Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Alegeri generale Marea Britanie, 2017: Impactul probabil al Alegerilor din Marea Britanie asupra piețelor financiare

Iunie 09, 2017 16:50

Alegeri anticipate Marea Britanie

Stimați traderi,

Alegerile anticipate din Marea Britanie au fost total neașteptate. În opinia mea, toate evenimentele importante au fost mult mai ușor de tranzacționat comparativ cu Brexit. Viitorul primului ministru britanic, Theresa May, pare destul de incert din moment ce planul acesteia privind alegerile generale nu a funcționat așa cum se aștepta.

Primele sondaje au fost șocante. Sondajul din perioada alegerilor din 2015 a indicat o victorie a conservatoarilor, dar nu și extinderea marjei.

Sondajul și numărul de locuri la ora 21.00 BST, potrivit BBC, au arătat astfel:

Alegeri anticipate UK

Sursa: BBC în numele lui Gfk/Ipsos Mori

 • Conservatorii: 314 (nu au întrunit majoritatea și au pierdut 14 locuri în Parlament)
 • Laburiștii: 266
 • SNP: 34
 • Lib Dem: 14
 • UKIP: 0

Dacă sondajul este corect, el indică, cel mai probabil, formarea unui Parlament Hung și scăderea GBP.

La fel cum se întâmplă în czul tuturor sondajelor, ne vom întreba dacă sunt aceste rezultate concludente. Știam că va fi o noapte lungă pentru Regatul Unit dar, în calitate de trader, m-am bucurat pentru acest rezultat deoarece:

Sondajul a fost realizat de toată mass-media din Marea Britanie, sub supravegherea lui John Curtice, politolog proeminent și profesor de științe politice la Universitatea Strathclyde.

GBPUSD alegeri UK

Sursa: Grafic GBP/USD H1 AM MT4, începând cu orele 19:00 BST+3 (6 iunie)

O noapte de tip Roller Coaster pentru GBP

23:02 BST+2 - Primul loc declarat: Laburiștii câștigă Newcastle Central

Laburistul Chi Onwurah obține un loc în Newcastle-upon-Tyne Central.

Onwurah câștigă cu o majoritate de 14,937 (40.27%) - de la 12,673 (36.12%) în 2015. A fost o diferență de 2% față de Conservatori. Acesta a fost considerat un loc sigur.

01:00 BST +2

Laburiștii câștigă în Newcastle East

Rezultate:

 • Laburiști: 67.6% (+18.1)
 • Conservatori: 21.3% (+3.7)
 • Liberal-Democrați: 6.2% (-4.9)
 • UKIP: 3.2% (-9.4)
 • Partidul Verde: 1.8% (-6.9)

Conservatorii câștigă în Swindon North

Rezultate:

 • Conservatori: 53.6% (+3.3)
 • Laburiști: 38.4% (+10.6)
 • Liberal-Democrați: 3.6% (+0.3)
 • UKIP: 2.8% (-12.5)
 • Partidul Verde: 1.6% (-1.7)

Partidul Laburist a depășit cu mult estimările. Se aștepta ca alegătorii UKIP să îi favorizeze pe conservatori, dar se pare că nu au făcut-o. Un număr mare dintre aceștia s-au mutat în tabăra laburiștilor.

1:30 BST+2

Kettering i-a avut de asemenea în frunte pe conservatori

Problema este că modelarea a fost greșită. Din nou, laburiștii au depășit cu mult performanțele estimate.

Acesta a fost momentul în care am ales să creez un post Twitter și Facebook:

Tweet Nenad Kerkez

Sursa: Twitter

Potrivit analizei mele, am intrat pe întărirea Yen-ului, shortând USD/JPY.

USDJPY alegeri UK

Sursa: Grafic USD/JPY M1 AM MT4 1:49 AM BST+3, 9 iunie

În timpul nopții, rezultatele au continuat să vină. Pe www.Forexlive.com, am văzut că Partidul Conservator a câștigat în Broxbourne, Basildon și Billericay, în timp ce Partidul Laburist a câștigat în Middlesbrough, Workington, Stockton North și Leigh. Cea mai mare surpriză a fost victoria Laburiștilor în Darlington, deoarece toată lumea aștepta acest lucru din partea Conservatorilor. O altă surpriză a fost reprezentată de Birkenhead, unde Partidul Laburist a câștigat o pondere mult mai mare decât se aștepta (67%).

Alegeri generale anticipate Marea Britanie

Principala concluzie pe care o putem trage este că performanțele laburiștilor au depășit cu mult estimările inițiale. Potrivit presei, la 7:15 AM BST conservatorii dețineau 42,4% din totalul voturilor exprimate, iar Partidul Muncii a ocupat 40,1% din voturi. Aproape egalitate.

Alegeri anticipate UK

Pentru noi, ca traderi, cred că ar fi interesant să tranzacționăm yenul mai ales după alegeri (GBP/JPY este perechea favorită), dar și EUR/GBP.

De ce se întărește yenul în timpul evenimentelor importante

Mulți investitori instituționali japonezi au tendința de a reduce riscurile din cauza crizelor geopolitice, întărind Yen-ul prin repatrierea capitalului în Japonia.

 1. Sentiment de stopare a riscului în proporție de 100%
 2. Creșterea prețului aurului
 3. Scăderea prețurilor materiilor prime
 4. Equities scad
 5. Yen-ul se întărește

Japonezii pot obține un credit ieftin, așa că investesc foarte mult în străinătate. Atunci când este riscant, ei aduc banii înapoi creând cerere pentru Yen și viceversa, atunci când prețurile acțiunilor cresc, își pompează banii în străinătate, ceea ce înseamnă că ei vând Yen și cumpără valută străină.

Importanța oportunităților de tranzacționare a perechii GBP/JPY

Probabil vă întrebați cum se face că GBP/JPY este atât de volatilă, chiar mai volatilă în timpul evenimentelor riscante, cum ar fi alegerile din Marea Britanie? Răspunsul meu este că Regatul Unit este în principal o economie bazată pe servicii - aproximativ 78% din PIB provine din servicii. Biroul Național de Statistică enumeră toate serviciile britanice, explicând ce produce Marea Britanie pentru export și ce importă, și enumeră totodată principalii parteneri comerciali ai acesstui stat. FTSE are o mare cantitate de resurse naturale și companii de servicii cotate astfel. GBP va fi puternic influențată de fluxurile de capital de la centrul financiar din Londra. Confirmarea unui Brexit dur ar fi negativă pentru GBP. Pe de alta parte avem un paradis sigur - JPY.

Japonezii efectuează tranzacții masive, prin împrumuturi foarte ieftine și investiții în străinătate pe alte piețe pentru a obține venituri atunci când apare sentimentul de risc. În mediile de risc, când piețele bursiere încep să scadă, traderii își vând activele riscante în străinătate și își convertesc banii în JPY, creând cerere și întărind astfe yen-ul (JPY). Dar ei își plătesc și împrumuturile în JPY. Acest lucru are ca efect reducerea ofertei monetare de JPY. Apoi, aceasta determină o apreciere suplimentară a yen-ului.

Acesta este unul dintre motivele pentru care s-ar putea să îți placă să tranzacționezi perechea GBP/JPY, așa cum îmi place și mie.

Analiza perechii GBP/JPY

Având în vedere riscul actual, în ciuda formării unui Parlament Hung, scăderea perechii GJ este oarecum limitată. Evoluția acestei perechi ar trebui să fie bearish din cauza formării unui Parlament Hung, în schimb Dax și FTSE au deschis mai sus în această dimineață, limitând astfel scăderea perechii mai sus menționate. Tranzacționați cu atenție, deoarece acest rezultat nu a fost favorabil pentru Theresa May, pentru care toate sondajele preconizau o victorie. Trebuie să fim prudenți în ceea ce privește planurile ei viitoare, întrucât ea poate decide să demisioneze în funcția de lider al Partidului Conservator și să renunțe la funcția de premier, scenariu în fața căruia piața va trebui să reacționeze.

