în parteneriat cu Orange, cu sprijinul Volkswagen, XAXIS, BCR, Prometheus și Admiral Markets.

Află cum poți tranzacționa trendurile din internet și IT

Vino la ICEEfest

cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrală și de Est și cunoaște-i pe oamenii care te fac să dai Like, Play, Search sau Add to Basket.

Vizitează standul Admiral Markets pentru asistență și activarea contului de tranzacționare.

Participă la Seminar

Te așteptăm la sediul din București zona pieței Victoriei, str. Buzesti 76-80, et. 9, clădirea Premium Point: Marti 14 Iunie, ora 19:00

Înregistrează-te aici sau contactează-ne la 0213151513 sau info@admiralmarkets.ro

Cristian Cochințu,
Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți