Analiza comparativa FANG: ce acțiune are cele mai solide fundamente astăzi?

Iunie 06, 2016 15:16

Acronimul FANG reprezintă grupul celor mai populare și performante patru acțiuni din memoria recentă: Facebook Inc. (#FB), Amazon.com Inc. (#AMZN), Netflix Inc. (#NFLX) si Google Inc. (#GOOGL)

+82.7% în 2015

Și dacă ne uităm mai în trecut, toate au fost câștigătoare pe termen lung. Motivul principal este faptul că toate cele 4 sunt DISRUPTOARE. Schimbă comportamentul consumatorului.

Amazon domină comerțul electronic de retail. Netflix a dus entertainment-ul la un alt nivel încă din faza de lansare. Google domină motoarele de căutare și cine nu folosește Facebook este marginalizat.

Suplimentar, există o temă comună celor 4 companii, COMODITATEA. Orice companie care îmbunătățește comoditatea consumatorilor are șanse să crească bine. Facebook permite oamenilor să interacționeze rapid. Amazon permite consumatorilor să cumpere de oriunde și de pe orice device. Abonații Netflix pot urmări filme și seriale când vor, unde vor și cum vor. Google este regele căutărilor.

Acestea fiind spuse, există și o temă comună pe partea de risc, EVALUAREA. Când investitorii și speculatorii devin prea entuziasmați în legătură cu o companie, de obicei duc prețul mai sus decât ar trebui să fie. Asta nu înseamnă că acțiunile FANG nu au fundamente solide. De fapt, poate cu excepția lui Netflix, stau excepțional din punct de vedere fundamental. Cât timp continuă să întrunească sau să depășească așteptările oferind puncte de reper, toate vor fi bine, În cele din urmă va veni o zi când asta nu se va mai întâmpla și investitorii își vor pierde entuziasmul și vor căuta alte oportunități.

Pe de altă parte, adesea aceștia vând prea mult și prea repede, oferind apoi oportunități de investiții pe termen lung. Uitați-vă la Apple (#AAPL) de exemplu. Avansul fantastic s-a încheiat, dar ar putea oferi acum o oportunitate de cumpărare. Unii investitori aleg să tranzacționeze creșterea și declinul companiilor pe care le iubesc cu ajutorul contractelor pe diferență de preț (CFD-uri pe acțiuni) fără să vândă acțiunile companiilor pe care le îndrăgesc.

Să vedem care companie are cele mai solide fundamente:

Încasări și profit net

Una dintre cele mai rapide metode pentru a determina ce companii ar trebui considerate pentru o investiție este aceea de a analiza dacă veniturile brute și profiturile nete (cunoscut și ca PER - profit per acțiune) au crescut în ultimii 3 ani fiscali. Creșterea încasărilor sugerează cerere pentru produse/servicii. Creșterea profitului indică eficiență, care adesea începe cu un management solid.

După cum observați în graficul de mai jos, toate cele 4 au livrat pe partea de încasări, însă doar Facebook și Google au livrat constant și pe partea de profituri nete. Asta nu înseamnă că #FB și #GOOG sunt cele mai bune investiții. Acesta este doar un prim indicator.

Indicatori cheie

Toți aceștia sunt foarte importanți. Să privim spre fluxul de numerar (operational cash flow - OCF) din ultimele 12 luni. Raportul D/E sau rata de solvabilitate (debt-to-equity ratio). Beta indică volatilitatea, unde un număr sub 1.00 arată că acțiunea este mai puțin volatilă decât piața în ansamblu. Interesul net (short interest) ne spune dacă se tranzacționează sau nu împotriva acțiunii. Doar împotriva lui Netflix se tranzacționează mult recent (short).

Amazon si Netflix se tranzacționează cu multiplii foarte mari. Diferența este că #AMZN generează un flux de capital pozitiv, spre deosebire de #NTFL. O altă diferență este performanța acțiunii.

Recomandările analiștilor

Mai jos este o recomandare a analiștilor intervievați de Bloomberg pentru fiecare acțiune FANGtastică în parte. Din nou, Netflix este bună, dar cea mai puțin impresionantă (vezi si Cum distruge Netflix viitorul Televiziunii).

Concluzii

Rețineți că obiectivul aici este să determinăm cea mai solidă companie FANG din punct de vedere fundamental, nu care va performa mai bine (vezi și Ce sunt actiunile FANG si de ce Investitorii le adoră).

Dacă acesta ar fi fost obiectivul, #AMZN ar fi fost lider (vezi si Zi istorică pentru Amazon - 2 recorduri și 3 inovații fantastice). Când vine vorba de fundamente, AMZN și NTFL nu sunt atât de impresionante precum FB și GOOG. Pentru Amazon, constanța profiturilor și multiplul foarte mare. Facebook și Google sunt impresionante la absolut toate capitolele. Dacă chiar doriți să stabiliți un câștigător, acesta ar fi Google datorita multiplului și riscului mai mic.

Învață cum poți tranzacționa CFD-uri pe acțiuni

Testează cu bani virtuali pe platforma Metatrader 4 pentru desktop, browser și mobil

Participă la Seminar, Marti 14 Iunie, ora 19:00

București zona pieței Victoriei, str. Buzesti 76-80, et. 9, clădirea Premium Point: Înregistrează-te aici

Vino la ICEEfest

cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrală și de Est și cunoaște-i pe oamenii care te fac să dai Like, Play, Search sau Add to Basket.

Vizitează standul Admiral Markets pentru asistență și activarea contului de tranzacționare.

Articole similare

Ce sunt acțiunile FANG și de ce Investitorii le adoră?

Cum distruge NETFLIX viitorul Televiziunii si cum poti profita

Zi istorică pentru AMAZON - ce va urma in 2016 și cum poti profita

Cristian Cochințu,
Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți