Ce sunt acțiunile FANG și de ce Investitorii le adoră?

Mai 18, 2016 18:45Când aud termenul FANG, majoritatea oamenilor se gândesc la Dracula. Ei bine, nu este vorba despre legende vii și vampiri căutați de americani, ci despre acțiuni – și niște investiții cu adevărat inspirate.

FANG, acronimul creat de Jim Cramer în urmă cu câțiva ani, reprezintă grupul celor mai populare și performante patru acțiuni din memoria recentă – Facebook Inc. (#FB), Amazon.com Inc. (#AMZN), Netflix Inc. (#NFLX) si Google Inc. (#GOOGL)

În 2015, FANG a fost liderul bursei americane, cu un câștig de 82.7%, comparativ cu -0.7% înregistrat de indicele S&P500. Netflix și Amazon au dominat topul cu 134.4%, respectiv 117.8%, urmate de Google cu 44.6% și Facebook cu 34.1%.

  • Netflix se află într-o expansiune globală, adunând subscriberi cu o viteză amețitoare în încercarea de a deveni principalul serviciu de conținut pe bază de abonament (video content).
  • Google domină segmentul căutărilor pe internet (search) și prin subsidiara sa Youtube este lider în zona de video pe internet.
  • Amazon a demonstrat că modelul său de business dă roade, extinderea continuă, confirmând statutul de lider global in comertul electronic (e-commerce).
  • Facebook a devenit cel mai important jucător în publicitatea pe mobil, cu aproape 2 miliarde de utilizatori activi lunar ce pot impulsiona veniturile rețelei de socializare (social network).

Este dificil să nu fi optimist în privința viitorului celor 4 acțiuni FANG. În același timp, mulți și-au învățat lecția dură a Wall Street-ului: "copacii nu cresc până la cer". Chiar și business-urile cu o dezvoltare rapidă ajung la maturitate în cele din urmă. Când asta se împâmplă, companiile își ating potențialul și rata de creștere scade – un proces care ar putea afecta fenomenul FANG.

Data viitoare când te gândești la termenul FANG, nu te speria! PROFITĂ!

Profită, atât de creștere (BUY), cât și de scădere (SELL) cu ajutorul contractelor pe diferență (CFD).

Altfel spus, tranzacționează trendurile din internet și IT!

Dacă vrei să afli mai multe despre acțiunile FANG și cum poate fi speculat succesul, dar și declinul celor mai populare companii de tehnologie, iată 3 modalitatăți:

Vino la ICEEfest

cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrală și de Est și cunoaște-i pe oamenii care te fac să dai Like, Play, Search sau Add to Basket.

Vizitează standul Admiral Markets pentru asistență și activarea contului de tranzacționare.

Participă la Seminar

Te așteptăm la sediul din București zona pieței Victoriei, str. Buzesti 76-80, et. 9, clădirea Premium Point: Marti 14 Iunie, ora 19:00

Înregistrează-te aici sau contactează-ne la 0213151513 sau info@admiralmarkets.ro

Testează cu bani virtuali

tranzacționarea contractelor pe diferența de preț a celor mai importante acțiuni si indici bursieri CFD. Accesează platforma pentru browser (web.admiralmarkets.com -> File/Open a Demo Account) sau aplicația MetaTrader 4 pentru mobil, disponibilă gratuit in GooglePlay si AppStore.

Și nu uita:

Cristian Cochințu,
Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți