6 functii esentiale ale celei mai avansate Unelte de Tranzactionare disponibile in editia suprema MetaTrader 4

Martie 15, 2016 09:45

Descoperă cea mai performantă unealtă de tranzacționare disponibilă în cea mai avansată versiune MetaTrader 4 - Supreme Edition. Admiral Mini Terminal este o fereastră de tipul One Click Trading ce permite un sistem avansat de management al tranzacțiilor și al riscului. Convinge-te!


Instaleaza plugin-ul, activeaza Auto Trading si arunca expertul peste grafic din Navigator. Atentie: un cont demo sau live este necesar

Mini Terminal - functii cheie:

 • O interfată minimalistă, ce facilitează tranzacționarea și administrarea pozițiilor dintr-un singur click sau dintr-o singură tastă.
 • Sistem de management al tranzacțiilor și al riscului (calculatorul traderului).
 • Multiple opțiuni pentru stabilirea și ajustarea nivelelor Stop-Loss, Take-Profit și Trailing-Stop (sumă fixă, procent din equity sau balance).
 • Facilități avansate pentru închiderea parțială a ordinelor și/sau inversarea acestora (funcția non-hedging).
 • Posibilitatea de a maximiza profitul și minimiza pierderea în modul automat.


1. Cum plasezi SL/TP/TS cu un singur click la deschiderea ordinului și cum le ajustezi cu mouse-ul?

Versiunea standard a platformei MetaTrader 4 oferă opțiuni limitate pentru tranzacționarea cu un singur click (One Click Trading) și modificarea ordinelor.

Cu Admiral MiniTerminal, poți iniția tranzacții cu Stop Loss, Take Profit și/sau Trailling Stop plasat cu ușurință dintr-un singur click (vezi imaginea de mai jos).

MiniTerminal va seta SL și TP instant și va administra Trailing Stop automat. Plasarea ordinelor devine simplă, confortabilă și mai sigură.

Dacă vrei să modifici nivelul SL/TP/TS, nu trebuie decât să muți cu mouse-ul linia și se va ajusta imediat. Mai mult, poți închide tranzacția trăgând linia S/L sau T/P peste prețul curent.


Descarcă Plugin-ul Supreme Edition. Un cont demo este necesar pentru a utiliza funcția Mini-Terminal timp de 30 de zile.

2. Cum închizi un ordin parțial?

Închiderea parțială a ordinelor este o strategie aplicată de majoritatea traderilor profesioniști. Procedura este complicată cu MetaTrader 4 - însă cu Admiral MiniTerminal, închiderea parțială a ordinelor este realizabilă cu un singur click.

Poți dezactiva funcția Hedging din setări și astfel, ordinele de vânzare închid ordinele de cumpărare pe același instrument, și invers (vezi imaginea de mai jos).

În cazul unei poziții de cumpărare cu un 1 lot, vânzarea cu un singur click a unor volume mai mici va diminua ordinul inițial (expunere netă în modul Non-hedging).


Descarcă Plugin-ul Supreme Edition. Un cont demo este necesar pentru a utiliza funcția Mini-Terminal timp de 30 de zile.

3. Cum inversezi un ordin cu două click-uri?

Da, poți. Cu Admiral MiniTerminal, poți inversa un ordin din 2 click-uri. Nu trebuie să închizi ordinul și să deschizi altul în direcția opusă.

Doar apasă click stânga pe Ordin (câmpul cu expunerea netă din dreapta simbolului) și alege să-l inversezi ( Reverse). Ordinul ales va fi inversat și poziția inițială de vânzare va deveni una de cumpărare (vezi imaginea de mai jos). Suplimentar, poți închide toate pozițiile pozitive sau negative dintr-un singur click.

Rapid, simplu, confortabil.

Descarcă Plugin-ul Supreme Edition. Un cont demo este necesar pentru a utiliza funcția Mini-Terminal timp de 30 de zile.

4. Cum calculezi volumul in loturi din Stop Loss?

În special atunci când ești începător în tranzacționare, durează puțin până te acomodezi cu terminologia și mecanismele, mai ales cele de control a riscului.

Cu Admiral MiniTerminal procesul de învățare și tranzacționare devine mult mai ușor. Programul face toate calculele pentru tine!

Acest avansat Calculator al Traderului, oferit în exclusivitate de Admiral Markets, oferă posibilitatea de a seta volumul în loturi în funcție de Stop Loss.

