Admiral Markets Grup este format din următoarele companii:

Admiral Markets Pty Ltd

Reglementată de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Investiții din Australia (ASIC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets Ciprus Ltd

Reglementată de Comisia de Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets AS

Reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (EFSA)
Website disponibil doar în limba engleză
CONTINUĂ

Admiral Markets UK Ltd

Reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA)
CONTINUĂ
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Notă:Dacă vei închide această această fereastră fără a alege o companie, înseamnă că ești de acord să continui conform regulamentului FCA (UK).
Reglementator fca

Acțiunile Facebook au revenit pe creștere! A sosit timpul să reintre în lista ta de favorite?

Februarie 10, 2019 23:43

Investitorii Facebook au avut o situație foarte dificilă în 2018. După ce acțunile au atins un maxim de 218 de dolari, prețul acțiunilor a plonjat până la 123 de dolari - ceea ce a condus la un crah al prețului acțiunilor de peste 40%. Investitorii s-au grăbit să își închidă pozițiile din cauza preocupărilor legate de creșterea negativă a numărului utilizatorilor rețelei sociale, o serie de chestiuni legate de confidențialitate și securitate și de un CEO care pierdea din imaginea pozitivă aproape zilnic.

Frica investitorilor se instalase deja.

Cu toate acestea, în timp ce investitorul legendar Warren Buffett nu are acțiuni Facebook, sfatul său de a îți fi "teamă atunci când alții sunt lacomi" a ajutat acțiunile Facebook să crească mai mult în 2019, pe măsură ce investitorii aparent au reintrat în acționariatul companiei. De fapt, doar în luna ianuarie cotația acțiunii a închis cu aproape 30% față de nivelul de deschidere de la începutul anului.

Deci, a sosit momentul să vă placă, din nou, acțiunile Facebook? Haideți să aruncăm o privire...

De ce au fugit investitorii din acționariatul Facebook?

Facebook - cea mai mare platformă de social networking din lume - a devenit o companie publică în mai 2012. Compania a fost iubită de Wall Street și de managerii de fonduri deopotrivă și a înregistrat o creștere constantă pe parcursul câtorva ani. Cu toate acestea, în iulie 2018, prețul a început să se prăbușească, după cum arată graficul de mai jos:

Graficul săptămânal al Facebook, Sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă, interval: 8 februarie 2015 până la 5 februarie 2019. Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

În acea zi, acțiunile au scăzut cu aproape 20%, consemnând cea mai drastică scădere zilnică din istoria companiei, ștergând din valoarea sa 120 de miliarde de dolari. Declanșatorul a fost un avertisment din partea companiei că dinamica pozitivă a veniturilor va suferi un impact negativ

De atunci, imaginea companiei a fost lovită de o serie de știri și anunțuri proaste, care au contribuit la amplificarea declinului prețului acțiunilor. Scandalul Cambridge Analytica, încălcări ale politicilor de confidențialitate a datelor, acuzații de comportament neetic și manipulare politică au dus la creșterea numărului de investitori pentru ieșiri.

Deci, de ce a redevenit atât de iubită acțiunea Facebook - până în prezent - în 2019? Unde se situează prețul acțiunilor? Să investigăm ...

Investitorilor începe să le placă creșterea de 40% a cifrelor de profit ale Facebook

În ceea ce privește datele financiare publicate în luna ianuarie, compania a raportat un profit total de 22,1 de miliarde de dolari pentru întreg anul 2018. Acesta este cu 39% mai mare decât profitul obținut în 2017. În ciuda tuturor negativității și a fricii din jurul companiei, Facebook pare să redevină înfloritoare.

Acțiunile au crescut cu aproape 11% în urma raportărilor financiare. În timp ce compania a raportat o stagnare a numărului de utilizatori în Statele Unite și Canada, a înregistrat, în același timp, o creștere puternică în India, Indonezia și Filipine. De fapt, oficialii companiei social media a spus că 2,32 de miliarde de persoane au intrat pe site-ul său cel puțin o dată pe lună în decursul anului trecut.

Rezultatul impresionant al câștigurilor salariale a atras atenția analiștilor de top. Pe data de 31 ianuarie, Goldman Sachs a inițiat un rating de cumpărare a acțiunilor și a majorat ținta de preț la 195 de dolari de la 150 de dolari. De fapt, peste treizeci și patru de analiști diferiți și-au îmbunătățit ratingurile de cumpărare pentru acțiunile Facebook.

Dar ce ne spune analiza tehnice și ce oportunități sunt prezente?

Imaginea de tranzacționare pe termen lung a Facebook

Prețul acțiunilor Facebook a rămas peste media mobilă exponențială la 50 de intervale între momentul listării din 2015 și jumătatea lunii iulie 2018. Acest aspect a relevat un scenariu ascendent în care cumpărătorii au rămas în control, după cum arată graficul de mai jos:

Graficul săptămânal al Facebook, sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă, interval: 25 ianuarie 2015 până la 5 februarie 2019. Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

După ce a scăzut sub media mobilă în a doua jumătate a anului 2018, acțiunile Facebook se tranzacționează acum, din nou, pe o tendință crescătoare. Acest lucru sugerează eventualitatea în care cumpărătorii ar putea recâștiga din nou controlul prețului acțiunilor. În timp ce imaginea tehnică pe termen lung arată o preponderență bullish, ce ne spun datele fundamentele?