Din punct de vedere tehnic, observăm un gap de retail care s-a format atunci când prețul a scăzut instantaneu în urma rezultatelor sondajului pe care l-am menționat la începutul acestui articol. Decalajul nu a fost închis la momentul redactării. Trendul de bază corespunzător perechii GBP/JPY este ascendent, așadar dacă vom vedea un gap aproape de 142.50, s-ar putea să vedem și o respingere, deoarece există o zonă POC (pătrat H3 Camarilla pivot și EMA 89). Cu toate acestea, în cazul în care perechea scade sub intersecția X a liniei de trend și Monthly L4 la 139.08, am putea observa o continuare a trendului bearish la 137.28 și, eventual la 136.00.

GBPJPY alegeri Anglia

Sursa: Daily GBP/JPY AM MT4, 9 iunie

Importanța perechii EUR/GBP

EUR/GBP depinde într-adevăr de impactul asociat cu Brexit, deoarece acesta poate determina și la alte state membre ale UE să părăsească blocul. Trebuie să înțelegem mai bine dacă industria și întreprinderile părăsesc Regatul Unit și dacă, drept urmare a Brexit-ului, aranjamentele comerciale dintre Marea Britanie și principalul său partener comercial devin nefavorabile. În acest caz, ar putea duce la o scădere a activității economice în Regatul Unit sau în UE. Cred că EUR ar putea să se consolideze datorită crizei datoriilor din Europa și că miliardele în EUR ar putea fi distruse atunci când datoria va fi anulată. De asemenea, vedem că fondurile s-au mutat în acțiuni din SUA din cauza riscului asociat cu Uniunea Europeană ca rezultat al Brexit.

Predicțiile mele din articolul care a precedat alegerile (pe care îl puteți găsi pe pagina noastră dedicată) s-au împlinit: EUR/GBP a crescut puternic. Săptămâna viitoare ne-am putea aștepta, eventual, la cumpărarea acestei perechi.

EURGBP

Sursa: EUR/GBP H1 AM MT4 Chart 7 AM BST, 9 iunie

DAX

În urma recentei crize parlamentare din Marea Britanie, au avut loc investiții masive în indicele Dax30. Acesta este la un nivel critic de 12800 pe măsură ce se apropie de cele mai înalte niveluri și trebuie să vedem dacă acest nivel va fi atins. Dacă da, atunci se așteaptă ca acțiunea bullish să continue. Un Parlament Hung a avut un efect negativ la nivelul EUR, iar acest lucru este bun pentru țările exportatoare, cum ar fi Germania și indicele său de acțiuni, DAX30.

DAX 30

Concluzii

Lumea este într-adevăr obosită de statu-quo, iar opțiunile electoratului s-au îndreptat vădit către populiștii de dreapta. Dimineața, această opțiune se va schimba. Se pare că lumea se îndepărtează pur și simplu de varianta de mijloc.

Lumea nu dorește o "mână stabilă" și politici vechi, vrea pur și simplu idei noi. Indiferent dacă acestea vin din stânga sau din dreapta.

Dat fiind faptul că Trump întâmpină dificultăți în SUA, în momentul de față stânga este mai atrăgătoare pentru alegători decât dreapta.

Un lucru este sigur, vom rămâne aici și vom tranzacționa indiferent de ce ne rezervă piața.

Pentru a urmări evoluția evenimentelor și pentru a vedea impactul mai larg asupra piețelor finaniare, vă invităm să vizitați pagina noastră dedicată alegerilor generale din Marea Britanie.

Mult succes în tranzacționare,

Nenad Kerkez

MT4 Editia SupremaAvertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 84% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.