Facebook atinge noi maxime istorice dupa ultimul raport

Noiembrie 05, 2015 18:25

Facebook pare că devine un fel de barometru al nivelului de trai în rândul clasei de mijloc și mai ales în ceea ce privește situația din piața muncii.

Rezultatele financiare din trimestrul III arată că, la nivel global, populația din țările dezvoltate are tot mai mult timp liber de petrecut pe rețelele de socializare.

Facebook (simbol FB în platforma de tranzacționare MetaTrader) valorează astăzi $300 miliarde (capitalizare), la 3 ani și jumătate de la lansare (IPO). În ultimele 12 luni, prețul acțiunii FB a crescut cu 40%.

Iată ce arată raportul financiar:

  • Profitul per acțiune (EPS) a crescut la 0.57$, adică +33% față de anul trecut
  • Veniturile pe Q3 au atins $4.5 miliarde, creșterea anualizată fiind de 41%
  • Veniturile din publicitatea pe mobil: 78% din total, față de 66% cu un an în urmă
  • Utilizatori activi in Q3: 1.01 miliarde, adică o creștere de 17% Y/Y
  • Utilizatori activi pe lună în Q3: 1.55 miliarde, sau +14% Y/Y
  • Utilizatori activi pe lună pe mobil în Q3: 1.39 miliarde, sau +23% Y/Y

Cu alte cuvinte, estimările au fost depășite și cotația a atins noi maxime istorice. A deschis sesiunea la 109$, investiția minimă pentru un pachet de 100 acțiuni depășind acum 1.000$.

Marja necesară pentru o tranzacție = (prețul curent x 100 acțiuni) / 10

Mark Zuckenberg, CEO Facebook, remarcă progresul companiei pe segmentul video, afirmând că platforma înregistrează acum 8 miliarde de vizualizări zilnic.

Oficialii companiei și analiștii se așteaptă ca Facebook să continue creșterea de 32-33% pe an, ca urmare a investițiilor în Messenger, WhatsApp și Oculus, ce ar trebui să impulsioneze veniturile din publicitatea pe mobil.

Iată graficul prețului: începe să arate tot mai mult a mișcare de epuizare, de aceea investitorii și speculatorii ar trebui să tranzacționeze responsabil acțiunile Facebook. Evoluția ascendentă din ultimele săptămâni a anticipat rezultatele financiare publicate ieri și a generat un rally.


Graficul acțiunilor Facebook în platforma MetaTrader 4. Un cont de practica sau real este necesar pentru tranzactionare.

Iată trimestrul III în grafice:

Utilizatori Activ Zilnic

Utilizatori Activi Zilnic pe Mobil

Utilizatori Activi pe Luna

Venituri pe Regiuni

Venitul Mediu pe Utilizator

Profitul pe Actiune Diluat

Poți testa tranzacționarea FB cu 5.000 USD virtuali, fără niciun risc sau obligație financiară, pe un cont demo de practică.

...dar nu uita

Urmareste pe Facebook hastagul #iAMtradingNOTgambling, pentru ca aici vei gasi toate sfaturile si gandurile vedetelor implicate in campania "Tranzactioneaza Responsabil".

SUCCES!

Cristian Cochințu,

Admiral Markets UK Ltd
Autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA UK), FRN. 595450.

Avertisment risc:

Conţinutul acestui material are rol informativ și educațional și nu trebuie să fie interpretat ca o recomandare personală, sfat investițional sau invitație de a tranzacționa bani reali. Tranzacționarea cu levier amplifică atât câștigurile cât și pierderile și poate duce la pierderea tuturor depozitelor. Admiral Markets UK Ltd recomandă consultarea unui consilier financiar independent.

Declinarea Responsabilității:

Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termeni și condiții oficiale sau angajamente în relația cu Admiral Markets UK Ltd. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS sau Admiral Markets AS. Admiral Markets UK Ltd nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existnd posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vnzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat. Admiral Markets UK Ltd este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie cu seria FRN 595450. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Autorității de Conduită Financiară. Adresa Admiral Markets UK Ltd este One Love Lane, LondraEC2V 7JN. Numărul de înregistrare este 08171762. Admiral Markets UK Ltd este de asemenea reglementat sub Directiva Piețe in Instrumente Financiare (MiFID); pentru alte țări pe teritoriul Uniunii Europene, Admiral Markets UK Ltd oferă servicii sub regimul MiFID de passportare.

Tranzacționarea produselor financiare derivate, în marjă, implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați pe Forex sau CFD decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rugăm că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu investiți decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți. Mai multe detalii despre riscul aferent tranzacțiilor financiare pe www.AdmiralMarkets.ro


Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.