80% dintre Pariori mizează pe BREXIT

Iunie 04, 2016 14:23

Peste 80% din totalul pariurilor plasate la principalul bookmaker din UK pe referendum-ul din 23 Iunie sunt pentru un Brexit, însă probabilitățile nu sunt de partea lor.

Reprezentanții Ladbrokes au declarat că sunt mai mulți cei care mizează pe Brexit, în ciuda cotei de 5/2 pentru Ieșire și 3/10 pentru Rămânere.

BREXIT: 3.5 (DA), 1.30 (NU).

Bookmakerii au modificat în ultima perioadă cotele, de la 5/1 la 10/3 și până la 5/2 acum.

Un alt aspect interesant este că deși numărul pariurilor plasate pe Ieșirea din UE este mai mare, sumele plasate pe Rămânerea în UE sunt mult mai mari.

Pariul mediu pe BREXIT: 50 GBP (DA), 330 GBP (NU)

Poate pare ciudat, mai multe pariuri cu sume mici, respectiv mai puține pariuri cu sume mari, dar este specific evenimentelor importante din sport și politică.

Nu este un paradox, probabilitate mai mare și implicit cota mai mică (randamentul), atrage plasamente mai consistente, în timp ce surpriza atrage sume mai mici, datorită cotei foarte mari.

Nu prea are sens pentru briți un pariu de £50 pe rămânere, pentru un profit brut de £15.

Bookmaker-ul se așteaptă la plasamente de £100 milioane pe referendum, la nivelul unui turneu de grand slem (ex. Wimbledon).

Iată evoluția pariurilor în ultimele 2 luni.

Ladbrokes Brexit

GBPUSD, +6.726%

Dacă la casele de pariuri sumele mici sunt plasate pe pe surpriză, iar cele mari pe normalitate, cum abordează speculatorii și investitorii piața valutară și bursa locală de acțiuni?

În general psihologia este aceeași, cu anumite diferențe tehnice.

Marii jucători își asumă un risc mic (2-3%) cu volume mari, luând în general poziții în anticiparea deciziei.

Cei cu sume mici tranzacționează în general cu risc ridicat, deschizând poziții cu puțin timp înaintea deciziei, în timpul deciziei sau imediat după, în încercarea de a-și multiplica rapid fondurile (de la minute la ore) cu riscul de a pierde tot.

Efectul de levier le permite acestora să gestioneze 100.000 USD cu doar 200 USD în contul de tranzacționare (1:500). Astfel, o fluctuație favorabilă de 1% a cursului de schimb le aduce un profit de 500%, în timp ce o evoluție contrară de 0.2% îi scoate din joc.

Goldman Sachs, cea mai mare bancă de investiții din lume, estimează că un BREXIT ar duce la deprecierea cu 20% a Lirei Sterline în piața valutară, ceea ar genera profituri uriașe pentru speculatorii care mizează pe surpriză.

Testeaza cu bani virtuali, gratuit si fara niciun risc (platforma pentru browser, desktot, mobil)


GbpUsd - urmărește direct în browser (loghează-te sau închide fereastra care apare, click pe Menu și Open a Demo Account)

Campania politică din UK are tendința de a trimite piețele financiare într-un punct critic, în special Lira Sterlină (#GBP) și indicele compozit al celor mai importante 100 de companii britanice (#FTSE).

Drept rezultat, apare volatilitatea și implicit apar și oportunitățile de tranzacționare, atât înainte, cât și după referenduum.

Participă la evenimentele dedicate și obține idei pentru viitoarele tale tranzacții și directii pentru următoarele investiții.

TESTEAZĂ tranzacționarea cu bani virtuali

Obține un cont demo de practică cu 10.000 RON

DESCARCA manualul gratuit

Prima carte despre piata valutara scrisa in limba romana (300 pg)

WEBINAR - Oportunități de tranzacționare înainte și după referendum

Luni 20 Iunie, ora 18:30, cu Liviu Moldovan și Radu Ciofu

Departamentul de analiză Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți