Iată ce spun graficele despre Bitcoin

August 14, 2017 17:45

Analiza tehnică studiază comportamentul piețelor și pe cel al participanților la piață. Vom încerca să identificăm direcția trendului primar și să investim în consecință. Ca și tehnicieni putem aplica abordarea noastră concentrată asupra prețului pe oricare piață, indiferent că sunt acțiuni, mărfuri și chiar Bitcoin. Dacă este o piață lichidă care se supune dinamicii cererii și ofertei, atunci metoda noastră de analiză a prețului are sens și se aplică foarte bine.

Traderii și investitorii chiar se bucură de aceasta, fie că tranzacționează activ sau sunt interesați doar de produs.

Era Aprilie 2016 și graficele arătau îndeplinirea unei consolidări sănătoase a unui trend într-o continuă urcare. Țintele de preț din jurul valorii de 660-680 au fost repede atinse și chiar depășite. Prețul Bitcoin a crescut cu peste 60% în lunile ce au urmat acelui triunghi bullish, o formațiune care reprezintă un foarte puternic tipar de continuare a trendului. Traderii erau entuziasmați!

BTCUSDDaily.png

#BTCUSD Daily Chart

Sursa: Admiral Markets WebTrader

La sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, Bitcoin își completa încă odată o consolidare similară, oferind din nou motive de cumpărare. De fapt, au fost aproape aceleași motive ca și în luna Aprilie. Această viitoare țintă era reprezentată de maximul din 2013, o zonă logică din punct de vedere al cererii de la acel moment. Așadar tranzacția ar fi fost: cumpără când depășește 700 și vinde în zona 1075.

Este uimitor cât de bine funcționează dinamica cererii și a ofertei în această piață, iar Bitcoin nu este diferit. La începutul lunii Iunie, imediat cum Bitcoin a atins atunci o creștere de 200%, prețul a suferit o corecție normală de 25% și apoi de 50%, dar care prin definiție, menține trendul bullish. Acest lucru nu ne deranjează, pentru că atunci când țintele ne sunt atinse suntem disciplinați și încasăm profiturile. Întoarcerea trendului oferă cea mai bună oportunitate de a ne poziționa pe direcția trendului predominant, iar Bitcoin nu este diferit.

Așadar, ce ne dorim să vedem în perioada următoare? Ei bine, pentru noi este simplu: maximele trecute ale lunilor aprilie și iunie. Dacă piața reușește sa-și păstreze nivelurile respective, iar corecțiile nu depășesc acele praguri, este o dovadă a faptului că există mai multă cerere decât ofertă în jurul nivelului de 3000. Prin urmare, ne dorim să avem o poziție long pe Bitcoin DACĂ aceasta sparge pragul de 3000 care a reprezentat o zonă de rezistență la începutul lunii iunie, ca mai apoi sa lovească același prag în iulie și inceputul lui august.

BTCUSDDaily2.png

#BTCUSD Daily Chart

Sursa: Admiral Markets WebTrader

Dacă Bitcoin scade sub maximele anterioare atunci piața ne sugerează faptul ca cererea NU a absorbit surplusul de ofertă și drept urmare o poziție long nu își are sensul. Deci, din punct de vedere al managementului riscului, dorim să avem o poziție long numai dacă suntem deasupra acestui nivel cheie. În acest caz obiectivul ascendent este aproape de 4500, care reprezintă o extensie de 161,8% din întreaga creștere care a început la jumătatea lunii Iulie

Dacă piața nu poate să păstreze acest nivel cheie, atunci are mai mult sens să deschidem o poziție long în momentul în care aceasta ajunge la pragul de 2400-2500, acest nivel reprezentând o corecție de 61.8% a raliului și o retestare a liniei trendului major.

Aceasta este o piață minunată care se comportă identic cu cele care sunt influențate de cerere și ofertă. Am avut raliuri, selloffs, prăbușiri de preț, raliuri cât "să te zgâri pe ochi" și de toate între acestea. Nu sunt diferite cu nimic față de piețele pe care am fost obișnuiți să le tranzacționăm. Aceste perioade de creștere, de prăbușire și consolidare se întâmplă într-un cadru scurt de timp, lucru care nu are loc atât de des în cazul indicilor bursieri, perechilor valutare sau al obligațiunilor, așa că trebuie tratate în consecință. Este o piață încă tânără, dar poate să ofere oportunități extraordinare.
Sperăm că aceasta analiză a făcut lumină asupra modului în care putem să navigăm printre suișurile și coborâșurile care au avut loc în piața Bitcoin, folosind aceleași principii de analiză tehnică pe care le avem incorporate în oricare altă piață lichidă din lume.

Învață să stăpânești analiza tehnică folosind un cont demo fără risc…..AM_Free_Demo_Account_RO_1440x440-03-1.png


Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.