Alegeri prezidențiale în Franța 2017: Analiză după primul tur de scrutin

Aprilie 25, 2017 16:55

Stimați Traderi,

Primul tur de scrutin al alegerilor din Franța s-a încheiat, iar Emmanuel Macron a obținut o victorie îngustă în fața candidatei de extrema-dreaptă, Marine Le Pen. Predicțiile noastre au devenit realitate și puteți vedea în mod clar că EUR/USD a evoluat în concordanță cu pre-analiza noastră.

Investitorii din întreaga lume au urmărit cu atenție aceste alegeri, temându-se că valul de populism va continua după alegerea lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite și votul pro-Brexit din Marea Britanie. Mulți sunt îngrijorați de faptul că o victorie pentru candidații anti-europeni ar putea pune în pericol viitorul Uniunii Europene.

A fost de așteptat, potrivit diverselor agenții, ca Macron, în vârstă de 39 de ani, să o învingă pe Le Pen în prima rundă, iar traderi din diverse piețe au salutat această veste.

La un moment dat, euro a urcat la 1.09 dolari americani, cel mai înalt punct al său din noiembrie, de la 1.0730, după cum a fost prezentat vineri pe piața din New York. La momentul deschiderii bursei în Asia, euro era la 1.0895 dolari.

MACD

Euro s-a întărit în raport cu yen-ul japonez, de la 116.87 la 119.40.

EURJPY

Conform a 97% din voturile care au fost numărate (în momentul scrierii acestei analize) în primul tur de scrutin, Macron a câștigat cu 23,9%, iar Le Pen a ajuns pe locul al doilea cu 21,4%. A doua rundă de alegeri va avea loc pe 7 mai.

De ce este al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale atât de important?

Dacă locuiți în UE:

Uniunea Europeană se ocupă deja de divorțul de Marea Britanie. Unul dintre statele membre care amenință să urmeze același drum este și Franța. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci urmează o întrebare legitimă la care este nevoie de un răspuns: "poate Uniunea Europeană să supraviețuiască fără cele două forțe majore, acestea fiind printre cele mai populate și mai bogate state?". Personal, consider că răspunsul la această întrebare este "nu".

Dacă locuiți în Statele Unite ale Americii:

Există o posibilitate tot mai mare ca aceste alegeri prezidențiale din Franța, pe lângă faptul că sunt cele mai nesigure, să producă schimbări neprevăzute chiar și în SUA. Poporul francez a avut destui jucători de dreapta și de stânga și există un grup imens de persoane care sunt eligibile pentru a vota și care doresc să "întoarcă mesele" și să înceapă o viață nouă. O Europă imprevizibilă este ultimul lucru pe care și l-ar dori Statele Unite, conduse de Trump. Alegerile prezidențiale din SUA și Franța sunt foarte asemănătoare: acuzații, cuvinte dure și corupție.

Dacă locuiți în restul lumii:

Toți migranții din Orientul Mijlociu sau Africa ar putea uita posibilitatea de a duce o viață mai bună venind să trăiască în Franța. Migrația, în special din țările musulmane, este probabil cea mai importantă temă a acestor alegeri. Este de la sine înțeles ce gândește Le Pen cu privire la fenomenul migrației. Aceasta este o anti-imigrantă convinsă.

Dacă tranzacționați pe piețele financiare:

Cei doi candidați au viziuni economice foarte diferite. Le Pen dorește ca Franța să respingă euro și să protejeze locurile de muncă franceze. Macron susține integrarea europeană și mai strictă. Piețele urăsc instabilitatea. O dovadă bună a acestui fapt este observarea reacției pieței după alegerile din 2012 din Grecia.

Cu Marea Britanie luându-și adio de la Uniunea Europeană, Franța devine a doua mare putere economică din UE. Schimbarea statutului acesteia ar putea zgudui piețele asemenea unui cutremur.

Citiți analiza noastră - rezultatele primului tur al alegerilor din Franța

În mod cert ar trebui să acordați atenție analizei pe care am publicat-o înaintea primului tur de scrutin și să încercați să surprindeți această mișcare dacă sunteți acel tip de trader care tranzacționează la știri. Acesta este captura de ecran a tranzacției mele pe EUR/GBP, unde am realizat 135 de pipși în urma tranzacției EUR/GBP care se corelează cu EUR/USD.

EURGBP

Predicții cu privire la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale franceze

În ciuda marjei strânse, cred că există foarte puține scenarii care l-ar putea împiedica pe Macron să acceadă la Palatul Elysée. Piața a încercat deja să fructifice victoria lui Marine Le Pen și am fost unul dintre puținii analiști care au îndrăznit să prezică o anumită stabilire a prețurilor. Următoarea mișcare a fost o schimbare a coșului valutar în EUR. Desigur, nu am un glob de cristal și, ca de obicei, ORICE este posibil. Dar singurul lucru de care am fost sigur a fost că "dacă piața a taxat deja o victorie a lui Le Pen în primul tur de scrutin, atunci orice surpriză la nivelul rezultatelor ar putea produce un spike pe EUR", așa cum este explicat în acest sondaj FXstreet.com.

Previziuni al doilea tur de scrutin

Potrivit StatistaCharts creat pentru The Independent, Emmanuel Macron ar obține 63,1% din voturi în al doilea tur de scrutin, față de scorul de 36,9% al doamnei Le Pen.

În opinia mea, Germania și majoritatea Uniunii Europene, precum și Washingtonul, doresc o victorie clară pentru candidatul proeuropean - Emmanuel Macron - în al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze. O victorie pentru candidatul Frontului Național Anti-European, Marine Le Pen, ar periclita în mod clar supraviețuirea UE. Victoria lui Macron va întări fundamentele unei Europe agitate serios după Brexit, criza migranților și alegerea lui Donald Trump în calitate de președinte al Statelor Unite.

În timp ce Macron rămâne în mod clar favorit să triumfe în al doilea tur de scrutin, riscul la care ar putea fi expus rezultatul său ar fi un alt atac terorist chiar înainte de alegeri. Să sperăm că nu se va întâmpla.

Mult succes în tranzacționare,

Nenad Kerkez

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți.Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.