Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Ce este Litecoin?

Octombrie 10, 2017 11:56

Este Litecoin ruda mai mică a Bitcoin? Cu toate că Bitcoin este, fără îndoială, o criptomonedă mult mai cunoscută, veți rămâne totuși surprinși să aflați că Litecoin a apărut cu mai bine de cinci ani în urmă.

Este timpul să aruncăm o privire mai de aproape asupra ce reprezintă Litecoin și cum se compară el cu Bitcoin!

Acest articol are scopul de a răspunde întrebărilor cheie, cum ar fi: Cum funcționează Litecoin? Cum s-a lucrat la crearea Litecoin? Este Litecoin riscant?

Vom începe cu întrebarea cea mai simplă: ce este Litecoin?

Litecoin este o criptomonedă de tip peer-to-peer. Este un proiect software open-source lansat sub licența MIT/X11, ceea ce înseamnă că are restricții limitate cu privire la re-utilizarea acestuia.

Litecoin este, în multe privințe, similar cu Bitcoin, deoarece este, de asemenea, considerată o monedă digitală și un sistem de plată digital. Tehnicile de criptare Litecoin sunt folosite pentru două caracteristici foarte importante:

1. Reglementează generarea de unități Litecoin;

2. Verifică transferul de fonduri și securizează tranzacțiile.

Deși Litecoin și Bitcoin sunt similare în multe aspecte, există totuși câteva diferențe majore între cele două criptomonede.

Care este diferența dintre Litecoin și Bitcoin?

Unii traderi consideră că, dacă Bitcoin este echivalentul aurului, atunci Litecoin ar putea fi comparat cu argintul, acesta fiind, de fapt, planul pe care dezvoltatorii Litecoin l-au avut în minte atunci când l-au creat.

Deși Litecoin si Bitcoin au multe caracteristici similare, există totuși și câteva aspecte care le diferențiază:

1. Litecoin oferă o confirmare mai rapidă: Rețeaua Litecoin își propune să proceseze un block la fiecare 2,5 minute, în loc de 10 minute în cazul Bitcoin, aspect care conform dezvoltatorilor permite o confirmare a tranzacțiilor mult mai rapidă. Totuși există și un dezavantaj, reprezentat de probabilitatea mai ridicată de apariție a block-urilor orfane.

2. Litecoin folosește un algoritm hashtag diferit: Litecoin folosește scrypt în algoritmul proof-of-work, o funcție secvențială de memorie-hard care necesită asimptotic mai multă memorie decât un algoritm care nu folosește această funcție.

3. Rețeaua Litecoin va crea mai multe monede: Litecoin va genera 84 de milioane de Litecoins, adică de patru ori mai multe unități monetare decât va emite rețeaua Bitcoin.1

În ansamblu, Litecoin poate procesa și gestiona un număr mult mai mare de tranzacții, fapt ce conduce la o reducere a potențialelor blocaje, așa cum se întâmplă uneori cu Bitcoin. Pentru o imagine de ansamblu asupra acestor criptomonede, vă rugăm sa priviți imaginea de mai jos.

Avantajele pot include o rezistență sporită la un atac de tipul double spending față de Bitcoin, în aceeași unitate de timp.

Sursa: Coin Desk 2

Care este abrevierea pentru Litecoin?

Abrevierea pentru Litecoin este pur și simplu LTC, aplicându-se același principiu ca și în cazul USD (US Dollar) sau EUR (Euro).

Litecoin poate, de asemenea, să formeze o pereche și cu alte valute, caz în care pentru perechea Litcoin vs. dolar, de exemplu, vom folosi abrevierea LTC/USD.

În cazul în care nu ați știut deja, acum aveți posibilitatea să tranzacționați Litecoin (LTCUSD), pe un cont demo, fără riscuri, cu Amiral Markets! Faceți o încercare astăzi!

Cont Demo gratuit

Cum funcționează Litecoin?

Litecoin este o rețea online pe care oamenii o pot utiliza pentru a efectua plăți de la o persoană la alta. Aceasta rețea este peer-to-peer și descentralizată, ceea ce înseamnă că nu este controlată de nicio entitate sau guvern.

