Săptămână critică pentru indicele german DAX30

August 15, 2016 21:24

Sunt câteva locuri neobișnuite unde putem căuta minime sau maxime ale trendului, iar unul dintre acestea este așa numitul squaring in time and price. Să analizăm indicele DAX30.

Primul grafic este Daily și ne arată un squaring in time and price parțial eșuat. Ne indică un contra trend de natură intermediară puternic, din moment ce expirarea celor 180 de zile de la minimul din 11.02 a adus o depășire (breakout) a celor 1800 de puncte din minim (increment).

Această rezistență în timp și preț coincide și cu retragerea 50% a trendului descendent.

Strategii de tranzacționare:

  • Dacă acesta ar fi un maxim marginal, adică o zi puternic descendentă spre rezistența cheie devenită suport, atunci ne-ar indica o mai mare probabilitate de top.
  • Dacă străpungerea este urmată de o corecție minoră de grad 1 de 2-4 zile (reacție normală), ce lasă un spațiu bullish față de rezistența cheie devenită suport, atunci ne-ar indica o mai mare probabilitate de continuare.

Următorul grafic ne arată un squaring in timp and price aproape complet. În general, prețul vibrează la expirarea perioadei (ciclul de timp) în zona de rezistență generată de un increment al factorului timp (în general multiplu al ciclului de 90 pentru indicii bursieri).

În jurul acestui weekend expiră cele 360 de zile de la minimul din 24.08.2015 și prețul se află aproape de ținta de 1800 de puncte.

Strategii de tranzacționare:

  • Un squaring in time and price indică o mai mare probabilitate de corecție și risc de finalizare a trendului. Din perspectiva timpului și a prețului, cel mai probabil va fi în zona 1100-1120 la finalul săptămânii viitoare.
  • Pattern-ul la expirarea timpului este relevant.
    - Dacă acesta arată un minim după o corecție de 2-4 zile mai mică de 25% (suportul 10500), atunci se recomandă căutarea de oportunități de cumpărare a unui nou trend minor ascendent și menținerea pozițiilor long pe termen mediu.
    - Dacă minimul corecției minore sau consolidării este pe rezistența de 1800 de puncte devenită suport la expirarea timpului, atunci semnalul bullish este mai puternic (support at higher level). Trendul va continua după un low-to-low.

Concluzii

Natura corecției ne indică forța trendului. Următoarea retragere ne va indica dacă mai probabil avem un maxim descendent și o continuare a scăderilor în această zonă cheie de rezistență 1100-1120 sau o continuare pentru o testare a maximelor după un maxim ascendent.

Importanța străpungeri și a zonei este evidențiată și de liniile de trend - cea de rezistență a trendului principal descendent (străpunsă) și cea de rezistență a trendului intermediar ascendent (posibilă testare).

Aceste linii de trend, alături de liniile orizontale (de preț) și verticale (timpul) pot fi utilizate ca Stop Loss și/sau Take Profit parțial sau total.

Descarcă plugin-ul Supreme Edition pentru MetaTrader 4, activează Auto Trading și fereastra Mini Terminal din secțiunea Expert Advisors.

Selectează linia (trendline, horizontal line, vertical line) menținând apăsată tasta Alt. Din fereastra care apare, alege ordinul (Ticket) și rolul liniei (SL/TP), dar și volumul în % sau loturi din poziția selectată.


DAX30 cu spread 1 punct, comision 0, levier 1:200 și execuție market fără recotări.


Cristian Cochintu
Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdețiAvertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.