Aurul A Crescut La Maximul Ultimilor 6 Ani În Urma Războiului Comercial SUA-China. Ce Va Putea Urma?

August 11, 2019 00:05

Știați că băncile centrale au cumpărat în tăcere sume record de aur în acest an? În total, băncile centrale globale au cumpărat aur într-o valoare record de 15,7 miliarde de dolari în 2019. Îngrijorările legate de escaladarea războiului comercial dintre Statele Unite și China sunt doar unul dintre motivele pentru care băncile centrale își diversifică rezervele. Și, odată ce China și-a devalorizat moneda, în noua sa suită de măsuri de retorsiune ca urmare a noii creșteri a tarifelor vamale inițiată de Trump, prețul aurului a crescut până la un maxim al ultimilor șase ani, creând o serie de oportunități de tranzacționare foarte interesante.

În acest articol, discutăm situația actuală a războiului comercial ce are loc în prezent între SUA și China, modul în care aceasta a afectat cotația aurului și ce ar putea urma în aceste perioade unice și istorice. Să începem!

Se Intensifică Războiul Comercial SUA - China

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, Departamentul Trezoreriei SUA a numit China drept un „stat manipulator de monedă" luni, 5 august. Inițiativa președintelui american Donald Trump a avut loc după ce China a permis slăbirea monedei sale, yuan-ul, sau renminbi, în raport cu dolarul american. Mulți analiști cred că acest lucru a avut loc în lumina măsurilor de retorsiune asupra lui Trump, care a anunțat o nouă rundă de tarife vamale noi, în creștere, începând cu 1 septembrie.

Potrivit lui David Chui, șef pe parte de Equity Strategy în China, de la Bank of America Merrill Lynch, mișcările survenite vin în continuarea semnalelor unui „conflict prelungit între cele două țări". Acest lucru, împreună cu incertitudinea în ceea ce privește Brexit-ul și reducerile posibile ale ratei dobânzii din partea Federal Reserve au determinat investitorii și băncile centrale să caute diversificarea activelor lor pe piețe considerate a fi mai sigure, precum cea a aurului.

Aurul este considerat un activ de siguranță / refugiu, dat fiind faptul că poate fi topit și transformat în ceva care poate fi monetizat ușor, în plus față de restul argumentelor. Per ansamblu, aspectele fundamentale sunt cele care au condus la creșterea prețului aurului la un nivel maxim al ultimilor șase ani. Această mișcare ar putea fi doar începutul unei tentative de a ajunge, din nou, la maximele sale istorice, adică la peste 1.920 de dolari pe uncie, cotație înregistrată în septembrie 2011. Haideți să aruncăm o privire la graficul cotației aurului.

Cum Să Tranzacționați Cotația CFD a Aurului (XAU / USD)

Unul dintre cele mai populare moduri de a specula cu privire la prețul aurului se poate realiza prin tranzacționarea acestuia în raport cu dolarul american, adică prin intermediul perechii valutare XAU / USD . Mai jos veți putea vederea graficul prețurilor pe termen lung pentru cotația XAU / USD:

Graficul lunar al cotației Aurului în raport cu dolarul SUA; Sursa: Platforma MetaTrader 4 a Admiral Markets; Interval:1 decembrie 1999 - 6 august 2019; Vă rugăm să rețineți faptul că performanța din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

În graficul de mai sus, apare limpede trendul de creștere istoric din 1999 și până în 2011. După o perioadă de scădere, cotația XAU / USD s-a menținut într-o zonă de consolidare, din 2015 până în 2019 , așa cum apare în graficul de mai jos (formațiune de tip „wedge" (pană)).

Graficul lunar al cotației XAUUSD; Sursa: Admiral Markets MetaTrader 4; Interval: 1 decembrie 1999 - 6 august 2019; Vă rugăm să rețineți faptul că performanța din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Modelul grafic de mai sus, evidențiat de liniile albastre, este cunoscut și sub denumirea de formațiune triunghiulară simetrică. Acum, odată ce prețul a evoluat în afara intervalului aferent pe creștere, mulți traderi vor căuta să inițieze poziții Long și să utilizeze intervale mai scurte de timp pentru a găsi posibile puncte de intrare. De exemplu, să ne uităm la graficul zilnic al XAU / USD:

Graficul zilnic al cotației XAUUSD; Sursa: Admiral Markets MetaTrader 4; Interval 25 ianuarie 2019 - 6 august 2019; Vă rugăm să rețineți faptul că performanța din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Linia albastră din graficul de mai sus reprezintă media mobilă exponențială la 20 intervale a prețului XAU / USD. Mediile mobile sunt utile în interpretarea trendurilor din piețe deoarece acestea nu numai că ajută la identificarea aspectului dacă piața este în creștere sau în scădere, dar sunt, de asemenea, utilizate pentru identificarea zonelor potrivite pentru a iniția noi poziții.