Sistemul de plăți nu permite folosirea monedelor fizice, cum ar fi dolarul sau euro, utilizând în schimb o unitate de cont proprie, numită și Litecoin (simbol: L sau LTC). Acesta este motivul pentru care veți vedea adesea Litecoin clasificată ca o monedă virtuală sau digitală. Litecoins pot fi cumpărate și vândute în schimbul banilor tradiționali la o varietate de exchange-uri online.

Ce este tehnologia Blockchain?

Litecoin are la bază tehnologia blockchain, la fel ca Bitcoin. Potrivit Litecoin, block-ul utilizat este capabil să gestioneze un volum mult mai mare de tranzacții decât concurentul său - Bitcoin".3

Litecoin are o frecvență mai ridicată de generare a block-urilor, ceea ce înseamnă că rețeaua suportă mai multe tranzacții și beneficiază de timpi mai rapizi de confirmare.

Ce este „Mineritul"?

Noi Litecoins sunt create în mod regulat. Crearea de noi monede este se realizează printr-un proces special denumit „minerit" care, de fapt, nu este altceva decât un serviciu de gestionare a datelor.

Modul în care Litecoin se asigură că există doar un singur block este prin a le face extrem de greu de produs. În loc să producă block-uri la alegere, „minerii" trebuie să facă un hash criptografic al blocului care îndeplinește anumite criterii și singura modalitate de a găsi unul este de a calcula mai multe până când veți avea noroc și veți găsi unul care funcționează.

Acest proces se numește „hashing". „Minerul" care reușește sa creeze cu succes un block nou este recompensat cu 25 de Litecoins proaspăt create.

La fiecare câteva zile, dificultatea criteriilor pentru procesul de hashing este ajustată în funcție de cât de frecvent apar block-urile, astfel încât o mai mare concurență între „mineri" va conduce la mai multă muncă pentru a găsi un block.

De unde provine Litecoin?

Creșterea ofertei Litecoin este descentralizată și ghidată de protocolul Litecoin, cel care atribuie crearea de monede noi participanților Litecoin.

Numărul maxim de Litecoins este limitat la 84 de milioane în total, dar nu toate monedele au fost create încă, în prezent existând circa 51,7 milioane de monede puse în circulație, ceea ce reprezintă aproximativ 61,6% din total.

Odată ce au fost create 11,3 milioane de monede noi, recompensa pentru „minerit" a block-urilor va scădea de la 25 la 12,5 de monede, lucru care este așteptat să se producă în august 2019.

Sursa: Litecoin Block Half 3


Cine a inventat Litecoin?

Se consideră că Litecoin a fost lansat printr-un client open-source pe GitHub, la data de 7 octombrie 2011, de către Charlie Lee, fost angajat Google. A fost o derivare a clientului Bitcoin Core, dar cu diferențe majore, printre care un timp de generare redus al block-urilor (2,5 minute), creșterea numărului maxim de monede, un algoritm de hashing diferit și o interfață grafică ușor modificată.

Webinarii gratuite

Când a fost creat Litecoin?

Deși a fost conceput în octombrie 2011, istoricul financiar al Litcoin datează din noiembrie 2013, atunci când echipa de dezvoltare a lansat prima versiune 0.8.5.1, iar valoarea Litcoin a cunoscut o creștere impresionantă, reușind în numai 24 de ore sa facă un salt de 100% al valorii.

La începutul lui decembrie 2013 a fost lansata o nouă versiune, care a adus îmbunătățiri cu privirea la reducerea costurilor de tranzacție de 20 de ori și la creșterea performantei și securității clientului și a rețelei Litcoin.

Ar trebui să încerci să „minezi" Litecoins ?

Opinia noastră este că tranzacționarea Litecoin ar putea fi mai profitabilă decât „minarea datelor". Prin utilizarea celei mai avansate platforme MetaTrader 4 și MetaTrader 4 Ediția Supremă, costurile sunt mult mai scăzute decât achiziția așa-numitelor echipamente ASIC, care sunt foarte costisitoare și departe de a fi o investiție sigură. Există o mulțime de riscuri asociate procesului de „minare" cum ar fi:

1. Dificultate exponențială de rețea: dificultatea va crește pe măsură ce „mineri" mai mulți și mai rapizi se vor alătura rețelei, și va conduce la o scădere a profitabilității. Din acest motiv, este important să faceți o previziune realistă asupra dificultății pe care o veți putea întâmpina în viitorul apropiat.

