Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Amazon intră în zona de Bear Market. Ce va urma?

Februarie 10, 2019 00:06

În septembrie 2018, valoarea gigantului din sectorul de comerț electronic Amazon a depășit valoarea exclusivistă de 1 trilion de dolari. Cu toate acestea, în ultima săptămână din ianuarie 2019, suma de 200 miliarde de dolari a fost ștearsă din valoarea capitalizării bursiere. În urma acestui declin al cotației, de peste 30%, Amazon intră, oficial, în zona de piața a ursului (bear market territory).

Cu analiștii de la Citigroup și Oppenheimer – dar și cei din partea altor case de brokeraj – care își reduc țintele de preț, se pune în scenă o luptă epică între tauri și urși. Acest lucru ar putea duce la oportunități unice de tranzacționare pe prețul acțiunilor Amazon, cel puțin pentru traderul informat și bine pregătit. Iată tot ce trebuie să știți când vă gândiți să o tranzacționați astăzi...

Creșterea cu 80.000% a Amazon

De la listarea ce a avut loc în 1997 și extinderea la o valoare de 1 trilion de dolari în 2018, acțiunile Amazon a crescut cu peste 80.000%. Compania deține 43% din totalul vânzărilor online și continuă să se extindă la nivel internațional.

Înființată inițial ca o librărie online în 1994, veniturile companiei Amazon provin acum dintr-o multitudine de locuri precum Amazon Studios, Amazon Publishing, Amazon Electronics, Amazon Grocery, Amazon Cloud (AWS) și o serie de produse de inteligență artificială și contracte guvernamentale precum site-ul lor celebru Amazon.com e-commerce.

Graficul săptămânal al Amazon, sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă – Interval: 13 noiembrie 2011 - 4 februarie 2019 - Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Creșterea și extinderea în diferite industrii și țări au contribuit la decizia investitorilor de a cumpăra acțiuni în cadrul companiei, ceea ce a dus la creșterea prețului acțiunilor - așa cum este detaliat în graficul de mai sus.

De fapt, conform datelor financiare ale Amazon aferente ultimului trimestru al anului 2018, publicate la data de 31 ianuarie 2019, compania a depășit toate estimările analiștilor în privința veniturilor dar și a câștigurilor pe acțiune. Cu toate acestea, chiar în acest anunț au apărut semnalele de alarmă. Analiștii și investitorii au intrat în modul de panică, trimițând acțiunea în jos cu 5% în acea zi.

Ce s-a întâmplat? Ce gândesc analiștii acum? Unde s-ar putea îndrepta prețul acțiunilor? Haideți să aflăm împreună aceste aspecte.

Aspectele negative din cea mai recentă raportare financiară a Amazon

Cu toate că Amazon a depășit estimările analiștilor cu privire la valoarea veniturilor sale, compania a înregistrat trei trimestre consecutive de scădere a veniturilor în 2018. Dar, în timp ce acestea au fost, totuși, mai mari decât cele aferente anului 2017, încetinirea creșterii a constituit un motiv de îngrijorare pentru mulți analiști. Dar, în acest context, cele afirmate de directorul financiar al Amazon, Brian Olsavsky, au fost cele care au declanșat cu adevărat butonul de panică.

Olsavsky a afirmat că Amazon își va spori valoarea investițiilor făcute în acest an și, de asemenea, a subliniat preocupările privind noile reglementări din India, adică cele care împiedică retailerii străini online să vândă produse prin intermediul companiilor externe.

Combinația dintre încetinirea creșterii - atât pe plan intern, cât și pe plan internațional – și incertitudinea în legătură cu impactul reglementărilor din India a fost suficientă pentru ca o serie de analiști să își reducă țintele de preț pentru cotația acțiunilor Amazon:

 • Ținta indicată de Morgan Stanley vizează nivelul de 2.200 de dolari (redus de la 2.400 de dolari);
 • Estimarea Citigroup vizează indică nivelul de 2.000 de dolari (redus de la 2.125 de dolari);
 • Oppenheimer vizează prețul de 1.975 de dolari (redus de la 2.020 dolari).

Cu toate acestea, majoritatea analiștilor își păstrează încă recomandarea de a cumpăra acțiuni Amazon și continuă să anticipeze prețuri mai mari pe termen lung.

De fapt, Goldman Sachs și-a majorat ținta de preț la 2.100 de dolari, declarând că: "Amazon reprezintă cel mai bun raport risc / recompensă în sfera companiilor ce oferă servicii pe internet, având în vedere schimbarea relativ timpurie a volumelor de lucru către serviciile de cloud, tranziția de la comerțul cu amănuntul tradițional la cel online, cota de piață în creștere în zona sectorului de advertising, beneficiile pe termen lung ale fiecăruia dintre cele enunțate mai sus ne fac să credem că piața continuă să rămână subestimată în privința Amazon".

Acum, odată ce mesajele analiștilor sunt cunoscute deja, să aruncăm o privire la graficul tehnic al Amazon pentru evidențierea posibilelor oportunități de tranzacționare pe termen lung, dar și pe termen scurt.

În vederea Tranzacționării pe Termen Lung

Graficul săptămânal al Amazon ne arată o tendință solidă de creștere pe termen lung care este încă intactă chiar și după o anumită volatilitate mai ridicată prezentă în ultimele luni.

Graficul săptămânal al Amazon, sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă, Interval: 4 septembrie 2011 - 4 februarie 2019. Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Aspecte ce țin de Analiza Tehnică

Începând cu anul 2011, media mobilă exponențială la 50 de intervale (indicată prin linia roșie) a rămas peste media mobilă exponențială la 100 de intervale (marcată cu linia portocalie). Acest aspect indică faptul că cumpărătorii au rămas - și continuă să rămână - în control pe termen lung. În timp ce indicatorii ce țin de mediile mobile sunt utili în identificarea tendințelor pe termen lung, ei sunt, de asemenea, utili în identificarea zonelor de suport sau de rezistență în cazul în care piața și-ar putea schimba direcția.

Acest lucru apare evident în dinamica prețului acțiunilor Amazon, care și-au schimbat recent tendința și s-au deplasat peste nivelul mediei mobile exponențială la 100 de intervale. În ultimele săptămâni, prețul acțiunilor a reușit, de asemenea, să rămână și peste media mobilă exponențială de 50 de intervale, ceea ce sugerează că ar putea apărea o creștere mai accentuată în viitor.

Cu toate acestea, cei mai mulți investitori pe termen lung și-ar dori, de asemenea, să vadă un viitor pozitiv și în aspectele fundamentale ale companiei, deci haideți să aruncăm împreună o privire.

Aspecte ce țin de Analiza fundamentală

Traderii pe termen lung sau investitorii pe termen lung pot fi încurajați de opiniile exprimate de JP Morgan sau Deutsche Bank, care sunt, ambele, pe creștere pe termen lung în privința Amazon. Așa cum analistul Deutsche Bank Lloyd Walmsley a declarat : „Credem că, în cele din urmă, Amazon își va spori în mod substanțial influența și se va extinde în continuare în domeniul medical și cel de transport maritim / logistică, deschiderea de care face dovadă reprezintă un factor suplimentar de creștere. Nedorind să omitem în a lua în considerare în continuare volatilitatea acțiunilor, considerăm că evaluările rămân atractive".

În timp ce imaginea pe termen lung pare a fi convingătoare, există însă, ca de altfel în orice formă de investiție, anumite riscuri asociate care sunt inevitabile. Cu toate acestea, pentru cei interesați să aibă un cont de tranzacționare pentru a investi în acțiuni pe termen lung și de a iniția poziții pe ETF-uri în cadrul a 15 dintre cele mai mari burse de valori din lume, vă sugerăm să vizitați secțiunea Admiral.Invest a site-ului nostru.

Imaginea de Tranzacționare pe Termen Scurt

Graficul la un interval de patru ore al prețului acțiunilor Amazon prezintă o imagine interesantă pentru traderii care se axează pe termen scurt.