Fereastra de calcul se activează din tasta CTRL la poziționarea cursorului în câmpul Lots. Stop Loss în pipși poate fi setat în MiniTerminal și preluat automat în fereastra de calcul sau introdus direct în Lot size calculation odată cu valoarea riscului asumat (valoare fixă în cash, procent din equity - recomandat, sau procent din balanță).

Am creat o unealtă care să ajute orice trader, în special începător, să tranzacționeze responsabil, cu risc controlat și minimizat. Cu ajutorul metodei de tranzacționare stabilești unde ar trebui să plasezi Stop Loss, apoi cu ajutorul unui managament al capitalului prudent stabilești ce risc iti asumi in tranzactie. Volumul va fi calculat automat.


5. Cum administrezi capitalul si riscul?

Este critic să controlezi riscul în fiecare tranzacție. În versiune standard, fereastra New Order a platformei MetaTrader 4 oferă opțiuni limitate în ceea ce privește tipul ordinelor, volumul, SL și TP.

Fereastra New Order din Mini Terminal (click pe iconița galbenă pentru activare) oferă 2 tipuri suplimentare de ordine ( OCO breakout și OCO reversion), opțiuni de calcul automat al volumului și de plasare a ordinelor Stop Loss, Take Profit și Trailing Stop (Fix în Cash, % din Equity, % din Balance, etc...).

Poți crea diferite șabloane pentru tranzacționare combinând opțiunile suplimentare pe care MiniTerminal le oferă în ceea ce privește Volumul, S/L, T/P și T/S.New Order - ordinele OCO breakout si OCO reversion (One Cancel the Other)


Descarcă Plugin-ul Supreme Edition. Un cont demo este necesar pentru a utiliza funcția Mini-Terminal timp de 30 de zile.

6. Cum utilizezi Liniile Inteligente (Smart Lines)?

Smart Lines utilizeaza liniile de trend, liniile orizontale si verticale trasate pe grafic cu rol de Stop Loss sau Take Profit total sau partial pentru pozitiile deschise. Cele 3 functii principale:

 • Linia de trend pret poate fi Stop Loss si/sau Take Profit dinamic
 • Ordinul poate fi inchis partial la diferite preturi (cand atinge diferite linii de trend) sau linii orizontale (cand atinge diferite praguri de suport sau rezistenta).
 • Ordinul poate fi inchis total sau partial pe baza factorului Timp (de exemplu la inchiderea zilei sau la expirarea unui ciclu de timp)

In exemplul din imagine sunt doua linii de trend, una pentru Stop Loss si una pentru Take Profit (50% din ordin). Suplimentar, este si o linie verticala care va inchide pozitia daca pretul nu atinge una dintre liniile de trend pana atunci.

Practic, orice linie de trend disponibila in platforma MetaTrader 4 (trendline, horizontal line, vertical line) poate fi utilizata ca Stop Loss, Take Profit sau Close(total sau partial ca % din volum sau valoarea fixa in subdiviziuni ale ordinului).

Nicio alta versiune MetaTrader nu ofera un sistem atat de avansat de administrare a tranzactiilor.

Descarcă Plugin-ul Supreme Edition. Un cont demo este necesar pentru a utiliza funcția Mini-Terminal timp de 30 de zile.

Cum tranzactionezi cu liniile inteligente (Smart Lines)

 • Insteaza plugin-ul Supreme Edition (click pentru download) si arunca MiniTerminal peste grafic, din Navigator, sectiunea Expert Advisor. Activeaza AutoTrading
 • Traseaza o linie de trend, orizontala sau verticala
 • Apasa tasta Alt cand o selectezi (click pe linie)

O fereastra precum cea de mai jos apare pe grafic

Poti alege toate pozitiile de cumparare, toate pozitiile de vanzare sau un anumit ordin (Close), rolul liniei selectate, fie ea de trend, orizontala sau verticala (S/L - T/P) si modul in care se va face inchiderea, adica partial sau total (Volume).

Testeaza MiniTerminal si alte functii exclusive, gratuit si fara risc timp de 30 de zile.

metatrader4

mt4

Descarcă MT4 Ediția Supremă pentru un cont existentAvertisment Risc: Tranzacționarea produselor derivate in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați pe Forex sau CFD decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rugam că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți.