Cum tranzactionezi un BREXIT?

Iunie 04, 2016 19:30

Campania politică din UK are tendința de a trimite piețele financiare într-un punct critic, în special Lira Sterlină (#GBP) și indicele compozit al celor mai importante 100 de companii britanice (#FTSE).

Drept rezultat, apare volatilitatea și implicit oportunitatea de a tranzacționa cu risc limitat si potential mai ridicat, atât înainte, cât și după referendum.

GBPUSD (marja 0.2%, comision 0, volum minim 0.01 lot, spread mediu 1.5 pip)

GbpUsd - urmărește direct în browser sau in aplicatia pentru mobil (Android sau iOS - click pentru download)

Sondajele au fost foarte strânse, până când tabăra celor care pledează pentru Rămânere s-a detașat în ultimele 2 luni. Asta a susținut lira sterlină (GBPUSD +6.726%) care a atins maximul anului față de Dolar (GBPUSD 1.47).

Oricum, lira nu a reușit să continue avansul, ultimele sondaje arătând o creștere a procentelor în direcția Ieșirii din UE. Astfel, GBP s-a depreciat cu 2%, revenind la $1.40.

Conform Goldman Sachs, lira ar putea pierde 20% în cazul unui BREXIT. Asta ar ar trimite moneda britanică sub minimul ultimilor 25 de ani (1.35) si spre paritate in raport cu Dolarul.

Pe de altă parte, rămânerea ar genera un rally de eliberare și Lira ar câștiga aproximativ 5%. Asta ar înseamna cel puțin o continuare spre 1.50 în săptămânile de după vot.

In concluzie, GBPUSD ar putea oferi oportunități cu risc limitat (predefinit) și potențial ridicat în ambele direcții (5%, respectiv 15-20%), în funcție de votul final.

FTSE100 (marja 0.5%, comision 0, volum minim 1 contract, spread mediu 1 punct)FTSE100 - urmărește direct în browser sau in aplicatia pentru mobil (Android sau iOS - click pentru download)

Situația este oarecum similară și în ceea ce privește indicele compozit FTSE100. Probabilitatea de ieșire din UE a mai scăzut în ultimele luni, însă sondajele din ultima săptămână au arătat că am putea avea parte de o surpriză. În aceste condiții, indicele a avansat în ultimele luni, corectând ușor dupa ultimele sondaje.

FTSE100 se va tranzactiona cel mai probabil in zona 6000 (puncte) inaintea votului, oferind oportunități cu risc limitat și potențial superior în ambele direcții.

Un vot pro Rămânere în UE ar putea duce la testarea maximelor, iar o surpriză ar trimite indicele spre noi minime.

Esti pregatit sa tranzactionezi volatilitatea?

Deschide un cont real cu doar 200 Eur sau 1000 Ron și prinde mișcarea!

Participă la evenimentele dedicate și obține idei pentru viitoarele tale tranzacții și directii pentru următoarele investiții:

  • Probabilitatea de Brexit si Sentimentul Pietei
  • Implicatiile Politice si Economice
  • Cele mai bune Oportunitati de Tranzactionare
  • Cea mai buna Protectie in caz de Brexit

WEBINAR - Marti 21 Iunie, cu Liviu Moldovan si Radu Ciofu

Inregistreaza-te AICI (locuri limitate)

TESTEAZĂ tranzacționarea cu bani virtuali

Obține un cont demo de practică cu 10.000 RON


Departamentul de analiză Admiral Markets

Declinarea responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ și nu reprezintă o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets. Admiral Markets nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existand posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vanzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

Avertisment Risc: Tranzacționarea CFD/Forex in marjă implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rog că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul Dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu alimentați decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți
Avertizare asupra riscului

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 83% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD- urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.