Graficul săptămânal al Amazon, sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă, interval: 1 mai 2018 - 4 februarie 2019. Rețineți: - Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

Imaginea oferită de Analiza Tehnică

În graficul de mai sus, este clar că Amazon se tranzacționează într-un interval lateral bine definit. Cu toate acestea, aspectul care este ce este cel mai interesant este eșecul repetat al cotației de a străpunge definitiv, atât în partea superioară, cât și în cea inferioară, aceste zone de preț. Aceste zone de preț sunt definite de nivelurile de suport și de rezistență (prezentate în albastru) care evidențiază intervalul lateral de tranzacționare.

Aceste niveluri ar putea oferi oportunități de tranzacționare bidirectionale atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători, în cazul în care prețul acțiunilor rămâne în intervalul de tranzacționare.

Imaginea oferită de Analiza Fundamentală

Ținta de preț mediu pentru următoarele douăsprezece luni - după cum a rezultat în urma interogării a 32 de analiști - este de 2.124,46 de dolari, cea mai mare estimare fiind de 2.450 de dolari, iar cea mai mică estimare de 1.920 de dolari. În realitate, acest lucru ne spune că majoritatea analiștilor consideră că Amazon va reveni în cele din urmă spre nivelul precedent de maxime ale cotației și, de asemena, în zona unei capitalizări bursiere situate la peste 1 trilion de dolari.

Acest lucru oferă o un spațiu amplu de creștere de la prețurile curente și ar putea servi ca un argument util suplimentar pentru traderii pe termen scurt care tranzacționează CFD-uri pe acțiunile Amazon folosind platforma Admiral Markets MetaTrader 5 .

Concluzie

Odată cu slăbiciunea recentă a prețului companiilor din sectorul de tehnologice, traderii vor căuta în mod activ pentru a tranzacționa acțiunile următoarei cele mai bune companii. Acțiunile Amazon prezintă o imagine interesantă atât pentru traderii pe termen lung, cât și pentru cei pe termen scurt. Cum o vei tranzacționa?


MetaTrader 5

Datele furnizate oferă informații suplimentare privind toate analizele, estimările, prognozele, previziunile sau alte evaluări sau informații similare (denumită în continuare "Analiză") publicate pe site-ul Admiral Markets. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

 1. Analiza este publicată numai în scopuri informative și nu poate fi interpretată în nici un fel ca recomandare sau recomandare de investiții;
 2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client individual, în timp ce Admiral Markets nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daună rezultată în urma unei astfel de decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe o analiză;
 3. Fiecare analiză este pregătită de un analist independent (Jitan Solanki, Freelance Contributor) pe baza estimărilor personale;
 4. Pentru a se asigura că interesele clienților vor fi protejate și obiectivitatea Analizei nu va fi afectată, Admiral Markets a stabilit proceduri interne relevante pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese;
 5. În timp ce toate eforturile rezonabile sunt luate pentru a se asigura că toate sursele Analizei sunt fiabile și că toate informațiile sunt prezentate cât mai mult posibil într-o manieră inteligibilă, în timp util, precisă și completă, Admiral Markets nu garantează exactitatea sau completitudinea niciunei informații conținute în analiză. Cifrele prezentate se referă la faptul că orice performanță din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare;
 6. Conținutul Analizei nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets că clientul va profita de strategiile din aceasta sau că pierderile aferente pot fi sau vor fi limitate.
 7. Orice fel de performanță anterioară sau modelată a instrumentelor financiare indicate în cadrul publicației nu trebuie interpretată ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets pentru orice performanță viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, în timp ce păstrarea valorii activului nu este garantată;
 8. Proiecțiile incluse în Analiză pot fi supuse taxelor, impozitelor sau altor taxări suplimentare, în funcție de subiectul publicației. Lista de prețuri aplicabilă serviciilor oferite de Admiral Markets este disponibilă public pe site-ul Admiral Markets.

Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profit. Înainte de a începe tranzacționarea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți toate riscurile asociate.


Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.