Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Selectarea uneia dintre aceste entități de reglementare vă va afișa informațiile corespunzătoare pe întregul website. Dacă doriți să afișați informații pentru un alt reglementator, vă rugăm să-l selectați.
Selectarea uneia dintre aceste entități de reglementare vă va afișa informațiile corespunzătoare pe întregul website. Dacă doriți să afișați informații pentru un alt reglementator, vă rugăm să-l selectați.

Dolarul american, asteptat sa se aprecieze in cel mai scurt timp

Octombrie 24, 2017 10:25

Dolarul american (USD) ar putea să câștige teren față de un coș de valute și să crească până la nivelul de 97 de puncte, sau cel puțin 3%, până la sfârșitul anului 2017.

În ultimele trei luni dolarul american (USD) a consemnat o schimbare a sentimentului în raport cu perioada anterioară, din prima jumătate a anului.

Trendul descendent care a fost în vigoare până în septembrie 2017 ar putea fi la un punct de cotitură dacă luăm în considerare acțiunea recentă a prețurilor și raportul dintre cerere si ofertă rezultată din analiza tehnică.

Analiza tehnică indică o mai probabila apreciere

Graficul zilnic al dolarului american arată că indicele dolarului (USDX) prezintă o probabilitate mare să-și schimbe trendul, iar această schimbare ar indica schimbări fundamentale in primul trimestru al anului 2018.

În prezent, USD prezintă câțiva factori tehnici bullish (de creștere) pe graficul zilnic.

În primul rând, cotația USD s-a deplasat clar deasupra tendinței descendente, descrisă de tranzacționarea sub media mobilă simplă de 50 de zile (50SMA), îndreptându-se către rezistența de la 94.00. Mai mult, în acest moment, 50SMA acționează acum ca un nivel de suport la care participanții la piață au intervenit pentru a cumpăra USD în ultimele câteva săptămâni.

În consecință, tăria acestui nivel ar putea fi văzută ca o oportunitate de cumparare USD.

În al doilea rând, dinamica prețului arata o formatiune de tip Head & Shoulders, una dintre cele mai comune și mai fiabile formațiuni de inversare. Modelul conține trei "adancituri" succesive, cu cea mijlocie (capul) fiind cea mai adâncă în timp ce restul de două (umerii), din exterior, fiind mai mici. Este important să rețineți că acestea apar după o scădere a trendului și marchează de obicei o inversare a tendinței majore, atunci când este completă.

Cont Demo Gratuit

Pe termen scurt, impulsul de creștere ar putea duce cotația până la media de 200 de zile (200SMA), în jurul valorii de 97,00, unde USD ar întâmpina retragerea de 50% a trendului descendent anterior și proiecția modelului de inversare.

Pentru traderii, o închidere la peste 94.00 ar oferi oportunitatea de a intra long USD cu confirmarea prețului provenind tocmai din această mișcare.

Indiferent dacă preferați să cumpărați la un suport sau pe o apreciere, USD pare să ofere traderilor oportunitatea de a profita de un trend ascendent pe termen mediu (intermediar).

Grafic zilnic Dollar Index

US Dollar Index, Grafic zilnic.
Sursa: web.admiralmarkets.com

O configurație similară însă bearish (pe scădere) este vizibilă pe perechea EURUSD, unde cotația ar putea rupe nivelul de suport din zona 1.1650-1.1700 îndreptându-se către zona țintă de la 1.1200.

EURUSD, Grafic zilnic.
Sursa: web.admiralmarkets.com

Desigur, există șansa apariției unor corecții și reveniri înainte de a se dezvolta mai mult, dar perspectivele rămân, în general, constructive în privința dolarului și, ceea ce ar trebui să urmeze, este dominarea consistentă a cererii față de ofertă. Acum pare a fi din ce în ce mai probabil ca indicele dolarului american să se deplaseze peste rezistența de la 94 pe puncte pentru a face un avans important până la 97 de puncte, în timp ce EURUSD s-ar putea îndrepta către 1.1200.

Inregistreaza-te la Admiral Markets pentru a primii idei de tranzactionare in timp real.

Meta Trader 4 Supreme Editon

DISCLAIMER: performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a performanțelor viitoare. Tranzacționarea în marjă are un nivel ridicat de risc și nu este adecvată pentru toți investitorii. Responsabilitatea finală pentru toate deciziile comerciale revine traderului.Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.