Traderii care se bazează (și) pe analiza fundamentală ar putea fi interesați să afle că:

  1. Facebook este pe creștere în privința numărului de utilizatori din piețele emergente;
  2. Venitul mediu al companiei pe utilizator a crescut cu 18%, rată anualizată, pe piețele emergente;
  3. Există un angajament din partea conducerii de a-și dezvolta puternica platformă de publicitate;
  4. Compania are peste 40 de miliarde de dolari în numerar pentru răscumpărări de acțiuni sau expansiune agresivă.

Tranzacționarea Facebook pe termen scurt

Din cele patruzeci și patru de ținte de preț ale diverșilor analiști, cea mai mare este la 275 de dolari, iar cea mai mică este situată la 120 de dolari, oferind o valoare medie a prețului de 193 de dolari. Acest lucru oferă o tendință interesantă pentru traderii pe termen scurt, după cum arată graficul de mai jos:


Graficul săptămânal al Facebook, sursa: Admiral Markets MT5 Ediția Supremă, interval: 19 aprilie 2018, până la 5 februarie 2019. Rețineți: Performanța trecută nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare.

În graficul zilnic al acțiunilor Facebook, prețul acestora se tranzacționează în momentul de față peste media exponențială de 50 de perioade (nuanțată în grafic cu linie roșie), oferind un argument bullish pentru traderii pe termen scurt. Cu o valoare medie a prețului analiștilor de 193 de dolari, apar astfel o mulțime de posibilități de creștere.

Traderii pot lua în considerare utilizarea unor strategii simple bazate pe acțiunea prețurilor pentru posibile niveluri de intrare, stop-loss și niveluri țintă. De exemplu, un model popular de acțiune a prețului este cel denumit „pin bar reversal". Aceasta este valabil atunci când o bară de tranzacționare face un nou minim intra-day, dar apoi are loc o revenire a cotației și, astfel, prețul închide sesiunea curentă în jumătatea superioară a barei.

Pe 24 ianuarie 2019, prețul acțiunilor Facebook a constituit un „pun bar reversal". Traderii ar fi putut plasa un ordin de cumpărare la nivelul acestei bare de tranzacționare la 146,41 de dolari. Un ordin de tipul stop-loss ar fi putut fi plasată la un nivel inferior barei, spre exemplu la 142,51 de dolari.

Cu o dimensiune a lotului de 100 de acțiuni, sau cu 100 de acțiuni, aceasta ar fi condus la o pierdere de 390 de dolari luând în calcul nivelul de intrare în piață menționat anterior și dacă s-ar fi declanșat ordinul de stop loss. Totuși, în exemplul de față cu Facebook, prețul acțiunilor a continuat să se deplaseze în sus. Țintind următorului nivel major de rezistență din zona de 169,30 de dolari ar fi condus la un profit de 2,289 dolari, pe 31 ianuarie.

Concluzie

Cu un început foarte bun, cel puțin până în prezent, în 2019, tranzacționarea acțiunilor Facebook pare să fie un extrem de interesantă pe Wall Street în acest an. Tu cum vei tranzacționa?

MetaTrader 5

Datele furnizate oferă informații suplimentare privind toate analizele, estimările, prognozele, previziunile sau alte evaluări sau informații similare (denumită în continuare "Analiză") publicate pe site-ul Admiral Markets. Înainte de a lua orice decizie de investiție, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

1. Analiza este publicată numai în scopuri informative și nu poate fi interpretată în nici un fel ca recomandare sau recomandare de investiții

2. Orice decizie de investiție este luată de fiecare client individual, în timp ce Admiral Markets nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daună rezultată în urma unei astfel de decizii, indiferent dacă este sau nu bazată pe o analiză;

3. Fiecare analiză este pregătită de un analist independent (Jitan Solanki, Freelance Contributor) pe baza estimărilor personale;

4. Pentru a se asigura că interesele clienților vor fi protejate și obiectivitatea Analizei nu va fi afectată, Admiral Markets a stabilit proceduri interne relevante pentru prevenirea și gestionarea conflictelor de interese;

5. În timp ce toate eforturile rezonabile sunt luate pentru a se asigura că toate sursele Analizei sunt fiabile și că toate informațiile sunt prezentate cât mai mult posibil într-o manieră inteligibilă, în timp util, precisă și completă, Admiral Markets nu garantează exactitatea sau completitudinea niciunei informații conținute în analiză. Cifrele prezentate se referă la faptul că orice performanță din trecut nu este un indicator fiabil al rezultatelor viitoare;

6. Conținutul Analizei nu trebuie interpretat ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets că clientul va profita de strategiile din aceasta sau că pierderile aferente pot fi sau vor fi limitate;

7. Orice fel de performanță anterioară sau modelată a instrumentelor financiare indicate în cadrul publicației nu trebuie interpretată ca o promisiune, garanție sau implicare expresă sau implicită de către Admiral Markets pentru orice performanță viitoare. Valoarea instrumentului financiar poate crește și scădea, în timp ce păstrarea valorii activului nu este garantată;

8. Proiecțiile incluse în Analiză pot fi supuse taxelor, impozitelor sau altor taxări suplimentare, în funcție de subiectul publicației. Lista de prețuri aplicabilă serviciilor oferite de Admiral Markets este disponibilă public pe site-ul Admiral Markets.

Produsele cu efect de levier (inclusiv contractele pentru diferență) sunt speculative și pot duce la pierderi sau profit. Înainte de a începe tranzacționarea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți toate riscurile asociate.Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.