De exemplu, este simplu de constatat faptul că, în mișcarea recentă de creștere pentru XAU / USD, cotația, în mod frecvent, a făcut un rebound de la nivelul mediei mobile la 20 de intervale pentru a crește în continuare. Traderii pot merge, apoi, cu un pas înainte și se pot folosi de modelele de tranzacționare a acțiunii prețului pentru a identifica posibilele momente de cotitură din piață, ceea ce poate ajuta la identificarea posibilelor niveluri de intrare, dar și a niveluri ordinelor Stop-Loss.

Pentru nivelurile-țintă, traderii pot face „zoom-out" pentru a beneficia de o imagine de ansamblu:

Graficul lunar al XAUUSD; Sursa: Admiral Markets MetaTrader 4; Interval 1 decembrie 1999 - 6 august 2019; Vă rugăm să rețineți faptul că performanța din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Dacă prețurile pot rămâne deasupra modelului de formațiune triunghiulară simetrică, traderii axați pe cumpărare se vor axa pe nivelul de maxim istoric al cotației aurului, care, începând cu luna august, reprezintă posibilitatea unei creșteri a cotației în valoare de 35%. Cum vei tranzacționa această dinamică?

Posibilitatea de a testa strategiile și teoriile dvs. de tranzacționare poate fi extrem de benefică în dezvoltarea abilităților pe termen lung aferente tranzacționării, dar și investițiilor. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a putea deschide un cont GRATUIT de tranzacționare demo!

INFORMAȚII PRIVIND MATERIALE ANALITICE:

Disclaimer: Datele furnizate oferă informații suplimentare referitoare la toate analizele, estimările, prognozele, previziunile sau alte evaluări sau informații similare (denumite în continuare "Analiză") publicate pe site-ul Admiral Markets. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

  1. Aceasta este o comunicare de marketing. Conținutul este publicat numai în scopuri informative și nu poate fi interpretat în niciun fel ca sfat sau recomandare de investiții. Acesta nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale menite să promoveze independența research-ului din domeniul investițiilor și acesta nu face obiectul niciunei interdicții de acționa pe piață înaintea diseminării acestui material de research în domeniul investițiilor;
  2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client în parte și, în același timp, Admiral Markets nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daună rezultată în urma unei astfel de decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe respectivul conținut;
  3. Analiza este pregătită de un analist independent, Jitan Solanki, (denumit în continuare „Autor") pe baza estimărilor personale;
  4. În vederea protejării intereselor clienților noștri și a obiectivității analizei, Admiral Markets a stabilit proceduri interne relevante în vederea prevenirii și gestionării conflictelor de interese;
  5. În timp ce sunt luate toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura că toate sursele de conținut sunt fiabile și că toate informațiile sunt prezentate, cât mai mult posibil, într-un mod ușor de înțeles, în timp util, precis și complet, Admiral Markets nu garantează exactitatea sau completitudinea oricăror informații conținute în Analiză. Cifrele prezentate se referă la faptul că orice performanță din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare;
  6. Conținutul Analizei nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets că clientul va profita de strategiile din aceasta sau că pierderile aferente pot fi sau vor fi limitate;
  7. Orice fel de performanță din trecut sau modelată cu referire la instrumentele financiare indicate în acest material nu ar trebui interpretată ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită din partea Admiral Markets cu referire la orice fel de performanță viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și / sau scădea, în timp ce menținerea valorii activului nu este garantată;
  8. Proiecțiile incluse în Analiză pot fi supuse taxelor, impozitelor sau altor taxe suplimentare, în funcție de subiectul publicației. Lista de tarife aplicabilă serviciilor oferite de Admiral Markets este disponibilă public pe site-ul Admiral Markets;
  9. Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pe diferență de curs) au un caracter speculativ și pot conduce atât la pierderi cât și la profit. Înainte de a începe tranzacționarea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți toate riscurile asociate.
Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.