2. Valoarea de revânzare potențial scăzută: echipamentele ASIC pot „mina" extrem de eficient, dar acesta este singurul lucru pentru care poate fi utilizat. Nu poate fi folosit în alte scopuri, deci valoarea de revânzare este foarte scăzută.

3. Întârzierile la livrare: Nu doriți ca hardware-ul dumneavoastră să fie livrat cu luni întârziere după ce l-ați comandat. Legat de acest subiect, au existat numeroase recenzii slabe pe internet despre pre-comanda echipamentului hardware-ului pentru minerit.

4. Consumul de energie: Nu doriți să plătiți mai mult pentru energia electrica decât câștigați din „minerit" Litecoins, nu?

Pe scurt, tranzacționarea Litecoin vs. USD ar trebui sa fie mai interesantă, mai profitabilă și mai puțin costisitoare.

Unde poți să folosești Litecoins?

Litecoin poate fi folosit și cheltuit pentru o listă lungă de produse de la diferite tipuri de comercianți. Primul pas, îl reprezintă descărcarea unui portofelul electronic Litecoin pentru a putea achiziționa Litecoins de la o casa de schimb, care apoi se pot folosi pentru a cumpăra bunuri și servicii.

Cine sprijină Litecoin?

Litecoin funcționează independent de orice bancă centrală, spre deosebire de celelalte monede bine cunoscute, cum ar fi dolarul american sau euro.

Rețeaua Litecoin nu beneficiază de un punct central sau un singur administrator, ceea ce face ca Litecoin sa fie o monedă digitală descentralizată.

Care sunt riscurile de tranzacționare a Litecoin?

Iată câteva puncte care rezumă unele dintre riscuri:

1. Ca și Bitcoin, nu are o istorie financiară îndelungată și nici nu există foarte multe alte criptomonede pentru comparație. Practic, la întrebarea despre valoarea corectă a activului, este foarte greu de găsit un răspuns.

2. Modificările în ceea ce privește libera circulație a capitalului ar putea reduce cererea de criptare. Țări precum China au legi care protejează ieșirile de capital; prin urmare, banii sunt îndreptați către criptovalute nereglementate pentru a evita astfel de controale ale capitalurilor. O schimbare a legislației privind ieșirile de capital ar putea diminua cererea.

3. Este nereglementată, astfel încât unele persoane pot considera ca există un risc ridicat. Totuși, acest aspect este subiectiv deoarece până la urmă, este doar o monedă.

4. Este o monedă similară cu o marfă; prin urmare, este supusă fluctuațiilor pieței, cum ar fi cererea și oferta. Dar acest lucru ar trebui să reprezinte un aspect pozitiv pentru traderii care tranzacționează astfel de active.

Este Litecoin Legal?

Răspunsul scurt este: da. Reglementările diferă de la o țară la alta, dar vă puteți aștepta ca autoritățile naționale de reglementare financiară să fie interesate de Litecoin și alte valute virtuale, eventual împreună cu autoritățile regionale de reglementare la nivel dețară.

Editia Supremă MetaTrader

Este Litecoin sigură pentru tranzacționare?

Da, este la fel de sigură pentru tranzacționare, ca și Bitcoin, sau oricare altă marfă. De fapt, popularitatea Litecoin a explodat în perioada recentă.

Volumul tranzacțiilor a crescut substanțial în ultimele luni. Înainte de aprilie 2017, volumul mediu al tranzacțiilor a fost în mare parte între 1 și 10 milioane USD, apoi a atins 200 milioane USD în luna mai și chiar peste 400 milioane USD în iunie 2017. Rămâneți alături de noi pentru informații și analize mai interesante despre Litecoin... Dar, de ce să mai așteptați? Știți deja că acum este posibilă tranzacționarea Litecoin pe un cont demo de la Admiral Markets. Încercați-l astăzi... Practica te face mai bun!

Referințe:

1.Wikipedia

2.Coin Desk

3.https://coinmarketcap.com/currencies/litecoin/


Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 84% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.