Teama de BREXIT dă fiori Rezervei Federale înaintea deciziei de Miercuri

Iunie 10, 2016 11:31

To Brexit or not to Brexit? To raise or not to raise? Acestea sunt cele mai adresate întrebări înaintea evenimentelor de risc major ale sezonului și poate chiar ale anului.

Economia americană îndeplinește aproape toate condițiile stabilite de Rezerva Federală pentru continuarea ciclului de normalizare a politicii monetare, început în luna decembrie a anului trecut.

Cu toate acestea, referendumul din UK a devenit subit un factor central al ședinței din această săptămână ce ar putea împinge banca centrală spre o amânare, chiar dacă era pregatită să continue ceea ce a început în decembrie anul trecut.

În timp ce datele economice susțin această decizie, întărirea politicii monetare cu doar o săptămână înaintea votului ar putea trimite o undă de șoc în sistemul financiar global, evident, în cazul unui BREXIT.

Ce spun membrii Comitetului Federal

Câțiva îndeamnă la precauție, în timp ce alții la o amânare până în Iulie, cu o comunicare care să pregătească piețele.

Sunt și voci care consideră că evenimentele externe nu ar trebui să influențeze decizia FOMC sau că timing-ul nu este important pentru cele două majorări așteptate în 2016.

Analiștii sunt sceptici și prognozează menținerea dobânzii actuale, în timp ce Traderii au inclus în prețul actual doar 20% șanse de întărire în ședința de Miercuri (Live@Webinar).

Dacă FED-ul rămâne pe poziții în Iunie, ar putea să se revanșeze 6 săptămâni mai târziu, la ședința din Iulie.

Marele risc

Temerile nu sunt limitate la ieșirea briților din UE și la impactul asupra economiei locale. Un alt risc major este acela că ar putea declanșa așa numitele Eurosceptic forces în alte state membre și investitorii ar deveni îngrijorați în privința unor viitoare fragmentări, inclusiv a zonei Euro.

Un vot de Ieșire ar atrage fără îndoială un sell-off al activelor de risc la nivel global și un refugiu în active de protecție, precum Dolarul American, Francul Elvețian și Aur.

Concluzii

Există mai multe argumente pentru o amânare a întăririi politicii monetare, cauzată în special de referendumul din UK. Ieșirea din UE și majorarea dobânzii în SUA ar putea fi combinația fatală pentru actualul sistem financiar global.

Esti pregatit sa tranzactionezi volatilitatea?

Evenimente dedicate

  • Preview Sedinta FED (Luni 13 Iunie, de la 18:30, cu Liviu Moldovan și Radu Ciofu)
  • Sedinta FED Live (Miercuri 15 Iunie, de la 20:45, cu Liviu Moldovan, Radu Ciofu și Cristian Cochintu)
  • Preview Brexit (Luni 20 Iunie, de la 18:30, cu Liviu Moldovan și Radu Ciofu)

WEBINAR SPECIAL - SEDINTA FED LIVE

Inregistreaza-te AICI (locuri limitate)

Cristian Cochintu
Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdețiAvertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.